Sused nad nami dupe. Mám ho poprosiť, aby nosil papuče?
Už mám plné zuby nášho suseda. Sme mladá rodinka, všetci nosíme papuče, však bývame v byte tak nech to tlmí trochu tú chôdzu. Pre mňa normálna vec od malička, keďže celý život bývam v paneláku.
Nad nami býva mladá rodinka tiež, ale ten chlap... Príde domov, tak tresne dverami, ze ma postaví zo stoličky, ale najhoršie je, ako dupe. Ako on ako keby silou chodil po pätách. Nam tie panely len tak rezonujú, nie raz ma to aj zobudí, proste extrém. Celkovo keď sa aj hrá s malým, máme zemetrasenie, to keď sa s nim hrá jeho žena, ani o nich nevieme. Ale tak to neriešim, len tým chcem poukázať, ze je fakt extra hlučný. Vzdy vieme kedy je on doma.
Myslíte, že keby ho idem požiadať, že by nosil papuče, že to fakt extrémne počuť, čo by mi povedal? :D Ako je mi to aj smiešne, nikdy by ma nenapadlo, ze budem o toto chcieť požiadať svojho suseda 😀
Môj muž chodí ako slon, ani papuče nestlmia to jeho dupotanie. 🤷♀️ Je vysoký, ťažký a má štýl chôdze, že sa otriasa celý panelák. Ľutujem našich susedov a som im vďačná za to, že nám neklopu a nebuchaju za to.
No tak aj tu vidim, ze každý mame iny názor na danú vec. Ako ja viem, ze ľudia maju aj horších susedov, tak aspon tym sa ukludnujem 😀
Ono sa to lahko hovorí, choďte do domu, ako keby to bolo len tak, takyto názor 🤦♀️
Ako chyba je určite aj v nas, lebo my sme fakt tichý a mame radi ticho, potom to človek vyžaduje aj od inych ale bohužiaľ to tak nechodí 🙄
Ja mam od malička určité zvyky, ktoré ma ešte rodičia naučili a tak sa snažím žiť aj dnes. Mrzí ma ze ludia su takí bezohladní ale veru, asi sa s tým len vyrovnať.
Ja som mala takých susedov,a to som žila v zahraničí,raz som si dala glg vína na odvahu, zaklopala na dvere,pekne poprosila,či by nemohol nosiť papuče,lebo to bolo hrozné to dupanie,aj dlho do noci,tak potom sa snažil chodiť trochu tichšie,mne sa zdá že oni tam mali minimum nábytku,lebo sa to hrozne ozývalo,nikdy viac do bytu by som nešla bývať,pre mňa nočná mora 😀
Vsak ale sama zvaz ci za tym susedom pojdes. Podla mna mu to kludne povedz, ale nie rovno s radou o papuce, ale nejako jemnejsie a bez rieseni. Mozno dupoce napriek papuciam. A nenazvala by som hlucnejsich hned bezohladnymi. Moja dcera ma napr vyrazny hlas a hovori casto aj velmi nahlas, aj ju upozornim obcas ale nemozem predsa stale. Je jej to tak prirodzene tak isto ako je vam prirodzene ticho. Tonerobi z hlucnejsich susedov automaticky bezohladnych ludi.
@sara005 myslela som to všeobecne, podľa toho čo tu píšu ostatné baby.. nemyslela som to konkrétne na týchto našich susedov. Veď je mi jasné, že oni si to možno ani neuvedomujú.
@gabika128 suhlas, ja som z dediny a teda tam u susedov 5 detí na dvore kriky, ráno najneskôr o 7:00 v sobotu cirkulárka a keď som bola ešte na materskej a išla som k našim kvôli horúčavám tak ani spať sa nedalo lebo dovečera jedni vonku na dvore s návštevou a každý večer zapli silné svetlo pred 22. a poďho živý plot orezávať a iné práce. to svetlo bolo fakt silné akoby lietajúci tanier pristával 🙂 To je taký spomienkový optimizmus niektorých 🙂
Myslím si, že s tým nič neurobíš...má taký štýl chôdze, možno to že by nebúchal dverami ba sa dalo vyriešiť, ale dupanie ťažko...niekto šuchce niekto dupe 🙂 Pripomenulo mi to situáciu keď sme ešte bývali v byte. na 3 poschodí...suseda z 1. poschodia nám zazvonila a sťažovala sa na susedu zo 4. poschodia, že je hučí chladnička a či to počujeme aj my🙈 vôbec som nič také nepočula, ale ona 3 byty pod ňou áno 🙂
Ako asi to ani velmi nezmeni, asi zrazu nebude naslapovat ako baletka. Urcite nedupoce naschval, to je proste styl chodze. Ale tak moze si dat aspon vecer pozor trochu na to Po slusnom upozorneni 🤷♀️
ak at to velmi otravuje, nechces porozmyslat nad nejakou zvukovou izolaciou na strop?
@keziah rozmyslali sme nad tým, ale bolo nam poradené, že je to zbytočné, nakoľko tie otrasy idú po paneloch, nie len po strope ale aj po stenách. A do toho susedia majú dlažbu, ktorá asi najviac prepúšťa tie zvuky 😏 ale pohravame sa s touto myšlienkou.
ono mozno by ta izolacia bola najlepsim riesenim, neviem, ake mate vztahy s nimi, no aby si ho tym upozornenim proste este viac nepobudila v ktomu, ze bude tak povediac dupat este viac
Kolega si nechali porobit izolaciu, troska to stlmilo, ale pocut to aj tak. Idealne je slusne sa pobavit so susedom, vysvetlit mu ze Vas to vyrusuje. Ja mam sice skusenosti ze po dobrom nic clovek nevyriesi, ale najprv treba skusit slusne.
To je typ chôdze a nesúvisí s papučami, ani s hmotnosťou. Môj muž bol v mladších rokoch veľmi útly, bežne XS a dupal strašne. Pred rokom si kúpil barefoot topánky a začal si vďaka tomu trénovať nové stereotypy chôdze a dosť sa to zmiernilo.
@janage u našich na dvore tiež nehrozilo, aby sa dcéra vyspala, každú chvíľu u niekoho štekal pes, u susedov vybehli deti na dvor, pílenie, atď. A tým, že tam chýbal taký mestský šum, všetko sa to neskutočne ozývalo. Na balkóne v meste pospala lepsie 🙂
Toto mi pripomenulo moju susedu ked som mala 10r a zlomenu nohu, odchytila si ma samu cestou zo skoly a vadilo jej ze sa pohybujem po byte 🤷♀️😁
mne suseda pod nami kúpila papuče a doniesla mi ich s prosbou, že má psychicky chorú mamu a vadí jej každý hluk, bola by som jej vyhovela aj bez tých papúč , som si neuvedomila že moje papuče robia taký hluk teda mierne opätky
ja sama tak chodim, ze strasne dupem, inak kracat neviem, ked chodim po byte vsetko sa otriasa a to som nizka a chuda :D :D :D je to trochu lepsie, ked mam papuce.. ved slusne pri vhodnej prilezitosti, ked sa stretnete pri vytahu, mu mozes povedat, ze si to asi neuvedomuje, ale ze by si bola rada, keby si to trochu odsledoval, aspon v case, kedy ti to najviac vadi, napriklad, ked deti cez obed spia..
povedz mu slusne .ze ci by to nejak vedel napravit nasa suseda chodila vo vysokych slapkach a to teda klopkala vkuse a islo to riadne na nervy slusne som ju poprosili ci by s anedalo vymenit papuce 🙂
Ja by som im povedala, že veľmi počuť ako chodí, že tie steny sú nejaké tenké, ale nejak ho kritizovať, aby si kúpil iné papuče, to radšej nie, ľudia obyčajne neznášajú kritiku, aby potom nerobili niečo naschval.
presne, to by ste si museli vsetky steny odizolovat, nie len strop... siri sa to vsetkymi stenami... bohuzial..
Pokiaľ majú dlažbu, tak to je jasné, že to robí hluk. Ideálny by bol koberec, ale v tom ti asi nevyhoveju. Tak by som zvážila to odhlučnenie stropu. Inak my sme v dome na dedine a tu 3 krát denne úplne nahlas hrá rozhlas, každú chvíľu nejaký sused dačo pili, vŕta, psy všade stekajú, kohút od susedov ráno o 5 kikirika, no človek si nevyberie. 😉
to je typ chôdze - chodí na pätách...moja dcéra tak chodí. Môže mať aj papuče, aj tak ako by behal slon .... my bývame v dome, takže žiadnych susedov neobťažujeme...
Presne, my bývame na dedine, a tu to s hlukom mám pocit je ešte horšie. Ja som vyrástla v paneláku, a aj teraz, keď prídem k rodičom na návštevu, tak oni majú v byte ticho ako v raji.
Toto zažívam už rok a pol v paneláku. Mám take nervy že mám chuť ich zabit 😂 jej muž väzba jak hovado nosí papuče a nepočujem ho ale ona.... 30 kíl a dupe s pätami jak hovado. Je to nepríjemne a tiež neviem čo s tým. Naposledy keď sme to riešili jej muž povedal že vie o tom že ona dupe. A bolo 😂
@siska53 presne tak poznam to vyrastala som v panelaku od mala som bola upozorňovaná a moje dieťa tiež nenaháňa sa mi po byte ide v klide a keď prebehne tak po špičkach zato tí nad nami dve deti jedno dupe jak stádo slonov a druhe trieska hračky o zem prípadne sa korčuluje možno za chvílu aj lyže vytiahne .Dnes pekne poprosenie nema zmysel!!!!budu robiť este horšie podla vlastnych skuseností a to su podnajomníci čiže byt nie je ich...Ludia su zlí a netolerantní.Ano je to daň zato ze zijeme v paneláku ale kurva keď rešpektujem susedov že tu tiež žijú a chodia do práce a ked prídu domov chcú si v klude oddychnuť!kto to nezažil nepochopí.Ja som to vyriešila reprakom jbl hralo mi to co to dalo a na druhý deň ma odstavili ze vsetci sa sťažovali a ze mam respektovať tych nad nami🤣tak ja vo vlastnom mam mat peklo nad hlavou prva rodina to iste tato to iste a to kde sme???tak uvidime ci to zaberie do 21.00 mozem robit disko a ked sa niekomu nepači nech sa prisposobí ako bolo mne povedane😁
whatever1, mne skor pride drza tvoja odpoved. Ja tiez mam problem s tymto, aj dnes som v ramci impulzu hnevu tomu debilovi retardovanemu nado mnou treskol s drevom - na moj strop, inak to neviem. Ten zvuk je velmi neprijemny, a dotycny, aj ked je postihnuty, ma sa naucit chodit tak, aby jeho kroky nerezonovali po stenach panelovych.
Pokiaľ majú dlažbu, tak to je jasné, že to robí hluk. Ideálny by bol koberec, ale v tom ti asi nevyhoveju. Tak by som zvážila to odhlučnenie stropu. Inak my sme v dome na dedine a tu 3 krát denne úplne nahlas hrá rozhlas, každú chvíľu nejaký sused dačo pili, vŕta, psy všade stekajú, kohút od susedov ráno o 5 kikirika, no človek si nevyberie. 😉
@janickacrazy odhlucnenie stropu nepomoze. Ide to aj po bocnych paneloch, a to mozno urobi tak 30% z hluku. Izolacia je zbytocna.
mne suseda pod nami kúpila papuče a doniesla mi ich s prosbou, že má psychicky chorú mamu a vadí jej každý hluk, bola by som jej vyhovela aj bez tých papúč , som si neuvedomila že moje papuče robia taký hluk teda mierne opätky
@alenka58 Mne tiez take zvuky vadia, reagujem krikom ci trieskanim, je to uz zavislost na hneve na to, musim reagovat v ramci OCD mojej. Pokial viem, okrem OCD a hranicnej poruchy osobnosti nemam nic take, cize nemozno to zvalovat na to, ze to vadi len psychicky choremu.

@aknamorka22 my cakame babo a stretla som suseda a pytam sa ho, ze kto od nich spi v tej izbe co bude susedit s nasou spalnou 😀 ze teda asi budu pocut kusok hluk a on ze tam spi on a aj tak spi so stuplami, lebo si za 15 rokov nezvykol na hluk mesta a ze nam zela vela trpezlivosti a ja ze to aj my im a on ale ved to je dieta, taky bol podareny a potom som zistila, ze na poschodi sme tri bruchate, bude to tu sranda