Sused si nárokuje na spoločný balkón. Ako reagovať?
Ahojte. Bývam v bloku, kde su na medziposchodi balkony. Tie patria do spolocnych priestorov a vyuzivaju ich vsetci na poschodi. Na poschodi su tri byty, 2.-3. izbove maju balkony, 1.izb nie. Majitel 1.izb bytu, predal byt a noveho suseda uviedol cielene do omylu, ze balkon patri k 1.izbaku, ze je to akesi nepisane pravidlo a vsetky vchody takto funguju.
My ten balkon vyuzivame, ked manzel chce pred pracou zafajcit a maleho nechce zobudit, pretoze mame spalnu s balkonom. Alebo ked sme prerabali, “odlozil” tam material, vedra…
Sused z 2izboveho bytu ten balkom vobec nevyuziva. Ako by ste postupovali? Uvolnili by ste spolocny balkon len pre majitela 1.izboveho bytu alebo nadalej vyuzivali spolocny balkon? Nechcem vyzniet ako svina, ze zaberam balkon ak mam vlastny, ale na druhej strane su to spolocne priestory, za ktore si platime.
Dakujem za nazory🙂
ale v čom je to logicke? keby ten balkon prisluchal k bytu bez balkonu, tak nie je postaveny na medziposchodi..v čom je to logicke? kupim si byt bez balkonu a logicky mi patri spoločny? ja nechapem suvislost medzi spoločnymi priestormi a narokovanim si vylučne nanho z pozicie občana, ktory nemal peniaze na balkon..aj za garaže sa tu musi platiť, nikto nedostane zadarmo parkovacie miesto, len preto, že mu to pride logicke,,sice som si kupil auto, za garaž platiť nebudem , ale logicky mi pridelte nejakú
@bluka2 ale vzdy tu riesite nejake fajcenie, ktore s tym nema nic spolocne.
@kavasmliekom nám urobili na katastri chybu..zabudli prepisat vlastnicke prava....takže aj také sa stáva....
Ahoj autorka, ako pokracujes s balkonom?
Ja by som urcite neustupila a vyuzivala ho obcas, bez ohladu na to, ci mas alebo nemas vlastny balkon a neustupovala hlupakovi.
@janica_ no sused tu este ani nebyva🤣 takze zatial nijak

Asi sa nema zmysel vyjadrovat, ale chodit fajcit na spolocny balkon, ked mam svoj vlastny je take.... ako to povedat.... cudne