icon

Sused fajčiar

25. mar 2021

Ahojte, mám taký problém, tyka sa suseda z bytovky, bycam tu cca 4 mesiace iba a ide o to že máme vedľa seba balkóny a on je fajčiar a všimla som si ze fajčí na nasej strane ,hned pri mojom balkóne ,tym pádom všetok smrad a popol ide ku mne a mam na balkóne popol a smrad ide az do kuchyne ak je otvorené okno. Balkón mam uzavrety ale zo spodu podfukuje a ten popol tam vojde pravidelne. Uz ma ide slahnut ,pebo ide leto a chcem ho otvoriť a vešať tam prádlo a urobiť posedenie ake takto to je nereálne. Každý deň zametam a nadávam v duchu. Chystám sa mu to oznámiť ,teda poprosiť ho ci by nemohol fajčiť ba druhej strane akebo inde,ale mam na to vôbec právo? Bojim sa ze som tu krátko a hned budem za zlú.a ze aj tak stým bude pokračovať.je mi celkovo nesympatický, zazera,nepozdravi ani nič.

anjelicek26
•
25. mar 2021

Nema povinnost ta ani zdravit ani sa usmievat, hlavne pocas corony asi aj tazko s ruskom, nie? Mate si ist s cesty... idealne je balkon zasklit, ked pojdes von, budes mat cisto a pradlo ti nenapachne... bohuzial toto je jeho "pravo" fajcti na svojom balkone, proste nevyhoda bytoviek, nikdy nevies, co v susedstve vychytas... ci je to suseda, co kuri vonave sviecky cely den alebo sused co vajci, o zvukovej kulise roznych typov ani nehovorim...

lindous
•
25. mar 2021

Myslím, že máš právo slušne poprosiť kohokoľvek o čokoľvek, ale či s tým niečo spraví je na ňom, lebo prikázať mu to nemôžeš, keďže zákon o ochrane nefajčiarov sa vzťahuje myslím len na verejné miesta... ak ťa tak či tak nezdraví a nemáte dobré susedské vzťahy, tak nemáš čo stratiť, ani keď budeš za tú "zlú"

autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
baccio
•
25. mar 2021

Tak skúsiť poprosiť ho môžeš.A ak nezaberie tak nejakým spôsobom tú stranu balkóna zasklit alebo dat plexisklo. Aby ten smrad a popol sa k vám nedostal.Take niečo

monicka144
•
25. mar 2021

Ešte si sa ho ani nepýtala tak zatiaľ nerob paniku. Chápem, že si nechceš hneď medzi susedmi narobiť problémy ale je to normálne, ľudia sú rôzny, možno o tom ani nevie, že to k vám tak fúka. Ja by som normálne napiekla nejaký koláč alebo niečo a šla by som ho úplne slušne poprosiť či by mohol fajčiť aspoň na druhej strane svojho balkóna aby sa to k vám nedostalo a uvidíš ako bude reagovať. Podľa mňa ak naňho nebudeš hneď útočiť tak väčšina ľudí je takých, že tiež rado vyhovie ako by sa malo hádať so susedom 🙂 Držím palce

autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
estrella5
•
25. mar 2021

ak je balkón zasklený, tak treba vyriešiť tú fugu

lindous
•
25. mar 2021

Aj naše balkóny majú takp fugu, my máme tú stenu obloženú korkovým obkladom až ku zemi, aby neprefukovalo zospodu, aj keď nechceme vetrať 😅 no ale podľa mňa to bude v pohode, nejdeš mu predsa zakázať tam fajčiť úplne, fakt si možno vôbec neuvedomuje, že ťa tým obťažuje, držím prsty 🙂

autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
ivkazba
•
25. mar 2021

Určite by som suseda slušne poprosila, aby fajčil na druhej strane. Ak je normálny, nebude s tým mať problém. Vôbec to nevnímam ako vytváranie nejakej dusnej susedskej atmosféry.

V každom prípade, ja si nemyslím, že je úplne v poriadku, ak niekto obťažuje susedov smradom, hoci ten smrad vytvára vo svojom byte. Hlavne teda ak sa bavíme o silnejšom fajčiarovi, čo si nedá len jednu večernú cigu. Už som tu na koňovi v minulosti registrovala takúto diskusiu, takže mi to nedalo a položila som túto otázku v skupine Právne poradenstvo. Anonymná autorka či autor si môžu aj tam odsledovať prípadné reakcie.

kinats
•
25. mar 2021

@baccio Alebo silny ventilator, nech mu smrad a popol lieta naspat

emilius03
•
Odpoveď bola odstránená
•
monicka144
•
25. mar 2021

Presne tak, proste by som to nejak milo skúsila amožno si dá povedať. A keď nie, tak tam proste niečo dáte a budete mať pokoj

katka2602
•
25. mar 2021

My to máme tiež, ale 2x. Susedia vedľa fajčia cela rodina, keď večer otvoria balkon ci okná tak ten smrad mám v byte a sused nad nami je taky "slušný", že vyhradzuje špaky von balkónom a ja si stále nejaký nájdem na balkóne. Už sa chystám napísať oznam ci mu treba kúpiť popolník.

melbak001
•
Autor odpoveď zmazal
•