icon

Sú rodičia sebeckí?

1. máj 2023

S manželom ideme k mojim rodičom 1-2 x za rok, žijeme v zahraničí, moc sa nevídame. Tento rok sme boli na Veľkú noc, chceli sme prísť v lete na dva/tri dni, ale bolo mi povedané, že nech nechodíme, lebo bude horko a oni chcú mať pustenú klímu (je v obývačke, kde sme my s mužom keď prídeme na návštevu). Mňa to trošku šokovalo, aj keď ozaj len trochu keďže viem akí sú, že dajú prednosť vlastnému pohodliu pred vlastnou dcérou. Ale ok. Nevadí. Len ma zaujíma Vás názor na to celé, či je to pre Vás ok. Ja si neviem predstaviť mať dcéru/syna, ktoré vidím iba dvakrát za rok a povedať im, že nech nechodia lebo ja chcem mať klímu zapnutú.
Otec je automechanik, tak sme potrebovali urobiť nejaké veci na aute, vymeniť pneumatiky a ďalšie veci, ale ide o to, ze sa otcovi nechcelo. Jasné, že to nie je jeho povinnosť, ale zase, ja mať dieťa a mám manžela automechanika, tam predsa urobím pre svoje dieťa všetko.
Možno len na mňa nejak doliehaju tehotenské hormóny, taký výlev trochu. Len by ma zaujímalo, že ako to vidíte Vy.

simona20201309
1. máj 2023

Joj a dokonca ide o byt? Tak to sa skôr vam čudujem ze vam nevadí bývať v obývačke na roztiahnutom gauči s malými deťmi. Véd to je utrpenie pre všetkých. Obývačka je určite priechodna.

autor
1. máj 2023

@simona20201309 obývačka má dvere, ktoré sa dajú zatvoriť.

matullienka
1. máj 2023

@simona20201309 ale veď oni čakajú prvé dieťatko, a navyše sa jej rodičia vyjadrili, že ďalší hladný krk ja by som sa veru o takéto vzťahy netrhala

katulkagajdos
1. máj 2023

Je mi to ľúto- v živote mi rodičia neodmietli pomoc, je veľmi smutne, ze rodic takto odbije vlastne dieťa a ešte keď ho vidí raz za rok 😔

simona20201309
1. máj 2023

Nejde o dvere. Inak mate deti? To som zatiaľ nikde nepostrehla. Ide o to, že ak spíte v obývačke tak je to dosť obmedzujúce pre všetkých členov v domácnosti.
Je to všetko o vzťahoch. Zas na druhej strane je lepšie, že ti to mama povedala, ako by mali yz mesiac pred vašou návštevou nadávať a vašu prítomnosť doslova pretrpieť. Tak aspoň viete na com ste 😒

autor
1. máj 2023

Deti zatiaľ nemáme, som tehotná, čakáme prvé.

ysseba
1. máj 2023

Hrozné, že jedna mama povie toto svojej dcére ☹ Inak čítam tvoje príspevky v diskusii. Oni majú 3 izbový byt a v jednej izbe žijú dvaja tvoji bratia? Fuuuha, tak možno aj z toho sú deprimovaní a takí skeptickí voči prespávaniam u nich. A ak by sa ti chcelo, tak by si mohla napísať akí boli rodičia k teba ako s dieťaťu. Robili rozdiely medzi tebou a bratmi? Inak v tvojom prípade by som im povedala, že si teda pochopila, že nie vždy ste vítaní a klíma je len výhovorka. Že tak teda keď budú mať náladu vidieť svoju dcéru a vnučku, tak nech povedia oni, že vy prídete hocikedy a RADI. Alebo keď si budú chcieť spraviť výlet do Prahy, nech povedia. Že vy ste pripravení ich hocikedy privítať. Že je to na nich. A to by bola moja posledná debata k navštevovaniu sa. Hoci možno ich už viac neuvidíš 😖 A možno by som jej to napísala, nech sa k tomu vie vrátiť a hocikedy si to opätovne prečítať.

simona20201309
1. máj 2023

@matullienka to som nepostrehla .... tak tam budu vážne tie vzťahy poriadne narušené...
Čudujem sa autorke, že o tie návštevy vôbec stojí. Ak by som chcela ísť domov niečo vybaviť a navštíviť známych, ubytovali by som sa niekde mimo

ysseba
1. máj 2023

Aha, vy čakáte prvé, neviem prečo som si vydedukovala, že už máte dcérku 😀

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
autor
1. máj 2023

@ysseba Nechcem to tu moc rozoberať, ale dalo by sa to nazvať psychickým týraním. Preto tie vzťahy sú také aké sú..chcela som skúsiť či sa to nejak zmení, ale škoda mrhať časom a energiou. Ani ja o tie vzťahy moc nestojím, nepotrebujem ich kvôli tomu ako mi ublížili, ale chcela som kvôli dieťaťu. Ale nazvať už moje dieťa ďalším hladným krkom asi hovorí za všetko. U nich nič nové, nič na čo by som nebola zvyknutá.

autor
1. máj 2023

@ysseba Nie, nie 🙂 Čakáme teraz prvé.

simona20201309
1. máj 2023

Mohla si na začiatku napísať ze ide o 3i byť, v ktorom bývajú vasi a 2 bratia a že nemáte deti. Až po 5str si mnohé z nás dali celú situáciu dohromady.
V 3i. Byte naozaj nie je miesto. Byt v obývačke je veľmi obmedzujúce a 3x do roka je celkom dosť.
Určite by ma to tiež zamrzelo, ale dá sa to pochopiť. Podľa mňa to vyšlo skôr z tvojich bratov. Problém to bude podľa mňa hlavne pre nich. Ale to sú len moje domnienky...
Tak namiesto dovolenky na slovensko si urobte dovolenku niekde inde. . . Viedeň...Tatry... nízke Tatry... kdekoľvek kde sa nemusíte nikomu doprosovat.
A raz určite dôjde na to, keď sa tvoja mama opýta prečo neprídete?

jan510
1. máj 2023

Ak ta psychicky tyrali tak nieco v ich hlave je zle a nemozrs cakat, ze sa to zmeni je dost mozne ze maju poruchu osobnosti a tam nepohnes

levandula7
1. máj 2023

tiež bývam v zahraničí a keď idem s partnerom do rodného mesta za rodičmi, starkými a kamarátmi, rezervujeme si vždy Aribnb niekde poblíž, aby sme všetci mali svoj kľud a pohodlie.. príde mi to normálne.
možno sú vo vašej rodine vzťahy tak vlažné práve preto, že sa tam objavíte dvakrát do roka.. to bývate v Austrálii?

autor
1. máj 2023

@levandula7 Oni o to nestoja, aby sme chodili častejšie.

babalenka
1. máj 2023

Smutné že sa tak chovajú rodičia.Moji.rodicia nám nikdy nepovedali ,že nemáme k nim chodiť a to môjho muža moja mama veľmi nemusí.A to aj navarí aj upečie.Ale vždy donesieme veci naprázdno nevchodime vôbec vždy sa spraví nákup a za nákup peniaze neberiem.Aj keď mám peňazí málo keďže pracujem len na polovičný úväzok.Aj teraz sme boli na otočku u nich grilovať a veci sme si doniesli my ešte aj susedke sme odniesli z grilovačky.Tak jasné že prepadovku im nespravíme ,že robnj tam spíme .Ani brata žijúceho v zahraničí neodmietli a rok žil u nich lebo bol po tazkej operácii členka.Takisto.by mňa podporili v robote som dala výpoveď hľadám si niečo iné tak hneď sa ponúkli ,že ak by sme to nezvládli finančné tak sa mám ozvať.No neozvala by som sa to je jediná vec ktorú nemám rada keď mi niekto núka peniaze.A to kľud chcú aj naši ale zas sú v dome

sidicek
1. máj 2023

A ti 2 dospelí bratia budú cele leto kvocat doma? 6dospelych na 3i byť je dosť, ale keď sa chce všetko sa dá zorganizovať. Bratova frajerka k nim nechodí ?Ta im nevadí?

annm81
1. máj 2023

Diskusiu som prebehla len zbežne a chcem ti napísať, že bežné to nie je. Ja chodím na Slovensko oveľa častejšie (aj z pracovných dôvodov) a rodičia s bývaním u nich nikdy nemali problém, vypytujú sa čo uvariť, berú vnúčatá na výlety, kým ja riešim svoje veci. Mužova rodina rovnako. Vždy im chcem za to zaplatiť- predsa len míňame vodu, elektrinu, jedávame tam, ale to odmietajú, takže aspoň robievam veľké nákupy.

Nateraz by som to na tvojom mieste asi neriešila a v lete za nimi necestovala. Tvoje dieťatko bude ich prvé vnúča? Možno sa ich prístup zmení po jeho narodení.

ysseba
1. máj 2023

Asi preto som si myslela, že dieťa už máte, že povedala "ďalším". No to je hrozné. Ale fakt by som odpinkala pomyselnú loptičku na ich stranu - že keď budú stáť o vašu návštevu, tak nech sa ozvú, že vy radi prídete k ním alebo ich radi pohostíte u vás. A nech už naložia oni s touto informáciou ako uznajú za vhodné.

anita6666
1. máj 2023

Tak,že rodičia chcú mať už na dôchodku pokoj a nie poskakujúce decká okolo. rešpektovala by som to bez akýchkoľvek výhrad. Najlepšia návšteva je pár hodinová a ak sa vám toto nedá,vôbec by som to neprežívala. Hlavne sa nepretvarovat a to asi oceňujem na rodičoch,že keď nemajú na vás chuť,tak to dajú najavo. Síce nie celkom taktnym spôsobom,ale o to uprimnejsie.

babalenka
1. máj 2023

A ešte ma napadlo a o pra rokov bude téma ,že rodičia si nevidia vnuca a nemajú spolu vzťah.No bodaj by nemali keď ani vlastnú dcéru nechcu vidieť.A nedajbože sa im niečo stane tak teba budú kontaktovať ako prvu ,že niečo treba riešiť.Ja by som nechodila po takej odpovedí čo to dali im.povedz že keď vám budú chcieť vidieť tak že budú u vás vítaní.

autor
1. máj 2023

@babalenka Ja sa im vnucovať nebudem, už kašlem na to. Na vzťahu musia pracovať obe strany, ale keď jedna nechce, nie je o čom.

sasa1310
1. máj 2023

bývajú v byte 4 ľudia dospelí a ty sa im tam nanominuješ s manželom a dieťaťom. Ja osobne by som si zabeštelovala hotel niekde blízko vašich a bývala tam a navštívila by som ich vrámci návštevy a nie nasačkovania sa s celou rodinou na niekoľko dní. Tiež by mi vadili v takom malom priestore ďalší 3 ľudia, aj keď len na pár dní. Jednoducho súkromie žiadne

dilino
1. máj 2023

Teraz je tu podobna téma dcéra chcela ísť k mame a mama sa pýta či je sebecka ked chce ísť s kamarátkami na výlet k moru.Aby jej cele prázdniny stražial dve deti.

autor
1. máj 2023

@sasa1310 To chápem, ale tak sú to len dva - tri dni. Ale tak zjavne pohodlie nadovšetko. V pohode 🙂

autor
1. máj 2023

@dilino Všade je niečo.

sasa1310
1. máj 2023

2-3 dni je veľmi veľa v 3izbovom byte 7 ľudí

dilino
1. máj 2023

hej len že téma opačne mama sa sťažovala na dcéru.Uplne podobne len opačne nie dcéra na rodičov ale matka na dcéru.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal