Súd nám rozvracia manželstvo
Zienky neviem ako zacat, ale som velmi nestastna. Manzel ma dve deti, z toho jedno z predosleho manzelstva uz vacsie (15r) na ktore plati 100 eur, teraz sa riesili sudne alimenty na druhe-nemanzelske decko rocne. Tam sudkyna odklepla 200. Problem vsak je, ze ja som tehotna, este studium nemam skoncene a som skratka bez roboty. Na matersku narok nemam a som v 7.mesiaci. Moj mesacny prijem je 0. Doslova. Manzel sice plati najom+inkaso, v podstate ma aj zivi lebo aj stravu plati. Obcas mi da nejake peniaze (mozno 20-30e za mesiac) lenze je to malo. Tym, ze som tehotna som potrebovala vymenit aj satnik, uz som sa mesiac dozadu do nicoho s bruchom a naliatymi prsiami nevosla-lenze som zistila, ze tehotenske oblecenie z eshopu ci obchodu stoji dobrych 60-70 eur. Akoze jedny saty. No nemam na to. Tak som to riesila formou bazarov-nakupila som asi 3-4saty, trebalo mi nove pancuchy, a silonky. Aj leginy a tehotenske podprsenky. Iba tento nakup ma vysiel na 94eur. To este nehovorim ze o tri mesiace mam rodit a detska vybava nekupena, lebo nasetrene nic, manzel sa odvolava ze nema, lebo dalsim dvom plati alimenty. No neviem co mam robit, je fer aby nase dieta a ja sme nemali nic a druhej odklepnu 200? Este ci si nebude aj na seba pytat vyzivne a potom na decko furt davat zvysovat. Sudkyna absolutne nebrala do uvahy nase nutne vydavky na najom, stravu, uver, dopravu, dokonca ani len mobil sme si nemohli zaratat. Jednoducho odklepla 200 a ja ako jeho manzelka mam zit podla sudkyne zo vzduchu, lebo vraj decko ma prednost pred vyzivovacou povinnostou na manzelku... to uz naozaj neviem, kde v tomto state je spravodlivost. To naozaj nemam na nic narok? Lebo jedno decko..?! Spomeniem ze pri tych vydavkoch sme uz teraz v minuse okolo 230eur, ktore sa na kreditnej karte zbieraju, ideme doslova do dlhov, nasmu dietatu nemame za co kupit ani len postielku - nehovoriac ze celu vybavu treba a to co som pozerala len veci z bazarov, by vyslo okolo 800 eur minimalne. Sudkyna nam tymto rozvracia aj nase manzelstvo, lebo sa neustale hadame na peniazoch, lebo manzel nemoze tam prestat platit ani na decko, lebo exekutor, ale ani veci stylu byt a dlh na kreditke, lebo pride exekutor tam. Sudkyna sa ohanala tym ze mamzelov prijem s odmenami cini v priemere sumu XY - co taktiez mi znami vraveli, ze sud nemoze ratat do pravidelneho mesacneho prijmu jednorazove odmeny. Neviem, ci je to pravda. A ze teda z toho prijmu ma platit 200, vobec ju nezaujimalo, ze mojmu dietatu nebudeme mat za co kupit ani oblecenie. Je pravda, ze vyzivovacia povinnost nie je kym sa nenarodi, lenze vydavky su uz teraz. Napriklad do porodnice treba nakupit, tam tiez treba kopu veci nakupit, plus detsku vybavu, za sono v 13tom tyzdni lekar pytal 45eur. No neviem, som fakt bezradna. Ak mate nejake napady, budem vam vdacna za rady. Nerozumiem totiz celkom tomu, ako mame my zit ked na nic nemame. A vraj dieta ma narok na rovnaku zivotnu uroven ako rodic, tak jedno decko ma mat rovnaku zivotnu uroven a druhe nema mat? A co rovnaka zivotna uroven medzi manzelmi? Ved o tej tiez zakon hovori rovnako. Vyzivovacia povinnost na dieta ako priorita pred manzelkou znamena, ze ja mam zomret od hladu, lebo druhej je sto malo a chce dvesto?
Podla mna je Aduska a Ema jedna a ta ista osoba... Aduska po zisteni, ze sa jej tu akosi nikto nezastane, aspon nikto so zdravym rozumom, si vytvorila alterego Emu a zastava sa samej seba... lebo tie dve maju reakcie a zmyslanie ako cez kopirak..a ked to tak nie je, tak by sa tie dve mohli stretnut v realnom zivote v parku na lavicke a diskutovat a nespravodlivosti sveta...
Baby zakladny problem tej baby, co citam prispevky je, ze ona nechape rozdiel medzi sudom odklepnutym vyzivnym a toho, ze ona ma holy zadok a potrebuje zivit...asi si predstavuje, ze zaklope na sud, ze chce 300e a nech vyplatia..asi si neuvedomuje, ze kto plati je jej muz a ked jej viac on penazi neda ma dalsi problem...
Zlatokopka zle kopla,
o rozsievača zakopla
Miesto zlata teraz ráta
alimenty druhej ženy.
To je krivda rata!
Na sudkyňu pení
že sa jej plán mení.
Živiť sa maternicou
nie je taký med lízať
ako si myslela...
@natalka13 ja sa k jej vyroku nepriklanam,ja ked mam dam aj cudzim ci veci kocik a ine co som porozdavala, ja nikomu nic neprajem zle, zas si napisala ty mne vnucovacku ze ja s tym suhlasim , ty asi s tym suhlasis, ja len pisem ze je to dost velke vyzivne ked oni samy nemaju z coho.
odchadzam z tejto diskusie, uz moc asocialov na mna. 🙂 Pekny den Vam zelam a hlavne budte spokojne a neutocte do druhych, v zivote sa velmi rychlo veci vedia zvrtnut. 🙂
@ema234 co tvoj komentar to si na strane mladej buducej mamicky.
On jej dava 20€ mesacne na vydaje, ona nema tusaka co ma on na ucte a kam dava peniaze ktore mu ostanu, takze to ze ide do minusu jej kludne moze nakecat.
A ze jej vydeluje 20€ asi vie preco, jej charakter nezmyselneho minania pre dvoch nakup 30€ len tak za potraviny.....70€ saty.....asi odhalil velmi skoro po svadbe.
@domisteve obe zialbohu vyzeraju, ze su dve nezavisle osoby. ale rovnako zmyslajuce.
Tvoj muz by si mal v prvom rade uvedomit ze nie je Boris Kolar a ked uz si spravil tri deti s troma zenami musi sa ON obracat. Bohuzial tak isto budess musiet aj ty. Nemozes cakat ze si budes moct dovolit sediet tri roky na materskej. Studium s takym chlapom nikdy nedokoncis. Poznala som ine co si mysleli ze ano a to pritom mali pomoc od rodiny ale nie nedokoncili, zial taka je realita. On ta jednoducho namotal a bude ti nicit zivot.
Obrovska skoda ze nezijeme v dobe kde sa da v lekarni kupit mozog...v takychto pripadoch by to bolo cenene zlatom...
@adus120 Jaj moja, nie sud vam rozvracia manzelstvo... Zobrala si si sperminatora, tak teraz musis niest nasledky a predpokladam, ze sa v buducnosti zaradis medzi svoje predchodkyne...
A to ze nemas peniaze je opat len tvoja chyba.. Chyby sa ale daju napravit, to tie svoje skus napravit kym sa babo narodi a zacat mozes tym, ze si zacnes privyrabat.. Neverim, ze nevies absolutne nic.. Mozes skusit strazenie deti, nakupy pre dochodcov, alebo nemobilnych ludi, ak si trosku manualne zrucna, mozes skusit nieco vyrabat, pozri sa na pinterest, je tam milion napadov a skus to ponuknut najprv medzi priatelmi a rodinou..
Na FB je skupina ktora pomaha mamickam v nudzi a nie raz tam buducej mamine vyskladali celu vybavicku, tu je link: https://www.facebook.com/groups/196020257210697.....
Vies, nadavat tu na druhe, zivit v sebe zlost a davat argumenty ake davas... Akurat tak sebe a babu skodis..
@adus120 počúvaj ma. Buď ti tvoj muž klame, alebo bola sudkyňa divná, že odklepla dokopy 300 € výživné a tvoj muž teraz nemá na živobytie a na vyživovanie teba.
je pravda, že dieťa sa ráta ako dieťa až ked sa narodí. Takže dovtedy nemôžeš operovať stým, že máš dieťa. Nemáš podľa zákona. Si tehotná. To je iná situácia.
Ked sa narodí, dostaneš prašule, môžeš kupiť kočík. Alebo si už pred pôrodom vyhliadni na bazare a dohodni sa, že zaplatíš až pri tompríspevku...
Nuž asi si chcela sa mať dobre, keďže tvoj muž podľa výživného veľmi dobre záraba, ale nejako sa ti to vypomstilo.
Musíš sa naučiť šetriť a hospodáriť a situácia sa zlepší. neboj.
ale verím ti, že by si rada nakupovala pre bábo... to sú také milé starosti-radosti. musíš len brať, čo ti kto podaruje. čo čakáš chlapca,alebo dievča?
normálne sa nehambi a napíš na koníka, či nemá niekto darovať.
ale ved ked ocinko ma rocne dieta ( nie "decko" ) tak tam je kopa veciciek, ktore sa daju posunut, nech ich donesie pre male co cakas a mas podstatnu cast vybavicky poriesenu 😀
@mamutka inak pravda. naco nakupovat. vsak nech jej to jeho ex posunie. ostane to v rodine. ma to zadarmo. navyse tiez z penazi svojho manzela. to akoby jej to on sam kupil. 🙂
Ono sa to nejak bude dať spraviť len musíš chcieť a možno preto aj niečo spraviť. Nesmieš pripustiť aby vás jeho predošlý život dostihol. Ľúbite sa a to je hlavné. Možno by si mala porozmýšľať nad nejakým bočným príjmom aby si aspoň zatiaľ dokázala pokryť nejaké tie výdavky aj ty.

@adus120 A kto by jej dal na bazariku blocky???Nevies???