Sú rodičia sebeckí?
S manželom ideme k mojim rodičom 1-2 x za rok, žijeme v zahraničí, moc sa nevídame. Tento rok sme boli na Veľkú noc, chceli sme prísť v lete na dva/tri dni, ale bolo mi povedané, že nech nechodíme, lebo bude horko a oni chcú mať pustenú klímu (je v obývačke, kde sme my s mužom keď prídeme na návštevu). Mňa to trošku šokovalo, aj keď ozaj len trochu keďže viem akí sú, že dajú prednosť vlastnému pohodliu pred vlastnou dcérou. Ale ok. Nevadí. Len ma zaujíma Vás názor na to celé, či je to pre Vás ok. Ja si neviem predstaviť mať dcéru/syna, ktoré vidím iba dvakrát za rok a povedať im, že nech nechodia lebo ja chcem mať klímu zapnutú.
Otec je automechanik, tak sme potrebovali urobiť nejaké veci na aute, vymeniť pneumatiky a ďalšie veci, ale ide o to, ze sa otcovi nechcelo. Jasné, že to nie je jeho povinnosť, ale zase, ja mať dieťa a mám manžela automechanika, tam predsa urobím pre svoje dieťa všetko.
Možno len na mňa nejak doliehaju tehotenské hormóny, taký výlev trochu. Len by ma zaujímalo, že ako to vidíte Vy.
@elizabet173 Ako áno, nechcela som hneď celú svoju situáciu vykresliť, hlavne by to bolo strašne dlhé. A s tými pneumatikami, no vieš tam nie sú problém peniaze, my ich máme dosť, nič nám nechýba. Ale mať ja muža automechanika a príde k nám dcéra, tak ja by som jej urobila všetko okolo auta. Ale to som ja. A manžel chcel nejakú radu ohľadom auta, otec je skúsený automechanik a tiež mu bolo zaťažko.
@sasa1310 Asi ako komu. Mne by to veľa nebolo, veď ku mne nejdú cudzí, ale vlastné dieťa.
Ty si ty a tvoji rodicia tvoji rodicia.
Mas skreslene vnimanie svojich rodicov pretoze ich filtrujes cez tvoje ocakavania. Aki by mali byt, podla teba.
Ja by som robila hento, tamto a tak, to mozes hovorit, ak budes o 20 rokov v trojizbaku s muzom a dalsimi dvoma (dospelymi) ludmi a pride k tebe tretie dospele dieta s partnerom plus dietatkom na ceste.
Ty si mozes zariadit svoj zivot podla seba ale nemozes chciet, aby sa tvoji rodicia spravali ako ty si myslis, ze je ok. Toto proste nezmenis. Bud to akceptujes, alebo sa mozes dozivotne suzovat.
Moja svagrina to ma podobne.
Ona to riesi hotelom, chodi z Anglicka na tyzden s partnerom, alebo aj bez, a rodicov ide asi dva krat pocas toho tyzdna na hodinku pozriet, viac nie. Absolutne neriesi, ze by oni s tym akoze nemali suhlasit, ze byva v hoteli.
Tam bol tiez problem, nieco s vetranim, ona rano ovorila okna, lebo spali v obyvacke a jej otec bol nastvaty, lebo bola zima a ona vetrala. Povedala si ok, jeho byt, jeho okna, jeho smrad, toto riesit nebude a zaplatila si hotel a spokojnost.
Tiez s tym autom, nezda sa mi to ok, pretoze je otec automechanik, tak vam ma radit a opravovat. No moze ak chce, ale ak nie, tak nie. Normalne by som si to, alebo tvoj partner zorganizovala po svojej osi a vobec by som otca s autom nezatazovala. Bodka. Ziadne ty by si mi mal toto a hento, lebo ja by som to tak...
Autorka prepac, toto bude moj nazoj, ale ak by som byvala daleko, hoc aj “iba” v CR a hoci by aj moj oco a mama boli automechanici nesla by som na svk s tym, ze ich poprosim ci mi vymenia pneumatiky.
Chapem spojit prijemne s uzitocnym ale…
Ocividne detstvo si nemala stastne, rodicia su aki su, poznas ich ty najlepsie, ak by boli vztahy dobre, tak asi by ziadna tema na MK nevznikla ale kedze tie vztahy nie su velmi dobre, a ak rodicia byvaju s dalsimi dvoma ludmi v byte tak celkovo ta navsteva asi nebude ziadna zabava a plezir.
Kašlem už na to. Pekný deň prajem.
Nečítala som všetko boli príšerni rodičia to píšeš...a pokračujú ďalej.Mozno sa mama príliš podriaďuje otcovi?potrebuje mať zapnutu klímu...nejako som to nepochopila to nemáte kde inde spat len v obývačke?Kludne môže byť vtedy zlé počasie sú to len trápne vyhovorky a tak by som jej to povedala.Zena, keď je tehotná či má malé dieťa objavujú sa v nej rôzne pocity aj zo svojho detstva končíš roku dcéra rodičov sama sa stane s rodičom.
Ja by som mame od srdca povedala čo si o nich myslím a netlačila sa kde ma nechcú.Je to veľmi smutné, ale nič s tým nenarobis raz sa im to vrati
2 otázky.Koľko majú rodičia rokov?A tvoji rodičia chodia k vám na návštevu?
@evamarek77 koľko majú náklady, že prídu na sviatky?Ved nepíše, že by rodičia nemali financie a, keď už vedia aj mladí niečo kúpiť.nepridu s holými rukami a čakať na obed steaky a lososa.Chceli prísť na pár dní nie mesiac.Nehovor mi, že by si bola schopná tvojim synom niečo také povedat
Evidentne sú to chladni ľudia bez empatie čo ani nemali mať deti.Povedat na vnúča ďalší hlavný krk svedčí o ich psychickom zdraví a rodinnych vzťahoch.Autorka sa cíti nechcena a nelubena a tento pocit určite v detstve zazila.
Sú rodiny kde spia aj na matracoch len, aby mohli byť spolu.
Autorka, je mi to velmi luto. Nie, toto nie je standard spravania sa rodicov k detom. Vobec si nevsimaj rypave komentare, tu na MK su typicke tri-styri nicky, co toto robia pravidelne, ze vzdy situaciu otocia proti autorke temy, ale vzdy, pytaju sa chujovinky, a hladaju lupou, kde by len chyba mohla byt - pritom je jasne, kde je. V tvojich sebeckych, ofucanych rodicoch. Ze klima. To je aky trapas.
Vobec sa nestresuj, teraz mas byt v pokoji, klude. Babatko vnima tvoje trapenia, vobec nic neries. Neviem kedy mas termin porodu, ale ak v lete, tak si aspon doma v pokoji oddychnes, sestonedelie a vsetko dokopy ta beztak vycerpa. Zvaz aj Vianoce. Naco. K takymto rodicom, co maju problem 2-3 dni strpiet dvoch ludi navyse a jedneho v bruchu, ( a Bez ohladu na dvoch dalsich bratov, ona je tiez ich dcera) tak to ani omylom.
@evamarek77 Ty si v kazdej takejto teme s rovnakou tiradou, ako rodicia / svokrovci za nic nemozu a vzdy su zli mladi, nie je ti to trapne?
Je to smutne, ale uz vies, na com si. Niektori toxicki rodicia potrebuju aj v dospelosti svoje deti otravovat, ti tvoji ti aspon daju pokoj😊 Buduj si svoju laskavu rodinu a detom davaj iny priklad. Ak ma manzel normalnych rodicov, budujte vztahy tam.
@simona20201309 Vyslo to z jej bratov? A dpc, kto su oni, ze si dovoluju rozhodovat, ci ich sestra, ktora je v absolutne rovnakej pozicii ako oni, pride na 2 dni prespat? Co su nieco viac, nez je ona? Akoze to co je za argument?
@drahomirrra Ďakujem pekne, si veľmi milá. A jedna z mála, ktorá pochopila o čo mi ide. Ja by som si nedovolila chcieť od otca, aby nám urobil na aute opravy za stovky eur ako tu bolo spomenuté. Neviem prečo sa okolo toho stále točia. Otec je skúsený automechanik, tak by vedel poradiť a tak, ale už to tu otočili, že vlastne ideme k našim len aby sme ich využili.
Fakt mi tieto reči nepridávajú, chápem, že to asi nie je ľahké poradiť keď nepoznajú aj druhú stranu, ale tak to v diskusiách býva.
No nič, každopádne Tebe ďakujem za podporu a pochopenie, si veľmi milá 🙂
@drahomirrra z viac detí je vždy niekto z nich pre rodica viac...to len na margo počtu detí,nie na margo tejto temy
@drahomirrra prečo by to malo byt @evamarek77 trápne? Ze si dovolí napísať svoj pohľad z druhej strany? Ze je zrejmé o niečo staršia a skúsenejšia a je už nie len dcérou a nevestou, ale je už aj budúcou svokrou (mozno)? Ved o tom je diskusia, že sa tu stretne viac názorov... názor svokier, matiek, dcér, neviest...
A ak nevieš slušne diskutovať tak sa radšej zdrz komentarov
A čo je to za argument, že to mohlo vyjsť od jej bratov?
Keďže žijú v tom byte 4 členovia, pravdepodobne pracujúci, ktorí možno tiež prispievajú na chod domácnosti tak hádam majú právo vyjadriť svoj názor.
Prečo nie? Možno sú z toho nervózni, možno ich to veľmi otravuje a obmedzuje, možno im lezú na nervy... moznosti je milión, no nejaký dôvod na to skrátka majú. Ci bratia, či otec ci mama. Len tak pre klimatizáciu to zrejme nebude.....
Hej autorka, neskutočne milá je Drahomíra 😳... neviem ku komu
Velmi ma to za teba mrzi, drzte sa aj s malickym 🙂
@simona20201309 To, ze jej bratia prispievaju, z autorky nerobi o nic menej dieta rodicov, nez su oni. Ona pride na dva dni, akoze, to fakt dva dni vedia niekoho “zatazit”? Ked by malo nieco rodicov zatazovat, tak dvaja dospeli typci, co si na rozidel od autorky nevedia najst vlastne byvanie a poriesit vlastny zivot. Keby sa trepala k rodicom co mesiac, tak pochopim. Ale ona pise o 2x v roku na dva dni. To co su za rodicia? Ako mi ako matke (ktorou som) moze byt neprijemnych 5 dni v roku, kedy ma pride dieta pozriet?? To ako fakt??
A co sa tyka evamarek77, samozrejme ze je to o tom, ze je uz svokrou. Evidentne takou, ktoru vlastne deti zatazuju 😉
Z prispevkov autorky ani jeden nie je taky, ako ste to proti nej pootacali. Plus sproste narazky Evy na manzela autorky typu ceske “nadlabnuti jse” si si nevsimla, co? To je akoze koser? Ked sa uz bavime kto je ako mily?
Sú sebeckí, bohužiaľ aj takí rodičia existujú...
Aj mne moja mama koľkokrát povedala, keď boli deti malé aby som prišla bez nich. Len sama😥
A potom mne vykrikovala, že ju deti nechcú, ani jej nezavolaju....
@drahomirrra ako súhlasím, je to veľmi zvláštne a nepochopitelne pre mnohé z nás. Ja som sa uz niekoľko krát vyjadrila, že určite by ma to mrzelo. Vykašľať sa na návštevy a prenechať uz iniciatívu na nich. Ja by so. Sa k nim už asi vôbec nenanominovala a čakala by som, či vyjde nejaká iniciatíva od nich. Ale autorka to tu zo seba sype ako z chlpatej deky. Nechce sa mi veriť, že by to boli len 2dni.... trosku to pretaca vo svoj prospech. Načo by tu chodili na jednu noc? Vymeniť pneumatiky? Navečerať sa, ísť spať a na druhy deň poobede domov?
Akí sú vlastne starí súrodenci? 10r? 20r, 30r? To mi tiež niekde ušlo.
Ďalšia tém, kde čím viac informácií autor podá, tým menej som si istá, na koho strane je problém …
Úvod - kopírujem : “ Otec je automechanik, tak sme potrebovali urobiť nejaké veci na aute, vymeniť pneumatiky a ďalšie veci, ale ide o to, že sa otcovi nechcelo. “
Ak sa otcovi nechcelo, je z toho jasné, že o zámere párdňovej návštevy vedia aj rodičia. Ale na strane 6 citujem: “Nechodíme kvôli autu, my si auto urobíme sami. “ už autorka zmenila notu, lebo práve účel návštevy ju stavia do zlého svetla.
Autor - bývate blízko, Praha je čoby kameňom dohodil, píšeš, že peňazí máte dosť, tak na kieho sa ešte sáčkujete do bytu, kde už žijú 4 dospelí ľudia ak viete, akí sú rodičia? Ak chcem udržiavať vzťahy koli budúcim potomkom, zavolám rodičom, kedy majú voľno a mohli by sme dobehnúť ich pozrieť. Keď viem, že ma nechcú v byte, tak ich pozvem niekde na obed, večeru, popýtam sa, či nepotrebujú s niečim pomôcť, či nemajú chuť ísť niekde s nami na výlet … Nie, nechcú, urobíme si výlet sami.
Miesto toho sa autorka urazí a na oplátku odmietne prísť na Vianoce 🤦♀️
Tak teraz neviem, či naozaj ide o udržiavanie vzťahov alebo o súťaž - kto z koho.
Verzia rodičov by ma tiež zaujímala. Možno niečo takéto : Dcéra býva v susednom štáte, príde pozrieť 2x do roka, keď niečo potrebuje a ešte čaká, že sa všetci z toho po… 🤔
@drahomirrra Ďakujem pekne 🙂
Ked budu nieco od vas chciet, povedz im nech si pustia klimu.

@dilino Mne je jedno kto si čo píše.