icon

Sú vaši muži gentlemani?

sima338
2. dec 2021

Ahojte dievčatá,

mám na Vás dnes otázku, ktorá mi vrtá v hlave už pár týždňov, a sama si na ňu neviem odpovedať. Som už nejaký čas bez partnera, ( už nás čaká len rozvod ) ale oddelene žijeme už relatívne dlho. Vzťahy neriešim, nevýhybam sa im, ale prvoradá je dcéra a práca.
Túžim po mužovi, ktorý bude ozajstný gentleman, taký, čo otvára dvere, pomôže do kabáta, prinesie kvety sem-tam len tak, má správania gentlemana, ovláda také tie základy etikety, ktoré už ale vidím čo raz menej, lebo mám pocit, že sa vytrácajú.
Sú vaši muži/partneri gentlemani? Sú takí sami od seba alebo ich k tomu posmelíte skôr vy ako partnerky? Ako to vnímate v tejto dobe?

Inak podnet na túto myšlienky mi dala jedna brigadníčka u nás, robí so mnou a jej priateľ jej hocikedy pošle kvety do práce, často i nejaký darček ( minule prišla do práce s novými krásnymi lodičkami )minule jej poobede priniesol jej obľúbený dezert, často ju príde len tak cez pauzu pozrieť, prinesie niečo sladké, popr. obed. Keď sme sa o tom bavili, vravela mi, že je pozorný, gentleman, ovláda etiketu atď.
Nezávidim jej, rada jej doprajem, aby nedošlo k nedorozumie, len ma zaujímate, ako to vnímate vy a či ešte existujú aj viacerí takíto muži.

Majte pekný deň!

Strana
z2
vanda323
2. dec 2021

@sima338 Záleží v akej miere 😄
Môj manžel napríklad otvorí dvere mne keď idem vezme mi tašku atď ....ale je to skôr asi normalne toto čo opisujem
Ale skôr ako to sa mu na ňom páči že má poskriabka po hlave ja to dievčatá milujem. V škole som za to platila spolužiačke tak že som jej opisovala poznámky hahah a ona má škrabkala po vlasoch 😄😄😄

vedorka
2. dec 2021

@sima338 Tolko gentlemanov 😀 urcite su, par poznam, ale podla mna je tu na Slovensku drviva vacsina sobcov a nie pozornych muzov. Mam jedneho doma, priznam dobrovolne. 😀 Privrzne ma medzi dverami, mysli hlavne na seba, radsej nech nemrzne on, bundu by mi nedal, kvety som od neho nevidela asi nikdy. 😀 Vsetko prepocitava, aby nahodou neurobil viac ako ja, no des....
Ma samozrejme aj svoje dobre stranky, ale tato rozhodne nie je jeho silna. 😀 Este ze som samostatna a uz prudko zvyknuta.

kiwi3
2. dec 2021

tiez si myslim, ze taketo gentlemanstvo je zial casto len povrch, pritom vobec nevies, aky je v skutocnosti ten konkretny vztah. kolkokrat som videla chovat sa chlapov "gentlemansky" len aby zena nezistila, ze ju podvadzaju na kazdom kroku... len aby jej nasadili klapky, lebo vedia, ze to na zeny funguje.
a ano, moj chlap je skutocny gentleman, svojou povahou, a zial som takeho dlho hladala. staci si precitat, co tu zeny riesia... a vsimnut, ako sa vacsina chlapov sprava k svojmu okoliu. po svete chodi strasne vela testosteronovych bulov, ktorych nezaujima nic len oni sami a ich ciele. mne sa to strasne bridi.

sonkaxxx
2. dec 2021

@sima338 ahoj co ty popisujes u nas ani moc nie je ale ja tonepovazujem za nejako dolezite. Darceky ani kvety nekupuje to mi veru nevadi ja si rada kupujem veci sama aj darceky na vianoce aj na narodky nemam rada prekvapenia tak isto aj moj muz si kupi na sviatok co potrebuje. Ale sprava sa pekne k starsim aj k mladsim. Je gentleman ale v tomto smere co popisujes to nie. Ak to potrebujes vo vztahu bud musis na takeho chlapa narazit alebo si ho tak naucit 😉 drzim palce aby si takeho nasla. 👍

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
sima338
autor
2. dec 2021

@vedorka Jáj, to chápem, ak prevyšujú tie dobré stránky, tak je to ešte dobré. 🙂
Ja som mala bývalého manžela niečo medzi, dvere mi pred nosom nezavrel, ale na aute neotvoril, kvety kúpil len na sviatky, tiež bol skôr sebec, naháňal stále prácu, takže ťa chápem, o čom hovoríš.

fadama
2. dec 2021

@vanda323 mne škrabka každý deň chrbát, milujem to 😄😄😘

sima338
autor
2. dec 2021

@sonkaxxx Ďakujem aj vám veľa šťastia a krásnych rokov!

vanda323
2. dec 2021

@fadama Juuuuj aj ty si také mačiatko ako ja👍🤗🤗🤗

marseillefan
2. dec 2021

@sima338 A ty si myslíš, že vzťah, v ktorom muž behá žene okolo zadku, chodí za ňou do práce s kvetmi, atď má dlho perspektívu? Ono je to všetko zo začiatku milé, ale po nejakom čase sa to žene zunuje a prestane si takého muža vážiť. Žena musí mať pri sebe rovnocenného partnera a nie opičku, ktorá je z nej paf...

fadama
2. dec 2021

@vanda323 áno áno 🐈🐈😍😄😘

elizabet173
2. dec 2021

@marseillefan môj otec síce za mamou do práce nebehal s kvetmi, pretože to ani nešlo, pracovali na jednom pracovisku, ale vyše 40 rokov jej prejavoval to, že ju miluje kvetmi, ktoré jej priniesol domov iba tak, nie keď mala sviatok, pozornosťou a vôbec to nebral ako behanie okolo jej zadku. Mama mu tiež prejavovala svoju lásku drobnými prekvapeniami. Neviem po tom, že by si jeden druhého nevážili, naopak. Boli jeden z druhého paf desaťročia, aj to sa stáva, často si vystačili sami dvaja, túlali sa po lese, opekali si, alebo v obývačke zhrnuli koberec, zapli hudbu a tancovali. Nepotrebovali to zdieľať s nikým, ako je dnes "in", ale nakoľko som mala od ich domu kľúče, tak som ich často tak našla. Stáva sa, že sa láska podarí 🙂

anos18
2. dec 2021

@elizabet173 to je krásne 😊

scila
2. dec 2021

@sima338 môj gentleman neni. Doma to nemal kde vidieť a ja som mu na začiatku vzťahu kúpila knihu o slušnom správaní aj ho roky upozorňujem, ale moc to na ňom nevidno. Ale môžem sa na neho na 100% spoľahnúť v mnohých iných veciach, takže sa nad všeličo dokážem povzniesť. Asi aj preto, že som mala v blízkom okolí vzťahy, kde chlapom napriek ich "gentlemanstvu" nerobilo problém podviesť svoju partnerku - na jednej strane posielanie kvetov, darčeky atď. a na druhej spávať s inou? Niekedy je ťažko odhadnúť či je chlap gentleman, alebo len dobrý herec 🤷.

mon29
2. dec 2021

@sima338 moj muz je gentlmen, ale neni romantik,ziadne darceky, ci kytice nehrozia, skor mi donesie novy notebook🤣ale ked vyciti prichod mojich dni, donesie mi8ks milka cokolady🤣

elizabet173
2. dec 2021

@anos18 žiaľ bolo, bohužiaľ odišli obaja skoro, jediné, čo ma teší, že prežili spolu krásny život.

anos18
2. dec 2021

@elizabet173 áno,podstatné je,že boli šťastní.

mrva
2. dec 2021

@marseillefan a to sa vylucuje? Bavime sa preds o tom, aki su nasi muzi. To, ake sme my tu neriesime. Jasne, ze musia byt rovnocenni. Byt gentlemanom neznamena byt opickou. A poslat zene kyticu do prace, zastavit sa len tak v cukrarni a priniest oblubene zakusky, povazujem za rovnaky prejav, ako ked my sa nahodime do sexi neglize, podvazkov a zvedieme muza tak, ako o tom sniva. A to tiez neznamena, ze sme lacne štetky. V dlhodobom fungujucom vztahu by. to mal byt standard - potesit partnera sposobom, aky miluje. My milujeme manzelov gentlemanov, oni miluju manzelky postelne dracice. Takze win-win 😉 A ano, bavi nas to takzo aj po 20 rokoch bude aj nadalej. Rozhodne sa nam to casom nezunuje, ako to ty hovoris 🤷‍♀️

annm81
2. dec 2021

@marseillefan Neviem, prečo by som si mala prestať muža vážiť. Po koľkých rokoch to akože príde? Moj muž pre mňa spraví, čo mi na očiach vidí a funguje nám to už 15 rokov. On mi občas len tak donesie kvety, ja mu občas len tak upečiem obľúbený koláč. On ma vezme na romantický výlet, ja sa mu odvďačím večer v hoteli. On sa správa ako pravý muž a nikdy ma nenechá niesť ťažký nákup (ani len ten ľahký), ja sa správam ako žena a vždy som zdvorilá. Máme moderné liberálne názory, sme si rovnocenní v práci aj vo výchove detí. On nemá problém rešpektovať ženu ako svoju nadriadenú ale dvere jej vždy otvorí, lebo je to milé gesto. Ja nemám problém oponovať akémukoľvek mužovi, ak mám vhodné argumenty, ale necítim sa nijako ponížene, keď mi chlap pomôže do kabátu.

tykat
3. dec 2021

@sima338 ...moj vzdy, a to sme spolu 28rokov.❤ Ma to po otcovi. U nas na 100% plati ze chlap sa sprava k zene tak ako sa jeho otec sprava k mame.

sonnenshein
3. dec 2021

@annm81 Pises mi z duse, dakujem!

monka105
4. dec 2021

@sima338 Existujú, môj priateľ je jeden z nich. Sú to síce maličkosti, ale také, ktoré každú ženu potešia. Včera mi napr. nakúpil moje obľúbené čokoládové tyčinky a poschovával ich po byte, na miesta, kde vedel, že budem chodiť. Napr. dnes ráno som objavila jednu v šálke, do ktorej si robím kávu a ďalšiu v kúpeľni, na poličke, kde máme prášok a aviváž na pranie. Je to hrozne milé.

Strana
z2