Suseda trúbi každé ráno. Ako to vyriešiť?
Dobrý deň. Potrebovala by som počuť váš názor na takúto vec. Suseda nám každý deň ráno aj cez víkend trúbi vedľa pod oknami. Štyri až šesťkrát. Trvá to už vyše pol roka, odkedy začala po materskej chodiť do práce. V lete keď sa spí pri otvorených oknách to bolo hrozné. No počuť aj cez zavreté. Nechali by ste to tak? Alebo by ste to riešili? S ňou sa normálne nedá, je arogantná a drzá. Mám obavy, že keď jej poviem, že nám to vadí, tak bude trúbiť ešte viac.
Keď ju pôjdeš slušne požiadať, prečo myslíš, že by neprestala? Mali ste s ňou konflikty v minulosti?
@h2 Áno, už som sa raz s ňou snažila niečo riešiť. Je to primitív.
Napriek tomu by som začala tým, že by som ju o to požiadala, keď nepomôže, pokojne aj viackrát. Lebo ak budeš riešiť s políciou, alebo so starostom, tak prvé, na čo sa opýtajú, bude, či ste ju o to žiadali. Odpoveď "Nie, bojíme sa jej." vyznie dosť blbo. Určite je lepšie "Áno, samozrejme, že sme ju upozorňovali, dokonca opakovane."
@h2 Môj muž to ešte v lete povedal jej mužovi.
tak to treba povedat jej a nie odkazovat po muzovi alebo po kom. normalne, ze ked neprestane, je to priestupok, da sa to riesit aj inak.
A čo na to jej muž povedal?
Ak sa lúči s malým dieťaťom takto, tak skúsiť podobne, ale vo večerných hodinách, keď je predpoklad, že bude uspavat alebo už spať . Aby chápala obťažovanie zvuku.
Ale aj keď to Radim, neviem či by som to urobila 🤷♀️
A keby ste to natočili napríklad 2-3 rôzne dni a s tým išli za starostom aj s vytlačným zákonom, čo ti tu dali vyššie? Nemusíte natáčať priamo ju, aby nebolo, že bez jej súhlasu atď, ale ulicu môžeš točiť z väčšej diaľky a bude to vidieť a počuť. Veď toto je fakt na nervy
@franica Len mám obavy, že keď to budem riešiť u starostu otrovia mi psa. Lebo oni sú fakt....
Veď normálne za ňou zájdi, nie v zlom, proste ako keď ideš o niečo požiadať kamošku, nie, ako keby si išla rozpútať vojnu. Čoho sa tak bojíš, prepána? Jednej mladej ženy?
"Pani suseda, prosím Vás, nemohli by ste prestať ráno trúbiť na aute? My ešte spíme a ruší nás to, je to veľmi počuť."
Ak neprestane: "Dobrý deň, minule som Vás žiadala, či by ste neprestali s tým trúbením, je mi veľmi ľúto, že ste s tým neprestali, narúša to dobré susedské vzťahy, naozaj by som to nerada riešila cez nejaké úrady, lebo, viete, trúbiť na aute bez príčiny je zakázané." (môžeš jej ukázať ten paragraf, čo tu bol spomenutý).
Ak ani potom nepomôže: " Pani suseda, viackrát sme Vás upozorňovali na to trúbenie, to, že to stále robíte, beriem, ako schválnosť. Týmto Vás upozorňujem, že máte poslednú možnosť s tým prestať, ináč budem riešiť tento problém cez príslušné orgány. Bude mi to ľúto, chcela som sa tomu vyhnúť, lebo mi záleží na vzájomných dobrých vzťahoch, ale nedávate mi inú možnosť.
Môžte ju skúsiť upozorniť + sa povyhrážať, že zavoláte policajtov. Ako tu už niekto dal príspevok z googlu, trúbiť sa môže len v prípade ohrozenia, toto je na pokutu
U nás toto robí 85 ročný sused z ulice oproti, keď odchádza autom. Raz som bola akurát na prechádzke s dcérou konečne mi zaspala v kočíku bola som akurát na úrovni auta ešte ma aj pozdravil tak som myslela ze nezatrúbi ale kdeže 2x ako vždy a mohla som znova uspávať, a to teda od nich nik ani v okne ani na dvore. Je to hlúpy zvyk podľa mňa.
Hodila by som jej do schránky anonymný oznam, že ak s tým okamžite neprestane, budeš na ňu opakovane volať políciu.
@mk1111111111 ale to je jedno,trubit mozes ak hrozi nejake nebezpecenstvo. Toto je uplna hlupost. Sak im doma poviem a nevytrubujem
u nás chodí suseda o 6 venčiť psa, šteká celá ulica - ľudia jej dohovárajú ale to je ako hrach na stenu.....ten klaksón by mi znel príjemnejšie a hlavne kratšie
No keby sa jednalo o moju susedu, tak po dohovore by trubila este viac...neporadim, zavisi od toho či je normalna alebo nie.Ak by bola normalna, zbehla by som za nou s tackou kolacov a poprosila ju ci by sa dalo odchadzat bez trubenia, pretoze vas to budi..
@alenka58 Tak to si ale musia majitelia vytrenovat psov, aby nestekali po vsetkom co ide po ulici, za to si mozu sami.
Nebude predsa suseda trapit psa domaa oddalovat mu vencenie len preto, ze si ludia naberu psy do zahrad. To je uplne iny pripad.
@alenka58 tak toto mi príde moc.... akože čo jej chcete zakázať venčiť psa? Tiež máme na ulici psycho psov čo idú pomaly bránu vyvaliť od frustrácie a sorry, mám ich úplne v paži. Že si ich nevedia páni dať do poriadku nie je môj problém, mám právo sa presúvať po verejnom priestranstve hádam.
Zavolala by som políciu ak by si nedala povedať. Používať klakson, keď sa nič nedeje je zakázané. Keď dostane pokutu tak sa spamata
@alenka58 pes je tak naučený, že ide von a možno aj ona to berie ako prechádzku. Problémom nie je ta jedna suseda, ale ostatní, ktorým psi vystekuju na všetko. Predpokladám, že stekajú aj na ľudí okolo, cize stačí aby išiel sused okolo a už stekaju. Nech si ľudia zabezpečia psov a nebudú stekat rano o 6.
Neviem či to je možné ale ak by zlyhali všetky možnosti slušnej komunikácie , zavolala by som policajtov ak je to možné- neviem fakt či sa dá tak dohodnúť - aby ju vyčíhali a dali pokutu. Raz , dva ... poučí sa.
Treba ju pekne na to upozorniť
Mne by to vadilo
@alenka58 že nechodí do práce neznamená, že nemá iné povinnosti, pre ktoré musí venčiť ráno.
Ďalšia vec, tiež by som nebola ochotná kvôli bande nevychovaných psov trápiť toho svojho odkladaním potreby venčenia. Na toto sa sťažuj u majiteľov tých uštekaných, nie na adrese toho jedného čo si len "dovolil" vystrčiť nos z dvora.
Nasa zas rano skakala.na svihadle , cca o 05.00 🙂 🙂
suseda si možno neuvedomuje, že vy to počujete a aj vás to budí... kým nezažije, nepochopí. predpokladám, že trúbi na dieťa, ktoré má z toho obrovskú radosť. išla by som jej slušne povedať, ako ti baby radia, ale keďže sa jej bojíte, zrejme sú medzi vami aj iné spory.

keď sa jej bojíte, tak musíte počkať, kým ju to prejde alebo kým vyrastie/dospeje ten človek, kvôli ktorému trúbi, predpokladám, že trúbi nejakému dieťaťu, asi synovi?