icon

Súhlasili by ste s odchodom manžela do zahraničia?

3. nov 2022

Ahojte, zaujima ma vas nazor. S muzom planujeme ist do vacsieho, mame skoro 2 rocne dieta. Mame vlastny ale maly byt. Mame sa dobre, nechyba nam v podstate nic. Lenze hypoteku taku akoby sme potrebovali nam nedaju, nakolko tento byt je uz na hypo a zatial ho nechceme predat hlavne z praktickych dovodov - nemali by sme kam ist počas toho obdobia kým sa v dome dalo byvat. Chceme kúpiť starší domcek. Nasetrene mame ale nie dosť. No manžel dostal ponuku na pracu do zahraničia, vo svojom odbore a zarobil by krásne. Bol by mesiac v práci a dva tyzdne doma. Týmto spôsobom by vedel zarobiť na domcek aj za necelý rok.
Dalsia moznost je aj aby som ja išla do prace, ale s tým nesúhlasí. Chce aby som bola doma s dieťaťom.
Súhlasili by ste tým aby išiel zarábať do zahraničia? Ide nam hlavne o dieťa a a o to že s ním nebude môcť byt každý deň. 😒 aby sa medzi nimi nevytratilo to puto čo spolu majú. My by sme to nejako už zvládli.

Strana
z7
cajomila
7. nov 2022

@kabinka11 A to by im akože pomohlo finančne navždy, že by išiel pred 6 rokmi na 1/2 roka zarábať do Nemecka🤔?
Len sa pýtam.

kabinka11
7. nov 2022

@cajomila navždy asi nie, ale keďže by mu tu išiel plat +plat tam, tak by vyplatili hypotéku, ktorú platia 260e mesačne. Čiže momentálne by im pomohli tie peniaze co idú na hypotéku.

cajomila
7. nov 2022

@kabinka11 A to by za 1/2 roka toľko zarobil? Vychadza to 18 720€ (260€ x 72 mesiacov).

kabinka11
7. nov 2022

@cajomila áno, povedal ze by zarobil tak, že by hypotéku vyplatil.

cajomila
7. nov 2022

@kabinka11 Nuž, neskoro plakať nad rozliatym mliekom.

tanickalc
7. nov 2022

@tanyan určite áno, život aj vzťahy sú náročné

lulula1990
8. nov 2022

Môj muž odišiel do zahraničia keď má menší 1 mesiac...prakticky 2,5 roka som bola s deťmi sama. Na víkendy a cez prázdniny som chodila k mame, svokre. Ty máš výhodu že máš len jedno dieťa. Tiež sme boli v situácii že manžel tu síce zarobil dobre, ale vtedy dostal ozaj dobrú ponuku a prerábali sme starý dom, o chvíľu sa sťahujeme, dosť nám tie peniaze pomohli. Ja by som do toho išla, keď som to zvládla ja, zvládneš to aj ty. Nie je to navždy. A ešte nie - muž to odlúčenie znášal oveľa horšie ako my doma, bolo mu dosť smutno a ťažko sa mu vracalo naspäť do práce. Ale keď prišiel domov deti sa tešili, vládla doma pekná atmosféra. Teraz síce robí doma, ale príde neskoro večer, deti sú už často v posteli, takže ja tam až taký rozdiel nevidím.

Strana
z7