icon

Sú svokrovci milí alebo manipulujú rodinu?

4. dec 2023

Vysvetlim. Myslim, ze mam dobru svokru aj celkovo vztahy s muzovou rodinou. Doteraz som ich vnimala ako milych ludi co by sa pre nas rozdali. Ale nejak zacinam mat pochybnosti. Manzel je jediny syn a jediny vnuk. Jeho cela rodina je mama /otca nikdy nepoznal/, teta /nevydala sa ani nema deti/ a babka s dedkom. Byvaju od nas 400 km, takze nechodime moc casto. Odkedy sa nam narodila dcerka, ja osobne zacinam mar pocit nejakeho natlaku z ich strany. Stale pocuvam reci ako by sme sa tam mali prestahovat. Nikdy to nebolo v plane, nechceme ani jeden tam ist ale pride mi, ze v poslednej dobe nas do toho tlacia. Napr. Boli sme so svokrou vonku a ona ma reci ako by nam tu pri nej strasne chcela kupit pozemok ale nema na to peniaze, alebo ked odchadzame uz od rana pocuvam ako bude /hlavne vnucka/ strasne chybat a ako jej bude smutno a ako na nu urcite zabudne. A ze preco byvame tak daleko a ze keby sme aspon trosku blizsie aby sme sa mohli castejsie vidiet. Stary rodicia to iste. Boli sme tam a o inom nehovorili iba ako sa nemohli dockat a ako sa strasne tesia a potom zacali nariekat ako malo pravnucku vidia a este mi aj na druhy den volali ako su strasne radi ze sme prisli po dlhej dobe /2 mesiace/ a ako sa este stale tesia ze malu videli a od rana sa rozpravaju aka bola zlata a ako si kazdy den fotky pozeraju ale zase ze no len keby sme castejsie chodili. Oni tento rok u nas neboli ani raz.
Vzdy uvaria to co lubime. Jasne mile tesi ma to ale zase asi 200x pocuvame ako to robili len specialne kvoli nam.
Zacinam mat neprijemny pocit nejakeho natlaku citoveho z ich strany vsetkym tymto. Uz minule som si povedala ze nepojdem a spravim si babsky vikend ale potom ze a musim, a urcite spravili kolac aky mam rada atd.
Ako vam to pride? Su to len klasicke otravne reci ale inak vam pridu ako milujuci ludia alebo vo vas vyvolavaju nejake pocity viny/zaviazanosti/povinnosti. Dakujem

Strana
z2
autor
5. dec 2023

Baby ale my nezijeme na sr a vlakom je to sem 6h s tromi prestupmi🙈 a oni by sme na tyzden ani neprisli. Ani na noc, ani keby do hotela. Ani na prve narodeniny neprisli. Vzdy len na otoc lebo zahrada, lebo pes, lebo furt nieco. A chapem ze ist denne 6h v aute je narocne.

tana85
5. dec 2023

🙈🙉🙊jaaj, mala som si domysliet, ze zijete mimo?

nicegirl369
5. dec 2023

Co by mnohí dali za taku rodinu. Nevideli svoju jedinu vnucku dva mesiace a ty sa divis, ze maju take reci? Bud rada.

domkakvet
5. dec 2023

Nemas problem, tak treba nejaky vyrobit. Je to normalne z ich strany.

autor
5. dec 2023

@domkakvet nevyrabam ziaden problem. Pytam sa ako vnimaju taketo ustavicke narazky ostatni.

domkakvet
5. dec 2023

Tak ano je to normalne, len im chybate.

Strana
z2