Súhlasili by ste s odchodom manžela do zahraničia?
Ahojte, zaujima ma vas nazor. S muzom planujeme ist do vacsieho, mame skoro 2 rocne dieta. Mame vlastny ale maly byt. Mame sa dobre, nechyba nam v podstate nic. Lenze hypoteku taku akoby sme potrebovali nam nedaju, nakolko tento byt je uz na hypo a zatial ho nechceme predat hlavne z praktickych dovodov - nemali by sme kam ist počas toho obdobia kým sa v dome dalo byvat. Chceme kúpiť starší domcek. Nasetrene mame ale nie dosť. No manžel dostal ponuku na pracu do zahraničia, vo svojom odbore a zarobil by krásne. Bol by mesiac v práci a dva tyzdne doma. Týmto spôsobom by vedel zarobiť na domcek aj za necelý rok.
Dalsia moznost je aj aby som ja išla do prace, ale s tým nesúhlasí. Chce aby som bola doma s dieťaťom.
Súhlasili by ste tým aby išiel zarábať do zahraničia? Ide nam hlavne o dieťa a a o to že s ním nebude môcť byt každý deň. 😒 aby sa medzi nimi nevytratilo to puto čo spolu majú. My by sme to nejako už zvládli.
Autorka, ako píšeš, už teraz je s vami manžel malo keďže veľa pracuje. Takto bude dva týždne od rana do večera s vami. Podľa mňa ani nepremýšľajte a choďte do toho. Ak to bude len rok, ved to utečie ako voda.
Tiež si neviem predstaviť takto fungovať. Neviem prečo je na Slovensku zvykom, že najprv rodina a potom riešia financie, zázemie a bývanie. Prečo neisiel von keď slobodný bol? Odpracoval by 3-4 roky a mal by veľkú čiastku na vlastnú nehnuteľnosť. Čo to je za manželstvo a život, že muž je v inej krajine.
@slecnazkosic Autorka uvadza, ze uz predtym raz bol. A vtedy tiez bohvieco neusetril, co je pochopitelne, pretoze zivot v zahranici je drahy a autorka nema prijem.
Áno pustila už len kvôli tomu že chcete dom kúpiť a kým si ty doma s dieťaťom ,že sa nemusíš naháňať sama do škôlky do práce z práce do škôlky.Ved rok dva sa dá vydržať.Nasetrite kúpite dom prerobite ho a môže pracovať bližšie k domu.Ja by som muža vyhnala .Však iné by to bolo kebyže je to na desať pätnásť rokov to už je veľa .
@zorienka333 nauc sa čítať. Kde písala že keď bol v zahraničí zarobil malo? Napísala že bol a potom ostal na Slovensku. Skôr myslím že na SK zarobí malo. A život v zahraničí nie je dráhy. Plus ak ti zamestnávateľ zaplatí ubytovanie aj cestu tak je to mega.
Tiež sme to s manželom už pár krát riešili. Lenže všetky páry z okolia co to tak majú, vidno na ich vzťahu ako chátra a rúca sa. Dokonca manželov brat chodil do nemecká na 3 týždne a dnes už riesi rozvod. Síce nie kvôli tomu ze on si tam niekoho našiel ale jeho žena si tu našla iného. A toto ja hovorím chlapovi od začiatku, kým mame co do úst tak nech nejde nikde. Keby to už bolo fakt tak ze si musíme na jedlo požičať už by som asi rozmýšľala inak. 🙂
Pokial by si isla do zahranicia s nim, mala by si narok na zahranicne rodicovske davky, prispevok na byvanie a pod. Nemuselo by to az tak zle financne vyjst
Suhlasila by som. Nevidi sa mi to ako tragedia, ked bude po mesiaci 2 tyzdne doma. Za rok mate vyriesene financie. Ty sa nemusis hnat do prace, dieta bude v klude. Neboj v robote budes do dochodku, radsej si uzi dieta a muz zatial dobre zarobi.
Môj manzel takto chodí už veľa rokov. Skúsil robiť aj doma, ale práve to nefungovalo, vhodil domov neskoro, deti už spali, takze nič z toho nemal. Takto je 20 dni preč, 10 dni doma, ale cele 10 dni doma od rana do večera. Sú mesiace keď je aj dlhšie doma. Ja som naopak prekvapená, koľko ľudí to poburuje. Ja viem, áno rodina má byt spolu. Ale žiť z výplaty do výplaty, nemožno vzísť deti na vylety, nekúpiť ik čo potrebujú, nezabezpečiť krúžky, školy a tak toto nieje pre nás . Áno , tí, ktorí sú doma a vedia zarobiť naozaj slušne, súhlasím. Ale nedá sa to každému.
Takze za mna áno, určite by som pustila.
Podľa mňa rok dva by ste v pohode zvládli, nás tato chodí od narodenia raz za 2 - 3 týždne domov, ak si viete za tak krátku dobu našetriť a splniť si sem choďte do toho 💪
Ja tak s mužom fungujem dlhé roky,chodil mi aj na 6tyzdnov preč a dva doma,ale teraz chodí na 10dni a týždeň doma tak lepšie.Vdaka tomu máme dom,lebo tu zarobit naň je neskutočne.Skuste na rok a uvidíte.
Tak ti poviem. Kolegynin muz do nemecka na rok dva , tri.... kym su deti v skolke. Deti chodia uz do 4.triedy a ona je v podstate slobodna matka. 100x sme jej vraveli nech zbali deti a ide tam za nim, vecne nejak sa "nedalo". Potom pride a sa pomaly cuduje ze ona chodi do prace tie 2t co prisiel. Velmi dobre si rozmysli, lebo chlap raz dva odvykne od dietata a zeny.
Nie vôbec by som nesúhlasila.radsej budem tu poskromne žiť z hypotekou ..ako to aby dieťa nemalo otca doma a ja manzela
Nie nesúhlasila by som. Ja mám povahu, že potrebujem mat manžela pri sebe ráno, večer. Čiže je to čisto o vás. Opýtaj sa sama seba, či takto chceš vôbec žiť. Odpovedať si vieš….
Moja sestra takto žijú, jej priatel pracuje v zahraničí a je to vidno, že nežijú spolu. A ked mi niekto povie, že je takto šťastný tak nech je ale vidieť to je na tých pároch, že nie sú spolu. Je to čisto o prioritách. Buď budeš mat manžela pri sebe a budete žiť “skromnejšie” alebo nech ide do zahraničia, bude ti posielať peniaze a po rokoch zistíš, že si vlastne žila sama s dieťaťom 🤷♀️
Jasne žeby som súhlasila. Všetky co sa ozivate ste závislé na chlapoch, a sedíte vedľa seba každý večer ale s mobilom v paprciach... môj muž chodil 13 rokov do.zahranicia, keď bol doma venoval sa 24 hodín denne mne a deťom keď bol tam volali sme dlhé rozhovory cez messenger , decka mu povedali viac než teraz keď je už doma ..zvládla som všetko, vychovať deti, postavili sme dom, mame dve autá, krásny pozemok, všetko bez hypotéky a stihli sme to vsetko do 40 tky, deti 13 a 6 majú v podstate všetko a nezdedia hypotéku ako každé druhé manželstvo...toť vsio. Život neni len sa rucickovat a sedieť pri telke každý večer pod dekou..život je aj o tom ze niečo chceš vybudovat a za naše slovenské platy sa nedá nič ušetriť..
Keď chces prísť o rodinu a chc s mať nového frajera tak kľudne 😂🤟
@sayana12 poznám pary kde je ,,otec doma” s chce mať doslova kľud od dieťaťa. Za to páry kde je otec preč a majú oveľa krajšie vzťahy si svojimi deťmi aj ženami pretože si vážia ten čas keď su spolu. Nechapem tu tým rečiam ako si muž odvykne od deti a ženy keď je preč. Skôr si myslím že si to tie ženy nahováraju aby sa iný cítili lepšie.
Moj muz chodil tak ked mal syn pol roka, zvladli sme v pohode, zarobil super, prerobili byt. Pomohla babka, oddychla som si od varenia, bez problemov.
Vsetko zavisi aky mate vztah, my sme radi obcas bez seba, nemame s tym problem. Venujeme sa svojim konickom, rodinam, kamosom.
@aurora33 nemyslim, svojho casu som muzovi navrhovala aby siel sluzobne do zahranicia, ale s tym ze by sme priisli za nim za p roka az by sa spamatal. Nemam v principe nic proti tomu, domonca som zvazovala zeby som opustila dobru pracu. My si nezijeme zle ani tu. Ale nechcel. Vybavene.
Vobec by som nepocuvala reci ked chces prist o muza tak ho pusti. Dbes je taka doba ze keby ta chce podviest tak to urobi za najblizsim rohom, nemusi chodit ani do vedlajsieho mesta..taka je dne “super” doba. Zalubit sa do inej mozes aj v robote na slovensku alebo v obchode. Nikdy proste nevies, aj v mojom okoli su sami rozvedeni a vsetci robili na svk a boli spolu kazdy den. Ani to nezaruci stastie.
Poznam pary co si stavaju dom svoj pomocne zo svk platu chlap pride domov a do noci robi na stavbe a rano do roboty. Takze s tou rodinou su malo, ale proste chcu byvat tak inak sa neda. A ten kto stava sam vie ze to nie je na mesiace ale aj roky…dnes by kazdy chcel vsetko ale urobit preto nieco naviac uz nie.
Vsetko je len o ludoch a o vas. Pacilo sa mi tu vyjadrenie kocky ze ked nieco chcete mat musite preto aj nieco urobit. Mesiac prec a dvap lne tyzdne s vami je podla mna dost luxus. Urcite to bude narocne na zaciatku ale potom sa to ustali. Ano cas nevrati nikto, ale zial peniaze je treba, rok prejde ako nic a potom mozre budovat domova lahsie dychat bez hypoteky.
Tak za rok by ste ho mali naspat....
Ja by som to nechcela, ani môj manžel nie. Oveľa vzácnejšia je pre nás spoločná prítomnosť... Proste sme spolu... Príde z práce a namiesto toho, aby šiel do dielne dokončovat našu kuchyňu, sme spolu, ideme spolu na ihrisko, alebo čokoľvek iné. Sme štyria v dvojizbovom byte 🙂 Keby sme chceli, dalo by sa aj viac zarobiť, ako väčšina jeho kolegov je v práci kopu hodín navyše, ale nechceme. Zvlášť kým sú deti malé, keďže sa tak rýchlo menia, každý deň sa učia nové veci a my si o tom rozprávame čo si kto všimol 🙂 A tiež nám by bolo zbytočne ťažko byť mesiac bez seba. Keď, tak prijateľnejšie by pre nás bolo, aby som šla do práce, keď bude mať mladšia 2, ale zvyšok dňa by sme boli spolu. Respektíve by sme šli do zahraničia všetci a byt zatiaľ prenajali.

@ketrint presne tak.