Sú starí rodičia lakomí ?
Ahojte ...chcela by som vedieť váš názor . Píšem anonymne, pretože moja mamina je takisto na koníku. Máme s manželom dve malé deti , z mužovej strany s rodinou nie sme v kontakte , ale z mojej strany áno . Mám rodičov, ktorí naše deti zbožňujú , potešia sa keď prídeme. Aj napriek tomu, že viem sko ich ľúbia, neviem sa zbaviť zvláštneho pocitu , prečo im nedoprajú troška viac. Ja som aktuálne na materskej, spoločný rodinný príjemné máme podľa mňa taký priemerný, doprajeme si občas dovolenku, na výlety chodíme pravidelne , nič nám dá sa povedať nechýba. Moji rodičia majú nadštandardné príjmy , mama zarobí 900€ v čistom , otec je na dôchodku a popritom normálne pracuje , spolu s dôchodkom má okolo 3200€ . Sú bez hypotéky , bez pôžičiek, majú dve autá a bývajú v novostavbe. Otec rád rozpráva o tom, koľko peňazí majú , keď je u nás na návšteve, doprajem mu to , ale začína mi to dosť vadiť , pretože svojim vnúčatám nedávajú absolútne nič okrem narodenín a Vianoc. Viem že sú to jeho peniaze, ale na to ako ľúbi svoje vnúčatka, nenapadne mu niekedy aspoň staršej vnučke dať 2€ na zmrzlinu alebo tak... minule vzal staršiu dcéru plávať a čakal kým mu dám 6€ na vstup. To sú veci ktoré ma zarážajú... alebo sme ho poprosili aby nám zaslal keď išiel na poštu balík a tiež povedal že to bude stáť 2€ .Keď tu boli kolotoče dopriali sme dcére pár jázd a prišla nadšená k babke a dedkovi a povedala že ešte išla či by nešli s ňou , čakal som že aspoň tam jej urobia radosť ale povedali že to je škoda peňazí a že už bola dosť s nami .Takýchto príkladov bolo veľmi veľa ... Chcem len vedieť váš názor .vďaka
@kvetinka75 ale autorka nečaká pomoc v podobe hmotných darov. Ale keď dedko vezme vnučku na zmrzlinu, že ho hanba nefackuje od dcéry pýtať peniaze, o to ide. V tomto merítku sú starí rodičia lakomci a divní. A to, že takí boli vždy na tom nič nezmení 🤷🏻♀️ autorka v tom vyrástla a možno jej to pripadalo normálne, lebo iné fungovanie nepoznala, takže ja chápem, že sa zamýšľa až teraz.
Tu naozaj niet rady. Zmeniť ich nezmení, zmieriť sa s tým časom zmieri, ale jasné, že to človeka bolí a trápi.
Asi by som naozaj dala každý mesiac 50 -100 eur- že to sú výdavky len na dieťa, lebo veď aby ani džúsik nekúpili a najmä ide teplo 😠 a normálne si pýtaj od nich bločky 😂😂 ja by som to robila. Ani cent by som im navyše nenechala. A to svojich rodičov podporujem, pomáham, urobím nákup ... Lenže oni nie sú ako strýko Držgoš plus príjem majú asi štvrtinový ako autorkini rodičia dokopy.

ich peniaze, oni rozhodnujú čo s nimi. Veľa žien tu píše, že viem, že sú to ich peniaze, nie sú povinní nám pomáhať a pritom na druhej strane to čakáte.