Sú rodičia sebeckí?
S manželom ideme k mojim rodičom 1-2 x za rok, žijeme v zahraničí, moc sa nevídame. Tento rok sme boli na Veľkú noc, chceli sme prísť v lete na dva/tri dni, ale bolo mi povedané, že nech nechodíme, lebo bude horko a oni chcú mať pustenú klímu (je v obývačke, kde sme my s mužom keď prídeme na návštevu). Mňa to trošku šokovalo, aj keď ozaj len trochu keďže viem akí sú, že dajú prednosť vlastnému pohodliu pred vlastnou dcérou. Ale ok. Nevadí. Len ma zaujíma Vás názor na to celé, či je to pre Vás ok. Ja si neviem predstaviť mať dcéru/syna, ktoré vidím iba dvakrát za rok a povedať im, že nech nechodia lebo ja chcem mať klímu zapnutú.
Otec je automechanik, tak sme potrebovali urobiť nejaké veci na aute, vymeniť pneumatiky a ďalšie veci, ale ide o to, ze sa otcovi nechcelo. Jasné, že to nie je jeho povinnosť, ale zase, ja mať dieťa a mám manžela automechanika, tam predsa urobím pre svoje dieťa všetko.
Možno len na mňa nejak doliehaju tehotenské hormóny, taký výlev trochu. Len by ma zaujímalo, že ako to vidíte Vy.
@u2jana Tak snáď otca poznám a viem, že má rád autá. Prepáč, ale už sem píšeš také veci, no úplne mimo.
autorka- ak mas otca automechanika, nie je na tom nic nenormalne poziadat ho o radu ci pomoc ak sa jedna o auto...ved komu mozes lepsie doverovat, ak je dobry automechanik , ak nie jemu...
pre nieco si sa od nich odstahovala, a az do zahranicia...🙂 treba sa zmierit s tym, ze oni vnimaju veci inak ako ty, a oni zostali zit vo svojich naladach, energiach a stereotype, ktore im vyhovuju.. ty si uz inde...
a ze chces rodicovsku lasku, a starorodicovsku pre ich vnuca je uple v poriadku...
ty vidis veci inak, chces zit lepsie- a mas aj mas moznost...oni zostali tam kde boli-PRE NIEKTORYCH LUDI JE ZIVOT STAV, PRE INYCH PROCES...oni nevidia to, co ty, a ani neuvidia, lebo nechcu...
si si ista, ze v lete, vo vyssom stadiu tehu budes chciet toto tam zazivat?🙂
nebude ti lepsie v prahe? dopraj si klud, urobis pre dieta viac...
a chod vzdy len tam, kde ta chcu...niektore veci sama nezmenis...
mam suseda, uz je 80 -tnik, ma 3i byt, mali len 1 dceru, a ta je od 18r. v USA, vidavali sa raz za 3r., cca pred 15 r. som sa ho pytala, ci je spokojny s takymto zivotom, ze si nevidi ani dceru a ani vnucata, ...vies co mi povedal?
ze ako sa oni so zenou tesili, ze dcera vypadla z domu-nech len ide skusit svet, a oni s manž. ze aki su radi, ze maju svaty pokoj, ze sa nemusia o vnukov starat a mozu si jazdi na motorke kedy chcu...a hovoril to s takou ziarou v tvari, ze som mu nemohla neverit...
@luxus10 Ja sa k nim vôbec nenútim, práve naopak..ja som ich k nám pozvala, nechce sa im. To, kedy a mužom prídeme na Slovensko je čisto v ich réžii. Prídeme iba vtedy, keď sa mama sama od seba spýta, že kedy prídeme, či prídeme na sviatky. Ale tak to sa spýtajú akurát na Vianoce a Veľkú noc.
Ja vôbec nenavrhujem, že prídeme vtedy a vtedy. Nechávam to čisto na mame.
autorka ja rozumiem o com pises...aj co chces, no hold...live is live
@luxus10 Viem, pochopila som, že si jedna z tých, čo chápu o čom píšem 🙂
Ahoj, je mi ľúto, že si musela od svojej mamky toto počuť. Nie je to správné, ja možem uviesť opačný príklad u mojich rodičov a som za nich Bohu veľmi vďačná ❤️ Máme s manželom 4 deti a moji obaja rodičia nám pomáhajú a s veľkou ochotou. Nie preto, ženy sa im chcelo, ale vedia, že je to správne a boli tak vychovaní. Mamka, ak potrebujeme, postráži nám deti, vždy keď k nám príde, tak deťom niečo napečie, donesie zaváraniny atď. Máme rodinný dom a moj ocko je stavbár. Dom nám postavila firma, lebo som ho nechcela zaťažovať, ale okolo domu je ešte čo dokončovať a ak može a zdravie mu to dovolí, tak príde nám pomocť. A ja si to veľmi vážim, lebo obaja už majú svoj vek a nemuseli by. Tak isto majú oni ešte svojich rodičov a pomáhajú im, tak ozaj by nemuseli. Samozrejme, že ich pomoc nezneužívame. Naopak svokra veľmi nejaví záujem, nie sme často v kontakte, čo mne aj vyhovuje, ale mrzí ma to kvoli deťom, lebo vidím akí sú si blízky s mojimi rodičmi a so svokrovcami je to také chladnejšie. Ale rešpektujem ich, je to ich voľba. Ono aj vzťah mojho manžela je oveľa bližší k mojím rodičom ako k jeho. Proste vzťahy sú na inej úrovni. Prajem ti, aby si ty so svojími deťmi mala vrúcne a láskavé vzťahy aj v ich dospelosti 😊❤️
Máš pravdu, nepoznám teba, ani tvojho otca, ktorý teda má rád autá, len s tým vašim autom sa mu nechce babrať 🤦🏻♀️
Áno, tvojí rodičia sú sebeckí, majú radi svoje pohodie.
Ale tak asi takí boli celý život, či nie?
Ich nemeníš, zmeniť môžeš seba, svoj prístup a svoje očakávania.
mozno maju tvoji rodicia hrozu z toho, ze budete do ICH klimatiz. obyvacky chodit aj s dietatom, a ze budu pocuvat detsky plac, a ze sa bude treba starat...
kolko maju rokov tvoji rodicia autorka?
ženy už ju neriešte, už ste ju potrápili ozaj dosť, je tehotná potrebuje svoj kľud (má môj obdiv ako kľudne dokáže odpovedať na niektoré vaše komentáre), povedané bolo podľa mňa všetko
Veď im povedz ,že ty s mužom budete v inej izbe , bez klímy...a oni nech si nechajú obývačku...ja ich chápem, posledné letá tu boli na skapanie a oni sú predsa len starší....
To len ja som z toho debil ci ako? Nechápem co s tým má klíma, však keď vám nevadí tak prečo nemôžte prísť? Wtf???
Zvláštne jednanie. Ina mama by sa aspoň na týžden hrnula že keď porodis atď. A vidieť svoje dieťa pár krát za rok. Ale nie si ani prvá ani posledná čo má takých rodičov. Treba sa podľa toho zariadiť. Mať svoju rodinu ktorá bude mať iné priority a lásku
Vies co, nesla by som ani na Vianoce :DDD na co udrziavat nieco, co nema zmysel aktualne? rodicia upradnostnuju seba, tak na co sa trapit.. miesto cesty domov zo zahranicia, si zaplatte automechanika, a chodte na vylet/dovolenku. nejde o podriadovanie, je to aj podla mna tak ako to citis... ale je tu druha strana, ze nie kazdy je na tieot navstevy a prespavacky a ma rad svoj klud... lebo chcu si oddychnut, a nechcu robit servis niekomu, to je hlupa vyhovorka = na 3 dni? dcere ktora pride zo zahranicia? :D kvoli klime? :D
@drahomirrra veď klímu môžu mať rodičia, keď neznášajú teplá a mladí môžu ísť do inej izby .... vybavené....
Ďakujem. Ja som sa rozhodla, že to nechám tak, snažila som sa roky, ale zmena nie je. Už sú takí a ja ich nezmením. Môžem sa len modliť a dúfať, že ja budem iná mama. Na Vianoce neprídeme, ale nie kvôli tomu, že sa chcem pomstiť ako tu bolo naznačené, ale viem, že keď majú problém teraz s nami, tak si nechcem predstaviť aký by mali problém s nami + bábätko (plač, budenie v noci ...)a to nechcem.
@evamarek77 ked tu citam tvoje komentare, budes asi riadne lakomy clovek, autorka tam ide na 2 dni, prekrista ake vydavky tam budu mat s nimi rodicia?? Ci tebe ked pridu na navstevu deti a navaris im,das im blok z obchodu ,co kolko stalo?? Nepochopim taketo zmyslanie...
Mila autorka,nic si nerob z tych komentarov. Ked niektore citam,normalne sa mi nozik vo vrecku otvara,aki su tu vypocitavi a lakomi ludia.. Nepaci sa mi spravanie tvojich rodicov a podla mna by to takto nemalo vyzerat v ziadnej rodine. Kamoska tiez chodi takto zo zahranicia,ako vy, (ma len mamu) ta je cela happy a este si vezme aj dovolenku v praci. Rovnako ju navstevuje aj mama. Je mi to luto za teba,no zial,rodicov si nevyberame. Je to tazke,ale na rodicov sa vykasli, ked sa k vam spravaju stylom,ze ich vrcholne obtazujete,tak nech si ziju vlastnym zivotom,ked su takto stastni..tebe prajem hlavne spokojnu a stastnu vlastnu rodinku a zdrave babo. Drz sa
@evamarek77 precitala som si, co som uznala za vhodne a stacilo mi...
@evamarek77 a este posledna vec,takuto negativnu osobu som uz dlho nevidela a snad ani neuvidim. Mohla by si si zahryznut radsej do jazyka ako rozsievat zlo dalej...a ten tvoj typ zmyslania je tiez na zaplakanie.
@evamarek77 radsej trpiet tym, ako tym,cim trpis ty. ;) Pekny den
Oznámte im, že vtedy a vtedy prídete. Že budete spať na hotely - urobte si aj výlety inde a k vaším choďte len na návštevu, na pár hodín. Auto by som im opravovať nedala.
@lubkovaandrejka Ďakujem za povzbudenie. Vážim si to. Som rada, že sa našli ženy, ktoré rozumejú a chápu čo som myslela, aj keď som to možno napísala tak, že to vyznelo úplne inak 🙂
Je to smutné🙄. Nájdi si ubytovanie inde - privat cez booking alebo na hoteli a urob si na SK vlastný program bez viazanosti na rodičov. Navštívte priateľov a miesta ktoré vás budú zaujímať a s rodičmi sa stretni mimo ich domácnosti napríklad na obede v reštaurácii alebo pri káve v kaviarni. Škoda že im je na obtiaž nechať u seba prespať dcéru...😐.
Ja by som sa zas nerozdala pre svoje deti, ako to tu mnohe aj zakladatelka pisete. Myslim, ze cim viac su samostatne a svojim usilim si buduju svoj domov, tym viac sa tesia a vazia si kazdu malickost, ktoru dosiahli. Keby dostali vsetko o co poziadaju, o tento pocit by som ich jednoducho pripravila.
Ale ich navstevu nikdy neodmietnem, aj ked mi nie vzdy pride vhod. A vzdy ich vypocujem a poradim, ak si radu pytaju. Inak ss snazim im co najmenej zasahovat do zivota..
Ty zrejme vies, preco je to vo vasej rodine tak, ako to je. Nevzniklo to zo dna na den. Ak mate aj vy na tom svoj podiel viny, porozpravaj sa s rodicmi, popros o odpustenie. Ak nie, tak sa netrap, zi svoj zivot, lebo postoje druhych zmenit nedokazes. Vela stastia.
Darmo to tu riešiš na nete..nič to nezmení..každý má právo povedať nie.. aj tvoji rodičia..si dospelá, tak to vieš pochopiť a vysporiadať sa s tym..a to že je tvoj otec automechanik, neznamena, že ti má auto opravovať for free.. žiješ v zahraničí, kde máš 2nasobny prijem ako oni tu.. keď ich chces vidieť dojdite ale chodte do podnájmu..oni majú tiez už svoje súkromie a svoje zvyky..trošku si to vezmi z ich strany.. to že sú rodičia neznamená, že hned sa dcéra nasťahuje k nim hneď keď sa ozve a rodičia sa prispôsobia..ste uz dospelí.
Normálne ma takéto diskusie už zarážajú...veď nemáš ústa?nevieš sa ozvať?keď sa ti niečo nepáči?predsa,by si to mala riešiť s nimi a nie s nami na MK!samozrejme, že je to divne,sebecké a u nás v rodine neprípustné ,ale každá rodina je iná,tak sa neboj a normálne zavolaj mame a povedz jej co si o tom myslíš a ze sa ta to bytostne dotklo a ak nemáte Boh vie aké vzťahy celý život asi by som nebola taká udivena bola by som na koniec rada,že som od nich na kilometre prec

@u2jana Ja myslím, že sú to normálne očakávania vo vzťahoch, najmä ak ide o rodinu.