icon

Súd nám rozvracia manželstvo

adus120
21. mar 2017

Zienky neviem ako zacat, ale som velmi nestastna. Manzel ma dve deti, z toho jedno z predosleho manzelstva uz vacsie (15r) na ktore plati 100 eur, teraz sa riesili sudne alimenty na druhe-nemanzelske decko rocne. Tam sudkyna odklepla 200. Problem vsak je, ze ja som tehotna, este studium nemam skoncene a som skratka bez roboty. Na matersku narok nemam a som v 7.mesiaci. Moj mesacny prijem je 0. Doslova. Manzel sice plati najom+inkaso, v podstate ma aj zivi lebo aj stravu plati. Obcas mi da nejake peniaze (mozno 20-30e za mesiac) lenze je to malo. Tym, ze som tehotna som potrebovala vymenit aj satnik, uz som sa mesiac dozadu do nicoho s bruchom a naliatymi prsiami nevosla-lenze som zistila, ze tehotenske oblecenie z eshopu ci obchodu stoji dobrych 60-70 eur. Akoze jedny saty. No nemam na to. Tak som to riesila formou bazarov-nakupila som asi 3-4saty, trebalo mi nove pancuchy, a silonky. Aj leginy a tehotenske podprsenky. Iba tento nakup ma vysiel na 94eur. To este nehovorim ze o tri mesiace mam rodit a detska vybava nekupena, lebo nasetrene nic, manzel sa odvolava ze nema, lebo dalsim dvom plati alimenty. No neviem co mam robit, je fer aby nase dieta a ja sme nemali nic a druhej odklepnu 200? Este ci si nebude aj na seba pytat vyzivne a potom na decko furt davat zvysovat. Sudkyna absolutne nebrala do uvahy nase nutne vydavky na najom, stravu, uver, dopravu, dokonca ani len mobil sme si nemohli zaratat. Jednoducho odklepla 200 a ja ako jeho manzelka mam zit podla sudkyne zo vzduchu, lebo vraj decko ma prednost pred vyzivovacou povinnostou na manzelku... to uz naozaj neviem, kde v tomto state je spravodlivost. To naozaj nemam na nic narok? Lebo jedno decko..?! Spomeniem ze pri tych vydavkoch sme uz teraz v minuse okolo 230eur, ktore sa na kreditnej karte zbieraju, ideme doslova do dlhov, nasmu dietatu nemame za co kupit ani len postielku - nehovoriac ze celu vybavu treba a to co som pozerala len veci z bazarov, by vyslo okolo 800 eur minimalne. Sudkyna nam tymto rozvracia aj nase manzelstvo, lebo sa neustale hadame na peniazoch, lebo manzel nemoze tam prestat platit ani na decko, lebo exekutor, ale ani veci stylu byt a dlh na kreditke, lebo pride exekutor tam. Sudkyna sa ohanala tym ze mamzelov prijem s odmenami cini v priemere sumu XY - co taktiez mi znami vraveli, ze sud nemoze ratat do pravidelneho mesacneho prijmu jednorazove odmeny. Neviem, ci je to pravda. A ze teda z toho prijmu ma platit 200, vobec ju nezaujimalo, ze mojmu dietatu nebudeme mat za co kupit ani oblecenie. Je pravda, ze vyzivovacia povinnost nie je kym sa nenarodi, lenze vydavky su uz teraz. Napriklad do porodnice treba nakupit, tam tiez treba kopu veci nakupit, plus detsku vybavu, za sono v 13tom tyzdni lekar pytal 45eur. No neviem, som fakt bezradna. Ak mate nejake napady, budem vam vdacna za rady. Nerozumiem totiz celkom tomu, ako mame my zit ked na nic nemame. A vraj dieta ma narok na rovnaku zivotnu uroven ako rodic, tak jedno decko ma mat rovnaku zivotnu uroven a druhe nema mat? A co rovnaka zivotna uroven medzi manzelmi? Ved o tej tiez zakon hovori rovnako. Vyzivovacia povinnost na dieta ako priorita pred manzelkou znamena, ze ja mam zomret od hladu, lebo druhej je sto malo a chce dvesto?

Strana
z22
dankanka
24. mar 2017

@ciernykvet kasli na to co si kto mysli..trubky su ako zeny, tak aj muzi..niektorym to nevyjde a inym naozaj chyba zodpovednost, krajsie povedane.. neries a kludne si aj najdi priatela ;).

ciernykvet
24. mar 2017

@dankanka mas pravdu,ale uznaj. Co ma zena z toho akoze vyzivneho. Radost?chodi s neho na dovolenky? Kupuje si handry ,alebo... Ho mina cele na deti,lebo kazda dobre vie, kolko deti stoja. Chlap nemusi vstavat k detom, nemusi sa starat ked su chore, nemusi riesit denne starosti lebo chudacik musi len 1x za mesiac poslat smiesne vyzivne o ktore asi ukrati aktualnu zenu ako vid sa stazovala aj autorka, ze ona nema.

tom_i
24. mar 2017

@adus120 neverím ti jedno, že súd priklepol výživné v takej výške, že je manžel nútený brať si úver (kreditná karta). Zrejme ti o svojich príjmoch nehovorí pravdu.

dankanka
24. mar 2017

@ciernykvet nevidela by som to až takto čierne..Poznám osobne aj presne opačné pripady. Odvtedy nepausalizujem a sú aj také, čo si za to výživné chodia na dovolenky, aj keď sú to skôr výnimky.. sú zlé ženy, sú zlí muži.. dnes je to už jedno...Ženy ktoré bránia stretnutiam, muži ktorí nemajú záujem tráviť s deťmi čas.. tento konkrétny prípad je zvláštny minimálne v tom, ze mi príde celý veľmi necitlivý..Až tak že by som uvažovala, aký má vzťah ten muž so svojimi deťmi. A či vôbec nejaký.. a aká je šanca že si ho vytvorí s ešte nenarodeným dieťaťom..Ale nevidím do toho, neviem všetky podrobností a napokon, ani sa ma to netýka...Faktom ostáva, že zakladateľka bude musieť pochopiť, že aj sama bude musieť čím skôr začať zarábať, aby im bolo lepšie, jej partnerovi to asi takto stačí..Lebo malo by ho štvať že jeho dieťa nebude mať čo na seba..

alerka
25. mar 2017

@zltyslonik lutujem kadekoho.. aj ludi v osadach... ale ze zobrala otca babatku a muza zene po porode????!!!!

ukulela
26. mar 2017

@adus120 hotenske oblecko z LIDLu si si preco nekupila? za par supov, aj nohavice/teplaky aj tricka, ja som v nich aj do roboty chodila, nic im nechybalo. veci pre babo takisto - v lidli /tescu maju lacne. alebo kup rovno balik z baraza. kocik takisto spod ruky za stovku, aj menej zozenies. a postielku kup ked dostanes porodne. plienky pokial nebude mat dieta problem s pokozkou, budu ti takisto stacit lidlove, mavaju ich kazde dva mesiace v akcii balik za 6 eur. dietatu vela netreba, par body, par pancuch/dupaciek, zo dva svetriky, jednu teplejsiu bundu. dve ciapky, dvojo rukaviciek. zavinovacku. nemas prachy, tak nepotrebujed ani kresielko vibracne, ani senzor, ani kolotoc svetielkujuci, vystacis si s malom.
ozaj ti nezelam, aby o tvojom dietati zaz nerozpravala nejaka dalsia zenska tvojho muza ze "decko, co z neho taha prachy" ... rady si dostala, znizenie vyzivneho moze ziadat, mozes si aj ty ziadat vyzivne na manzelku aj dieta, mozno to pomoze pri pripadnych vyssich narokoch od matiek starsich deti, ked uz budes mat aj ty urcene vyzivne na seba aj dieta.
a moja. na dieta si mohla setrit uz 7 mesiacov, ze ta nechceli do roboty ako studentku? tak si mala istbrigadovat do tesca, tovar dokladat, nocne robit, ako kopa dalsich popri studiu, ja som v krcme robila popri vyske, nikto neriesil, ci a kedy studujem. takze obavam sa, ze to vyhovaranie, ako si nemohla atd je tvoj zivotny styl. zjavne ti baby nalozili len pravdu, preto si stichla ... inac,ak sud urcil chlapovi 300 vyzivne, kolko zaraba? atiez - ak ma matka vydokladovane 2000, asi na daco to to dieta potrebuje, nie? lieky, mlieko, .... ty sa len modli, aby si kojila, lebo ked zistis, kolko stoji sunat atd, tak sa ti budu panenky pretacat ...

dzjanetta
28. mar 2017

@ciernykvet Ttubka, je u mna ŽENA-MATKA, krora po rozvode silou mocou bojuje, za to aby dieta ostalo len u nej, co je pochopitelne..my MATKY sme take..lenze malo ktora si uvedomuje fakt, ze na vsetko bude sama...bez otca deti, pretoze v spolocnej domacnosti neostáva!!...takze nic mu neostava len platit vyzivne...a ked ja matka ako aj otec dietata/deti normalny..tak vztahy mozu byt niekedy aj ovela lepsie ako v obdobi manzelstva...TRUBKY su u mna zeny ktore len sliedia...ako a co robi otec dietata/deti, ci ma zenu, deti, aky ma plat, aby rychlo utekali na sud...toto nepochopim, ze ich to bavi sa vecne o nieco natahovat...MA/MAM dieta/deti...som stastna ako blcha..ved to chcela...bojovala za to, aby sa otec nepodielal na výchove a ked tak tak uplne ze minimalne...tak preco si zneprijemnovat zivot sudmi???..a tak isto aj detom..NECHAPEM!!!...toto je TRAPNE!!..
..a ty mas deti?...a priatela si najdi..kludne..🍀

yanni
28. mar 2017

@ukulela Vies coo, smejem sa. My aj na to mame a nemali sme ani kresielko, ani senzor, ani babyphone, ani kolotoc ani nic podobne. A tri deti su uz skolaci a nic im nechyba, uplne nromalni chlapci a mala ma 20 mesiacov a tiez jej ani z krasy ani z rozumu neubudlo. A vobec jej take veci ani neboli treba. Ani hraciek nema vela, aj tak je najradsej vonku a zbiera kamienky, listy, konariky atd.😉

chellina
28. mar 2017

Slečna by chcela velmi nakupovat vybavicku za osem stoviek (??) a nema na to chudinka, tak som chcela (nechcem robit reklamu alebo čo) poradit ze da sa napriklad tu aj novy kocik 2 kombinacia kupit fakt len za 189€ https://www.kociky.sk/tovar/g-mini-kocik-grand-...

+ ostatne polozky nie su vazne az tak drahe. 800€ by musela velmi chciet aby minula...Mozno pomoze a mozno bude este urazena ze co jej to ponukam za chráp...Ale tak bud mam na to a neriesim alebo nemam a potom vypisujem do fór ale to co mi ostatné ženy ponúknu mi nieje dost dobre...

Strana
z22