Suseda volala na môjho 4-ročného syna policajtov
Vcera mi s tou svinou dotiekli nervy. Pravidelne vola policiu aj pred 22.00. Policajti ju vysmiali ked videli ze sa nic u nas nedeje. Co s takou chorou osobou?
Bola som dnes za nou a povedala ze zavri papulu. Zvazujem ze to budem uz riesit sudne.
@mother221 podľa tejto témy si myslím, že u vás vie byť naozaj poriadne rošambo
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/problemy-so-svokrom-vyustili-do-ziadosti-o-rozvod-2/?page=4
Prepáč, ale tvrdením, ako si dáš dohľadať kto a kedy mal covid, lebo suseda ťa 2x schválne nakazila, si ma teda nepresvedčila, že si úplne vyrovnaná osoba... plus tu hore postnutá tvoja staršia téma nesvedčí o tom, že patríš k nekonfliktným ľuďom... no ale ako sa vraví "každý svojho šťastia strojcom".
@simona20201309 musim ta sklamat, ale tieto problemy mame davno za sebou ;) ale je vidiet, ako ste niektore zeny zakerne a zlomyselne. Vasi muzi s Vami musia byt nevyslovne stastni 🙂
@simona20201309 uz davno. Ale je pekne vidiet, ako viete byt niektore zeny zakerne a ked nahodou talk nejde podla planov, treba vytiahnut na cloveka problem, s ktorym sa trapil v minulosti 🙂 ste proste uzasne :*
Aj napriek tomu,ze si mala potrebu a motivaciu si to dohladat, moj nazor na tento konkretny problem to nemeni 🙂
@mother221 práveže mení. Ja osobne mam o tebe vytvorenú mienku, aj na základe predošlej situácie aj na základe toho, ako dnes komunikujes.
Prečo by si mi mala urobiť radosť? Podľa seba sudis druhých? Ty si kludne dohliadaj moje konverzácie. Vždy som za rodinu a proti rozvodom, takže som veľmi rada, že ste to s manželom ustáli.
Len mi skratka neprídete ako harmonická rodina, na ktorú niekto vola políciu, lebo hráte večer človeče.
Pravda bude niekde medzi. Tak sa skus trosku ad tým zamyslieť.
@oliolijanka urobila som maximum. Kupila hruby koberec aby ju nevyrusoval, ked sa hra. Komunikovala s nou slusne, vysvetlila jej synov stav. Rozumiem ze pri nej to nepadne na urodnu podu, domovnik to s nou tiez uz vzdal. Vybavuje sa mi hypo, takze snad sa nam postasti odist
@mother221 Drzim palce.
@simona20201309 pokojne maj mienku aku chces. Ja si o tebe ziadne info dohladavat nebudem, pretoze nemam dovod to robit. Nejdem nikoho posudzovat ani kritizovat.🙂 Najlepsie je vychrlit kritiku a povedat aka ta osoba urcite je... :D bez toho aby som tu osobu poznala. Toto forum uz dlho nie je o empatii a podpore, ale o akejsi rivalite kto z koho, kto co najlepsie ponizi cloveka co sa odhodla a napise sem dufajuc, ze mu niekto empaticky poradi.. 🙂
@mother221 nemôžeš sa urážať len preto, že nie každý bude s tebou súhlasiť. Niekto ti poradí, že kašli na starú alkoholicku a niekto, aby si si večer utisila 4r dieta. Nemám pocit, aby ta tu niekto ponižoval. Sory ale ta diskusia nám len otvára pohľad z druhej strany. Co si tu chceme dokazovať? Kto ma pravdu? Vôbec. Len ja osobne si myslím, aj na základe tej diskusie, že u vás vie byť ,,veselo", takže bolo by zaujímavé si vypočuť názor aj susedy. To je cele. Je vždy hľadám súvislosti a vždy sa snažím pozrieť na problém z oboch strán. Nepritakavam každej diskutujucej a nehovorím len to, čo by chcela počuť.
@bloger nedaju.mozes volat policajtov kolko chces, musia prist.zazila som,sused na nas stale volaval policajtov, nehorazne im klamal, ze prerabame byt ( nic sme neprerabalu, sedeli v kuchyni a pili kavu) ze je u nas krik apod.bolo to psycho roky.nakoniec sa situacia otocila proti nemu a po jednom takom vyjazde skoncil v CPZ.
Autorka,ja len nechápem,keď už tu tvrdiť o nakazení covidom,že keď si počula,ako silno kašle,tak na čo si jej otvárala a ešte bez ruska? To ste mohli aj kričať a cez dvere a dohovorili by ste sa.
Ani tebe by sa nepáčilo,keby ti nejaké dieťa dupoce večer nad hlavou a nemáš svoj kľud,keďže to bude starsia pani. Inak,bolo by zaujímavé poznať aj verziu druhej strany. Lebo pochybujem,že policajti ju len tak vysmiali a tebe to vešali na nos a aj to,že je pani v prenájme a majiteľka bytu si ju len tak zablokuje. Hľadaj si nový podnájom.
@mother221 uz sem ani nepis.tieto zeny co ti tu radia ze mas dieta korigovat, nikdy nic podobne nezazili.ze zijes normalny zivot a pod tebou byva psychopat s narusenymi nervami a kazdy krok v byte vnima ako vybuch dynamitu.takemu neulahodis.a ano, zato ze volava policajtov, este jej zanes kolac.kolac fakt vyriesi dusevne poruchy...v americkom filme jedine.
Uprimne ti poviem, nezmoze nic ona ale ani ty.taketo susedske spory sa tahaju roky a nemaju riesenie.mozes sa porozpravat s domovnikom a nech skusi porozpravat so susedou.nevyriesi sice nic,ale ty budes mat dokaz, ze si situaciu riesila.obehaj si ostatnych susedov ci su ochotni ti podpisat papier ze nerobis nadmerny hluk a ani hluk po 22hod.precitaj si domovy poriadok - niekde je tam napisane, ze sused ti znemoznuje normalne uzivanie tvojjo bytu( resp.to by uz mali riesit majitelia bytu kedze si v podnajme) s tymto na policiu, mali by to postupit na okresny urad, kde predvolaju teba aj susedu.najlepsie je priviest si svedka,( dopredu ho ohlasis na okresny urad) a tam sa budete konfrontovat so susedou pred pracovnikom okresneho uradu.ak ale podas to trestne oznamenie a policajti ho uznaju ako nedostatucuje, vobec ho nemusia postupit na okresny urad.a nic sa nebude diat.treba to tam napisat ako trpi malolete dieta, ako trpis ty a spomenut psychicku ujmu atd...len ked si podnajomnik, asi by to malo ist cez majitela bytu...drzim palce
@nenne27 A ty vies isto, ze suseda nema dovod sa stazovat? Autorka sa uz cochvila stahuje, problem sa vyriesi, darmo tu rozprudzovat burlive debaty. Je potrebne sa spravat ohladuplne bez ohladu, ci je susedka mlada, mila, stara, alkoholicka, ci psychicky chora. Jednoducho deti vecer nemaju co behat po byte. Ak nie je sposob, ako to vyriesit (napr.autisticke deti), tak treba hladat sposob, ako sa odstahovat, aby sme susedom nezneprijemnovali byvanie. To, ze ma niekto chore dieta, je smutne, ale nemoze to predsa ovplyvnovat zivoty cudzich ludi na niekolko rokov. A zdrave deti musia poznat hranice. Ak je suseda sisi a stazuje sa za neprimerane veci, to je ina vec. Ale vecerne behanie deti - to je ozaj opodstatnena poziadavka. A evidentne suseda nevolala hned na prvykrat policajtov - riesila to navstevami, telefonatmi majitelovi a teda uspesna nebola. Preto chapem to zufalstvo a policajtov.
@nenne27 Nuž, susedia sú rôzni. Sú aj takí, čo im všetko vadí. Potom sú takí, čo vyhlasujú, že robíš strašný rámus, aj keď nič nerobíš, dokonca aj keď nie si doma - v takom prípade sa treba slušne porozprávať a zistiť, kde je problém. Niekedy sa totiž napr. vibrácie nejakého spotrebiča môžu prenášať tak, že u seba nič nepočuješ ale u susedov je fakt hluk. Ďalšia možnosť, ktorá ľudí často nenapadne je tá, že ak aj majú pocit, že hluk ide z bytu priamo nad nimi, môže sa v skutočnosti prenášať od iného suseda.
Daj si ale ruku na srdce, fakt na teba autorka pôsobí, že je slušná bezproblémová osoba, takže ju treba uisťovať, že má ďalej pokračovať v tom, čo robí, lebo je to správne? Mne príde, že buď sa pohybuje vo veľmi slabom sociálnom prostredí (spôsob komunikácie, vulgarizmy, spôsob riešenia problémov, okolo nej samí alkoholici a násilníci, rodičia jej nechcú pomôcť), alebo má nejaký mentálny problém, s ktorým potrebuje odbornú pomoc (stihoman ako ju suseda schválne chodieva nakaziť, že sa proti nej celé mestečko spiklo, lebo nehovorí maďarsky)... Aj v prípade, že by suseda bola alkoholička, čo jej vadí aj prd, tak autorku by som za susedu nechcela mať - vyzerá, že krik, vulgárne hádky a bitky nie sú u nich neznáme. Len chudák to dieťa - zjavne je jeho správanie dôsledok nevhodného prostredia a toho, čo všetko zažil.
@mother221 toto b, mal riesit majizel nytu v ktorom byva ze mu opita vyvolav aze je u vas hlik ked nikzo nie je doma 🙈
@dadis nie, isto neviem, ale ani ty.nevieme ako to u autorky naozaj je.hovorim o praktickej skusenosti a ako sa postupuje v takychto pripadoch a nemienim riesit ci je v prave suseda alebo autorka.ked bude postupovat podla toho co som pisala dostane sa na okresny urad a tam sa uz podla vypovedi a svedkov ukaze kto mal pravdu
@mother221 sa ti čudujem, že ked mas taketo vazne problemy s neprispôs.susedou, ze to riesis tu so zenami, pred ktorymi chces vyzerat dobrá a vynutit si ich uznanie a nie s policajtmi a orgánmi nato, ktore ti pomozu, lebo sa sem chodis rada rozculovat a presne hovno tu kto pre teba spravi.

@mother221 Od svokra ste sa už odsťahovali?