icon

Súkromie vo vzťahu

21. apr 2020

Rada by som sa podelila o svoje pocity,ktoré si akosi neviem upratať. Som vo vzťahu s mužom cez tri roky,obaja máme pár rokov do päťdesiatky,nežijeme spolu,ale stretávame sa často,väčšinou denne,na pár hodín,ale akonáhle sa nevidíme pár dni,začínam mať pocit,že mi to ani nevadí lebo konečne mám čas sama na seba a byť sama so sebou.Partner má dom,radi spolu trávime čas,rypeme sa v zemi,zveladujeme záhradu,pestujeme kadečo,je nám spolu fajn,no ďalší problém je,ak mám ostať spať u partnera. Som zvyknutá roky spať sama a keď mám spať s ním,tak ma to neláka a už neviem,ako mu to mám taktne vysvetliť. Mne to spanie s ním vôbec nič nedáva,on chodí spať zavčasu,ja o polnoci,jemu to nevadí,je rád,že som tam s ním,no ja sa jednak nevyspim a jednak to spanie vedľa neho mi nič nedava. Vtedy zvyčajne nemáme ani sex ,ani nejaké objatia,ani nič,proste vedľa seba spíme.neviem už ako to mám riešiť a hlavne neviem sa zorientovať ani sama v sebe,či je to ok v tomto veku???mozno som sebecka,neviem...

autor
21. apr 2020

@casavina kľudne napíš viac,rada prečítam prečo...v čom vidíš problém

casavina
21. apr 2020

Ja som vo vzťahu už 18 rokov z toho 8 manželia ale neviem si predstaviť žiť takto ako píšeš? O čom je teda vás vzťah? Ja sa domov vždy teším preberieme čo nové v práci a ako bolo? Témy a záujmy spoločné v každom smere nielen v záhradke...a dnes a zajtra som si vzala dovolenku kvôli tomu aby sme boli spolu doma lebo nám nevychádza byť spolu lebo robíme opačne...v posteli fungujeme normálne nielen chrapkáme 😂
Proste je mojim všetkým...druhá polovica bez ktorej by som to nebola ja...

luccija
21. apr 2020

Takže sa robíš pani záhadnou, aby si sa mu nezunovala?tak to píšeš, že nechceš tam byť denne, aby nebola rutina.Napisala si, že si bola taká vždy, chlapom neveris, on Ti nepovie čo k tebe cíti.Ste kamaráti, ktorí keď sa nudia sa stretnú, občas sex, každý domov a to nie je vzťah.Ty máš odstup a skôr si problém ty ako on.Vek v tom nehrá rolu a noc s tým nemá spoločné, že on chodí spávať skôr a čo je na tom?98%manzelov frajerov nechodí spávať v rovnakom čase.Kazdy má právo byť introvert, sebecký, nezamilovany, ale prečo potom táto diskusia?buď ber čo máš, alebo sa rozid a hľadaj si vzťah so všetkým čo k tomu patrí.Prides mi nejaká komplikovaná a tiež sa mi zdá, že prednedávnom si tu podobne písala o citoch, že nevieš na čom si.

autor
21. apr 2020

@luccija city neriešim to v tomto veku už nie je podstatné len ktosi načal tému,tak som to spomenula,že tie vyjadrené neboli,to je vsetko

autor
21. apr 2020

@luccija a čo je teda podľa teba vzťah? Byť 24/7 spolu? Pre mňa to určite nie je meradlo vzťahu,keď už sme pri tom

casavina
21. apr 2020

V každom veku sú city dôležité... každý chce mať niekoho s kým sa porozpráva, komu vyžaluje keď mu je ťažko...ak city nie sú pre teba prečo ho vlastne vyhladavas? Veď buď sama... A nepíšem to v zlom...ale v niektorých prípadoch si protirecis a sama asi nevieš čo chces

luccija
21. apr 2020

Nemám čas na slovný ping pong či treba byť vo vzťahu 24/7😊ja mám v práci často podobne typy a problemy a často toto počúvam ako terapeut a klient.Spytam sa inak.Preco si vôbec s ním?Prečo si myslíš, že city nie sú dôležité?čo vlastne od tohto vzťahu ocakavas?odpovedz si sama sebe nerátam s tým, že to napíšeš sem.Ty sa nevieš, alebo nechceš citovo otvoriť.Tak, ale vzťahy sú rôzne len nemáš taký vek, aby si sa takto hrala na mačku a mys.

autor
21. apr 2020

@luccija od vzťahu neočakávam nič,trávim s ním čas a je mi s ním dobre v danom okamihu,ja záhradu ani dom nemám,takže aj toto považujem za vyhodny relax,keďže chce so mnou tráviť čas,toto máme vzájomne. Nehovorím,že city nie sú dôležité,ale keď budeš niekoľko rokov tráviť čas s mužom,ktorý ti ich nevie alebo nechce vysloviť,tak sa voci tomu už obrnis a zoberieš si z toho niečo iné alebo skončíš.ja si beriem to iné,zase mi tie city nechýbajú natoľko,aby som namiesto spoločného času s niekým bola sama medzi 4 stenami s telenovelou.

luccija
21. apr 2020

Ak máš po pár dňoch pocit, že Ti to nevadí a môžeš byť konečne sama sebou, tak načo taký vzťah?

autor
21. apr 2020

@luccija na aktuálnu prítomnosť
Ale myslím,že sa nechápeme

0silvia0
21. apr 2020

To nikto netvrdi, ze na vztah musia byt dvaja spolu 24/7, moj muz chodi na tyzdnovky, takze sme obvykle za normalnych okolnosti spolu len cez vikend, sme spolu 20 rokov a teda takyto bezcitovy vztah teda nemame a to by sme veru mali na to narok... Stale sa ohanas vekom, ja mam 46 a muz o 11 viac. Ty posobis dusou ako stara zena, uspokojis sa s nejakou zahradou, aby si nebola sama, tak beries co sa ponuka, aj chlapika, ktory ti v zahradke robi spolocnost, ale zasa uz v interieri jeho domu sa necitis dobre, ani spat pri nom nechces, tak chces ist domov, ale nechces kukat telenovely sama, tak chces ist na zahradku. Mas istu predstavu, chlap ma svoju predstavu, nuz, treba urobit kompromis ak chces aby bol v tvojom zivote nadalej...

luccija
21. apr 2020

Takže konas účelovo nedá Ti city, ale dá Ti spoločnosť, záhradu, ale zároveň nechceš, aby Ťa obmedzoval a nebodaj chcel, aby si u neho prespala, lebo by si sa musela spolupodieľať na nákladoch, platiť autobus.Ak by si tento vzťah nebrala tak účelovo rada by si si ten autobus do práce zaplatila.A odporujes si ty si napísala, že city v tomto veku uz nie sú podstatne.Po pár dňoch môžeš byť sama sebe paňou a potom zase napíšeš lepšie byť s ním ako doma pri telenovele.Takze zhrnuté ber čo sa Ti dáva len potom nerozumiem o čom toto je, alebo prečo vôbec nad tým premyslas?veď vzťahy sú rôzne kvôli sexu, peniazom, deťom, zábave, kariere
Zažila si niekedy skutočnú lásku, zamilovanosť?
Chces všetko, nedáš nič.Casom si buď jeden či druhý nájdete niekoho pri kom tie city nebudú problém ani pred 50 tkou.

luccija
21. apr 2020

@0silvia0 dosť podobne sme napísali😀

autor
21. apr 2020

@luccija ale to je celkom logické si myslím,aj keď sa to zvrtlo na tému city a tie ma nejako netrápia,ale ako mám inak brať ten vzťah ak nie účelovo? Keď teda v tom nie su city,tak ja ho nedonutim aby ich mal a tým pádom ja ten vzťah tiež nemôžem brat inak než účelovo. Veď si predstav,že by si čisto teoreticky bola na mojom mieste,s mužom by ti bolo fajn,ale zase on sa obdivom a citmi k tebe nepretrha,tak mi povedz jediný dôvod,pre ktorý by si s ním chcela ostať dlhšie,nez ti je mile? Asi by si tiež nechcela ostávať na noc alebo na víkend a asi by si tiež upradnostnila svoje pohodlie nie?

autor
21. apr 2020

@0silvia0 keby si bola po rozvode,asi by si ani ty neuvažovala v tomto veku o citoch,ťažko povedať,my sme obaja rozvedení,tak čo už si budeme steklit uši,keď už máme čo to za sebou

luccija
21. apr 2020

Takže si s ním iba preto, aby si nebola sama?Ak áno, tak škoda, lebo život je na to príliš krátky.Mozno tým, že cíti odstup, lebo to je odstup, že odmietas zostať na noc nehovorím, že máte byť nonstop spolu, ale aspoň víkend by si mohla zostať, tak sa správa ako sa správa.Ja mám rada jasno vo vzťahoch.A vy ste podľa všetkého spolu len preto, že nechcete byt sami.On dal prvý krok chce byť s tebou viac čo si dala ty?musela by si sa spolupodieľať na energiách a prečo by si sa nemala?Ja vidím kalkul z tvojej strany.Ako môžeš mať rada niekoho u koho sa necítis v obývačke dobre?Prečo tak bazis po obdive?To potom môžeš chodiť do záhrady a na kávu ku komukoľvek s kým budeš mať len spoločnosť.Ale hovorím vzťahy su rôzne, ale potom nerozumiem tvojmu prispevku.

luccija
21. apr 2020

Ty nevieš čo k tebe cíti?stačí sa opýtať😊

autor
21. apr 2020

@luccija on napr.u mňa spal za celé roky presne trikrát lebo on nebude spat na gauči a doma sa vyspi najlepšie,ale keď to isté u neho poviem ja,tak už počúvam,že ho nemám rada,lebo keby áno,rovno by som tam s ním ostala navzdy,ale to,že on by so mnou neostal v mojom byte je ok a ja mu to ani vôbec nevyčítam ani nevydieram vetou "keby si ma mal rád..."

0silvia0
21. apr 2020

rozvod nie je koniec sveta, a ludia po rozvode nie su automaticky citovo vyprahnuti. Podla mna ste obaja vzajomne spolu akosi z nudze, nie je nic lepsie, tak sme spolu. Ale ved vasa vec, ale evidentne ti to az tak nevyhovuje...

katabata
21. apr 2020

Neriad sa rozumom, vekom, nicim...srdcom sa rozhodni, ako to cítiš. Lebo premarnis cas. Nemas 80, ze potrebuješ partnera, aby ste spolu dozili. A je jasne, ze mas rada svoj priestor a cas pre seba, ale keby to bolo "to", resp.to puto, ktore ma byt, by si sa nepytala...skus dlhsiu odluku a ujasni sa ti to.

ivkazba
22. apr 2020

Áno, išla by som do toho aj keby som vedela, že ma to bude stáť viac financií ako keď som sama. Lebo ako som napísala, to že som s niekým, koho milujem, je viac ako peniaze. A ja kvôli nemu cestujem, keďže ja som z BA, on z TT. Takže chodíme obaja hore dole cca 55 km. Ale u nás to teda funguje tak, že v bežnej prevádzke minie viac on, keďže on má 2 deti a tým pádom týždenné veľké nákupy platí on a nechce, aby som prispievala. Keď ideme na kávu (teda pred koronou), tak zväčša tiež platí on, lebo ma nenechá platiť.
Ono ty v každej ďalšej reakcii píšeš niečo, čím podľa mňa seba aj nás utvrdzuješ v tom, že to nie je ideálny partner. Ja si neviem predstaviť byť s niekým, koho by som vnímala tak ako ty vnímaš jeho. Ale vek už máš na to, aby si vedela, či toto potrebuješ.

autor
22. apr 2020

@ivkazba takže si na tom stále dobre, resp. ako píšeš, nákupy platí on a od teba nič nechce,no mne by to neprešlo,keďže už teraz viem,že odo mňa by pýtal peniaze na polovicu za absolútne vsetko,tak láska-nelaska nehrniem sa,rozum nedovolí.

anna_maria1
22. apr 2020

Ked to mas takto stanovene tak netreba pustit. Kazdy vztah je iny tazko sudit a nejak pomahat. Ty si dolezita, tebe musi byt dobre

autor
22. apr 2020

@anna_maria1 nepochopila som čo konkrétne myslíš,napíš konkrétnejšie

eliska13
22. apr 2020

Ako vieš, že by chcel polku nakladov už ste sa o tom rozprávali?Nebola by som v takom vzťahu podľa mňa toto ani nie je vzťah.Preco má spať na gauči bud ty či on?prečo si nekúpite manželskú posteľ kde sa obaja vyspíte?máš pár rokov do 50 tky a pár rokov ste spolu veď to ste mladí ľudia, ale príde mi akokeby si opisovala ľudí po 65 tke prepáč.Bud by som chcela všetko, alebo nič.Bud ľúbim a chcem byť s ním, alebo je to len prestupna stanica z oboch strán a tak to teda aj vyzerá.
Tebe čo vlastne vadí, že na teba tlači na spoločné prespavanie?

eliska13
22. apr 2020

anna_maria1 pise Ti, že ak to tebe takto vyhovuje tak nič nemen dôležité je, aby tebe bolo dobre😊

autor
Autor odpoveď zmazal
eliska13
22. apr 2020

Mám 42 r myslím, že veľký vekový rozdiel medzi nami nebude😊so zgrlosom by som už vôbec nebola.Mne by sa chlap, ktorý má horko ťažko zoberie na večeru a potom niečo vytyka zhnusil.Radsej by som sa venovala sebe, deťom, ak máš a ozelela aj tu záhradu.Naco taký vzťah on k tebe nepôjde ty k nemu tiež nie a chlapa na občasné vyvencenie by som si našla iného.

autor
Autor odpoveď zmazal
eliska13
22. apr 2020

Súhlasím