Súd nám rozvracia manželstvo
Zienky neviem ako zacat, ale som velmi nestastna. Manzel ma dve deti, z toho jedno z predosleho manzelstva uz vacsie (15r) na ktore plati 100 eur, teraz sa riesili sudne alimenty na druhe-nemanzelske decko rocne. Tam sudkyna odklepla 200. Problem vsak je, ze ja som tehotna, este studium nemam skoncene a som skratka bez roboty. Na matersku narok nemam a som v 7.mesiaci. Moj mesacny prijem je 0. Doslova. Manzel sice plati najom+inkaso, v podstate ma aj zivi lebo aj stravu plati. Obcas mi da nejake peniaze (mozno 20-30e za mesiac) lenze je to malo. Tym, ze som tehotna som potrebovala vymenit aj satnik, uz som sa mesiac dozadu do nicoho s bruchom a naliatymi prsiami nevosla-lenze som zistila, ze tehotenske oblecenie z eshopu ci obchodu stoji dobrych 60-70 eur. Akoze jedny saty. No nemam na to. Tak som to riesila formou bazarov-nakupila som asi 3-4saty, trebalo mi nove pancuchy, a silonky. Aj leginy a tehotenske podprsenky. Iba tento nakup ma vysiel na 94eur. To este nehovorim ze o tri mesiace mam rodit a detska vybava nekupena, lebo nasetrene nic, manzel sa odvolava ze nema, lebo dalsim dvom plati alimenty. No neviem co mam robit, je fer aby nase dieta a ja sme nemali nic a druhej odklepnu 200? Este ci si nebude aj na seba pytat vyzivne a potom na decko furt davat zvysovat. Sudkyna absolutne nebrala do uvahy nase nutne vydavky na najom, stravu, uver, dopravu, dokonca ani len mobil sme si nemohli zaratat. Jednoducho odklepla 200 a ja ako jeho manzelka mam zit podla sudkyne zo vzduchu, lebo vraj decko ma prednost pred vyzivovacou povinnostou na manzelku... to uz naozaj neviem, kde v tomto state je spravodlivost. To naozaj nemam na nic narok? Lebo jedno decko..?! Spomeniem ze pri tych vydavkoch sme uz teraz v minuse okolo 230eur, ktore sa na kreditnej karte zbieraju, ideme doslova do dlhov, nasmu dietatu nemame za co kupit ani len postielku - nehovoriac ze celu vybavu treba a to co som pozerala len veci z bazarov, by vyslo okolo 800 eur minimalne. Sudkyna nam tymto rozvracia aj nase manzelstvo, lebo sa neustale hadame na peniazoch, lebo manzel nemoze tam prestat platit ani na decko, lebo exekutor, ale ani veci stylu byt a dlh na kreditke, lebo pride exekutor tam. Sudkyna sa ohanala tym ze mamzelov prijem s odmenami cini v priemere sumu XY - co taktiez mi znami vraveli, ze sud nemoze ratat do pravidelneho mesacneho prijmu jednorazove odmeny. Neviem, ci je to pravda. A ze teda z toho prijmu ma platit 200, vobec ju nezaujimalo, ze mojmu dietatu nebudeme mat za co kupit ani oblecenie. Je pravda, ze vyzivovacia povinnost nie je kym sa nenarodi, lenze vydavky su uz teraz. Napriklad do porodnice treba nakupit, tam tiez treba kopu veci nakupit, plus detsku vybavu, za sono v 13tom tyzdni lekar pytal 45eur. No neviem, som fakt bezradna. Ak mate nejake napady, budem vam vdacna za rady. Nerozumiem totiz celkom tomu, ako mame my zit ked na nic nemame. A vraj dieta ma narok na rovnaku zivotnu uroven ako rodic, tak jedno decko ma mat rovnaku zivotnu uroven a druhe nema mat? A co rovnaka zivotna uroven medzi manzelmi? Ved o tej tiez zakon hovori rovnako. Vyzivovacia povinnost na dieta ako priorita pred manzelkou znamena, ze ja mam zomret od hladu, lebo druhej je sto malo a chce dvesto?
@extempore nechcem rypat, len sa pytam, lebo ma tvoja sprava pobavila. Priatel tvojej sestry nechcel dieta a jeho zena hned otehotnela s druhym dietatom. A on bol kde vtedy? To sa sama oplodnila? Ked raz nechcem dieta tak je x moznosti ako si ho neurobit...alebo sa stal obetou znasilnenia?
Tatko moze byt kazdy blb ale otecko len niektory.toto som nedavno citala a cista pravda.
@lula26 nie je to presne tak... keď dá otec 200 EUR tak matka tiež 200 EUR. dieťa sa má podieľať na životnej úrovni rodičov... takže keď má otec príjem 1000 EUR má oveľa vyššiu svoju životnú úroveň ako matka na materskej alebo nebodaj rodičovskej dovolenke t. z. že otec má na výživu dieťaťa prispieť väčšou čiastkou ako matka... v skutočnosti to tak úplne nefunguje, pretože ten, komu je zverené dieťa vždy prispieva väčším dielom na dieťa a ak započítame ešte aj čas, energiu a pod... 🙂
@ema234
aha tvoj je najlepsi, cize sa aj prikladne stara o deti ale ini sa nemaju starat? Chlap rozvodom neprestava byt otcom predsa, nieje iba platic vyzivneho.
musi si najst cas, akoze o najmladsie sa budem starat a na starsie kaslem???? Boze nech sa ti toot v zivote nestane moja zlata.
@teegreen obrat dieta o otca???? To je co za ch.jovu frazu???? Kery dilino to vymyslel? Ten otec stále žije predsa....
Vlastne zatial mi tu vychadza len to, ze otec je bankomat na peniaze, byvalky su najlepsie a manzelky su ku....., no bomba novy vedecky vyskum 🙂
A vy vsetky do jedneho mate take idealne vztahy a idealnych muzov na prvy sup? 🙂
@kvetinka75 nie je to celkom tak. Keď sa dvaja dohodnú, že žena bude brať hak a potom sa sama rozhodne, že chce dieťa a tabletky vysadí, tak kde je slobodná vôľa muža? V tomto sme my ženy svine. Lenže pitom je neeticke zdierať toho chlapa na peniazoch.
@extempore milujem tieto fory o chlapoch ktori boli k detom donuteni proti svojej voli 😂😂😂
@ema234, vies co, mam manzela, ktory uz mal dve deti z predchadzajuceho vztahu. Tiez platil vyzivne (uz su dospeli), a zivote z neho nevypadla veta, ze na niektore dieta (“jeho“ ci “nase“) nema cas. Alebo peniaze. Proste makal, aby sa vsetci (vratane mna, coby manzelky) mali dobre. Takze nie som “mudra“, mam to za 13 rokov odzite.

@ema234 normalny otec kupuje detom darceky, aj s nimi dovolenkuje, uci ich lyzovat,plavat........chodi na ich vystupenia v skolke, skole.....
ak toto nerobi s detmi ktore ma z predoslich vztahov, je pre mna magor a urcite by som s nim nezila.
Tvoj muz detom nikdy nic nekupil?