Súd nám rozvracia manželstvo
Zienky neviem ako zacat, ale som velmi nestastna. Manzel ma dve deti, z toho jedno z predosleho manzelstva uz vacsie (15r) na ktore plati 100 eur, teraz sa riesili sudne alimenty na druhe-nemanzelske decko rocne. Tam sudkyna odklepla 200. Problem vsak je, ze ja som tehotna, este studium nemam skoncene a som skratka bez roboty. Na matersku narok nemam a som v 7.mesiaci. Moj mesacny prijem je 0. Doslova. Manzel sice plati najom+inkaso, v podstate ma aj zivi lebo aj stravu plati. Obcas mi da nejake peniaze (mozno 20-30e za mesiac) lenze je to malo. Tym, ze som tehotna som potrebovala vymenit aj satnik, uz som sa mesiac dozadu do nicoho s bruchom a naliatymi prsiami nevosla-lenze som zistila, ze tehotenske oblecenie z eshopu ci obchodu stoji dobrych 60-70 eur. Akoze jedny saty. No nemam na to. Tak som to riesila formou bazarov-nakupila som asi 3-4saty, trebalo mi nove pancuchy, a silonky. Aj leginy a tehotenske podprsenky. Iba tento nakup ma vysiel na 94eur. To este nehovorim ze o tri mesiace mam rodit a detska vybava nekupena, lebo nasetrene nic, manzel sa odvolava ze nema, lebo dalsim dvom plati alimenty. No neviem co mam robit, je fer aby nase dieta a ja sme nemali nic a druhej odklepnu 200? Este ci si nebude aj na seba pytat vyzivne a potom na decko furt davat zvysovat. Sudkyna absolutne nebrala do uvahy nase nutne vydavky na najom, stravu, uver, dopravu, dokonca ani len mobil sme si nemohli zaratat. Jednoducho odklepla 200 a ja ako jeho manzelka mam zit podla sudkyne zo vzduchu, lebo vraj decko ma prednost pred vyzivovacou povinnostou na manzelku... to uz naozaj neviem, kde v tomto state je spravodlivost. To naozaj nemam na nic narok? Lebo jedno decko..?! Spomeniem ze pri tych vydavkoch sme uz teraz v minuse okolo 230eur, ktore sa na kreditnej karte zbieraju, ideme doslova do dlhov, nasmu dietatu nemame za co kupit ani len postielku - nehovoriac ze celu vybavu treba a to co som pozerala len veci z bazarov, by vyslo okolo 800 eur minimalne. Sudkyna nam tymto rozvracia aj nase manzelstvo, lebo sa neustale hadame na peniazoch, lebo manzel nemoze tam prestat platit ani na decko, lebo exekutor, ale ani veci stylu byt a dlh na kreditke, lebo pride exekutor tam. Sudkyna sa ohanala tym ze mamzelov prijem s odmenami cini v priemere sumu XY - co taktiez mi znami vraveli, ze sud nemoze ratat do pravidelneho mesacneho prijmu jednorazove odmeny. Neviem, ci je to pravda. A ze teda z toho prijmu ma platit 200, vobec ju nezaujimalo, ze mojmu dietatu nebudeme mat za co kupit ani oblecenie. Je pravda, ze vyzivovacia povinnost nie je kym sa nenarodi, lenze vydavky su uz teraz. Napriklad do porodnice treba nakupit, tam tiez treba kopu veci nakupit, plus detsku vybavu, za sono v 13tom tyzdni lekar pytal 45eur. No neviem, som fakt bezradna. Ak mate nejake napady, budem vam vdacna za rady. Nerozumiem totiz celkom tomu, ako mame my zit ked na nic nemame. A vraj dieta ma narok na rovnaku zivotnu uroven ako rodic, tak jedno decko ma mat rovnaku zivotnu uroven a druhe nema mat? A co rovnaka zivotna uroven medzi manzelmi? Ved o tej tiez zakon hovori rovnako. Vyzivovacia povinnost na dieta ako priorita pred manzelkou znamena, ze ja mam zomret od hladu, lebo druhej je sto malo a chce dvesto?
@katarinamarkova napisala
....
"áno na materskej budeš sedieť doma na zadku 🙂 - prvé dni, mesiace si neodmakáš 8h/denne....odmakáš 24/7 🙂 "
--------------
Uz nieje komunizmus aby sa 8 hodin sedelo pri kavicke v teplej kancelarii.
Teraz musia v mraze a prievane pri zvaracke alebo niekde v zauholnovani, zo zbijackou, na leseni, z motorovou pilou ze potom je roztraseny a nepocuje, alebo za pasom po stojacky bez moznosti ist na zachod. Za 3roky mate chory chrbat a odchadzte do invaludneho alebo mate dozivotne problemy. 12ky + prestavka+ hodina do prace a hodina z prace. Rano o 4 zvoni budik a sup do preplneneho usopleneho autobusu a potom sa v praci este prachu nadychate. Uz to nieje tak ze je niekto oprety o lopatu a na zachode ma fajciarsku. To dnes kapitalista nedovoli a zamestnanov nuti robit nadoraz.
Dieta o polnoci sa rozreve, opatrite ho a potom ked zaspi lahnete si aj vy. Musite ale spavat ked ono aj ked chcete s kamaratkami na zabavu lebo by ste to tiez nevydrzalu. Muz oci ako angorske prasa vstava po prebdenej noci s revajucim dietatom, zena konecne zaspi v teplej posteli a sup do mrazu a bez jedinej polhodiny spanku cez obed a vrati sa o 18-19hodine. Da si polievku, ktoru si urobi sam lebo manzelka ma starost s dietatom a muz unaveny nema chut ani na ten sex a tak si zena najde druheho.
Dnesni kapitalisti beru zamestnancov ako stroje. Pokazi sa, sup prec.
@adus120 Budeš mať nárok na rodičovský príspevok okolo niečo cez 200 eur a prídavky na dieťa niečo cez 20 eur, spolu 230 eur mesačne. Choď sa popýtať do sociálnej poisťovne, ako to funguje. Ostatné financie si porieš s manželom, vysvetli mu, že tie peniaze potrebuješ.
Nechcem ťa odsudzovať, lebo to už nepomôže, ale prečítala som začiatok diskusie - aj keď to znie tvrdo, boli ste obaja veľmi nezodpovední...
@alenah31 Ahá, takže oni na súde preukazovali, že spolu vlastne nežijú, no, tak to je iná vec. Lebo ja viem o prípade, kde partnerka (nie manželka) musela priniesť na súd potvrdenie o príjme. Ale to boli normálni ľudia, ktorí nemali problém priznať, že spolu žijú a nechceli sa zbaviť zodpovednosti.
Je to strašne úbohé, čudujem sa tej žene, že týmto spôsobom oberá o peniaze postihnuté dieťa. 😒
Nuz draha moja, to si si mala dobre rozmysliet s kym uzavres manzelstvo Skôr nez ste isli do manzelstva si si mala vsetko dobre o nom overit a preverit,.Teraz bohuziál je takato realita,a ty ju nevies zvladnut.Sud uz nezaujima to, ci su deti manzelske alebo nemanzelske ale aby vsetky deti boli dobre zabespecene, (Su to jeho deti ), ale vy este dieta nemate,.No vidim, ze vase manzelstvo bude len o tom( a dlhe roky ) ako davat na sud o znizenie vyzivneho na nemanzelske deti
@adus120 ja ziram ako puuuuk, teda hovno(sorry za vyraz) mas, v zivote si nerobila, skola nedokoncena, visis na krku muzovi, ktory ma vyzivovacie povinnosti voci dvom detom a otvaras si usta.... Do riti, toto uz kde sme, mala si si najprv zariadit zivot, pracovat, mat matersku, dokoncit skolu teda najprv a potom si robit dieta, alebo si teda urbot decko s muzom bez zavazkov. Kludne sa hadaj dalej, mozno budes dostavat aj ty stovku na tvoje decko a bude ti to musiet stacit, lebo tvojmu mozno cuknu nervy, nevydrzi sa natahovat s hysterkou o peniazoch vkuse a zdrhne a uz mu bude fuk, ci bude platit o stovku navyse a ver tomu, ze viac nedostanes, kedze uz sa to bude delit tromi. A tie diecka budu muzove stale, budu dedit, budu mat naroky atd, takze bud sa zmieris s rozhodnutim sudu, alebo tahaj o dum dal😉
@alenah31 no povedzme si, ze osudy su rozne a nie vzdy spravodlive ☹ ak to skonci na sude kvoli rozvodu, ten urci presnu sumu a pozera na prospech dietata... ale co ked maju rodicia 3-4 deti, a niektore z nich este nedajboze hendikepovane, a mozno obaja aj ked pracujuci maju prijem na urovni 400-500 eur? tam ani s prispevkami "socialneho statu" na tie deti nevychadza tolko, co by priklepol sud rozvedenej matke... 😒 takze zas spravodlivost a rovnost v zivote su dost relativne...
@vitold To čo trepeš, chlape? Akože za socíku sa len sedelo v kancelárii a tvrdo maká sa len dnes? Za socíku bola taká situácia, že ak si bol hoci univerzitný profesor, ale mal si "nesprávne politické názory", išiel si makať do Jáchymovských dolú, alebo kdesi do kotolne, alebo kanály kopať. Po skončení školy si dostal umiestnenku, kam sa máš hlásiť do práce, či sa Ti to páči, alebo nie. Dnes, kto je šikovný, môže podnikať, zarobiť si na seba sám. Alebo môže ísť kamkoľvek do sveta a robiť, čo si zmyslí. Ja som ročník 1975 a v roku 1989 na námestí som štrngala kľúčmi, aj keď som bola ešte len prváčka na gympli, ale už sme veľmi rýchlo zabudli, aké to tu bolo za socíku.
@marfikchov
@ipetka baby zbožňujem vás!!!! Dávno som sa tak nepobavila, ako na vašich príspevkoch.
taak a na dnes mám o celodenné čítanie postarané... fakt zaujímavé príbehy zo života sa tu dozviem. Aspoň si vždy pri tom poviem že asi mi je dobre, nemám sa načo sťažovať 🙂
@adus120 vies co je z toho vsetkeho nefer? Ze tvoj manzel radsej neobetoval 300€ na vazektomiu...na to z coho budes zit si mala mysliet skor ako si sa dala zbuchnut nezodpovednemu otcovi dvoch maloletych deti. Sud si vyzivne necuca z prsta, vychadza z prijmu a majetkovych pomerov. Nie je z coho zit? Predajte hnutelny-nehnutelny majetok a uskromnite sa😉...nuz, nie kazdy je boris kollar, ze si moze deti robit kade chodi a nema problem ich uzivit
@maslenka popravde ja nejsom moc hrda ze som samu seba vtiahla do takejto debaty..ale u mna je uprimnost a snaha cenena velmi tu boli len silne reci a skutek utek..slecne preplo a neviem ci si docitala este pokracovanie s kamkou Emkou tak sme tu asocialky 😂😂😃😂 takze vitaaaj 👏🏼😂😂😂😂
To ešte len bude rošošo keď mladej dôjde že " tamtie decká" budú po inseminatorovi aj dediť ;)
@sulejmanka Ak zdedia jeho dlhy, bude aj rada. Majetok tam totiž nebude žiadny.
Inak, nespravodlive je ze pre tazko postihnute deti sa zbieraju vrchnaciky a vacsinou je to aj tak na dve veci. Ze nie su prostriedky pre matky ktore nemaju moznost sa zamestnat lebo ich zamestnanim je 24hodinova starostlivost o postihnute dieta. Nespravodlive je ze clovek ktory tazko odrobil cely svoj zivot dostane almuznu z ktorej neuzivi ani sam seba nie to este aby dal vnucatam. Nespravodlive nie je ze ty si sa zle v zivote rozhodla!
necitala som tychto 15 stran dristov od znudenych zien, ale v prvom rade treba ist do centra pravnej pomoci, kedze predpokladam, ze na advokata peniaze nemate a poziadat o pravnu pomoc..Neviem ci manzel mal na sude pravneho zastupcu, ale je to cele zvlastne, aby sudkyna nebrala ohladna vase tehotenstvo a dalsie vydavky. Treba cim skor poziadat o znizenie vyzivneho, cez advokata!!!! nech sa nezastupuje sam
@adus120 nedá mi to aby som nezareagovala..šaty za 70 EUR? Dám ti tip prestaň googlit tehotenské oblečenie a chod normálne do Hm alebo podobne cenovo dostupného a len si kúp o pár čísiel väčšie oblečko a si vybavená za 15 EUR
Sudca sa ma na situaciu pozriet komplexne a nie ze jednemu dietatu da 100, druhemu 200 a tretie ma zivit otec z minusu. To si sudcovia velmi zlahcuju situaciu a kaslu na to aby normalne rozhodli. Kazde jedno dieta ma predsa narok na rovnake financne zabezpecenie.
Je to vyzivne na dieta, nie na matku - kazde dieta by malo dostavat podobnu sumu umernu veku.
@yolo8888 Odkiaľ vieš, že sú to drísty od znudených žien, keď si to nečítala? A osobne som si istá, že sudkyňa prihliadala na všetko, na čo mala, vrátane tehotenstva autorky. Autorka má všetky potreby zabezpečené (bývanie a stravu platí manžel) a ešte by k tomu chcela navyše 200 €, lebo toľko dostala tá druhá, ktorá si musí bývanie a stravu hradiť sama a k tomu sa stará o dieťa, ktoré má autorka ešte len v bruchu.
@cajomila že obdrance...umreeeem...😂

@adus120 ty si aka tipka bez chochmesu 😀 neveriiim. S holou ritou, si usulat decko, ved sa to v manzelstve patri. Akoze terno si do sveta spravila moja. Uzivaj si..uzivaj. Tebe kopanec do riti od sprostosti, a tvojmu muzovi treba zvysit to prve vyzivne tiez na 200 euro. A ano, tvoje nenarodene nikoho nezaujima. To teraz sudkyna ma premyslat z coho ho budete zivit, ked ste si ho usulali?! Ved preco by ste o tom rozmyslali VY PREDTYM. Odpadavam.