icon

Súd nám rozvracia manželstvo

adus120
21. mar 2017

Zienky neviem ako zacat, ale som velmi nestastna. Manzel ma dve deti, z toho jedno z predosleho manzelstva uz vacsie (15r) na ktore plati 100 eur, teraz sa riesili sudne alimenty na druhe-nemanzelske decko rocne. Tam sudkyna odklepla 200. Problem vsak je, ze ja som tehotna, este studium nemam skoncene a som skratka bez roboty. Na matersku narok nemam a som v 7.mesiaci. Moj mesacny prijem je 0. Doslova. Manzel sice plati najom+inkaso, v podstate ma aj zivi lebo aj stravu plati. Obcas mi da nejake peniaze (mozno 20-30e za mesiac) lenze je to malo. Tym, ze som tehotna som potrebovala vymenit aj satnik, uz som sa mesiac dozadu do nicoho s bruchom a naliatymi prsiami nevosla-lenze som zistila, ze tehotenske oblecenie z eshopu ci obchodu stoji dobrych 60-70 eur. Akoze jedny saty. No nemam na to. Tak som to riesila formou bazarov-nakupila som asi 3-4saty, trebalo mi nove pancuchy, a silonky. Aj leginy a tehotenske podprsenky. Iba tento nakup ma vysiel na 94eur. To este nehovorim ze o tri mesiace mam rodit a detska vybava nekupena, lebo nasetrene nic, manzel sa odvolava ze nema, lebo dalsim dvom plati alimenty. No neviem co mam robit, je fer aby nase dieta a ja sme nemali nic a druhej odklepnu 200? Este ci si nebude aj na seba pytat vyzivne a potom na decko furt davat zvysovat. Sudkyna absolutne nebrala do uvahy nase nutne vydavky na najom, stravu, uver, dopravu, dokonca ani len mobil sme si nemohli zaratat. Jednoducho odklepla 200 a ja ako jeho manzelka mam zit podla sudkyne zo vzduchu, lebo vraj decko ma prednost pred vyzivovacou povinnostou na manzelku... to uz naozaj neviem, kde v tomto state je spravodlivost. To naozaj nemam na nic narok? Lebo jedno decko..?! Spomeniem ze pri tych vydavkoch sme uz teraz v minuse okolo 230eur, ktore sa na kreditnej karte zbieraju, ideme doslova do dlhov, nasmu dietatu nemame za co kupit ani len postielku - nehovoriac ze celu vybavu treba a to co som pozerala len veci z bazarov, by vyslo okolo 800 eur minimalne. Sudkyna nam tymto rozvracia aj nase manzelstvo, lebo sa neustale hadame na peniazoch, lebo manzel nemoze tam prestat platit ani na decko, lebo exekutor, ale ani veci stylu byt a dlh na kreditke, lebo pride exekutor tam. Sudkyna sa ohanala tym ze mamzelov prijem s odmenami cini v priemere sumu XY - co taktiez mi znami vraveli, ze sud nemoze ratat do pravidelneho mesacneho prijmu jednorazove odmeny. Neviem, ci je to pravda. A ze teda z toho prijmu ma platit 200, vobec ju nezaujimalo, ze mojmu dietatu nebudeme mat za co kupit ani oblecenie. Je pravda, ze vyzivovacia povinnost nie je kym sa nenarodi, lenze vydavky su uz teraz. Napriklad do porodnice treba nakupit, tam tiez treba kopu veci nakupit, plus detsku vybavu, za sono v 13tom tyzdni lekar pytal 45eur. No neviem, som fakt bezradna. Ak mate nejake napady, budem vam vdacna za rady. Nerozumiem totiz celkom tomu, ako mame my zit ked na nic nemame. A vraj dieta ma narok na rovnaku zivotnu uroven ako rodic, tak jedno decko ma mat rovnaku zivotnu uroven a druhe nema mat? A co rovnaka zivotna uroven medzi manzelmi? Ved o tej tiez zakon hovori rovnako. Vyzivovacia povinnost na dieta ako priorita pred manzelkou znamena, ze ja mam zomret od hladu, lebo druhej je sto malo a chce dvesto?

liushkaaa
21. mar 2017

Tak ako teba nezaujímajú predchádzajúce deti TVOJHO muža, ani ich nezaujíma tvoje. Nevedela si pred splodenim potomka, ako je natom tvoj muž? Či už finančne alebo že má dva deti s dvoma ženami? Tak mu navrhni striedavku, budete sa starať dva týždne o jeho deti a nebude musieť toľko platiť. Či to už sa nepáči? Predpokladám, že si si ho brala z čistej lásky a tam peniaze nehraju úlohu 🙂 a maj na vedomí, že platiť bude musieť minimálne do 18 rokov , súd predpokladám považoval tvojho muža za svojpravneho človeka a že vedel čo to obnáša keď plodi toľko detí , keď to nevie, nech vráti občiansky. A ty sa zbytočné rozculujes, poznáme báje a poviedky, ktoré takí zodpovední chlapi ako tvoj zvyknú vymýšľať o predchádzajúcich ženách a tie jednoduchšie im to stale uveria. Inak blahozelam k tam uzasnemu výberu.

leily1
21. mar 2017

No dobre, mne stačilo. Vypínam si upozornenia, pretože táto diskusia nikam nevedie. @adus120 a @ema234 sú manželky/partnerky, ktoré majú zjavne problém sa vysporiadať s tým, že ich muž má dieta s bývalou....A majú vlastné predstavy o fungovaní sveta, ktoré im nikto nevyvráti.
Ja som len rada, ze existujú aj taki muži, ktori sa o svoje deti starajú aj napriek tomu tomu, že z ich mamou už nežijú. A že existujú take zeny, ktoré s láskou prijali deti svojich partnerov...

sykorkauhliarka
21. mar 2017

@adus120 rodina sa zaklada trochu inac :D no kedy ste mali svadbu?

katriona1
21. mar 2017

@adus120 však ty jsi ta co si stěžuje, že ti neplatí a nemáš za co nakoupit výbavu, tak já potom nevím jak to teda je 🙂
a můj manžel si mě určitě nebral proto, aby mi platil a živil mě, o to jsem se do té doby starale celkem dobře sama 🙂

moonlight1210
21. mar 2017

@adus120 takze odteraz ta mame titulovat ako: "3CH"?

adus120
autor
21. mar 2017

@ipetka ano je jednoduchsie najst si niekoho s peniazmi ale mne idete davat rady ze nech si platim? To si nejak series do huby...
@alex49 no od novembra mi nic neplati-skolne mi neplatil ani predtym, to odkial mas? Ved skolne som si do minuleho roka platila sama...
No ano ked nemas peniaze nakupujes z bazaru.. tak tamta asi peniaze ma ked si moze dovolit vsetko nove a luxusne, nie? Preco nenosila na sud ze tolko a tolko ju vyslo lebo len z bazaru kupila?

ipetka
21. mar 2017

@adus120 ja narozdiel od teba som nedosla s holou chacharkou 😉☝🏼 to je prvy rozdiel medzi nami dvoma a dalsi je ze ja som mala narok na velmi slusnu matersku (ako vacsina pravujucich zien) kedze ja niesom leniva prizivnicka ale v akomkolvek pripade sa o syna postaram z vlastneho vrecka 😉☝🏼 takze ano je mozne ze budem stara aj raspla aj ma moze opustit ale aspon nebudem pred svojim synom za chuderu ktora z vlastneho nema ani na jogurt 😉

h2
21. mar 2017

@adus120 A nebolo to náááhodou tak, že si Ťa zobral, LEBO s Tebou čakal dieťa? Vieš, lebo keď jeho dieťa č. 2 má ešte len rok a Ty už si v 7. mesiaci, tak mi to ináč akosi nevychádza.

ema234
21. mar 2017

@katriona1 vyzivne je povinnost, to ze niekto napise ze nevlastny otec sa nema co starat, preco by sa nemal, ved ked ti dvaja spolu ziju tak je to prirodzene. Vyzivne je uz len ako bonus pre zenu ze moze dietatu kupit navyse, nie kazdy ma vysoke vyzivne a nie kazdy sa stretava s bio otcom tak casto.

kaja01
21. mar 2017

@adus120 Teda tak sprostú ženskú ako si ty, som už dlho nevidela, klobúk dole.

katarinamarkova
21. mar 2017

@adus120
keď sa ti narodí dieťa, prudko sa zamysli nad tým, či ho, tak ako aj seba z nejakých 200€ uživíš, ošatíš, ubytuješ, zaplatíš elektrinu, škôlku, školu, doktorov........

Sudkyňa nemôže fakt že za nič.
Ty si dospelou ženou, ktorá by sa o seba a svoje potreby mala vedieť sama v prvom rade postarať!!!
Ty si dospelou osobou, ktorá bude o chvíľu rodičom a bude mať okrem seba na starosti aj dieťa - o ktoré sa musí vedieť postarať - áno, aj hmotne!!!
to, že ti manžel ako tehotnej dáva 20,30€ mesačne - nekomentujem - lebo predpokladám, že ti platí všetku stravu, byt, nájom, energie....atd atd

rada?
- neber si chlapa, o ktorom vieš, že má deti, keď ti to potom tak katastrofalne prekáža - lebo áno mať deti znamená ich aj živiť - uvidíš, keď sa ti malé narodí.
- resp. sa rozveď - žiadaj o výživné na seba a po narodení aj na dieťa - skús pýtať menej ako 200€ lebo ako tvrdíš 200€ je moooooc.

adus120
autor
Odpoveď bola odstránená
ipetka
21. mar 2017

@adus120 uvedomujes si ako si si prave ty nasrala do huby? najprv si chudinka s 20-30€ na mesiac a zrazu si panicka manzelka a mozes si dovolit co len si zmyslis?tipujem ze skolne ti platili rodicia kym si dcerenka nevybrala nove zivotne poslanie..kedze si nikdy nepracovala nemala si si odkial platit ani skolne sama...tak pod dalej som zvedava s cim novym prides ked si serem do huby ja teda...

obsadenemeno
21. mar 2017

zeny klidek....sak on sa rozsievac vyfarbi..... no holt si autorka nasla takeho stedrosa, no..... nechapem, preco si mysli, ze jej dieta ma tak nejak viac narokov ako tie predchadzajuce deti....... vsetky su jeho, takze....... 🍒

A asi si nenasla az taku dobru partiu ked jej tych 300 eur tak hrozne chyba, ze im to "rozvracia" manzelstvo....... 😨

marcelatje
21. mar 2017

@adus120 no z tych 200 eur si luxusne nezije. A ak ano je to jej sikovnost. Prestan si o nu konecne obtierat usta. Ty co si urobila aby si si zila luxusne? Prestan okolo seba chrlit jedicek a nadstav si zrkadlo.
To ze ty nemas co do ust nie je jej vina.

ema234
21. mar 2017

@sykorkauhliarka daj recept ako?

katriona1
21. mar 2017

@adus120 už jsem to tu psala - ona nemusela nakupovat po bazarech, protože děti se mají podílet na životní úrovni svojích rodičů, no a to její dítě mělo vydělávající matku a vydělávajícího otce, takže logicky má vyšší úroven než tvoje dítě, které má jenom vydělávajícího otce ( a i tam se musí dělit s dalšími sourozenci ) a matku, která má velkou NULU, tak se to tvoje musí uskromnit 🙂 a ještě normálně se chodí na mateřskou v 34tt. a jelikož jsi ty jenom v 27tt. tak máš ještě skoro 2 měsíce na to aby sis zvedla svojí úroven a mohla dopřát něco pěkného svému dítěti

ema234
21. mar 2017

@ipetka je v prava v rade je zakonita manzelka a caka s nim babo,ty si posledna asi doma

sykorkauhliarka
21. mar 2017

@adus120 jediny kto " umrie od hladu" si ty s tvojim pristupom....tolka zloba a zavist v tebe....sak raz sa ti to vrati

sardinka336
21. mar 2017

@adus120 čo už narobíš, budeš musiet toto obdobie nejako preklenut, sice skromne, ale tak spolu. Aspon tu školu dorobit si mohla no ale čo uz...300 eurá na decká je dost...ked si poviem ze ludia maju hypo plus učty, strava a ešte k tomu tučné alimenty ...ani nepokračujem. Samozrejme aj tie deti maju svoje naroky a potrebuju stale či uz oblečenie, poplatky v škole, pomocky, obedy...čo to je 100 eur?
Skratka, vedela si do čoho ideš, ze ma ,,tolko,, detí a plní si vyzivovaciu povinnost.

marfikchov
21. mar 2017

@ema234 prečo by sa mal cudzí chlap starať o niekoho dieťa??? si ty normálna???

ipetka
21. mar 2017

@adus120 prejavila si svoj prizemny charakter ktoreho hranice nesiahaju dalej ako za obzor Polomky..ten tvoj muzicek musi byt tam u vas iny geroj ked si zaklada imperium ako Kollar 😉 fakt mi ta je uprimne luto lebo s tymto postojom v zivote skoncis akurat tak pri hrncoch no ale komu sa tak paci tak nech...uprimne si myslim ze by mala socialla preverit teba a tvoj psychicky stav kedze tvoje vyjadrenia nech zdochnu su hodne tak do ustavu...a ked sa teraz citis ako hrdinka tak nech sa paci..mozno sa raz zobudis 😃 drzim ti palce ✊🏼

rutie
21. mar 2017

@adus120 Ty mus byt ina "dracica", ked si tak veris. Preco? Lebo to uz dva krat urobil a zjavne ho to netrapi? Co bude vase dieta pozlatene oproti jeho predoslym, na ktore kasle a trapi ho, ze ho nieco stoja. Vies, clovek bud je charakter, alebo nie je. Zatial sa citis, ze mas navrch, ale tie tiez nebudes vzdy krasavica, vecne pripravena na radovanky. Potom prides na to, koho si si "klofla". Ale u vas to je aspon "vrana k vrane..." Horsie je, ked si taky oblafne pracovitu, laskavu, dobru, ale naivnu... Takto to je aspon spravodlive.

marcelatje
21. mar 2017

@adus120 oprava: ty nie si vemeno. Ty si obycajna pica. To kto dietatu praje aby zdochlo???

sense
21. mar 2017

@adus120 o mna nemusi nikto s peniazmi nakopnut, dokazem si ich zarobit sama, dokonca keby sa muzovi nieco stalo nestratim doterajsi standard lebo si nan dokazem zarobit sama....

A apropo terag budem sprosta... ty si ziadne terno svojim muzom nevyhrala kedze zije na dlh kreditnej spolocnosti a tebe neostava ani na zakl.potreby pre to co nosis pod srdcom

natalka13
21. mar 2017

@adus120
Kedze ti vydeluje almuznu mesacne, nemas ponatia co ma na ucte,nemas k uctu pristup.

Deti k manzelstvu patria, ale normalne je mat ich ked nato mam podmienky.
Kde bude dieta ked budes v skole?

moonlight1210
21. mar 2017

@ema234 ten novy partner a jeho prijem je pre zenu bonus a nie to vyzivne. to je povinnost bio otca, ci s rodinou zije, ci nezije. urob si v tom poriadok.

@ema234 @adus120
viete vy dve (alebo teoreticky jeden schizofrenik), kto vam tu este chyba? zltyslonik.

vsetky myslite tak inovatorsky.
take pohlady na vec, ako vy hodite, to sa tak lahko nevidi.
zvycajne vsak preto, lebo málokedy sa najde kombinacia tak blbych ludi a s takou potrebou to aj verejne prezentovat.

katriona1
21. mar 2017

@ema234 tak ale nevlastní otec se strá hlavně tím, že s dítětem tráví mnohem více času než ten bio otec, ale po finanční stránce se má postarat hlavně bio otec, takže nemůže se snižovat výživné jenom proto, že si matka našla někoho nového a on má na dítě teda platit

mrkvicka060
21. mar 2017

@adus120 1. zasnem ako niekto moze mat taku prazdnu gebulu ako ty 2. Prosim ta a z coho si si platila skolne sama? Nechcela si nahodou povedat, ze rodicia platili? 3. Naschval neodpovedas na otazky o rodicoch a tvojom veku, pretoze to by si z toho vysla este horsie ako doteraz? To sa uz asi neda.. 4. Ja sa k tvojej situacii ani nevyjadrim, ale ty si taka sprosta, ze na teba sa neda nereagovat. Proste ti plan A nevysiel. Prejdi na plan B. Jaj aha, ty ziadny nemas...

ema234
21. mar 2017

@marfikchov ty si neni ok 🙂