icon

Súd nám rozvracia manželstvo

adus120
21. mar 2017

Zienky neviem ako zacat, ale som velmi nestastna. Manzel ma dve deti, z toho jedno z predosleho manzelstva uz vacsie (15r) na ktore plati 100 eur, teraz sa riesili sudne alimenty na druhe-nemanzelske decko rocne. Tam sudkyna odklepla 200. Problem vsak je, ze ja som tehotna, este studium nemam skoncene a som skratka bez roboty. Na matersku narok nemam a som v 7.mesiaci. Moj mesacny prijem je 0. Doslova. Manzel sice plati najom+inkaso, v podstate ma aj zivi lebo aj stravu plati. Obcas mi da nejake peniaze (mozno 20-30e za mesiac) lenze je to malo. Tym, ze som tehotna som potrebovala vymenit aj satnik, uz som sa mesiac dozadu do nicoho s bruchom a naliatymi prsiami nevosla-lenze som zistila, ze tehotenske oblecenie z eshopu ci obchodu stoji dobrych 60-70 eur. Akoze jedny saty. No nemam na to. Tak som to riesila formou bazarov-nakupila som asi 3-4saty, trebalo mi nove pancuchy, a silonky. Aj leginy a tehotenske podprsenky. Iba tento nakup ma vysiel na 94eur. To este nehovorim ze o tri mesiace mam rodit a detska vybava nekupena, lebo nasetrene nic, manzel sa odvolava ze nema, lebo dalsim dvom plati alimenty. No neviem co mam robit, je fer aby nase dieta a ja sme nemali nic a druhej odklepnu 200? Este ci si nebude aj na seba pytat vyzivne a potom na decko furt davat zvysovat. Sudkyna absolutne nebrala do uvahy nase nutne vydavky na najom, stravu, uver, dopravu, dokonca ani len mobil sme si nemohli zaratat. Jednoducho odklepla 200 a ja ako jeho manzelka mam zit podla sudkyne zo vzduchu, lebo vraj decko ma prednost pred vyzivovacou povinnostou na manzelku... to uz naozaj neviem, kde v tomto state je spravodlivost. To naozaj nemam na nic narok? Lebo jedno decko..?! Spomeniem ze pri tych vydavkoch sme uz teraz v minuse okolo 230eur, ktore sa na kreditnej karte zbieraju, ideme doslova do dlhov, nasmu dietatu nemame za co kupit ani len postielku - nehovoriac ze celu vybavu treba a to co som pozerala len veci z bazarov, by vyslo okolo 800 eur minimalne. Sudkyna nam tymto rozvracia aj nase manzelstvo, lebo sa neustale hadame na peniazoch, lebo manzel nemoze tam prestat platit ani na decko, lebo exekutor, ale ani veci stylu byt a dlh na kreditke, lebo pride exekutor tam. Sudkyna sa ohanala tym ze mamzelov prijem s odmenami cini v priemere sumu XY - co taktiez mi znami vraveli, ze sud nemoze ratat do pravidelneho mesacneho prijmu jednorazove odmeny. Neviem, ci je to pravda. A ze teda z toho prijmu ma platit 200, vobec ju nezaujimalo, ze mojmu dietatu nebudeme mat za co kupit ani oblecenie. Je pravda, ze vyzivovacia povinnost nie je kym sa nenarodi, lenze vydavky su uz teraz. Napriklad do porodnice treba nakupit, tam tiez treba kopu veci nakupit, plus detsku vybavu, za sono v 13tom tyzdni lekar pytal 45eur. No neviem, som fakt bezradna. Ak mate nejake napady, budem vam vdacna za rady. Nerozumiem totiz celkom tomu, ako mame my zit ked na nic nemame. A vraj dieta ma narok na rovnaku zivotnu uroven ako rodic, tak jedno decko ma mat rovnaku zivotnu uroven a druhe nema mat? A co rovnaka zivotna uroven medzi manzelmi? Ved o tej tiez zakon hovori rovnako. Vyzivovacia povinnost na dieta ako priorita pred manzelkou znamena, ze ja mam zomret od hladu, lebo druhej je sto malo a chce dvesto?

lucky7
21. mar 2017

Tazka situacia. Chapem tvoju zufalost, pretoze som v podobnej situacii, tiez nic nezarabam, som tehotna. Zijem v oblasti, kde je velka bieda s pracou, kde byt nezamestnanou nie je volba, ale tvrdy osud. A tiez, ked vidim tie ceny veci na dieta, poplatky, citim smutok, ze si mozem dovolit len to najzakladnejsie. Na tvojom mieste by som sa prestala hnevat na sud a tieto predosle zeny. Ale skor hladala riesenie ako zarobit peniaze. Mas nejaky talent ci zrucnosti, ktore by si mohla vyuzit? A do buducnosti, aku pracu chces robit? Docasne si ekonomicky zavisla na muzovi, ale musis verit, ze sa financne postavis na nohy. Musis najst riesenie. Neviem, ci su na Slovensku web stranky, kde ludia sa chcu zbavit veci a tak ich davaju zdarma tym, ktori si ich pridu zobrat. Ak hej, hladaj na nich, co potrebujes. Popredaj veci, ktore nepotrebujes. Ak mas rodinu a kamaratky, ktore maju starsie deti, mozu Ti darovat veci, ktore uz nepotrebuju. Sustred sa na tehotenstvo, nedovol, aby tieto financne problemy nicili tvoju radost z toho, ze cakas babatko, ci vztah s Tvojim muzom.

yolo8888
21. mar 2017

@h2 inak vobec ma to nezaujima čo zrovna ty robis, ale myslim ze sa da robit aj niečo inteligentnejsie a trosku si zvysovat IQ ako dristat od veci k teme, do ktorej sa nerozumiem, či?

stastnablcha
21. mar 2017

skus si pocas MD privyrobit. ja som strazievala ine deti a to mi pokrylo vela mojich nakladov. je aj dost prace na dohodu ked sa male narodi. vies si predstavit ze by si bola v kozi tej druhej zeny co s nim ma dieta a ttiez nema co do ust vlozit? bohuzial , na toto si mala mysliet skor.. a urobit si rezervu pret tehotenstvom. ale neboj, male sa narodi a najdes sposob ako si pomoct. 🙂

h2
21. mar 2017

@yolo8888 Mám angínu, je mi zle a srdečne sa mi nechce robiť nič inteligentnejšie. A pýtala si sa, že kto zapísal od rána 15 strán, tak som odpovedala. Ty ani nie si chorá a píšeš sem, tak choď robiť niečo inteligentnejšie Ty.

yolo8888
21. mar 2017

@h2 tento modrokonikovsky narod ma vzdy tak udivuje, ze sem neviem prestat chodit citat tieto super inteligentne reci, ach 👏

esther03
21. mar 2017

@jasminet by si sa cudovala co sud odklepne 😀 Poznam mamu na predlzenom RP s autistom +ine veci, ktorej starsie decko takmer dospele zatuzilo po volnosti u "ocka roka" co ocko velmi uvital bo bol v podmienke za neplatenie vyzivneho a tejto chudere z 200€ rodicaku sud odklepol 120 €, uz vyse roka sa sudi o znizenie, zatial je vsak povinna platit. Toto vsak podla mna nebude pripad zakladatelkinho manzela 😉
@adus120 z coho bude zit tvoje dieta si mala mysliet predtym ako si otehotnela, lebo jeho dve deti uz boli na svete. Sud posudzuje narodene dieta, takze sa tvoj manzel moze na sud obratit az ked sa dieta narodi. Ci sa mu znizi tazko posudit, lebo podla sudu si ma clovek spravit iba tolko deti, kolko dokaze uzivit. Co sa tyka tvojho posudzovania ex, v tvojej kompetencii nie je posudzovat ake znackove veci si kupuje a ci je alebo nie je na vyzivne odkazana, vyzivne totiz nie je hmotna nudza a neodvija sa od odkazanosti toho co sa o dieta stara.

natalka13
21. mar 2017

@yolo8888 no tak si sa pobavila, tak ako my.
keby si citala vsetko, tak by si sa dozvedela, napriklad ze jedna ex ma skapat aj s dietatom od hladu, ze dotycna sa nezamestna,ale bude mat dalsie dieta aby mohla zit na muzov ukor a aby musel zivit viac deti a tie jeho deti s inymi zenami aby mali mensie vyzivne..........no zaujimave citanicko.

yolo8888
21. mar 2017

@natalka13 dikiii za zhrnutie, ušetrila si mi hodinu života 🙏

natalka13
21. mar 2017

@yolo8888 zazraky na pockanie, nemozne do troch dni.

cacianka
21. mar 2017

veru dievčence dobre ste to tu naložili. podobné komentáre sa aj mne drali do úst, len som chcela dočítať a brať do úvahy autorkine vyjadrenia. najprv by som ju aj ja usmernila že sudkyňa jej manželstvo nerozvracia a potom trochu poľutovala, poradila, podporila, ale ked vychrlila tie hlúpe, trápne,urážlivé, hnusné a arogantné komenty, neodpovedala na otázky, nevysvetlila niektoré okolnosti tak som len s obdivom čítala vaše trefné pripomienky. verím že keby písala trochu slušnejšie a normálne, tak by ste sa neznížili k takýmto tvrdým vyjadreniam, ale bohužiaľ si to autorka témy naozaj zaslúžila. a tie dve hviezdy - radšej sa zasmejte, nestoja za rozčuľovanie, lebo všetci sme blázni len oni sú lietadlo ...
@igor211 počuj chlapče, súdy rozhodovali o jeho deťoch samostatne -oddelene, v čase kedy si matky jeho detí podávali návrhy na určenie výživného. matka jeho 15 ročného "dostala" 100e, možno jej to stačí, možno nie, možno sa s ním ani nechce doťahovať, nevieme, ALE súd rozhodol podľa podmienok v tom čase podania a riešenia.
na to malé nemanželské sudkyňa priklepla 200 € podľa všetkých okolností v tom čase, ked pojednávala a veru nemohla riešiť matku č. 1, riešila len matku č.2 a dieťa č. 2 podla príjmov a možností otca. bola som aj ja na súde, komunikovala som so sudkyňou (inde a s inou) , vysvetľovala účastníkom konania ako je to podľa zákonov ale aj podľa reality a životných podmienok.
podľa jej rozhodnutia o dieťati č. 2 typujem že otec má príjem cca 900 - 1000 e alebo dieťa potrebuje uhradiť z nejakého dôvodu vyššie náklady. alebo je v tom zarátaný aj "doplatok" od narodenia dieťaťa. a vôbec nemala ani nemohla veľmi brať do úvahy, čo bude - kedy a koľko detí sa oteckovi -inseminátorovi narodí. rozhoduje v tom danom období. a deti nemajú veru nárok na rovnako - nemajú rovnaké podmienky, vek, zdravie ...
takže si uvedom - sudkyňa musela rozhodovať o dieťati č. 2, "nesúdila" obe naraz.
@yolo8888 - tak znudené komentáre to veru nie sú, tieto "znudené" ženy tu písali z vlastných skúseností, z reality života, ktorý same zažili, nie sú to žiadne zlatokopky lebo tie majú iné priority a vyjadrovania. a okrem toho sa cca na 95% zhodli, takže akú to má výpovednú hodnotu ?

cacianka
21. mar 2017

@yolo8888 a načo sem chodíš, ked si taká prudko inteligentná, nájdi si stránky pre IQ nad 180. jaj, ideš sa vyvyšovať nad blbými chuderami z MK, aby si si pohladila ego aké sú všetky sprosté, len ty si tá naj ?!

maciatkolulu
21. mar 2017

@cacianka naozaj som dlho necitala nieco tak k veci a inteligentne vysvetlene, klobuk dole...👏👏👏

pillipilli
21. mar 2017

Ked je ro teda take strasne nespravodlive voci tebe,ja sa pytam: Podla teba je spravodilve ,ze si nicim neprispela este do statnej kasy a stat sa bude o teba a tvoje "decko" starat roky. Takym husiam ako ty by som nedala nic!!!
Moj ma tiez jedno dieta z predosleho manzelstva a v zivote by som nepovedala aby jej nedal alebo nekupil ... vies ja myslim aj na to ,ze sa tam mozem ocitnut aj ja. Nemam ruzove okuliare. Za dalsie pred tym ako sa mi narodil syn som roky makala (aj moj chlap) a odkladala peniaze aby mal to co potrebuje a vies preco??? Lebo stat nieje povinny sa starat o to co tvoj muz na kazdom rohu splodí. Je neschopny zarobit korunu ,zato deti robi ako Boris Kollar ,az na to ,ze on si to moze dovolit.
Mozes sa hanbit... verim tomu ,ze z tychto sraciek v ktorych si sa v zivote pri nom nedostanes a vies pre co? Problem je v tvojej hlave. Ty si tak vymleta ,cakas s natrcenou rukou a robis zo seba chuderu ...vlastne nemusis lebo si...

yolo8888
21. mar 2017

@cacianka typicka zenska z modreho konika, len utocit to bude namiesto toho aby sa na to pozrela realisticky 😎🙏

maciatkolulu
21. mar 2017

@yolo8888 tak ako pravnicka sa na to pozri realisticky ty.... Maju deti pravo na vyzivne, myslim deti z predchadzajuceho vztahu. No maju, ma dieta, ktore je este nenarodene pravo na nieco, no nema, ak sa mylim, hod paragraf, rada sa doucim nieco, tehotna zena, ktora studuje dialkovo a nema ziaden dovod sediet doma, tda na PN, ma zarabat a nema pravo na vyzivne pre nenarodene dieta, to moze riesit otec az PO NARODENI dietata, momentalne sa zohladnuju akurat tak jeho vyzivovacie povinnosti a az potom jeho naklady a potreby a zial pre novu zenu to vypalilo takto, nech sa paci, moze poziadat po narodeni o znizenie z dovodu dalsej vyzivovacej povinnosti, teraz ma hold smolu, moze sa odvolat, bude sa cakat dobrych par mesiacov a ak ma pravnika, tak ho to bude stat aj dobrych par eur a vysledok bude mozno aj taky, ze zena cislo jedna poda o zvysenie a budu radi, ze su radi vsetci kolko ich tam je.... Nuz co uz

cacianka
21. mar 2017

@yolo8888 kde na teba útočím - len som ti pripomenula, že tu zbytočne s tvojim vysokým IQ strácaš čas a spýtala sa o čo ti ide.
takže kde je útok ? čítaj s porozumením a realisticky -pripomienka a otázka. okrem toho som vo svojom veku až dosť veľký realista.

dagaz
21. mar 2017

@adus120 no pockaj pockaj asi mi to dnes nepali...tvoj muz ma 15 r diwta..1r dieta a teba ktora studuje je bez penazi bez akejkolvek zodpovednosti tehotna v 27tyzdni? No spanom bohom...jeden lepsi ako druhy. Muz robi deti ako Kolar😂😂😂ty fnukas ze nemas paniaze...a kde bol rozum ked ste robili dieta? Nie sudkyna Vam rozvravia Vase manzelstvo...vy dvaja a nerozvaznost ci totalna hlupost vas polozi...nerozumiem horsie ako deti...a takyto ludia by veru deti mat radsej nemali. Prepac ale nesucitim s tebou...mam doma komplet vybavu pre novprodenca oblecenie aj pre 2 deti ale radsej vyhodim do kontajnera ako ich dat nezodpovednym ludom

yolo8888
21. mar 2017

@cacianka 🙏 🙏 🙏 pisem si do dennicka, a ty si zapis ze trosku ironie a sarkazmu tiez obcas nezaskodi

obsadenemeno
21. mar 2017

jeziskove huslicky, zeny... to je zahul....

mima4
21. mar 2017

@adus120

ja chapem ta, ako sa citis, a vnimas to ako nespravodlivost, lebo v podstate budes zivorit cele roky, ale to nie je chyba ani predchadzajucich partneriek tvojho muza, ani jeho deti, ani sudu, ani systemu, ale jedine tvojho manzela. Ty si to len "odseres" a žial aj vaše dieťa. Spravanie tvojho manzela je totiž nezodpovedné.

Možno by bolo dobré, kebyže napíšeš kolko zarába a aké ma povinné výdavky a skôr by vám tu vedeli baby poradiť.

bmuller
21. mar 2017

no, mudre baby, to ste jej veru mnohe fakt "poradili"...akoze co uz sa v jej situacii da svetoborne urobit - darmo budete teraz niekomu hlavu umyvat, a sarkasticke reci tu uz vela nezmozu. ale nechapem, ked jej nechcete povedat nieco konstruktivne, naco ten pingpong? neskusena autorka si to sice nezariadila prilis dobre 😠 ale keby sa to stalo napriklad vasej dcere ci mladsej sestre, tiez by ste mali tolko kecov "k veci"?..... 😝

maciatkolulu
21. mar 2017

@bmuller no mala by som... By som jej nalozila este viac.... By som to riesila za pochodu a pokial by som o tom vedela a nepocuvala by moje rady, tak by sa hold musela vysporiadat sama. A pomoc okrem toho ze zdvihnut zadok a robit na seba a aj na dieta zial nie je, jedine sa natahovat po sudoch a odvolavat sa na rozhodnutia....

mamutka
21. mar 2017

@bmuller Sak ja som jej poradila, ze otecko ma od stredného dietatka doniesť ponosene veci, celú vybavicku bude mať zadarmo od braceka. Veď chuda maminka nemá peniaze na to. Mne je záhadou, ako sa jej podarilo otehotnieť keď to dieťa malo 5 mesiacov, veď tu sa tvári ako fajn študentka, nie ako zlodejka oteckov od babatiek. Čo takej treba ešte radiť? Stále to dieťa označuje ako decko, to je dost úbohé. To jej sa ešte ani nenarodilo a druhé sú zbytočné decká podľa nej...

maslenka
21. mar 2017

@bmuller konštruktívneho tu má vyše hlavy, aj konkrétne ponuky pomoci od konkrétnych báb. Lenže to jej vygumovaná hlava a do seba zahľadená povaha neberie na vedomie.

nyusika
21. mar 2017

@adus120
ja na tvojom mieste by som bola rada, pretoze aspon vies, kolko cca mozes potom od tvojho podareneho chlapa dostavat ty...
nie sud vam nici vztah, do tychto problemov ste sa dostalu vy davaj - vasou nezodpovednostou

bmuller
21. mar 2017

@maciatkolulu
@mamutka @maslenka
hej, jasne, ze si to v zivote nezriadila s chlapom prilis dobre - priam az blbo... ale akoze co uz teraz? tehotna byt neprestane, a ze by mala k zivotu pristupovat rozumnejsie, ste jej uz dali vyzrat 😒
no nezda sa vam, ze sa to tu zvrhlo na invektivy nielen voci nej, ale aj diskuterky navzajom voci sebe? ... dost odveci a hlavne - k nicomu to neprispieva 😝 ale lahko sa nadava v anonymnom fore... ci? 😎

mima4
21. mar 2017

@bmuller
zial, musí niesť dôsledky svojich rozhodnutí a ona slobodne a dobrovolne sa rozhodla vydat za dotycneho muza a splodit s ním dieťa.

maslenka
21. mar 2017

@mima4 koľko zarába podľa mňa ona netuší, viac krát sa tu na to niekto pýtal a na jeho mieste by som jej to ani na nos nevešala. Nezarobila v živote ani na rožok, ale 800 eur na výbavičku bude málo. Aj tých dvesto eur mesačne na ročné dieťa je podľa mňa alebo preto, že dieťa má nejaké zdravotné problémy, ale skôr z toho dôvodu, že manželík doteraz neplatil, tak to takýmto spôsobom dopláca, lebo si matka dala logicky preplatiť náklady, ktoré mala, kým prebehol súd. To ale autorka témy taktne obchádza. Aj tak mi tu veľa vecí nesedí, preto si myslím, že je téma vymyslená. Ak by náhodou fakt bola nejaká študentka bez haliera s nedokončenou školou bez nároku na MD v takejto situácii, tak jej niet čo závidieť. Bude to mať sakra ťažké.

alby2014
21. mar 2017

@bmuller keby to bola moja kamoska bez problemov jej vynadam aj do oci...

vitold
21. mar 2017

@h2 a este nieco. Za 1 sa robi od tmy do tmy. O 6 rano uz hucia karbobrusky a konci sa vacsinou o 18tej. Unevenemu vypadne vrece vapna, aby ho zachytil, aby nebol za to potrestany si odre ruku az po laket, nema si to kde umyt a musi makat dalej. Tak ako to bolo aj vo filme cierni baroni.
Akurat ze teraz to niesu ptpaci ale normalni zamestnanci za max 600 v cistom ak robia do noci.

Pekne krasne nech si ta co sa stazovala ze musi robit 24/7 a popri tom moze cez den s dietatom spat a musi si odpustit zabavu s kamaratkami alebo citat knihu alebo hocico svoje, nech si pekne krasne nasadi respirator helmu, okuliare rukavice a nech ide makat do prievanu do 18tej s karbobruskou a dvihat lesenarske trubky na 6 poschodie.

My sme za komousov posluchali, nenasiel som nic co by nam nepacilo. mali sme sa celkom dobre a teraz sme padli ovela nizsie. Strngat sme neboli.
Dostavalo sa v skole pomocky zadarmo vo fabrike poukaz na rekreaciu sme boli, poukaz na mikulasa, fabrika poriadala pre deti karnevali, tabory, zdravotnictvo uplne zadarmo, zubar, lieky... akurat neskor sa zacalo platit 1kcs za recept u lekara na pohotovosti si pamatam.
Mladomanzelske pozicky, byty davala fabrika. Staci aby sme neboli proti rezimu. Teraz sa ma dobre len ten co dokaze ineho nemoralne osklbat.