Sú školské známky naozaj také dôležité?
So švagrinou máme rovnako staré deti,chodia do 4tej triedy.Ona bola vždy ten typ človeka čo sa predbieha čo vie lepšie ako ostatné a chváli sa s tým kade chodí.Ma dcéru ja mám syna,často som vypočula jej "blbé reči" čo jej dcéra už ovláda a môj syn ešte nevie,vždy porovnávala od narodenia deti.Moj syn sa učí do školy sám,nechám ho aby sa naučil sám ja len kontrolujem alebo vyskúšam ho keď treba.Svagrina s dcérou sa učí doteraz,každý deň aj 2-3 hodiny.Jej dieta doniesol domov trojku z matiky a švagriná vystrájala ako besna.Nadavala na ňu že je blbá že nevie sa ani naučiť,že na čo s ňou trávi čas a učí sa keď jej len hanbu robí.Mala sa rozplakala,toto nečakal nikto z rodiny.Dobre že ju nezbila,už začala a ňou triasť a ťahať ju za vlasy.
Podľa mňa známky nie sú také dôležité,deti by sa mali učiť sami pre seba a nie preto aby spravili rodičom radosť a mali samé jednotky.Moj tiež pár krát dostal dvojku občas aj trojku,no s tým sa svet nezrúti.Nabuduce sa naučí lepšie a môže tu známku opraviť.Lenze švagriná skáče do mňa že ja som divná ako sa k tomu staviam,že jej dieťa bude mať samé jednotky aj keby sa na hlavu postavila.Vraj ako sa dieťa učí je vizitka rodičov a ona sa nebude hanbiť za svoje dieťa.
Čo si o tomto myslíte, sú známky až také dôležité?
@oslo1 v tomto nemas pravdu, ja som bola presne tak vychovavana, zaklad boli znamky, dokonca aj bitka, ak bola horsia znamka a manzela mam vynikajuceho, starostliveho, ano, ja som introvert, ano, vychovala zo mna skor uzkostliveho cloveka mama tymto tipom vychovy, ale nikdy som nemala partnera zleho, dokonca este aj ked som bola slobodna, tak ma chceli len dobri chlapci.
Jasne ze staci.tiez mam 4taka a akurat ho vyskusat co treba a diktaty piseme.ani s druhakom sa moc netreba ucit.
@natalienka12 😂😂 v pohode, nepreskocil mi mobil, nominatív množného čísla je moja srdcovka ktorú automaticky vzdy napíšem zle, rovnako ako y na konci slovesa.
Ja si musím všetky texty kontrolovať a vzdy tam nájdem niektorú so spomínaných hrubiek. Ked sa mi nechce kontrolovať, napíšem zle ..
Čo už 🤷🏼♀️, mám hlavu na ine veci
@kittykat22 záleží aj od toho co kto podedil v com je šikovnejší nie iba ci sa rodic s dieťaťom ucil
To je super ze sa tvoj syn uci sam a ty len skontrolujes, prip.vysvetlis co treba..zodpovednost za vysledky v skole ma predovsetkym on..je to vyborne aj pre pestovanie jeho.volovych vlastnosti a budovanie zdraveho sebavedomia..rodic len pomoze ak o to dieta poziada..ostatnych si nevsimaj..aj my sme mali v rodine rodicov co sa s detmi ucili celu ZS, SS a aj VS , vybavovali aj skusky len aby sa deti dostali k diplomu..na nic im to nie je..nepracuju adekvatne k dosiahnutemu vzdelaniu
Ako ja neviem... Ale ja mám piataka a často krát mu musíme vysvetľovať slovenčinu, angličtinu atď...
Myslim, ze si si to trosku prikreslila, aby si dostala odpovede typu - znamky nie su dolezite. Ale su.
@natalienka12
Presne. Podla mna su znamky velmi doleziye. Ak bude mat hotsie znamky ,sanca dostat sa na dobru skolu nebude. Dobra skola= viac penazi v praci a viac moznosti.. V dnesnej dobe uz maturita neni nic. V dnesnej dobe uz aj s vysokolu skolou mozte robit robotnika,ale s ucnovkou alebo maturitpu nikdy sa neda robit na vyssom poste.

@kittykat22 ahoj myslim zeby si to tak nemala vnímať s tvojou maminou. So mnou sa tiez neučili a sama som si postupne skúsenosťami nasla system správneho ucenia ved aj na ss a vš si hľadáš system vieš co ti funguje co vsetko je dôležité. Takze nevidela by som za to iba mamu