icon

Sú ženy ženami?

babulka82
28. sep 2015

Ako viete mi napisat vaš nazor či je toto normalne? Ked žena obskakuje chlapa ktory nič nerobi ,proste "len" chodi do prace.Mam na mysli žiadne usilie k domacim pracam či pracam na dome a k detom ani ked ma volno či dovolenku? Može si takyto chlap vobec važit ženu ako osobu?Mne to pride skor ako chlap "spolubyvajuci" a nie manžel. A čo ma vždy dorazi je to ked ta žena povie že je to najlepšie čo mohla stretnut.Ako mam dost.Nechapem či tie ženy klame samu seba alebo im taketo spravanie dviha ego,ale chce byt "sliepkou?

babulka82
autor
29. sep 2015

Ako neviem či som tu niekoho urazila alebo mate pocit že sa idem do niekoho starat,vobec nie.Tiež som na MD a vela prac robim samozrejme ja ked je muž v praci ,len som chcela počut nazor či sa naozaj ženy tak obetuju alebo je v tom niečo viac,asi som zvlaštna ked ja toto nerobim a neklepem rezne o pol noci 😀 Nikoho som sa nechcela dotknut a ak to niekto robi naozaj z uprimneho srdca a funguje im to tak klobuk dolu,naozaj to už nechcem preberat a prepačte ak sa to niekoho dotklo,naozaj som to nemyslela zle .

babulka82
autor
29. sep 2015

@mima4 prečo je to ulohou ženy ? A čo je ulohou chlapa doma? len tak zo zvedavosti.

petra7777
29. sep 2015

@babulka82 V príspevku som jasne napísala, že je to "len názor" ....môj 🙂 Tak to nerieš....chcela si príklad, ako to funguje inde, tak som ti napísala ten môj 😀 Možno inde to funguje tak, že žena doma na materskej nenavarí...neuprace...lebo "sa stará" o deti....všade bordel, muž príde z roboty ( uťahaný jak pes, lebo musí zarábať, aby ich uživil ) ...a chudáčisko nevie, čo skôr.....či okúpať deti, či navariť, či utekať nakúpiť, či....či...či...lebo žena sa celý deň "starala o deti" (alebo pozerala trápne turecké telenovely) 😀

mirka17
29. sep 2015

otázkou je čo je normálne! pre mna to normálne nie je, pre mnohých možno áno, niekedy ženy nepracovali, starali sa o domácnosť ale za to museli doniesť veľké veno, keďže sa do konca života staral o nich muž, muži pracovali na roli, okolo domu od rána do večera, takže nemohli sa starať o domácnosť. a ako to je dnes? žene ostala domácnosť, lebo však tak sa to vždy robilo, ale bohužial dnes už žená musí chodiť aj do práce, a domácnosť ostala celá na ňu, muži? u tých sa nič nezmenilo, stále chodia do práce, len už tá práca nie je taká ako dakedy, nedrú na roliach, okolo zvierat, a pod. takže máme to také aké sme si to urobili, máme tendenciu sa klamať a porovnávať, povieme si, no a čo že nič neurobí v domácnosti, o deti sa ani neobtrie,, veď to tak vždy bolo, hlavne že nechlastá, nemláti ma ako henten sused a pod. - nuž každý máme iné ciele, niekto je rád že si nájde chlapa ktorý nechlastá, niekto je rád že ju chlap nebije, nuž každý máme iné priority, pre mna je automatika, že chlap sa postará o rodinu, pohrá sa s detmi, nebojí sa umyť riad, navarí, proste do voza aj do koča,

petra7777
29. sep 2015

@babulka82 Úlohou chlapa je chodiť do roboty a živiť rodinu, ak je žena na MD 🙂 Ale mňa si nevšímaj...mám sto rokov a žijem ešte v dome kamennej, kde žena udržiava v jaskyni oheň, kým je muž na love mamutov 😀 Ale na tých pár výnimiek, spomínala si, že takých chlapov poznáš veľa....no, MOŽNO musia, totiž veľa žien vydiera chlapa sexom a jemu truľkovi čo ostáva? Len poslúchať 🙂

babulka82
autor
29. sep 2015

@mirka17 pekne si to napisala presne toto je moj nazor a fungujuca rodina,rovnocenny partneri 🙂 Ale ako si napisala ked niekomu vyhovuje a stači že manžel ich nebije a a nepije tak ok.

babulka82
autor
29. sep 2015

@petra7777 nie ja naopak velmi rada vypočujem aj nazory staršich skusenejšich ludi. 🙂 Ale čo napriklad kde su dvaja pracujuci manželia (nie fyzicky) kde je tam ta delba prace? Tiež len na žene podla teba?

mima4
29. sep 2015

@babulka82 pretoze si to tak spolocnost nastavila. 80 % ludi ti povie, ze úlohou muza je zarabat peniaze a úlohou zeny je starat sa o domacnost a deti. To ze ty to mas inak nastavene, je OK, ak sa vydas za cloveka, s ktorym budete mat v tom zhodu, je to OK... ale ked niekto to vnima tak...tak nech ma v tom slobodu 😉

mima4
29. sep 2015

@mirka17 su zeny ktore nepracuju a staraju sa o domacnost a deti a muzi to plne akcpetuju, ze to tak ma byt... poznam take rodiny.

babulka82
autor
29. sep 2015

@mima4 tak myslim že na dobre veci sa dobre zvyka a zvlašt chlapom,mm je tiež pohodlny ale ked niečo rozkažem tak to urobi ,proste to tak vyžadujem a aj v staroslivosti o deti.Ved ite deti su naše spoločne preboha.Moj otec sa do ničoho nikdy nezapajal ani do domacich prac ani o staroslivost o deti ,uprimne nepačilo sa mi to a ani by som takeho otca pre svoje deti nechcela.

sandra551
29. sep 2015

@petra7777 Ako dokážem to pochopiť, ak chlap má nejakú ťažkú prácu. Len to už aj žena vidí pri randení, že má chlapa čo robí nočné, alebo robí na stavbách tak asi to má viac sezónne a keď sa robí tak robí nonstop a podobne. Myslím si že tieto ženy ani nemajú extrémne očakávania že keď takýto partner príde domov tak bude robiť okolo domácnosti.
Ale ak chlap robí napríklad manažéra a uživí rodinu v pohode, tak si nemyslím že je normálne robiť mu ešte slúžku. Však tú keby chce tak si ju zaplatí... A celkovo takýto chlapi inak rozmýšľajú, to je škoda rozoberať...

petra7777
29. sep 2015

@babulka82 Ako som už spomínala, je to na žene, ako jej to vyhovuje...ja si radšej spravím sama, aby som napríklad po ňom nemusela tú robotu "opravovať" ....Naučila som sa vymeniť sifon napríklad, alebo celé vodovodné batérie, lebo keby som čakala na môjho muža, tak to nie je urobené dodnes 🙂 Už aj luster som vymenila sama a neubudlo zo mňa, ani som sa "nevyčerpala" od únavy....

mima4
29. sep 2015

@babulka82 ale to je tvoj pohlad a vam to vyhovuje.

Este druhy dolezity faktor je to, ze mnohe zeny si cez to ziskavaju, teda chcu si ziskavat lasku muza, obdiv, ocenenie, ake su tip top zeny..co vsetko stihaju. Je pre ne POTUPA ist na nedelny obed do restiky, ist cvicit, venovat sa sebe... nemat vylestenu domacnost..a aj same tvrdia "..muz mi dnes pomohol"..a teda je to ZENSKA ROLA, a muz pomohol im s ich pracou.

babulka82
autor
29. sep 2015

@petra7777 a čo robi manžel ked ma napr. volno? Prepač ale ja sa stym neviem stotožnit že toto niekomu vyhovuje a neviem teda či klame človek sameho seba alebo čo.Moja mama cely život otca obskakovala a aj tak bolo zle.Mamu si pamatam ako sa vždy nahanala aby bolo všetko ok a otec ani prstom nepohol,neviem možno mam z detstva k tomu nejaky odpor.Ja som si vždy rodinu predstavovala tak že manželia su dvaja ,rodičia su dvaja a teda všetko sa deli dvoma,to je len moj nazor.

cartridge
29. sep 2015

@babulka82 Poznám vo svojom okolí typy žien, ktoré slúžia svojim mužom tak, že strácajú svoju identitu, ale poznám aj ženy, ktoré sú "zdravo obetavé" a nevidím na tom nič zlé ani ponižujúce. Základy si berieš z domu. Môj manžel takisto veľa pracuje, vracia sa domov po 19.00 a takisto ho čakám s večerou a nikdy ma nenapadne, aby som ho "poháňala", aby ešte niečo urobil, alebo sa venoval deťom. Proste muž zarába a žena /okrem toho, že chodí do práce a študuje/ sa stará o domácnosť a o deti. A to mi ver, že nie som "puťa domáca", emancipovaná som myslím si, dosť, aj muža viem dať do pozoru, ale ako tu niektoré písali, také zdravé "obetovanie sa" - pre mňa je to úplne prirozdené a nemám s tým žiadny problém. Toť vsjo ...

cartridge
29. sep 2015

@petra7777 Píšeš o mojom ???

cailinevelyn
29. sep 2015

@petra7777 no aby žena vydierala chlapa sexom a on úbožiak musel poslúchať...
som si to vizualizovala (moja úchylka si rozprávané príbehy vizualizovať) a prišlo mi nevoľno. navyše si to neviem predstaviť - má to represívny charakter - "nedám ti, moj drahy, ked nevynesies smeti" alebo skor motivacny "ked vynesies smeti, bude v noci coro-moro"?
som len zvedava, nic osobne... aj ked mozno som nepostrehla ironicky ton - v pisanom texte je to tazko rozpoznat, v kazdom pripade som sa pobavila

mima4
29. sep 2015

@cartridge ono to delenie nie je zle, ale jedno negatívum tam vidim a tym su deti.

deti potrebuju travit cas s otcom, aby sa im otec venoval, hral sa s nimi, ucil sa s nimi, zdielal s nimi rozlicne cinnosti... otec je ten co dokaze budovat respekt v rodine, urcitu autoritu a otec vedie rodinu, muz bol na tuto rolu stvoreny.... Chybajuci vzor muza - otca prinasa rozne problemy do zivota deti... preto je dobre aby muz sa tym detom venoval aspon 30 minut denne a to aktivne.. pravdaze spolcone vecere maju byt samozrejmostou...

babulka82
autor
29. sep 2015

@mima4
@cartridge
@petra7777 tak v podstate si chlap najde len nahradnu matku a milenku,inak to neviem pochopit ked nič ine okrem toho že zaraba a chodi do prace nerobi.

mima4
29. sep 2015

@babulka82

si hovorkyna muzov? 😉

cartridge
29. sep 2015

@babulka82 a to som ešte teda zabudla napísať, že mám kámošku, ktorá keď išla rodiť, manžel musel ísť k pôrodu, aj keď sa tomu véééľmi bránil. Ona však trvala na svojom, že "veď sme ho splodili obidvaja, tak tam musí byť, aby videl, ako pri tom trpím ..." Tak to už čo je za haluz? To v rámci tej "podrb...." emancipácie by ženy chceli, aby muži rodili ???

babulka82
autor
29. sep 2015

@mima4 nie len z toho čo tu všetky pišete mi to tak z toho vyšlo.Nechcela som nikoho urazit samozrejme.

sandra551
29. sep 2015

@cartridge No vidíš a toto mi nejde do hlavy... Prečo on chodí "len" do práce a ty chodíš ako píšeš do práce, študuješ, staráš sa o deti a čakáš ho s večerou... Ja neviem, ale podľa mňa chodiť do práce je činnosť väčšiny populácie a nie je sám jediný na svete čo pracuje 🙄 A to robí akože do siedmej každý deň? A koľko hodín do dňa odrobí? Neviem, ale nezdá sa mi to nejak 🙂

sandra551
29. sep 2015

@cartridge No neviem ako ty, ale bola by som veľmi rada, keby rodili práve muži 😅 A myslím, že nie som sama... To je už čo za otázku 😅 😅 😅 😅 😅

mima4
29. sep 2015

@sandra551 ja zas nerozumiem tomu, ako moze muz robit od skorého rana do neskorého vecera a nezarobit ani tolko, aby nemohol svojej manzelke zaplatit pani na upratovanie.
Bud je velmi neefektivny a tym padom zabija kopec casu, alebo tie vecery travi v krcme a pod.

mima4
29. sep 2015

@babulka82
a mozem sa spytat, preco ta trapi ako ostatne zeny ziju?

babulka82
autor
29. sep 2015

@mima4 mame par takych žien aj rodine a nemam odvahu sa ich spytat prečo to robia a mam pocit že čim je žena "obetavejšia" tym viac snou chlap zameta a nevaži si ju.Prave vela takych manželstiev sa rozvadza ked počuvam ,že : Všetko mi urobila čo mu na očich videla a on sa snou rozišiel.

dai
29. sep 2015

@babulka82 mam trochu pocit ze mas trosku pokriveny nazor na cely model prave preto ze u vas doma to podla teba nebolo dobre...
Neviem, ja robim napr. manazerku - mam vela ludi pod sebou, myslim ze som dost emancipovana - ale napriek tomu sa stale citim ako zena a doma chcem po svojom boku chlapa - nie dalsiu zenu🙂 tak ako ja mam niektore svoje zenske maniere ( chcem aby moj muz bol dzentlman - podrzal mi kabat, odsunul stolicku, otvoril dvere, vedel ako sa ma spravat, kupoval mi darceky ... detto ocakavam ze financne sa o nas postara, bude vediet zabezpecit domacnost aj ked ja nepracujem, umozni mi aj luxusnejsie darceky etc.. .. ) chcem doma chlapa s chlapskymi maniermi ( chcem aby sportoval - bol zdravy a pekny a k sportu viedol aj nase deti - on s nimi bycikluje, plava, korculuje, lyzuje etc. , chcem aby bol mudry a vzdelaval sa dalej - chcem byt na neho hrda, chcem aby bol mocny a bol chlap - aby som sa mohla u neho skryt ked potrebujem, aby ma vedel podrzat ked nevladzem , vedel povzbudit a pomoct mi etc. ..., nech ma vlastnych kamaratov ktori mu davaju to co ja mu nechcem dat, aby bol spokojni, vobec nemusi varit lebo mna to bavi a ked nebavi tak on ma zoberie do restauracie... etc. etc. )
Proste ako som pisala, ja nechcem doma zenu - ja budem rodit - nemam s tym problem, ja chcem byt na materskej a uzivat si ju a som rada ze som zena a mam tu moznost, dokonca som aj rada ze som na Slovensku kde sa moznost chlapa na materskej moc nevyuziva🙂 lebo tym padom si ju uzivam ja... Moj muz pracuje viac ako 8 hodin denne - ma vlastnu firmu a je to normalne - napriek tomu napr. deti zavazame a vyzdvihujeme podla tyzdenneho planu - kto ma kedy volno v kalendari, v starostlivosti o deti mu na 100% doverujem, mnohokrat deti zoberie na hokej obe, alebo s nimi ide von aby som si mohla ja oddychnut...
ALE ked som bola na materskej vnimala som to za seba ako svoju povinnost okrem starostlivosti o deti ( co teda je skor dar pre mna ako nejaka praca ) sa postarat o domacnost - dokonca som zrusila pani na zehlenie pocas tejto doby lebo mi to prislo divne - v pohode som to stihala... Co urcite od muza chcem je starostlivost a zaujem o deti - ked vidim ze moc ulieta na praci tak mu toto pripominam - napriek tomu najmae jeho praca nam umoznuje zit v standarte v akom zit chceme - a ako som pisala - jeho praca je vela o nadpraci, priprave, koncentracii - ja ked pridem domov tak mnohokrat uz vypnem hlavu a mozem sa venovat detom a sebe... on robi velakrat pripravu na dalsie dni, projekty, prednasky etc. ...

Stale si stojim za svojim ze nemas hasit co ta nepali - ak zena so svojim postavenim v domacnosti spokojna neni musi to riesit - ak ju muz miluje bude to riesit s nou... ak spokojna je tak je sliepka len preto lebo ma ine potreby ako ty?

mima4
29. sep 2015

@babulka82 aj u nas je to tak, ale uz to neriesim, akceptujem ich rozhodnutia. Nejako nemam chut riesit nieco, co druhy clovek nechce riesit... zijem si svoj zivot, tak ako nam to s manzelom vyhovuje a vôbec nemam mindraky ze nerobim toto a hento... citim sa v tom slobodna 🙂

sandra551
29. sep 2015

@mima4 Presne to napadlo aj mňa, keď je naozaj KAŽDÝ deň do 7mej v práci a nevidno to ani na výplate tak to je dosť biedne... Za to som aj písala, že na takéto veci treba myslieť pri výbere partnera. Hold dakedy sa to vlečie celý život. Ja by som napríklad partnera čo robí na nočné alebo nejaký divný režim nechcela... Príde mi to oberanie o čas s rodinou, nesúrodé denné aktivity, už vôbec neviem ako to tie ženy riešia keď majú deti, však to ako keby chlapa ani nemali, len ešte okrem detí robia full servis aj jemu... Viem, že niekto nemá na výber, ale ja by som na to nepristúpila.