Suseda mi vynadala, že plačem ako malé decko
Suseda mi vynadala, že plačem ako malé decko. Mala som veľmi ťažký deň. Deti sa celý deň boii, rozhadzovali veci po dome. Ja som medzitým prala varila a triedila šatníky na leto. Medzitým samozrejme deti zle. V tom mi vybehol syn nevie ešte chodiť sám po schodoch a za ním dcéra 3 ročná. Dcéra dostala amok nedalo sa s ňou pohnúť, syn už len tak tak aby nespadol. Vybehla som von a rozplakala som sa. Samozrejme som na nich aj zakričala aby neutekali dole. V tom sa otvoril výťah a v tom vyšla suseda. Na plné hrdlo, že či sa nehanbím vyplakavat na celý činžiak ako malé decko. Cítila som sa strašne zahanbena rýchlo som zašla dnu. Neviem či som len taká citlivka alebo naozaj som ako malé decko. Ale v ten deň som už naozaj mala dosť.
a velky potlesk pre pani susedu, ktora nikdy neplakala...
Susedu treba poslat nabudúce do p,
Suseda nech sa stará sama o seba. Sú to proste zádrapčiví ľudia, ktorí musia mať poznámky ku všetkému za každú cenu.
To ze si citlivá, nie je tvoja slabosť. Je to vlastnost, ktora na mnohé pozitíva aj negatíva, ako každá vlastnosť. Skôr susedina reakcia je zvláštna, vidí človeka v slabej chvíli a ešte na ňu nazjape, namiesto toho, že by sa opýtala, či je všetko v poriadku. Jej správanie hodnotí len a len ju, nie teba.
To ze si citlivá, nie je tvoja slabosť. Je to vlastnost, ktora na mnohé pozitíva aj negatíva, ako každá vlastnosť. Skôr susedina reakcia je zvláštna, vidí človeka v slabej chvíli a ešte na ňu nazjape, namiesto toho, že by sa opýtala, či je všetko v poriadku. Jej správanie hodnotí len a len ju, nie teba.
@bolarazjedna mozno neziapala, len to okomentovala...a autorka to pochopila po svpjom - ako utok
No ale ja som to pochopila tak, že decká behali a vykrikovali po schodoch v bytovke a autorka tiež. A to teda je namieste, aby nerobili ródeo na chodbe. Nehovoriac o bezpečnosti, ktorá z vás púšťala hrať sa 3 ročné dieťa a ešte menšie na schody v bytovke?
Samozrejme, mala suseda zvoliť iný spôsob komunikácie.
No ale ja som to pochopila tak, že decká behali a vykrikovali po schodoch v bytovke a autorka tiež. A to teda je namieste, aby nerobili ródeo na chodbe. Nehovoriac o bezpečnosti, ktorá z vás púšťala hrať sa 3 ročné dieťa a ešte menšie na schody v bytovke?
Samozrejme, mala suseda zvoliť iný spôsob komunikácie.
@melanta ja som ich nepustila ale dcéra otvorila sama a som si to všimla, že vybehli von a potom som utekala za nimi
A to co si plakala tak nahlas? Nemyslela to skor tak, ze si revala po detoch?
Ja len...nabuduce radšej zamkni, kým sa ti nezrúbu zo schodov... Potom už môžeš plakať, keď sa dolámu
Ja len...nabuduce radšej zamkni, kým sa ti nezrúbu zo schodov... Potom už môžeš plakať, keď sa dolámu
@kavasmliekom no veru to je pravda predtým to nespravili ani raz odteraz už nebude odomknuté
A to co si plakala tak nahlas? Nemyslela to skor tak, ze si revala po detoch?
@hederamonstera aj keby revala, myslim, ze obcas treba pochopit, ze clovek, ktory sa hrozne zlakne, nevie az tak ovladat svoje reakcie.
Ako sorry, ale 3 ročná si sama otvorí vchodové dvere a vybehne aj s menším dieťaťom? To ako sa môže stať? Veď domácnosť máš mať zabezpečenú tak, aby sa toto nedialo. Takže zamykaj, alebo to zabezpeč inak. Teraz sa nič nestalo, len si natrafila na blbú susedu. Ale nabudúce sa môže stať niečo deťom.
A čo sa týka toho, že zlý deň - všetci taký môžeme mať. Nádych výdych, niekedy proste kašli na neporiadok. Nebuď otrokom, ak sa situácia hrotí. Proste keď to je zlé, kašli na upratovanie a domáce práce. Choď s deťmi von a keď príde muž, nech poriadok urobí on, alebo nech si zoberie deti von a ty si porobíš, čo potrebuješ (nepýtaj sa ho, oznám mu to). Musíš vedieť aj vypnúť. Aj za cenu, že niečo nebude urobené alebo mužovi oznámiš, že to urobí on.
Ty si fakt revala na schodoch bytovky? Uz to trochu prehanas. Aj ja som uz x krat revala lebo deti, ale na schodoch bytovky teda este ani raz.
Ja by som sa jej opytala,ci sa ona nehanbi bliakat po susedoch a ci prisla preto,ze mi chce s detmi pomoct.
Autorka, ukludni sa. Detom sa nic nestalo, ty si sa len prelakla. A zo susedy si nerob nic. Mozno aj ona mala zly den a dobre jej padlo vyvrsit sa na tebe. Utri slzy, nadychni sa a na susedu sa vykasli.
@hederamonstera aj keby revala, myslim, ze obcas treba pochopit, ze clovek, ktory sa hrozne zlakne, nevie az tak ovladat svoje reakcie.
@veronicka1901 vsak ja tomu rozumiem, ale tak tetka zjavne tiez nemala svoj den a zhucala ju, ci musi revat na cely cinziak. Akoze v cinziaku je vsetko tak hlucne a ozyva sa, ze sa tetke mozno necudujem. Ale neobhajujem ju, nema sa takto clovek spravat, to je jasne, ale pochybujem, ze jej vynadala, ze place. To co? Mala hlucny hysak, kym jej male deti liezli po schodoch
1. Dvere zamykaj alebo daj retiazku, take male deti nemaju, co hladat na schodoch v bytovke. 2 susedu si nevsimaj … myslim, ze to ci places ma na haku, to, skor Ti chcela naznacit aby si nerevala ale ponahanala si deti zo schodov, aby sa im nic nestalo. Zamykaj dvere a ked mas stres vyplac sa …
Jo autorka, este mam jednu radu. Chod a daj si cokoladu. Bez ohladu na to co si kto o tom mysli alebo nemysli, daj si cokoladu. Kludne aj velku ak mas. Ja chapem tvoje rozpolozenie. Niekedy pohar pretecie. No a?
Na susedu sa vykašli a prestaň si nakladať na plecia viac ako unesieš. Robiť toto všetko v byte keď mi tam behajú deti? Muselo to byť práve vtedy hotové? Decká sa očividne nudili a ty si niektoré veci nedomyslela, to sa stáva.
@nyusika Cez je hucat po detoch na schodoch a potom sa tam rucat. Nikoho, ale ozaj nikoho take spravanie nezaujima. Ved na schodisti to rezonuje ovela viac nez v byte.
@beata_k presne tak, nikoho to nema co zujimat.
stava sa, netreba to komentovat
ale chapem, ze ked je niekto nervak, ako fras, vytoci ho vsetko, aj taketo zlyhanie.
namiesto podania pomocnej ruky na nu nakrici....aj ty by si to spravila
@viestta Hanba nie je plakat. Ale aby som hucala po detoch na spolocnom chodisti kde pocut spadnut aj spendlik a potom sa tam hystericky rozrevat je take uz...ano cez.
@beata_k Presne tak... Autorka rieši susedu za to, čo jej povedala/ možno to myslela v dobrom/ a nezamýšľa sa nad tým, že jej deti ušli na schodište. Nabudúce tu bude vyrevovať, že deti vyliezli do okna a vyleteli aj so sieťkou.
@beata_k Presne tak... Autorka rieši susedu za to, čo jej povedala/ možno to myslela v dobrom/ a nezamýšľa sa nad tým, že jej deti ušli na schodište. Nabudúce tu bude vyrevovať, že deti vyliezli do okna a vyleteli aj so sieťkou.
@rusalkablack no ja mam pocit, ze autorka si sakra dobre uvedomuje, co sa stalo...preto aj taka exponovana reakcia.

si citliva, mala si ju rovno do ...poslat
jasne, ze je uplne v poriadku rozrevat sa z nervov, zo stresu, zo strachu...
ale nie je normalne zamyslat sa nad reakciami idiotov.