icon

Sú starí rodičia lakomí ?

6. máj 2023

Ahojte ...chcela by som vedieť váš názor . Píšem anonymne, pretože moja mamina je takisto na koníku. Máme s manželom dve malé deti , z mužovej strany s rodinou nie sme v kontakte , ale z mojej strany áno . Mám rodičov, ktorí naše deti zbožňujú , potešia sa keď prídeme. Aj napriek tomu, že viem sko ich ľúbia, neviem sa zbaviť zvláštneho pocitu , prečo im nedoprajú troška viac. Ja som aktuálne na materskej, spoločný rodinný príjemné máme podľa mňa taký priemerný, doprajeme si občas dovolenku, na výlety chodíme pravidelne , nič nám dá sa povedať nechýba. Moji rodičia majú nadštandardné príjmy , mama zarobí 900€ v čistom , otec je na dôchodku a popritom normálne pracuje , spolu s dôchodkom má okolo 3200€ . Sú bez hypotéky , bez pôžičiek, majú dve autá a bývajú v novostavbe. Otec rád rozpráva o tom, koľko peňazí majú , keď je u nás na návšteve, doprajem mu to , ale začína mi to dosť vadiť , pretože svojim vnúčatám nedávajú absolútne nič okrem narodenín a Vianoc. Viem že sú to jeho peniaze, ale na to ako ľúbi svoje vnúčatka, nenapadne mu niekedy aspoň staršej vnučke dať 2€ na zmrzlinu alebo tak... minule vzal staršiu dcéru plávať a čakal kým mu dám 6€ na vstup. To sú veci ktoré ma zarážajú... alebo sme ho poprosili aby nám zaslal keď išiel na poštu balík a tiež povedal že to bude stáť 2€ .Keď tu boli kolotoče dopriali sme dcére pár jázd a prišla nadšená k babke a dedkovi a povedala že ešte išla či by nešli s ňou , čakal som že aspoň tam jej urobia radosť ale povedali že to je škoda peňazí a že už bola dosť s nami .Takýchto príkladov bolo veľmi veľa ... Chcem len vedieť váš názor .vďaka

bluka2
6. máj 2023

Ja za vysvedčenie nedávam absolútne nič - nevnímam to ako nejakú špeciálnu udalosť, učí sa pre seba. Nespájam známky s trestom a tak ani s odmenami… možno to neberú tak vážne ako ty (ma dobre známky a vychádza to z jej motivácie)

hylary
6. máj 2023

@nikolka1986 a ty čo sa zastavas vkuse tých starých lakomcov? Asi si taká istá 🤣

maxalla
6. máj 2023

Nie som si ista tym, zeby mna napadlo kupovat polrocnemu dietatu vysluzku... Asi nie. Tiez by som to brala tak, ze je na vyuzku este velmi malinky a kupovat prikrmy by mi uprimne ani na um neprislo.

matullienka
6. máj 2023

@nikolka1986 prosím ťa ty vieš čítať s porozumením? Dedko je sľúbil, že keď budú na vysvedčení sane jednotky niečo jej za odmenu kúpi.

nikaeli
6. máj 2023

@nikolka1986 ak babka očakávala, že ju vnúčik vyšibe, mala mať preňho aspoň piškóty či jabĺčko. Ak chce tradície, nech ich dodržiava celé, nie iba to, čo jej pasuje.

ema22270
6. máj 2023

Rozumiem Ti, ze mas taku tazobu na dusi asi z toho uz, nie kvoli sebe, ale kvoli Tvojim detom. Takze ja by som im to dala najavo - ak sa stretavate a myslim, ze ak nic nepovies, tak sa to nikam nepohne - ak povies, mozno sa urazia a prestanete sa stretavat, ale niekedy je dobre veci povedat narovinu. Alebo tu diskusiu nechaj a cakaj co sa udeje, ci to mamina najde a spozna sa v tom.

autor
6. máj 2023

@nikaeli presne o tomto to je . Že čím má človek menej , tým viac dá .Asi to budem musieť akceptovať tak ako to je , aj tak ich už nezmením .

nikolka1986
6. máj 2023

@matullienka Veď kúpil. Vybrala si žuvačky, má žuvačky.

@hylary Vôbec nie, škoda že nie som.

bluka2
6. máj 2023

@maxalla tiež by mi nenapadlo dať vyslúžku, lebo si pod tým predstavujem vajcia, ladkoti a peniaze. A čo s tým také dieta. DM výživa by mi proste nenapadla, ale dobre vediet

matullienka
6. máj 2023

@nikolka1986 tak keď jej dal limit v sume okolo 1 eura moc toho nenavybera

nikolka1986
6. máj 2023

@nikaeli Kedysi sa dávalo maľované vajce, to by autorka ofrlala tiež. Dnes každý očakáva automatický peniaze za každý prd - doslova.

autor
6. máj 2023

@nikaeli presne tak... je to tak ako píšeš . Babka očakávala vyšibanie , keď malinkého uvidela potešila sa , spoločne s mužom ju " vyšibali " ale tam to skončilo . očakávala by som naozaj aspoň to jabĺčko alebo piskotky ako píšeš .

hylary
6. máj 2023

@nikolka1986 škoda? Prečo akoze? Nie je nic horsie ako byť lakomy .. fuuuj

nikolka1986
6. máj 2023

@hylary Nie je dobré keď to človek preháňa a nie je dobré ani nedať nič. Ale netreba nič očakávať a brať automaticky, človek by mal mať rád toho druhého aj bez nutnosti finančných darov.

autor
6. máj 2023

@nikolka1986 ja ich mám rada , napísala som niekde v tejto rozpísanej diskusii niekde že ich nemám rada ?

teleskop
6. máj 2023

mne je z tychto prispevkov fyzicky zle...tvoji rodicia maju problem z lakmostvom a ty si zdedila ich geny si velmi vypocitava a chamtiva

matullienka
6. máj 2023

@teleskop pre pána a to si kde vyčítala v tomto príspevku?

nikolka1986
6. máj 2023

@teleskop JJJ chyba je aj u autorky, stále len niečo vypytúvať .

hylary
6. máj 2023

@teleskop chamtiva? Lebo čaká že dedo zaplatí vlastnému vnucatu zmrzlinu za euro keď majú mesačný príjem 4000€? Ty si spadla z jahody?

bluka2
6. máj 2023

@matullienka lebo niektoré situácie, čo opisuje, by ostatným nestali ani za myšlienku. Akože je mi fakt jedno, či polročný dostane piskoty alebo nie… skôr ide o peknú fotku na pamiatku v tomto pripade

nikolka1986
6. máj 2023

@hylary Zvláštne že to autorka vie, to sa ich opýtala? Ja za celý život som nevedela koľko otec zarábal 😀

bluka2
6. máj 2023

@nikolka1986 to mi tiež napadlo. Ja som sa tiež nikdy nepýtala

matullienka
6. máj 2023

@nikolka1986 veď čítaj čo píše, že jej otec sa tým rád pochváli

nikolka1986
6. máj 2023

@matullienka No keby vedel, že automaticky sa očakáva, že niečo dá, tak by sa veru nechválil. 😉

matullienka
6. máj 2023

@nikolka1986 tak keď je lakomy a nechce dať nech nevyvoláva vnučku na kúpalisko a zmrzlinu keď potom pýta od rodičov. Ja by som mu na to z fleku povedala, že keď nemá na to tak nejdu. Keď budem chcieť vezmem tam dieťa sama so mnou

autor
6. máj 2023

@nikolka1986 nie neopýtala som sa koľko zarábajú , stále to počúvam od nich .akékoľvek zvýšenie platu , 13-14 plat, odmeny , všetko mi hneď povedia ...už som písala že radi hovoria o tom koľko majú peňazí .Ja sa na to nikdy nepýtam.

ysseba
6. máj 2023

Sú riadne lakomí. Podľa mňa je totálne smiešne aby sa jeden otec chvastal pred vlastnou dcérou koľko má peňazí a potom si vypýta od nej posraté dve eurá na balíček. Keď už tak šetrí na všetkom, tak nech sa ASPOŇ nechvastá peniazmi. Ale takto? Takto by ma hanba fackovala. A inak.... Nepíšeš nič zlé, nikoho neurážaš ani nezosmiešňuješ. ja by som tu tému nechala a nemazala to. Nech to tu mama nájde a prečíta si názory nezainteresovaných žien...

autor
6. máj 2023

@ysseba ďakujem za tvoj názor ☺️ Keď mi to vždy spomína, nereagujem na to , snažím sa odviesť debatu inde .Neviem, čo mu mám na to povedať ...

matullienka
6. máj 2023

Vieš čo možno by som mu to pri najbližšej príležitosti normálne povedala, že na čo ti to hovorí keď potom aj keď chce vnučku niekde zobrať musíš mu to preplatiť

lapalma
6. máj 2023

Autorka, tvoji rodičia sú žiaľ lakomí úbožiaci...nič viac nič menej :(
Prijmi to ako fakt...nehnevaj sa na nich...nič nečakaj ...lebo nič nepríde.
Nezožieraj sa sebaľútosťou, len to proste prijmi.
Si dobrý civilizovaný človek, v bežnej spoločnosti si ľudia doprajú...ale existujú aj exoti a tvoji autori sú skupáni.
Dopraj deťom to najlepšie a od dedkovcov budú mať aspoň ten ľudský záujem a spoločne strávený čas. Aj to je lepšie ako nič 🙂