icon

Sú starí rodičia lakomí ?

6. máj 2023

Ahojte ...chcela by som vedieť váš názor . Píšem anonymne, pretože moja mamina je takisto na koníku. Máme s manželom dve malé deti , z mužovej strany s rodinou nie sme v kontakte , ale z mojej strany áno . Mám rodičov, ktorí naše deti zbožňujú , potešia sa keď prídeme. Aj napriek tomu, že viem sko ich ľúbia, neviem sa zbaviť zvláštneho pocitu , prečo im nedoprajú troška viac. Ja som aktuálne na materskej, spoločný rodinný príjemné máme podľa mňa taký priemerný, doprajeme si občas dovolenku, na výlety chodíme pravidelne , nič nám dá sa povedať nechýba. Moji rodičia majú nadštandardné príjmy , mama zarobí 900€ v čistom , otec je na dôchodku a popritom normálne pracuje , spolu s dôchodkom má okolo 3200€ . Sú bez hypotéky , bez pôžičiek, majú dve autá a bývajú v novostavbe. Otec rád rozpráva o tom, koľko peňazí majú , keď je u nás na návšteve, doprajem mu to , ale začína mi to dosť vadiť , pretože svojim vnúčatám nedávajú absolútne nič okrem narodenín a Vianoc. Viem že sú to jeho peniaze, ale na to ako ľúbi svoje vnúčatka, nenapadne mu niekedy aspoň staršej vnučke dať 2€ na zmrzlinu alebo tak... minule vzal staršiu dcéru plávať a čakal kým mu dám 6€ na vstup. To sú veci ktoré ma zarážajú... alebo sme ho poprosili aby nám zaslal keď išiel na poštu balík a tiež povedal že to bude stáť 2€ .Keď tu boli kolotoče dopriali sme dcére pár jázd a prišla nadšená k babke a dedkovi a povedala že ešte išla či by nešli s ňou , čakal som že aspoň tam jej urobia radosť ale povedali že to je škoda peňazí a že už bola dosť s nami .Takýchto príkladov bolo veľmi veľa ... Chcem len vedieť váš názor .vďaka

autor
6. máj 2023

@hedviga2 občas áno, keď ma napečené . Ale nie vždy keď prídeme .

hylary
6. máj 2023

No. Prečítala som všetko. Ale toto s tým jedným eurom za jednotky má tak vytočilo že to sa nedá ani opísať.
Takže, čo by som robila ja:
1.prerusila by som s nimi kontakt... Uplne.. a keby sa opýtali prečo som to urobila, všetko by som im vykricala do ksichtu... Úplne všetko
2.ak by som kontakt náhodou v budúcnosti obnovila, deti by som k nim nepúšťala... Nesprávajú sa ako starí rodičia ale ako psychopati, nezaslúžia si ani teba a ani tvoje deti...

A ďalej nepíšem nič, musím sa ukľudniť, lebo toto čo som tu prečítala má úplne položilo ...

eliska13
6. máj 2023

Žuvačky za euro za vysvedčenie je gól lakomstva.Ty mu nikdy nič nepovieš?

muchotrafka298
6. máj 2023

Tie zuvacky za euro ma totalne dorazili..Ja by som im bud vyziapala vsetko, aj ked su to rodicia ako radi @hylary a zvazila by som dalsi kontakt s nimi. Argument, ze deti sa nemaju rozmaznavat neuznavam..lebo toto je hanba jak hrom. Ze clovek, ktory ma financie a vlastnemu vnucatu motivacne kupi za same jednotky zuvacky.....hrozne nieco. A on si mysli, ze ako sa buchol po vacku.

hedviga2
6. máj 2023

Mne je tých tvojich detí normalne ľúto😰

bluka2
6. máj 2023

Bez debaty sú lakomci a je to nesympatické. Ja by som im však každý mesiac poslala stovku na tie balíčky, zmrzlinu a vstupy a nech im ešte ostane z toho 50€, aby mohli ešte viac šetriť 🤣
A iba sa modliť, aby moje neresti neboli na starobu ešte horšie a neznesiteľne pre ostatných…
Inak uvažuješ nad fazuľkami, lebo ani to lakomstvo nevyvazi to, čo nemusíš platiť za babysitterku. Tak to prehltni, sú lakomci, čo už.

bluka2
6. máj 2023

@h2 títo sa nad sebou nezamyslia, tento stupeň lakomstva už je určite hlboko pod kožou

mamina7070
6. máj 2023

autorka vo si na to dcerke povedala na tie zuvacky? si ich mala dedkovi hodit na stol a vziat malu do hrackarstva
kontakt s nimi tvojim detim ublizuje najma ked si uz uvedomuju co a ako

bluka2
6. máj 2023

Zarazilo ma však, koľkí hovoríte, že ma otcovi povedať, nech je teda radšej s vnučkou doma “zadarmo” než ísť na plaváreň a potom pýtať 6€. To sa vám toľkým chce hádať o princíp kvôli 6€? Ja by som bola radšej, keby mala moja dcera pár pekných hodín, kde si posportuje / zabaví sa/ niečo sa naučí a ja si potom jej 1s pomyslím, že no zas lakomci a hodím z hlavy prec

bluka2
6. máj 2023

Mne je v tomto najviac ľúto tých lakomcov. O čo v živote prišli…

hylary
6. máj 2023

@bluka2 presne aj to ma napadlo... Viedli aj vedú ďalej prázdny zivot... Je to veľmi úbohé... Sú to v podstate bohatí chudáci

autor
6. máj 2023

@eliska13
@mamina7070 tak keď som videla , čo dostala , mala som hrču v krku .Veď žuvačky kupujem dcére hocikedy, a nie že za vysvedčko. Povedala som ,či sa tak snažila celý polrok pre balík žuvačiek ..nepovedala som to s výčitkou , skôr sklamane.Otec povedal že sama si vybrala čo chce , že sa jej pýtal ...a že deti aj tak nepoznajú koľko čo stojí.Ano, keď ju určite postavil k jednému regálu kde sú len žuvačky a cukríky tak si vybrala to .... Najviac ma sklamalo ako pyšne pozeral vysvedčenie , úplne široký úsmev , dcérka šťastná , a prišla s týmto domov .Tak ona sa snažila , viackrát spomenula že dedko jej sľúbil niečo zato .Nedávno opäť spomenul vysvedčenie , aké bude . Ale som mu už povedala , že ona sa učí sama pre seba a nie pre neho , a že aj dvojka je dobrá známka , ja ju pochválim aj zato .A že určite oslávime koniec roka nejakým výletom , aj keď to nebudú samé jednotky . Bol ticho .

bluka2
6. máj 2023

@hylary chápeš, celý život sa naháňajú za niečím, majú to a nevedia si to užiť, zažiť tu radosť niekoho potešiť, niekomu zlepšiť den, uľahčiť život… a hocikedy môže byt koniec

hylary
6. máj 2023

@bluka2 polutovaniahodni uboziaci

ema22270
6. máj 2023

Pohostia Vas iba kavou? Och no to je smutne. Nehovorim, ze vzdy musi byt obed, alebo tak, ale nejake lahle obcerstvenie, to podla mna musi byt. A hlavne, ked teda aj maju peniazky. A teda, ze dcerke kupil tvoj otec zuvacky za ciste jednotky, no neviem, to ani nemusel - no co na to povedat.

autor
6. máj 2023

@bluka2 toto nevedeli ale oni nikdy .Nikdy neboli spolu za celý život na dovolenke alebo spoločnom víkende . Toto boli u nich vzdy len vyhodené peniaze. Ako dieťa som to brala normálne , v 17 rokoch som odišla z domu ,a bývala už s mojím terajším manželom , všetko čo máme sme si vybudovali sami aj keď to nie vždy bolo ľahké .

autor
6. máj 2023

@ema22270 to vôbec obed...Ich slová - všetko je drahé , stále to počúvam aké su ceny v obchodoch , pritom oni ani ceny nemusia sledovať . Keby nás majú pozvať na obed museli byť raz tolko nakúpiť , to nehrozí .

muchotrafka298
6. máj 2023

Ja poznam ludi, ktori sami nemaju vela, male dochodky, male platy. Ale snazia sa pre deti/vnucata nasetrit aspon nieco, ze malickost doniest, dat nieco symbolicke na sviatky. Toto je uplne iny pripad a nech dalej ziju tak, ze is budu pozerat denne vypisy z uctu., kolko tam maju....ked ich len toto zaujima a kde by usetrili. Jasne, vsetko je cim dalej tym drahsie, aj potraviny, energie, listky na podujatia. Ale tuto je vyslovene napisane, ze oni ziadnou nudzou netrpia, maju dostatocne prijmy a tiez uspory. Tak ked nedam uz vlastnemu dietatu alebo vnucatu, tak co si tie peniaze do hrobu vezmu?!? Nikde nie je napisane, ze tie peniaze eventualne zdedi autorka prispevku.

bluka2
6. máj 2023

Nekomentovala by som to s tými žuvačkami, deti niekedy naozaj vyberajú tak. Moja 8 ročná, raz sme boli v obchode a kúpila som niečo jej bratovi za 150€ lebo sme našli parádnu vec… ona nespokojná, že jemu som kúpila niečo a jej nič. Hovorím, nech si teda vyberie čo chce. Chodila a chodila a celá spokojná si vybrala vec za 4€. Možno v tej chvíli si fakt vybrala tie žuvačky, lebo mala chuť 😀

nikolka1986
6. máj 2023

Nechápem prečo by mali dávať vnúčatám, ako svojim deťom, ale vnúčatám? My sme od babky dostali max. cukríky ako deti a nikdy som nič nečakala... skôr deťom dávali. Od toho ste predsa vy a nie starí rodičia. Teraz je taká doba, každý chce a chce veľa.

bluka2
6. máj 2023

@muchotrafka298 pochybujem, že títo svoj majetok prepisu na charitu…

autor
6. máj 2023

@muchotrafka298 aj ja zrovna poznám prípady väčšinou také , od kamošiek , že ich rodičia majú úplne najnižšie dôchodky ,ale vnúčatkám dajú čo to. Alebo do pokladničky . Alebo donesú niečo . Toto ja nepoznám . Náš maličký synček má len pol roka . Ma Veľkú noc , aj keď vedia , že mu ju neoslavujeme , sme k ním prišli ,aby babku vyšibal . Stále básnila o tom že keď ma vnúčika tak ma šibača a že musí prísť , že aby sme došli . Malého sme pekne vyobliekali, mal krásny korbáčik , muž ho mal na rukách a spoločne babku vyšibali. Aj to máme natočené. Nedostal však nič . V kuchyni som podotkla , že vlastne asi zabudla malému dať výslužku . Povedala , akú ? veď on je ešte malý , čo mu mám dať .... povedala som že aspoň výživu, príkrm z DM , keď nevedela čo , to sa vždy zíde . Odvtedy nejak som už ozaj ostala akási apatická voči nim .Mimochodom kamarátka má tiež malinkého syna , jej mamina je sama a žije len z invalidného dôchodku a vnúčkovi dala 20€ z toho mála čo má.

autor
6. máj 2023

@bluka2 ale jasné , moja je žuvačková, vieš , len za vysvedčenie , mohol jej povedať , kúpim ti žuvačky , ale pod , vyberieš si aj nejakú drobnú hračku . príklad .

nikaeli
6. máj 2023

Hmmm.. po úvodnom príspevku som ti chcela napísať niečo iné, no prešla som všetkých 5 strán a je mi smutno spolu s tebou. Moji rodičia sú úžasní, veľakrát kúpia, dajú aj keď nemusia, jednoducho chcú, robí im to radosť. Moja svokra je taká istá, vždy od nej odchádzame nabalení či už vareným jedlom, či zeleninou zo záhradky, či nejakými sladkosťami pre deti, a to žije sama s biednym invalidným dôchodkom. Vždy pribalí niečo aj pre moju dcéru z prvého manželstva (čo skutočne nemusí). Za to ex.svokra bola úplný opak, veľmi podobná tvojim rodičom, len tá dala mojej dcére sotva 20€ k Vianociam, zatiaľ čo švagrove deti dostali Lego a Barbie dom 🤷🏻‍♀️ neviem ti poradiť. Štvalo by ma to rovnako, ale nemala by som gule povedať im to do očí..

A pre tie nechápavé, že prečo by im mali niečo dávať - stále sa bavíme o tom, že babka s dedkom vzali deti na kupko a pýtali na vstupné peniaze od rodičov. A to je fakt smutné. Ak na nich nechcú mať výdavky, tak nech sedia doma na zadku.

nikolka1986
6. máj 2023

Pol roka? To udržal ten korbáč , či ako vyzeralo to "šibanie" ? Nakúpi nevhodné veci z DM ktoré možno ani nezje, pre polročného naozaj zbytočné.

hylary
6. máj 2023

A prečo s nimi neprerušis kontakt? Však im daj trochu najavo že sú trápni... No ja by som sa s takými "rodičmi" nekontaktovala.. veľmi sa ti cudujem

autor
6. máj 2023

@nikolka1986 píšem že muž synčeka držal 🙂 spolu mali korbáč v ruke , aby sme mali pamiatku na videu 🙂

autor
6. máj 2023

@nikolka1986 to mi napadlo ako príklad . Malinký už normálne papá zeleninku aj ovocie .

teleskop
6. máj 2023

povedz otcovi ze lakomocom sa vlemi tazko umiera, nevedia sa odputat od materialneho sveta...

nikolka1986
6. máj 2023

A úprimné nechápem čo majú tvoji rodičia s dcériným vysvedčením 😀 To by ste jej mali kúpiť vy, či teraz celá rodina kupuje povinne za študijné výsledky ( babka, rodičia, dedko, krstní rodičia ) ? Ja som dávala v rodine veľa a vedieť čo viem dnes, tak nedám ani tie žuvačky.