Súd nám rozvracia manželstvo
Zienky neviem ako zacat, ale som velmi nestastna. Manzel ma dve deti, z toho jedno z predosleho manzelstva uz vacsie (15r) na ktore plati 100 eur, teraz sa riesili sudne alimenty na druhe-nemanzelske decko rocne. Tam sudkyna odklepla 200. Problem vsak je, ze ja som tehotna, este studium nemam skoncene a som skratka bez roboty. Na matersku narok nemam a som v 7.mesiaci. Moj mesacny prijem je 0. Doslova. Manzel sice plati najom+inkaso, v podstate ma aj zivi lebo aj stravu plati. Obcas mi da nejake peniaze (mozno 20-30e za mesiac) lenze je to malo. Tym, ze som tehotna som potrebovala vymenit aj satnik, uz som sa mesiac dozadu do nicoho s bruchom a naliatymi prsiami nevosla-lenze som zistila, ze tehotenske oblecenie z eshopu ci obchodu stoji dobrych 60-70 eur. Akoze jedny saty. No nemam na to. Tak som to riesila formou bazarov-nakupila som asi 3-4saty, trebalo mi nove pancuchy, a silonky. Aj leginy a tehotenske podprsenky. Iba tento nakup ma vysiel na 94eur. To este nehovorim ze o tri mesiace mam rodit a detska vybava nekupena, lebo nasetrene nic, manzel sa odvolava ze nema, lebo dalsim dvom plati alimenty. No neviem co mam robit, je fer aby nase dieta a ja sme nemali nic a druhej odklepnu 200? Este ci si nebude aj na seba pytat vyzivne a potom na decko furt davat zvysovat. Sudkyna absolutne nebrala do uvahy nase nutne vydavky na najom, stravu, uver, dopravu, dokonca ani len mobil sme si nemohli zaratat. Jednoducho odklepla 200 a ja ako jeho manzelka mam zit podla sudkyne zo vzduchu, lebo vraj decko ma prednost pred vyzivovacou povinnostou na manzelku... to uz naozaj neviem, kde v tomto state je spravodlivost. To naozaj nemam na nic narok? Lebo jedno decko..?! Spomeniem ze pri tych vydavkoch sme uz teraz v minuse okolo 230eur, ktore sa na kreditnej karte zbieraju, ideme doslova do dlhov, nasmu dietatu nemame za co kupit ani len postielku - nehovoriac ze celu vybavu treba a to co som pozerala len veci z bazarov, by vyslo okolo 800 eur minimalne. Sudkyna nam tymto rozvracia aj nase manzelstvo, lebo sa neustale hadame na peniazoch, lebo manzel nemoze tam prestat platit ani na decko, lebo exekutor, ale ani veci stylu byt a dlh na kreditke, lebo pride exekutor tam. Sudkyna sa ohanala tym ze mamzelov prijem s odmenami cini v priemere sumu XY - co taktiez mi znami vraveli, ze sud nemoze ratat do pravidelneho mesacneho prijmu jednorazove odmeny. Neviem, ci je to pravda. A ze teda z toho prijmu ma platit 200, vobec ju nezaujimalo, ze mojmu dietatu nebudeme mat za co kupit ani oblecenie. Je pravda, ze vyzivovacia povinnost nie je kym sa nenarodi, lenze vydavky su uz teraz. Napriklad do porodnice treba nakupit, tam tiez treba kopu veci nakupit, plus detsku vybavu, za sono v 13tom tyzdni lekar pytal 45eur. No neviem, som fakt bezradna. Ak mate nejake napady, budem vam vdacna za rady. Nerozumiem totiz celkom tomu, ako mame my zit ked na nic nemame. A vraj dieta ma narok na rovnaku zivotnu uroven ako rodic, tak jedno decko ma mat rovnaku zivotnu uroven a druhe nema mat? A co rovnaka zivotna uroven medzi manzelmi? Ved o tej tiez zakon hovori rovnako. Vyzivovacia povinnost na dieta ako priorita pred manzelkou znamena, ze ja mam zomret od hladu, lebo druhej je sto malo a chce dvesto?
@ema234 zartujes ?? novy partner sa ma postarat ??? ee, tak to nie je 🙂, ani po pravnej stranke, ani "logickej".
@ema234 a to ma ju zaujimat?toto by mala byt podla teba priorita jej prizemneho zivotneho standardu?zistit kto kolko ma?a koho ma?a kolko prispieva?nemaju ostat radsej vsetky zeny same v izolacii ked sa rozidu zo zavazkom na krku?chlap si moze spravit dalsich 5 deti a zena nie?plati ten kto je na RL pokym si dieta neosvoji novy manzel nie?Ked ma jeho ex priatela ktory sa dajme tomu podiela na vychove aj financiach nikde nieje napisane ze autorka nemala tiez prispievat na domacnost ked sa "svadobcila".Otoc si to najprv z kazdej strany lebo tvoje komentare vyznievaju rovnako inteligentne ako komentare autorky...
@ema234 Toto sa vola "narokova mentalita", bohuzial je to virus dnesnej doby a ta pliaga sa siri medzi mladou generaciou ako ebolu. Je to o tom, ze sa ludia rozmyslaju len o svojich narokoch a pravach, ale akosi zabudaju na svoje povninnosti a zodpovedanost. Porovnavaju sa z druhymi, ale porovnavaju len to co dostavaju, ale nie to, co zo seba davaju.
Co uzitocne, zmysluplne a zodpovedne urobila pre svoje dieta a celkovo pre tento svet zakladatelka? Prepac, ale mat skolu 2 dni v tyzdni a nikde nepracovat, bez ohladu na to, ci som tehotna alebo nie, tak sa citim ako darmozrac a prizivnik. Ano, su decka, co hviezdia v skole a davaju tomu vsetko (ale tie nestuduju externe), ale to by mlada dama uz bola na takej urovni, ze zvladne z domu prekladat, robit uctovnioctvo, spracovanie dat a pod.
Nerozumiem, nechapem a dufam, ze dokazem vychovat svoje deti tak, ked budu dospele, budu prinosom, nie pritazou. Ze budu mat ine ciele v zivote ako najst niekoho, kto ich bude zivit.
Obvykle sa tu zastavam zien, ktore si pytaju radu a dostane sa im tu nadavok v style: "A naco si s nim mala dieta!" Ale toto je priklad neznesitelne arogantnej, agresivnej, sebeckej, detinskej nezrelosti. Trufam si povedat ze moja 10-rocna dcera ma v sebe viac sebareflexie ako to, co tu predvadza zakladatelka.
Obvykle druhym nezelam zle a nie som skodoradostna. Ale zakladatelke zelam, aby sa jej aspon niekolkonoci po sebe snivalo, ze jej Adonis nabuchal dalsiu zenu, ktoru si chce zobrat, opusta zakladatelku pocas pobytu v porodnici, alebo tesne po navrate a ona sa s nim sudi o vyzivne, ponechana sama na seba s 200 EUR rodicakom a neustale revuccim dietatom. Nech si to zazije aspon v sne.
@ema234 teda pardon ostatnym za vyraz ale ty mas iq tykve.
Novy partner sa vzdy stara aj o vyzenene deti, na dovolenky ich beru spolu (neodplozia ich do uschovy) plati byvanie, stravu......
ale milostivy bioocinko nemusi nic??? Tebe by to vyhovovalo, zeby ti ex neplatil nic na dieta?
@ema234 ty si adusin klon? myslenie mate rovnake.
@natalka13 suhlas...
@ema234 novi partneri, nech sa postaraju...boze taka hlupost z mojho pohladu, nemozem si pomoct, musim to napisat .... btw, zabudnime na chvilu, ze zakladatelka je tehotna...ak by deti dostal manzel zakladatelky do svojej starostlivosti - tak to akoze exky nemusia platit jemu vyzivne, ved on ma novu partnerku, nech sa ona postara ???? Ufff...
@ema234 no co ti povedat? O svoje deti sa ma starat biologicky otec......ale mozno bude pre autorku jednoduchsie narazit si hlupaka, ktory jej da viac ako jej manzel ☺ Nie ste nahodou sestry? Budem robit vsetko pre to,aby z mojich dcer nevyrastli taketo "inteligentne a citlive zeny "
@bratislavcankanm stačí, keď si ich vezme každý druhý víkend, ako by mal a to by len kukala.
@natalka13 myslim ze vyrazom iq-tykve si len nadhodnotila jej aktualny prinos do spolocnosti..pretoze sa vybrala realne cestou princeznicky pardon prizivnicky kde videla buducnost dalsej pani Kollarovej tentoraz z Polomky...tu absolutne zlyhala vychova jej rodicov lebo ked toto jej rodicom vyhovuje tak fakt neviem co je toto za dobu...
@ema234 a kto ju v 7. mesiaci zamestná??? nech hľadá prácu doma, opatruje niekomu dieťa, roznáša letáky, to sa dá aj v 7. mesiaci aj s dieťaťom v koči či šatke. Ked sa chce, dá sa... a ty sa jej nezastávaj, lebo jej to tak či tak nepomôže!
@marfikchov doteraz mala (doteraz!) 7 mesiacov a nepohla prstom co by ona teraz robila prosim ta...a @ema234 ma rovnaku teda minimalne obdobnu viziu svojej buducnosti kedze vyjadrije nazor ako taky....
@bratislavcankanm tak to potom nieje partner
@ipetka tak je asi normalne ked ma zena noveho manzela a dieta z predchadzajuceho vztahu tak sa stara ako o svoje, ci robia sa rozdieli? Chudence deti rozkuskovane k jednemu, potom k druhemu, doma sa o neho otec nevlastny nestara a to kde si? To co mate doma za manzelov, este podaktore musite do prace pocas rodicaku , to kde hadzete deti po znamych?
@bratislavcankanm ale po tej moralnejje to spravne sa starat o nevlastne dieta.
Mlada sa tu ohana, ze sudkynu nezaujima z coho maju zit, ze muzovu ex nezaujima z coho maju zit ako sorry ale asi v prvom rade JU malo zaujimat co da decku do ust ! Tu je aj skoda pismen, lebo toto individuum ma IQ menej ako moj zahradny trpaslik... a toto studuje VS 😩 A skoda sa aj rozculovat, cajocka o chvilu spadne na usta a uz jej nepomoze ja chcem ja chcem...moze si fotit vylety ex aj sa na hlavu postavit ale az casom raz mozno pochopi, ze za jej situaciu je si sama zodpovedna... A inak asi aj ich okolie si mysli o tom svoje, kedze im nikto z blizkych nenavrhol pomoc ci uz len v podobe veci pre dieta atd.
@ema234 partnerstvo nie je o tom, ze preberam zodpovednost niekoho ineho (bio otca deti_ na seba....
ale z tvojho pohladu, plati to, co som napisala vyssie ?? skopirujem:
"ak by deti dostal manzel zakladatelky do svojej starostlivosti - tak to akoze exky nemusia platit jemu vyzivne, ved on ma novu partnerku, nech sa ona postara ????"
takze aj s tym by s suhlasila ?
inak, to mozes pomaly aj napisat, ze zakladatelka ako nova manzelka, ma povinnost prispievat mu na vyzivne jeho predoslych deti, lebo inak to nie je ozajstna partnerka
@ema234 nie davaju si zvysovat alimenty lebo daco stoja jasle aj skolka, ale ja som princezna vraj 😅 lebo o nich uz bud nikto s peniazmi nezakopne alebo ich nechcu dotovat tak je jednoduchsie povedat ze nech aj ja si platim 🙂 hlavne ze same sa nechali nabuchat od chujov s prepacenim co ich zrejme osrali a novy nic nedava-ak vobec nejaky novy je
@ema234 teba je 1.) hovno do toho kto koho ma a ako ma. Biologicky otec ma povinnost platit si na svoje dieta do doby kym si OSVOJI partner jeho ex to dieta.Vidiet ze si zbehla v realite asi ako autorka. Jeho ex moze mat aj 3 novych partnerov - to neznamena ze vyzivovacia povinnost prechadza z bio sploditela na noveho partnera.Taka je realita tak sa zobud zo soku.
@ema234 To akoze dietatu sa meni rodic podla toho, s kym aktualne zije jeho mama? Povinnost postarat sa maju biologicki (pripadne adoptivni rodicia). To, ze sucasnz parner pomoze partnerke je jeho dobra vola a robi to z lasky k nej, nie aby odbremenil jej ex od povinnosti. To je presne to tvoje vnimanie - nalozit zodpovednost a povinnosti druhym, sebe len naroky a prava.
@ema234 podívej, můj bratr si našel přítelkyni s 4-letou dcerou, má jí velmi rád, tráví s ní hodně času, bere jí lyžovat na výlety, klidně i sám, kupuje jí dárky, platí nájemné v domě i moji rodiče jí berou jako další vnučku a máme jí rádi, ale to přece neznamená, že její bio otec má na ní přestat platit nebo, že by měl platit méně, stále je to jeho dítě a finančně se má podílet na jeho výchově a vyživovací povinnost je daná soudem, víc otec platit nemusí, ale je běžné, že mimo to otec koupí dítěti ještě něco na narozeniny a další svátky, to už je na jeho uvážení
@adus120 hlavne ze same sa nechali nabuchat od chujov s prepacenim co ich zrejme osrali,....to sedi hlavne na teba
ja stále žijem v tom, že externí študenti aj pracujú, minimálne brigády, aby si tú školu zaplatili 😕
1.tebe tvoj chlap platí bývanie, stravu, energie, školu; to je viac ako dvesto čo majú ostatné matky, tak tu nevyhukuj, že oni majú a ty nie
2. vy dieťa nemáte, takže súd nemal čo prihliadať na jeho potreby, ked tu ešte nie je, ked sa narodí, tak môžete požiadať o zníženie výživného
3. kto nemá peniaze, tak nakupuje po výpredajoch, bazároch, kamarátkine vyradené tepláky, nakupovať drahé veci môžeš ked bude mať pán manžel vyššiu výplatu, čo teraz nehrozí TAK SA S TÝM ZMIER
@adus120 chuja máš doma jedine Ty, a peniaze tiež nemáš, takže pomlč
@ipetka ved preco by mi neurobil dieta ked chceme zit ako manzelia-deti k manzelstvu patria... neviem, nikdy nehovorim nikdy, ale je zaujimave ze vsetci sa priklanate k tomu ze on mna necha... no preco by to robil? Ved pre nieco si ma asi zobral... 🙂 keby mi nechcel platit a zivit aj nase dieta tak by ani doteraz neplatil nie? Tiez mozem povedat, zeeby si ty raz nebola prekvapena ze mu nedas decko ta vymeni ako ponozky alebo budes stara raspla a ta vymeni za mladu a nic ti neda 🙂
@adus120 dodam len ze ty si presne ta o ktoru zakopol niekto s peniazmi...kolka ironia ze zrovna ty sa smejes zenam ktore maju moznost najst niekoho schopneho narozdiel od teba...este ze si sa vydala..tvoj dalsi heroicky vykon ktorym si si dokazala ako pani manzelka ze mas navrch akurat ze v tomto pripade si posledna v rade...

Sudkyna mojho kolegu co sa s nou osobne pozna (ta ho nesudila) mu povedala, ze sa s jeho situaciou neda nic robit. Aby prinutili platit neplaticov co platit nechcu, to ma vplyv na tych co naozaj nevladzu platit.
SNS: Štát by mal na seba prebrať vymáhanie alimentov
http://www.teraz.sk/slovensko/sns-stat-vymahani...
Stat by mal prebrat vyzivne uplne alebo aspon ciastocne, a mali by viac deti aj stredna vrstva, nie len 13 rocne osadnicky.