Sú ženy ženami?
Ako viete mi napisat vaš nazor či je toto normalne? Ked žena obskakuje chlapa ktory nič nerobi ,proste "len" chodi do prace.Mam na mysli žiadne usilie k domacim pracam či pracam na dome a k detom ani ked ma volno či dovolenku? Može si takyto chlap vobec važit ženu ako osobu?Mne to pride skor ako chlap "spolubyvajuci" a nie manžel. A čo ma vždy dorazi je to ked ta žena povie že je to najlepšie čo mohla stretnut.Ako mam dost.Nechapem či tie ženy klame samu seba alebo im taketo spravanie dviha ego,ale chce byt "sliepkou?
@sandra551 no ak niekto preberie celu starosltivost o domacnost kvôli kariere manzela..tak by som ocakavala ze ten manzel zarobi tak, ze to rodina aj dost pociti a zena si bude moct dovolit vypomoc.
Ale slovensky model je, ze neraz chlap je "prec" (nespecifikujem kde prec) od nevidim do nevidim a zarobi hovno a teda zena musi ist do prace, neraz na smeny, pri pase... ale jej praca sa moc nepocita... plus este stihat komplet domacnost a deti... ale tento model skor zeny preberaju od svojich matiek...
@alaguema prosim ta, tiez ma nechytaj za slovicka.. ja nikomu do hlavy vidiet nepotrebujem.... ani to nerobim..... vidno, ze vobec netusis o com pisem a ako to myslim..
precitaj si aspon Baričáka a potom pochopis o com tu tocim ... Šlabikar stastia.
prave vychadza 3 diel..
@mirka17 nemyslim si, ze ta vymena za mladsi model je dôsledkom toho ze zena sa starala o domacnost s laskou.
Skor je to mozno o tom, ze sa medzi nimi dvoma vytratila laska, zabudli na svoj vztah, na romantiku, spolocne prechadzky, dlhe rozhovory, krasne gesta.... a zrazu tomu muzovi niekto toto "ponuka"...
pravdaze neveru nic neospravedlnuje.
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/som-narocna-3/
no nech sa pači čitajte 🙂
@babulka82 citam aj tu diskusiu - tam ide podla mna o obycajnu manzelsku krizu ( zakladatelka pise ze manzel sa stara o dom z vonku - cize v domacnosti pomaha ) - chyba jej jeho blizskost a komunikacia... to sa stava ked ludia prestanu zit ako par ale ziju len ako rodicia ci spolubyvajuci...
@dai uvodny prispevok
" Od manžela očakávam že sa budeme rovnocenne deliť o povinnosti v domácnosti a okolo detí. Manžel síce pomáha ale len sporadicky a okrem toho svoje chlapské povinnosti nerobí rád. Okrem kosenia trávnika a údržby auta... Nechce sa mu maľovať v dome, dokončiť drobnosti, na ktoré počas rokov nebol čas. Keď žiadam o pomoc tak mi povie že nie je domáca gazdinka. Myslím že moja frustrácia plynie hlavne z toho že mi nevenuje žiadnu pozornosť ani komunikáciu. Má vraj veľa práce... Niekoľko krát som ho upozornila že manželstvo sa nám rúti do záhuby, a že ak s tým nič neurobíme, tak skončíme... "
@babulka82
Myslím že moja frustrácia plynie hlavne z toho že mi nevenuje žiadnu pozornosť ani komunikáciu.
ten zvysok mne pride skor ako hladanie zdovodnenia z tej frustracie... pripadne keby tam fungovala komunikacia a pozornost tak by tie zvysne veci asi vobec nefrustrovali... v kazdom pripade pise zakladatelka aj ze maju dost penazi obaja cize domacnost sa da vyriesit velmi lahko cez vypomoc...
@babulka82 ono z mojej skusenosti pri tych manzelskych krizach nie je skoro nikdy len 1 vinnik a to co my tu na mk citame je vzdy len pohlad jednej strany... mozno ona nie je taka dokonala a on taky nevsimavy, mozno len ona si uz vsima kazdu blbost - aj taku co by v minulosti absolutne neriesila lebo jej lezie na nervy z inych dovodov ( nedava jej lasku , teplo , pocit atraktivity etc. ) - tych dovodov tam moze byt milion... ( mna by napr. nikdy nenapadlo ziadat muza aby vymaloval doma🙂 nato su predsa maliary 🙂 )
ak ludia spolu hovoria a chcu vztah udrzat tak sa vzdy moze najst riesenie🙂
@babulka82 tak my a - volny cas travime radsej spolu aj s detmi🙂 a uprimne - ja by som rada, ja to milujem - ako decko som malovala vsetky branky a ploty... ale moj muz je pedant a nechce mi to dovolit😀
celkovo ale k takymto pracam pristupujeme tak ze dame radi zarobit sikovnym remeselnikom😉
Neviem prečo tu riešite niekoho iného. @katarinaina ma predsa inde vytvorenu diskusiu. @dai muža netreba ziadat aby doma vymaloval, lebo normalneho to napadne sameho. Nepaci sa mi tento model, ze na vsetko su odbornici, vsetko sa riesi peniazmi, chlap si kupi farbu a ide na to. Na to nemusi mat zenu aby mu to pripominala.
@lulistek hm... zaujimavy postoj - keby kazdy taky mal tak remesla mozme rovno zrusit🙂 ved doma sa sama ostriham, nechty si tiez viem spravit, usijem si oblecenie sama, dom tiez postavim, dopestujem a dochovam vsetko etc. ...sup nas do prvotopospolnej samozabespecujucej sa spolocnosti🙂
Ja mam takeho normalneho chlapa ktoreho napadne ze treba vymalovat a napadne to aj mna - ako on si robi svoju pracu tak necha tuto na niekoho kto to tiez vie robit
vsetko riesit peniazmi?🙂 dovol mi zasmiat sa...
@dai netreba vsetko hned generalizovat🙂 a preco nie dom sa da tiez svojpomocne spravit , aj sa doma ostrihat, aj si pestovat zeleninku, vsetko. a nie vsetko naraz zase ako pises.
aj moj ma svoju pracu ale vie spravit aj taketo veci ale je zase pravda ze nie kazdy to vie a niekto si radsej zaplati.
@katrin21 čítala. Nie každý autor mi hovorí z duše, o samotnom hiraxovi to ani nie je...aj keď nepatrí medzi "mojich" autorov, ale v niektorých veciach sa s ním stotožňujem, nakoniec píše o nich x ľudí už pred ním. Takže pochopila som, čo si tým myslela, akurát si nemyslím, že sa to dá aplikovať na každý, ani na každý druhý prípad. Tieto veci bývajú zložité.
@lulistek tak ja aj moj muz vieme vela prac spravit... ale pracujem aj preto aby som si zivot uzivala, nielen prezivala - ked treba vymalovat rada dam pracu ludom ktory to robia profesionalne a ich rodiny vdaka tomu tiez mozu slusne zit - vdaka takemuto spravaniu moze fungovat ekonomika a peniaze sa tocia.
Zaroven vdaka tomu ze niekto iny tuto pracu spravi ja mam cas na svoje konicky a my ako rodina cas ktory travime cinnostou ktora nas vsetkych bavi...
@lulistek tak to ze si niekto da nieco urobit od odbornika je vo vyspelych statoch uplne normalny model. nebude predsa niekto kto zaraba niekolko desiatok eur za hodinu vykonavat cinnost ktoru moze niekto urobit za par eur na hodinu. to len u nas sa snazia ludia si vsetko porobit sami. skor to ale suvisi s nedostatkom financii, malo z tych ludi co poznam si taketo cinnosti vykonavaju kvoli tomu, ze by ich to nejak velmi bavilo. samozrejme su aj taky. mojho muza napriklad bavilo stierkovanie 😀 tak nam vystierkoval cely byt, ale neviem si ho teda predstavit ze by svojpomocne staval dom napriklad. strihavat ho obcas strojcekom zase ostriham ja, ale len vtedy ked nestihne ist k holicovi 😉 ja som za to, ze treba dat zarobit remeselnikom, peniaze v ekonomike sa maju tocit a v prosperujucich statoch to tak aj funguje. Slovensko medzi taketo staty zial nepatri...

@dai ok super. 🙂