icon

Sused a pes

20. apr 2023

Ahojte, prepacte ze pisem takto anonymne ale potrebujem sa poradit ohladom jednej veci. Zijem na sidlisku s 3 rocnou dcerkou a manzelom a mame tu vedla vo vchode suseda ktory ma velkeho bieleho psa..neviem co je to konkretne za rasu ale vyzera to ako zväčšena verzia pitbulla. Za panelakom mame obrovske take detske ihrisko kde chodia samozrejme rodicia s detmi sa hrat ale aj tento sused so psom ..Psa nema nikdy na voditku a nedáva mu ani nahubok cize psik si behá hore dole. Sused tvrdí ze pes je neskodny tak naco mu ma davat voditko alebo nahubok.Je pravda ze pes doteraz nikomu nic neurobil ale v poslednom case zacina vrcat hlavne ked su v jeho blizkosti deti..Sused to obhajuje tym ze nejde o vrcanie ale len o take mumlanie lebo je to uz starsi pes..Chcem sa opytat ci je nejaka moznost nejak donutit suseda aby psovi dal aspon nahhubok ked uz ho nechce uvazovat na voditko lebo zacina ma ten pes uz znepokojovat a samozrejme nie som sama..Raz sa stalo ze sme si na chodniku s malou kopali lopticku lopticka nam trochu usla akurat vtedy vysiel z vchodu sused s tym psom lopticka doletela az k nemu zacal ju onuchavat v to pribehla dcerka rychlo lopticku zobrala a pes na nu zvrčal..podla suseda samozrejme o nic neslo to len tak zamumlal si pre seba..ja som ho uz vtedy upozornila ze by bolo dobre mu dat aspon nahubok lebo nikdy neviete ako moze tomu psovi prepnut a zautoci na nejake dieta..na to na mna vyletel ze si mam dat radsej nahubok ja..nechcem tu vyzniet akoze nemam rada psov prave naopak..ale musi predsa byt nejaky zakon alebo vyhlaska ze taketo psi by mali byt bud na voditku alebo mat nahubok aspon povinne. Lebo fakt ten pes nevyzera 2x doveryhodne a keby sa proti vam rozbehol verte mi nebolo by vam vsetko jedno..a toboz nie na nejake dieťa..

Strana
z3
lsimo
21. apr 2023

Toto nie je dobré a teda myslím, že je len otázkou času kým sa niečo stane. Majiteľ si to neuvedomuje, ale pes môže kedykoľvek zareagovať inak ako očakávame. Neriskovala by som to.

jasomzabka
21. apr 2023

sialene v tejto krajine je, ze psy tu mozu byt na volno ak tak mesto rozhodne, nasej dokusal chrbticu 70 kg pes, ktory "nikdy nikomu nic nespravla vzdy bol mierny" nasa bola na voditku a s nahubkom a vyletela a zavrcala prva, a 70 kg pes sa nasral a dohryzol jej chrbat...lenze s tym musi takyto majitel ratat, ze jeho psa moze nieco nahnevat...V ten den som kotaktovala policiu a je to tak, psy na volno u nas byt mozu. Majitelovi som dala preplatit naklady...uz som ho nevidela...

zuzanaam
21. apr 2023

@ahhola videli ste niekedy, čo dokáže spraviť veľký pes pri útoku s náhubkom, najmä kovovým? Radšej by som sa priklonila k vodítku.

anonymanonym
21. apr 2023

@jasomzabka preto by som nikdy nedala svojmu psovi nahubok okrem dopravneho prostriedku alebo nejakeho vacsieho davu ludi. Lebo ak sa nieco strhne medzi psami, tak ten s nahubkom sa poriadne ani branit nemoze.
A preto je povinna vybava paralyzer, aby idealne kym sa da situaciu riesi clovek a nie pes/psy.

Strana
z3