Sú s nami muži šťastní?
Stretla som sa náhodne cez tyzden so známym a bol z toho trojhodinový rozhovor, kde mi vravel, ako je v zivote/ v manželstve nestastny(som vydata, vo vyššom štádiu tehotenstva, takze o nejakú baliacu taktiku sa určite nejednalo, skôr som mala pocit, že sa potrebuje požalovat a nemá komu). V podstate tam padali najmä dôvody, že žena chce, aby ju počúval a keď on jej niečo hovorí, tak mu povie, že už jej to vravel, alebo, že ju to nezaujima. Že keď niekam spolu idu, tak len tam kde chce ona, nie on a že nie je schopná kompromisov. Že ho viní za spolocne rozhodnutia(kúpa domu, že nemali deti, aj keď on ich pritom chcel, len požadoval, aby obmedzila konicky, lebo si myslel, že starostlivost o deti zostane na ňom). Trosku mi to nastavilo zrkadlo, že ani ja nie som asi dokonala manželka pre svojho muza, že mám na neho vysoke naroky(aby pomáhal s dietatom, domácimi prácami, aby zarábal, čiže chodil do prace, ktorá ho nebavi a vyvíjam na neho tlak, aby sme zvyšovali svoju životnú uroven, či chodil pomôcť mojim rodicom(pokopat záhradu, s autom do servisu atd). Keď chce pozerať niečo iné v telke ako ja, vynadam mu, keď mi hovorí niečo o autach, tak mu poviem, že má to nezaujima atd. Je rad, že má dieťa a ďalšie na ceste, ale podľa mna nie je úplne rad, že má za zenu mna, ale zmeniť sa k lepsiemu je tazke a pretvarovať sa ešte ťažšie.. ako to mate doma vy? Myslite si, že ste ideálne partnerky? Ak sa muza spýtate, či je rad, že vás má za manzelku, povie, že Ano?
@kittykat22 ale on si aj oddychne, neboj sa, len ja viem akceptovat, ze on ma aj pracu a radsej mu pomozem, ako budem na neho kydat
resp odbremenim, kde mozem a pomozem ja
@zuzana76 vy ste workholici. Neviete si zariadit pracu. Neviete si zobrat dovolenku, neviete delegovat. Mozno by ste si mohli sadnut a pouvazovat, ci by nebolo lepsie zobrat part time cloveka aby si si ty mohla oddychnut - a idealne aj s tvojim muzom. Nezijeme pre pracu, pracujeme preto aby sme zili.
@zuzana76 Nerieš kittykat, ona si ide svoje 😀
@777januska777 ja nechcem riesit nikoho, len robim osvetu, aby sa mozno aspon nejaka zena zamyslela, ze zivot muza nie je len zabava, naozaj som stretla zeny , co by najradsej vsetky aj domace povinnosti delegovali na muza / a tym nevravim, ze muz nema doma povysavat, urobit nakup, navarit, ale zena je ta co ma byt hlavne tym rodinnym kozubom/, ja som zazila aj take, ze tehotna chudiatko nemohla spat v noci, tak zobudila manzela, ze ona nemoze spat, nech je s nou hore, nevravim, keby jej bolo zle, ze treba na pohotovost, ale toto bolo naozaj len z nudy
@zuzana76 Inak mňa tak zobudil aj môj manžel 😀 tiež nemohol spať 😀 ale zas mne to nevadilo, aspoň sme sa mohli porozprávať 🙂
@zuzana76 tiež som toho názoru že tvoj už si nevie zariadit pracovný život. Ja mám tiež klientov, mám termíny, ale keď so mna dovolenke som na dovolenke a to aj jasne tým klientom napíšem . Večer stiahnem emaily , neodkladné vybavím ..to čo je neodkladné posúdim ja sama . Ostatné jednoducho počká . Môj manžel funguje rovnako a to je vo vrcholovom menežmente. Obidvaja si chceme oddýchnuť, nepotrebujeme zomrieť na infarkt v 50 tke.
@maminuska neodkladne vybavis, to iste aj moj muz, ale stane sa, ze riesi aj na dovolenke, samozrejme netelefonuje non-stop ako ked je v praci, ale vybavuje , o tom, ci to ma ci nema dobre zariadene, nebudeme polemizovat, aj lekara obcas odvolaju z dovolenky, myslis, ze to ma zle zariadene?
@kittykat22 trafene
Ak si dominantná žena zoberie submisívneho muža , síce môže navonok pôsobiť ako trtko a ako utláčaný , ale jemu to aj v podstate môže vyhovovať že niekto za neho rozhoduje , samozrejme je to aj opačne ak si dominantný muž zoberie submisívnu ženu , ona môže pôsobiť ako udupaná , ale je v podstate spokojná že muž to riadi .
Boj nastane medzi dvoma dominantnými partnermi o to svoje " územie " v manželstvo , ten prebieha stále ..samozrejme sofistikovane 🙂. to nie že sa naháňajú s nožmi.
@maminuska no tak teraz nesúhlasím, lebo ja s mojím manželom sme asi obaja submisívne bytosti, keďže nebojujeme navzájom. O každej hlúposti aj tej najmenšej sa vždy poradíme a dohodneme sa na kompromise. A hlavne nikdy, ale že fakt nikdy by som si nedovolila povedať na môjho manžela niečo niekde alebo ho nebodaj ohovárať. Keďže poznám svojho manžela a viem, že má chyby a on mňa a teda tých chýb mám viac ako dosť, takže keby chcel mal by čo povedať, ale on o mne tiež nikde nehovorí.
@maminuska A ešte jednu vec. Pre mňa manželstvo neznamená doživotné nezaslúžené šťastie, ktoré mi musí zabezpečiť môj manžel. Pre mňa manželstvo znamená prácu hlavne na sebe a svojej osobe. Môj manžel mi často nastaví zrkadlo v mojom správaní, ak ho nepočúvam alebo robím niečo zlé. Vždy mi to povie a ja sa s tým snažím bojovať. A to isté ja urobím pre môjho manžela. Manželstvo nemá byť nejaký boj o moc. Človek sa cez manžela má stávať lepším človekom. A keby som sa v manželstve ospravedlnila aj milión krát nevadí, lebo v manželstve predsa nejde o moju hrdosť alebo manželovu, ale o náš vzájomný vzťah. Možno som pre dnešný svet hlúpa a v dnešnej prefeministickej dobe aj bez hrdosti. Ale ja si myslím, že manželstvo nie je o tom či mám alebo nemám pravdu, ale o tom hľadať spoločnú pravdu, aj keď nás to často stojí veľa sebazaprenia. Asi to nie je ten ideálny pohľad na manželstvo aký sa všade prezentuje, ale to nevadí. Pre mňa je dôležité, že sa obaja s manželom posúvame dopredu a snažíme sa cez manželstvo stavať dobrými ľuďmi.
Je to maximálne trápne sa sťažovať na druhého a je jedno či muž na ženu, alebo žena na muža... Každý si ma svoje riešiť doma a narovinu, nikto s nikým v domácnosti nekomunikuje ale chodiť po kavičkách a sťažovať sa tým, ktorí s tým nič nemajú, to už vedia 🙄 strácam sa ja v takejto záľube🤦🏽♀️ a ano viem že môj je somnou šťastný, lebo mi to veľmi často hovorí, aj ked sa pohádame, aj keď máme na niečo rozdielne názory... To všetko do vzťahu patrí... keď boli všetky tie vážne rozhodnutia akože kde bol ten čo sa teraz sťažuje? Nikto ho pod krk nedrzal aby sa oženil, ale sťažovať sa na človeka ktorého si vybrali na celý život to už vie.. A povedať tebe ako kamoške, aký je vo vzťahu nespokojný?! Pre mna keby toto môj chlap povedal by to bola veľká potupa ako ženy tak aj osoby! Takže radšej keby si ľudia rozmysleli čo hovoria na partnera...
Mozno ten tvoj kamoš planuje opustit manzelku a potrebuje aby okolie vedelo ako im to neklape aky je nestastny. Toto robil kamoskyn chlap ked mal milenku. A chcel ju opustit no vyzerat stale ten dobry. Hoci milenku si nasiel ked jeho partnerka cakala ich druhe dieta. .
@miadi nie je to kamos, ale len znamy, Resp. Pozname sa z pracovného prostredia a Sem-tam sa stretneme na ulici.. ani toto nebola káva, ale small talk začínajúci spoločnou cestou, končiaci trojhodinovým rozhovorom pri mojom aute. Všimla som si už davnejsie, že vyzerá zúfalo(to nestastie z neho srší na 100 metrov, keby mal milenku, tak by bol podľa mna skôr stastny/sršala by z neho zamilovanosť) a to vedel byt v minulosti aj ukecaný, aj sa jasit. Tak mi to nedalo sa spytat, čo mu je, či mu viem nejak pomôcť a to s tou zenou vypadlo až neskôr v priebehu rozhovoru, ale že je nespokojný v manželstve som si všimla už davnejsie z poznámok, ktoré niekedy utrusil(stavaju dom, ale nevie, či tam pôjdu byvat, lebo žena tam ist nechce, aj keď pozemok a projekt domu vybrala ona a pod)..
ako mne ten rozhovor tiež niečo dal, lebo som si uvedomila, že v niektorých veciach som rovnaka a ani má nenapadlo, že môj muž kvôli tomu môže byt nestastny a trapit sa(napr. mna fakt absolútne nezaujima, aký nový model predstavil Mercedes, keď mna auta nezaujímajú, ale muza Ano, aj si kupuje motocasopisy-za to ja ho nútim pocuvat má, čo som si precitala o výchove deti, čo podľa mna zas nezaujima jeho, ale nedovoli si mi povedat, že ho to nebaví pocuvat😀).
@kittykat22 to nie je o workoholizme, ale aj o nejakej zodpovednosti. Ano, každý sme zastupiteľny, ale pokial nie si nejaká pokladníčka v lidli, alebo čašníčka, ale máš odbornú pracu(problematiku ovládaš len ty a nedajbože na tvoje čiastkové úlohy nadväzujú iné oddelenia vo firme, tak nie, nehrozi žiadna dovolenka bez notebooku, kde sa aspoň vecer prihlasis a za polhodinu porobis veci, ktoré horia a k určitému dátumu v mesiaci musia byt spravene).. nebudem to predsa dávať robit kolegyni, ktorá o tom nemá ani sajnu(dostanem ju do stresu - aj napriek snahe si naštudovať problematiku, mi buď bude volat, alebo spravi chybne transakcie, ktoré bude časovo/finančne narocne napravovat)..
@zuzana76 ja s tebou suhlasim, že aj muž má nejaké povinnosti v praci. Ale niektoré ženy by boli najradšej, keby muž po 8 hodinovej šichte v praci odovzdal výplatu žene a prevzal prácu ženy v domacnosti😜 mne muž pomaha s dietatom, aj domácimi prácami, ale robi to viac-menej dobrovolne. Nikdy som ho nenútila napr v noci vstavat k dietatu, lebo viem, že musí byt v praci vyspaty, aby podal zodpovedajúci pracovný výkon..
ja si tiež myslim, že na materskej je lepsie ako v praci(keby tomu tak nebolo, nezostávali by sme tri roky na rodičovskej, ale vracali by sme sa do prace par mesiacov po porode), takze si nemyslím, že to majú muži od nás lahsie, lebo naozaj byt doma, uzivat si dieťa, vidiet jo vyrastat, je luxus
No to je prave omyl Nebol vobec žiariaci stastim milenka bola taka len na sex o hodne mladsia od neho a uz ho nechcela. On zacal zenu podvadzat lebo chodi na služobky a ona bola doma sama na vsetko a uz nebola taka paf z neho ako ked este nemali babo. V tom case aj kupili byt otehotnela druhy x a on uz snou Potom prestal spavat. Ani vo sne ju nenapadlo ze riesil ine ženy bolo ich viac. Kolegom uz davno vravel ze im to neklape doma ze sa hadaju atd tvaril sa smutno. Vravel jej ze snou sa neda žit presviedcal ju ze vse je jej vina. Lebo je hrozna ked mu povedala ze uteračik na ruky nema použit aj na svoju rit 🤣a take blbosti, pravdu zistila až ked sa mu zacala hrabat v mobile. On stale zatlkal. Skusila vsetko znovu navodit jntimitu sex len aby to dako zvladli on sa tvaril ze sa snsži Ale Nebolo to naozaj potom este vypisoval tej milenke hoci ho uz rok odmietala. A to uz vyzeralo na uplny koniec. Obaja boli viditelne nestastni. Uz aj odisiel k rodicom. No koli detom mu povedala nech sa vrati. A napisala aj tej jeho ex milenke. Ta jej opisala story velkej lasky co ani nebola pravda. A vselico nanho nakecala a on blb až vtedy vytriezvel a zistil ze miluje svoju ženu .. zrazu.. a ostali spolu prekonali to a vyzeraju ako dokonala rodinka. Sorry dlha story pointa je nikdy nevies ako sa veci maju v inom vztahu naozaj a ani ona nevedela 2roky na com vlastne je. Nechcela vediet mozno. Tak Mozno ten znami sa doma tvari uplne inak. A potom su taki co sa vonku tvaria ako dokonali par na oko a doma je nieco uplne ine. Fakt tazko posudit. 3h pri tvojom aute omg ste radsej mali v kaviarni pokecat. Ked si teho 😃ja som teho by som zurila Keby som tak dlho mala stat a pocuvat stažnosti hoci si prejavila ty zaujem a simpatie k jeho nestastnemu xichtu 😁
Inak si typicka žena že vydrziš 3h rozhovor s cudzim chlapom o vztahoch no nevydrziš počuvat manžela 3minuty o autach. No netrap sa moc nesyp popol na hlavu aj on tie tvoje reci o člankoch o detoch vychove počuva len na pol ucha a popri tom si predstavuje novy Mercedes. Je to ludske. Nie sme rovnaki zaujimaju nas ine veci ako partnerov doplname sa. Ked ide o auta on je expert ked ide o deti tak ty.
ja som stastna a vdacna za mojho muza a on za mna. kazdy den sa ku mne prituli a hovori mi ze s tebou mi je najlepsie. velmi mi na tebe zalezi a podobne. ked mu nieco vadi da mi to jasne najavo ja sa to snazim robit takisto. ked sa nevieme zhodnut hladame kompromisy. jasne ze su aj trecie plochy. napr. soferovanie ale ja sa nestazujem nanho a on na mna tym som si ista

@zuzana76 tvoj muz je workholik, a stahuje celu rodinu. Ty ho za to asi aj doma chvalis. Ale nie je moc za co. Takym stylom ako pracuje tvoj muz - ziadna dovolenka, milion tefonatov, tak to dostane infarkt ani nebude vediet ako. A potom zostanes sama, a oci pre plac. A ano, vztah nie je o tom, ze poslusne kyvkam muzovi hlavou. Tak ako nebudem kyvkat ked mi manzel oznami, ze ide pracovat na dovolenke. No nie, nebude a koniec. Zariadi si to, ako chce - ale nebude. Pretoze je pekne, ze vie dobre zarobit - ale okolo penazi sa svet netoci. Som tu ja, rodina, jeho psychicke a fyzicke zdravie. A pre mna je dolezitejsie aby mal dovolenku, ako ja blby novy kabat alebo hracky. Neviem kde zijete, ked si myslite, ze klienti by vam dovolenku netolerovali. Poviem ze sa vratim za 10 dni a cau. A nemaj obavy, ze som svojmu muzovi 10x povedala, ze fakt novu pracu nepotrebuje, a ak je to nutne, mozeme sa uskromnit, aby ho neporazilo. A nejake adorovanie jeho workoholizmu - neexistuje.