icon

Vedú vaši muži deti k tomu, aby niečo darovali mame?

9. máj 2026

Pozdravujem vás maminky. Idem sa asi iba vyrozprávať, možno poradiť, porovnať.

Keď sme boli malí, otec nás vždy pred sviatkami zobral kúpiť mame aspoň kvietok alebo maličkosť. Nebolo to o drahých darčekoch, skôr o tom pocite. Mamu už veľa rokov nemám, takže možno som na to citlivejšia.

O to viac ma teraz mrzí, že môj muž toto vôbec nerieši. Deti sú ešte malé, samé nič nevymyslia, a jeho akoby ani nenapadlo ich k tomu viesť. A paradoxne, darček pre jeho mamu často ešte riešim ja.

Nejde mi ani tak o darčeky, skôr o také nejaké gesto. Nie od detí, ale od manžela.

Vaši chlapi riešia toto sami od seba, alebo im tiež všetko na tácke musíte priniesť, pripomenúť. Vidím všade príspevky o dni matiek a maximálne si môžem rozbaliť bonbonieru a zjesť 🙂

anonym_8543fc
9. máj 2026

Jasne, riesi, davAju a vyberaju kvety spolu

anonym_6e44c4
9. máj 2026

@anonym_autor Moj otec to riesil, moj exmanzel to neriesil. Ak by som si mala niekedy v buducom zivote este raz vyberat otca svojich deti, vyberam doslednejsie.

ivik4
9. máj 2026

Ano ked bol mensi riesil to s nim , teraz uz to riesi sam maly

amelia89
9. máj 2026

Moj muz ano, detom aj povie aby mi nakreslili obrazok a spolu mi nieco male aj kupia kvietok a pod.

laskonkaa1
9. máj 2026

Môj muz ano, aj moj otec nas k tomu viedol. Aj teraz kupuje mne aj sestre vždy drobnosť, so slovami, ze si váži ake sme mami a ako vedieme naše deti.

petamich
9. máj 2026

Moj manzel ano

danica2711
9. máj 2026

asi k tomu nebol vedený alebo to v sebe proste nemá. Na rovinu mu vysvetli, ako by si si to predstavovala, ak je normálny a váš vzťah je v poriadku, tak si to osvojí

amelie2017
9. máj 2026

Ano, ci uz narodeniny, meniny, den matiek, alebo len tak. Ako obrazky uz kreslia sami automaticky (8 a 4 roky), ale aj tak im to vzdy pripomenie. A idu spolu a kupia mi nejaky darcek. Rovnako ako to robim s nimi ja k jeho sviatkom.

katkazatka
9. máj 2026

Ano, vedie ju k tomu. Ked je MDŽ, tak manzel kupi kyticu mne aj malej dcere, aj svojej mame.

vlucifuk
9. máj 2026

Môj otec to neriešil, môj manžel to rieši. Na narodeniny, MDŽ i ku Dňu matiek kúpia kvietky spolu tak, aby mi všetci dali - on aj deti. Ale on napríklad posiela aj svojej mame do zahraničia pohľadnicu ku Dňu matiek.

sense
9. máj 2026

Moj ex nie, ale v skolke vzdy deti nieco robili aj neskor v skole. Teraz robi sama a pre istotou aj partner kupi tortu ak by dcera nahodou zabudla
Rovnako je to aj s dnom otcov

domculik
9. máj 2026

@anonym_autor Treba to muzovi povedat, ze by bolo pekne deti k tomu takto viest. A ked nepochodis, ved ich sama 🙂.

anonym_3061aa
9. máj 2026

a ty to riešiš s deťmi na deň otcov?

anonym_1b7341
9. máj 2026

Áno vedie
a hlavne by mali viesť k tomu dcéry aby nežiarlili na matky ale si ich ctili
Aj mna tak viedli a som rada,ze mam v sebe cit, že matky si treba vážiť
Ci moju alebo muža, ktorý bude v mojom živote

anonym_4e1734
9. máj 2026

Už mám veľké deti a riešia to samé. Ale keď boli malé, tak to riešil manžel spolu s nimi.

aurora33
10. máj 2026

@anonym_autor áno, môj manžel tak učí deti odmalička. Či mám narodeniny, meniny, či je Deň matiek, alebo MDŽ. Rovnako aj ja s deťmi dávame darček jemu na jeho sviatky. Dnes prišiel manžel s 3 kyticami. Jednu som dostala ja a ďalšie dve odnesie svojej mame a aj mojej ❤️

anonym_390ec2
10. máj 2026

A nemali by sme si mamu vazit kazdy den a nielen na den matiek?

anonym_c4966f
10. máj 2026
@anonym_390ec2

@anonym_390ec2 o tom ale tento prispevok nebol

aurora33
10. máj 2026
@anonym_390ec2

@anonym_390ec2 a to sa nejako vylučuje? Či keď das matke na Deň matiek kyticu, znamená, že si svoju matku v iné dni nevazis? 😅😅

anonym_390ec2
10. máj 2026
@aurora33

@anonym_390ec2 a to sa nejako vylučuje? Či keď das matke na Deň matiek kyticu, znamená, že si svoju matku v iné dni nevazis? 😅😅

@aurora33 nie len sa mi zda ze tento sviatok sa nafukuje. A ano ja som od svojich deti dostala na Den matiek darcek ;)

aurora33
10. máj 2026
@anonym_390ec2

@aurora33 nie len sa mi zda ze tento sviatok sa nafukuje. A ano ja som od svojich deti dostala na Den matiek darcek ;)

@anonym_390ec2 rozumiem 🙂

luccija
10. máj 2026

@anonym_autor áno, kupovali spolu na Vianoce, narodeniny a naopak ja s ňou pre muža.

anonym_c22b1f
11. máj 2026

A čo deň otcov? Či to už sa na MK nebude milkovať tak ako deň matiek?