icon

Súrodenci - vzťahy

20. feb 2022
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
pribinak
20. feb 2022

Tak nikomu nič neoznamuj a hotovo

zienka966
20. feb 2022

Neviem, moc to prežívaš😀 nie si povinná nikomu nič oznamovať a budeš spokojná

dazdovka
20. feb 2022

Rodinu si nevyberies, buď k nim úprimná, že nech si riešia svoje mindraky mimo teba. Nie si povinná počúvať ich komentáre - Ja toto nemienim počúvať, lebo sa to nedá. Sú to zamindrakovani ľudia, hlúpi, závistliví, tiež máme takých v rodine a veru vystvali ma tým prístupom z rodinných stretnutí, aj kontakty sme prerušili, čo mi je ľúto, ale im isto nie, aj keď stále ma ohovárajú kade chodia...

0silvia0
20. feb 2022

Riesis neriesitelne... nikomu nemusis nic vysvetlovat, nemusis sa obhajovat a chodit k mame mozes na zdvorilostne navstevy na hodinku. Skus komunikovat asertivne a nespravaj sa ako clovek, ktory sa boji usta otvorit

autor
20. feb 2022

@pribinak
@zienka966
Chápem baby ale zas neoznámil to mojej mame má svoj vek ,ktorá to rozpovie aj tak .chcem aby to vedela s ňou mám skvelý vzťah ,oni tam žijú s ňou ,dozvedia sa to

zienka966
20. feb 2022

Tak nech sa to dozvedia, ved ty ich poznámky počuvať nebudeš, si preč🙂

kandelabra
20. feb 2022

mám niečo podobné v rodine. Nepomôže nič, len sa odstrihnúť najviac ako sa dá. Komentáre a narážky ignorovať, ak už je toho fakt moc tak stručne a jasne povedať, že takého komentáre nepotrebuješ a nebudeš počúvať, alebo nech sa daný človek stará sám o seba. K mame choď tak často, ako to vyhovuje tebe, ak nemáš chuť, tak nechoď. A hlavne si nenechaj kecať do svojej rodiny a dieťaťa, takíto ľudia vedia len otráviť život a budeš sa kvôli nim len zbytočne stresovať vo chvíľach, ktoré by mali byť najkrajšie v živote.

pribinak
20. feb 2022

No a? Oznam mame a hotovo. Sestra a ani bratovi nemusíš dvíhať telefón, citat si ich maily, počúvať ich reči

diewcatqoo
20. feb 2022

Myslim, ze privelmi vsetko riesis. Byvas dalej, ak ti nevyhovuju vztahy, ake tam panuju, odstrihni sa. Nemusis uplne, staci len jednoducho prestat riesit tieto veci. Ked ohovaraju, nech ohovaraju, je to ich vec, nie tvoja.
Ak sa nebudu tesit babatku, tak nebudu.. nic s tym nespravis. Dieta ste si predsa nerobili preto, aby z neho rodina skakala pol metra nad zem. Ak budu rypat, byvate dostatocne daleko na to, aby si to vypustila z hlavy a nemusela to kazdy den riesit. Ak ti bude davat premudrela sestra rady do zivota, prikyvuj, usmej sa a kasli na to, zariad sa po svojom.

autor
20. feb 2022

@dazdovka presne tak nejak sa cítim ako to opisujes. Dokonca že aj tie vzťahy sa už posúvajú inam.
@kandelabra teraz keď som tehotná asi som mala už potrebu to riešiť aspoň takto s vami ,neviem či som precitlivena ,ale naozaj som mala pocit že asi som ja ťa sibnuta čierna ovca rodiny alebo čo. 🙁
@pribinak keby to bolo ľahké na messenger mi každý deň pipaju od jedného alebo druhého správy čo dieťatko urobilo či neurobilo a keď sa neozvem ja dlhšie tak kašľu na mňa . Normálna otázka ako sa mám nieje ...iba čo nové a to vsio pokým nemáme nič zaujmavejsie ako dieťa v rodine tak sme nezaujímaví

marcellka32
20. feb 2022

Vypni messenger (internet), mobil a máš pokoj, s mamou sa stretnite na káve sami, kde jej to oznamis a choďte domov, vôbec nemusíš počúvať hlúpe názory iných aj keď sú to súrodenci.

pribinak
20. feb 2022

Podľa mna to všetko veľmi riešiš. Skús sa sama seba opytat čo vlastne chceš od nich

Ak si nevieš rady, zrus celé socislne siete

autor
20. feb 2022

@diewcatqoo 👍 .nie naozaj sa neobávam toho či budú skákať či nie .Toto by som už asi ani nečakala po Tom všetkom . Len teda ak tam budeme sedieť a počúvať len blbosti a silné reči do zivota ,tak sa asi ozaj zvrtnem na päte a odídeme domov . To už bude asi len taký predel ,že kam tie naše vzťahy povedú ..

autor
20. feb 2022

@marcellka32 mama ma už svoj vek s domu sa už moc nehýbe len ak k lekárovi ..Ale nechcem sa ani vyhýbať kontaktu s nimi ,budem to musieť len s úsmevom pretrpieť keby ak prídu poznámky

asia83
20. feb 2022

No, a teraz si to po sebe prečítajte. Skáču vám myšlienky. Chceli by ste všetko naraz povedať, až je ten text nezrozumiteľný, piate cez deviate. Pracujte na svojom sebavedomí. Snáď vám ho zvýši dieťa, ktoré porodíte a budete vychovávať. Áno, súrodenci sú nám blízki, záleží nám na nich, ich názore a bla bla. Ale nie vždy sú to ľudia, ktorí nám rozumejú či my im, netreba za každú cenu hľadať v súrodencovi dôverného priateľa, s ktorým musíte vychádzať. Treba ich rešpektovať, ale nevyhľadávať, neriešiť, nepočúvať a nemyslieť na nich. Vo vašom prípade.

autor
20. feb 2022

@pribinak nemám sociálne siete .posielajú mi len správy oni . Čo by som chcela dobrá otázka možno normalnejsie vzťahy bez kritizovania. Ale to už iné zrejme nebude keďže oni tak žijú od narodenia . Ale diky za dobrú otázku

marcellka32
20. feb 2022

K mame môžeš ísť, blbé reči ostatných ako ťa porovnávajú alebo ohovárajú niekoho počúvať nemusíš...ja by som to mame oznámila, vypila kávu a cau ide sa domov

thereisabear
20. feb 2022

Je to tak, ako to je. Už ich poznáš, nie si povinná sa nimi riadiť, tak to ber jedným uchom dnu, druhým von. Len preto, že sú to súrodenci, nemusíte byť najlepší kamaráti. Obmedzila by som kontakt a nenechala sa vtiahnuť do ich "hier".

autor
20. feb 2022

@marcellka32
@thereisabear
Ďakujem vám krásne .myslim že ste mi dosť poradili aj iné užívateľky ❤️

0silvia0
20. feb 2022

Neries ich kritizovanie, cudujem sa ti, ze sa tymto zaoberas... Si davno dospela, nepotrebujes usmernovanie. Nech sa u smernuju henti dvaja navzajom.

autor
20. feb 2022

@0silvia0 dlhodobo ma to trapi tak preto ..

autor
20. feb 2022

@0silvia0 ďakujem 😊

0silvia0
20. feb 2022

Skus pouzit nadhlad, su to sice tvoji starsi surodenci, ale nie si povinna sa im spovedat. Skus niekedy povedat sorry, toto je vec mna a mojho muza, my si to vyriesime. Skus to, nauc sa to.

anitka63
21. feb 2022

Niekedy až príliš riešime kto si čo myslí a až zbytočne by som povedala 😉