Súhlasili by ste s odchodom manžela do zahraničia?
Ahojte, zaujima ma vas nazor. S muzom planujeme ist do vacsieho, mame skoro 2 rocne dieta. Mame vlastny ale maly byt. Mame sa dobre, nechyba nam v podstate nic. Lenze hypoteku taku akoby sme potrebovali nam nedaju, nakolko tento byt je uz na hypo a zatial ho nechceme predat hlavne z praktickych dovodov - nemali by sme kam ist počas toho obdobia kým sa v dome dalo byvat. Chceme kúpiť starší domcek. Nasetrene mame ale nie dosť. No manžel dostal ponuku na pracu do zahraničia, vo svojom odbore a zarobil by krásne. Bol by mesiac v práci a dva tyzdne doma. Týmto spôsobom by vedel zarobiť na domcek aj za necelý rok.
Dalsia moznost je aj aby som ja išla do prace, ale s tým nesúhlasí. Chce aby som bola doma s dieťaťom.
Súhlasili by ste tým aby išiel zarábať do zahraničia? Ide nam hlavne o dieťa a a o to že s ním nebude môcť byt každý deň. 😒 aby sa medzi nimi nevytratilo to puto čo spolu majú. My by sme to nejako už zvládli.
Pri takom veku dietata by som sa ja vratila do roboty.
A kvoli comu ta nechce pustit do prace, syn uz moze do jasiel/skolky a ty do prace. Tym aj ty prispejes do rozpoctu. Kopec zien robi popri rodicovskej, to je len tu taky prezitom byt doma 3 roky, potom druhe, potom tretie a potom sa zena cuduje po 9 rokoch, ze ju nikde nechce a nevie si najst pracu. 2 rocny prcek uz v pohode zvladne jasle, kolegyna ma rocnu v jasliach a pracuje na plny uvazok. Mne by bolo blbe doma sediet a nechat muza pracovat v zahranici, neprilozit ruku k dielu. Ked tak radsej zvazovat v ramci Slovenska presun, kde je viac pracovnycdh aj finacnych prilezitosti.
Moj manzel dostal zaujímavú ponuku z firmy, kde pracoval, tesne pred narodením našej dcérky. Sám sa rozhodol ju odmietnuť, lebo chcel byť s nami. Aj keď by si finančne poriadne polepšil. Pracovné ponuky boli, sú a budú, ale dieťa je malé len raz 😊 Ideál, ak by ste mohli odísť spolu všetci 3, tak by aj vlk bol sýty, aj ovca celá. Držím palce, nech sa rozhodnete správne 🤞
Ak to má byť naozaj dočasne, tak áno. Veď ak by ste napr. stavali svojpomocne dom, vídali by ste sa ešte menej.....
súhlasila by som,ale aj ja by som isla do prace. Rok dva takto sa to da vydržať. Ak by naozaj chodil takto domov.
Ani v sr podnikajúci otcovia a taki kt stavajú dom, pripadne este aj na smeny pracujú nevidia deti inak ako v posteli večer, ak vobec. Cize ds sa to zvládnuť. Dnes technológie su take ze v kontakte mozete byt stale.
Nie nestalo by mi to za to....ale názor máme na toto obaja rovnaký...žiadna nehnuteľnosť nám nestojí za to že neuvidí deti vyrastať. Takto to máme doma nastavené....hypo na dom sa bude brať ak niečo príde až keď budem reálne zabehnutá v robote aj ja....nič nám neujde...
Ak by to bolo len na nejaké obdobie súhlasila by som.
Ano dajte mu sancu vyskusat, chce aby ste sa mali lepsie, peniazky nie su vsetko , no zle je bez nich, ja mam 1,5r dcerku a partner chodi na tyzdnovku odkedy mala dcera 7mes. nas vztah to este upevnilo, sme si vzacnejsi, financii viac, pomohlo nam to, volame si cez videohovor, dcerka ho pozna posiela pusinky do kamery a stiska ho ked pride, nechajte ist mamzela smelo do toho . Drzim palce 🤞🙂
My takto žijeme 10rokov. On v zahraničí a ja doma s deťmi. Keď sme sa dali do kopy už chodil von robiť. Takže vedela som co ma čaká.. ale ak sa rozhodnete že on pôjde preč a ty ostaneš doma s dieťaťom priprav sa aj na to ze musíš byť silná. Veľa bude plakať to male že mu chýba tatino a prečo nemôže byť doma. Vo vašom.pripade by asi bolo naozaj to najlepšie ak by ste vedeli ísť sním von. Ak sa nedá tak bud silná. A dá sa to zvládnuť ver mi.
Za mna nie. Domcek pocka. Rodina je na prvom mieste.
Treba si určiť priority...či stoja financie za to aby si mesiac nevidela manžela..
Si s malým doma, tak si nerozmýšľala, že časť z toho mesiaca by ste boli s mužom v zahraničí?
Choď do práce ty, dieťa je už veľké. Ak pôjde on, iba prehlbujete nerovnováhu v rodine. Buduj si kariéru, nikdy nevieš, či sa ti to nezíde. Ako človek čo odišiel do zahraničia, si tiež neviem predstaviť sa vrátiť z -priklad- 3500€ + pokrokové podmienky, benefity a zmýšľanie v práci k 1000€ + gastrolístky. To málokto zvládne v spokojnosti.
Ak pôjde on, bude mať v živote navrch, ak pôjdeš ty, budete na tom zhruba rovnoprávne, menší risk chudoby v starobe pre teba a pod.
Take že dočasne. Také dohody som už videla...obaja dobré posty. Kamoška išla s priateľom do USA kvôli jeho kariére a dohoda bola, že potom pôjde on s ňou kvôli jej kariére do Tunisu. Po roku v Amerike, keď prišlo na krájanie chleba, priateľ hovoril, že taká dohoda vlastne nikdy nebola. Z plánovanej rodiny po 10 rokoch vzťahu bol akurát tak rozchod
Manžel doma, ja do práce.
Suseda takto s manzelom zije 25 rokov.Vsetko bolo na nej od 2 deti z toho jedno s vaznou diagnozou.Zvykla si Je to o vztahu a ludoch.Rok sa da zvladnut
Zalezalo by od krajiny kam by mal ist pracovat. Ak by sa mi pozdavala, suhlasila by som. Ak by bolo mozne isla by som do zahranicia s nim aj s dietatom..vsetko by sa vsak odvijalo od danej krajiny a ake su moznosti ubytovania.
Určite by som muža nepustila. Never tomu že by to bolo na rok. Pótom by trebalo na Starom dome strechu meniť a podobne hovadiny. Takže rok by to určite nebol. Tebe by tiež vyhovovalo že nemusíš rátať každú korunu...a to nehovorím o dieťati že by videlo otca skóro iba Cez video hovor a príde domov a bude to cudzí ujo... nič nestojí za to odlúčenie. A žiaľ niekedy je to začiatok konca vzťahu..
Nemáte svoje ešte ani splateny byt takže by som nevymyslala. A do starého domu by som nikdy nešla. Je to žrút peňazí.
Keby mal ísť takto sám, nesúhlasila by som..ak by sme aj s deťmi mali ísť s ním, samozrejme by som súhlasila..lebo moja najbližšia rodina sú oni..ostatných môžem len navštevovať raz za čas...
A co tak ísť s ním na ten rok tam...
@dooscoby no nie je to take ruzove ako sa zda..tak male dieta je v kuse chore a treba s nim ostavat doma..ak je maly plat ,tak sa ocr este znizuje..plus ze by bola pracujuca matka kvazi samozivitelka s malym dietatom za ten mesiac..to by dlho nedavala..tie 2 tyzdne co by bol doma tak by len prespala alebo premarodila..takto sa zit dlhodobo neda..
Ak bude doma 2 týždne a mesiac preč, za rok bude doma 4 mesiace a 8 mesiacov bude preč. Keď si vezmeš pracujúceho človeka ktorý má voľné víkendy - t.j. 52 týždňov krát 2 dni je 104, plus nejakých cca 30 dní dovolenky - to je orientačne 134 dní, čiže zhruba 4,5 mesiaca. Keď vám ten rok práce zahraničí vyrieši bývanie, mne by by to za to stálo, nevidím mega rozdiel v počte strávených dní doma. Akurát hej no, tie dni keď príde večer z roboty - avšak má vtedy veľmi čas sa venovať dieťaťu aj tebe?
Súhlasila,je to určite časové obdobie máte pred sebou ešte veľa času🙏veď keď to nebude klapať môže sa vrátiť.a dnes už je technika aleluja 😉,nie pred rokmi odišiel muž z domu a nevedelo sa o ňom nič,teraz môžte byť v dennodennom kontakte.bude to ťažké samozrejme ale nie nemožné .ak je s tým manzel stotožnený tak by som ho pustila
Nie , nie , nie. Ak nemáte na dom urobte kompromis a kúpte si väčší byt. Predať a kúpiť byt je oveľa jednoduchšie ako opravovať nejakú starinu, ktorej nebude konca. A nebude to rok, lebo peňazí nikdy nie je dosť. Potom budete chcieť nový plot, zíde sa Vám aj prístrešok.....
Určite áno ak to má byť na len určitý čas a mohol by sa splniť váš sen .Všetko sa dá zvládnuť však sa dá videočet a môžete takto byť v kontakte každý deň .keď príde domov budete si cennejší. Fungujem takto s manželom už nejaku dobu . začiatky boli ťažké aj som si poplakala keď odchádzal

Moj viac krát počas nášho skoro 10rocneho manželstva dostal takúto ponuku. Boli to vždy najhoršie hádky aké sme mali. Nepustila som ho. Teraz naposledy mesiac dozadu dostal znova takúto ponuku. Začala som nad tým uvažovať keď ma syn už 9 rokov ale poznám ho a keby tam išiel, už by tak ostal. Tiež sme rozmýšľali na rok dva nech splatí hypo. Keď som mu povedala že si myslím že už by sa potom nevrátil, dal mi za pravdu. Nechcelo by sa mu ísť z dobrého platu sem nazad na Slovensko. A o tom že by stratil klientov ani nehovorím.