Susedia nevrátili peniaze
Ahojte minulý rok sa sem nasťahovali susedia Muž zo svojou matkou a z jeho ženou..Tento rok od nás chceli až jeden z nás ide za svedka na ich sobáš na úrade..A pritom sme sa ale že vôbec nepoznali a nerozprávali..Tak som šla ja a ako darček som im kúpila orchideu, šampus, bonboniéru,a dala sadu pohárov..Susedia na revanš kúpili pre nášho syna,plienky, Sunar 2x a poslali tablo domácich vajec..O 2 dní neskôr prišli k nám pýtať peniaze tak sme požičali 30€ po celý ten čas suseda mi stále vypisovala či im mám požičiat ešte peniaze, samozrejme že som nedala... Už ubehli 4 mesiace a pri ataku od môjho muža na suseda kvôli vráteniu sa ešte obhájil tým že ja som povedala (napísala)jeho žene že až nič nevracajú.. Takže chcem sa spýtať ako by ste reagovali vy? Pretože keď ich vidím z diaľky keď som pri bytovke s malím tak ešte sa tvária ako keby oni mali navrch... Muž suseda stretol 2 x a znovu mu pripomenul že či nemá chrbtovú kosť keďže sa vyhovára na to čo nieje pravda..A ešte mu dal aj otázku či by on nám nechal 30€.. Viete na tie peniaze 💸 kašlem ale to že ich občas vidím mi je normálne zle... Človek si myslí že spozná dobrých ľudí že sa skamaráti a nič z toho
Ja sa ti čudujem, že si cudziemu človeku šla za svedka, niečo od niečo vôbec brala a vôbec si niečo požičala
Tie peniaze už neuvidis, zo ti je asi jasne. Ber to ako ponaučenie do budúcna, že s cudzími takéto NIE
No treba prestat robit sluzby cudzim ludom, akekolvek. A duplom poziciavat peniaze...
Kašli na to. Za 30e si sa dozvedela ze sú to podrazaci takých len oblúkom obísť.
Tiež už by som to neriešila a už by som sa s nimi nebavila
Kvôli 30 euram by som scény fakt nerobila.
Vratite/nevratite a presusila by som kontakt
30 eur za zistenie, ze je novy kamarat idiot a ze sa nema poziciavat pardnovym kamaratom, nie je tak vysoka suma. Ber to ako pokutu za zle parkovanie.
- požičiavam len takú sumu o ktorú som ochotný prísť
- keď v hotovosti, tak spíšeme dvojmo na papier, aká suma a dokedy ju vráti a prípadne rozpísať tam splátkový kalendár, keď ti splatia podpíšeš na ich papier, že ti vrátili
- keď na účet, tak do poznámky píšem pôžička do x.x.x
A ber to ako poplatok, že si zistila, že s tými susedmi nemáš už počítať.
Ja mám tak nevrátenú pôžičku v rodine 5€ (bez dokladov), potom so zistil, že dotyčný je gambler a klamal mi že pracuje, pričom bol už dávno vyhodený. Odvtedy sa mi na oči neukázal.
Už by som kašľa la na tie peniaze a brala ako ponaučenie do buducna
podla mna sa aj tymi pozvaniami, chceli len na vas zahačkovat, aby potom mohli pytat peniaze. My sme prisli byvat z mesta na dedinu a tiez tu par ludi na nas skusalo. Raz prisla nejaka pani z dediny, muz ju nepoznal a pozical je nejake euro, 10 ci 20, potom "vratila" v style tu mas 10 a pozicaj mi 20😲
Asi 2x tak muza oblbla, raz dokonca prisla pytat od deti ked sme doma neboli 😠
A tiez sa vzdy prihovarala, vencila psa vzdy "nahodou" ked aj my. Hovorim muzovi, ty si aky naivny...ona je stade, ma tu pribuznych , susedov...a preco nepyta od nich? no asi ju poznaju, ze aka je a nevrati. Preto skusa na osoby, co ju este nepoznaju.
Samozrejme ostala nam dlzna a nikdy to nevrati...tak skusi zas na nejakeho sprosteho. Nikdy to ani neplanuju vratit - to su ludia bez hanby, ich nejaky tvoj dohovor ci zahanbenie nedojme.
tiež som tak požičala staršej pani - susede v obchode, chýbali jej 2 eurá, ani som nečakala, že ich príde vrátiť, prišla...no lenže potom mi chodila pravidelne vyzváňať a chcela požičať 10 eur, 20 eur... dôvod, že ona teraz nepôjde do bankomatu...keď som už nepožičala, tak začala byť na mňa veľmi nepríjemná, v štýle, čo si to vôbec dovoľujem, nepožičať jej 😲 prestala mi aj zdraviť, tak už ju nezdravím ani ja😀 po tejto skúsenosti som si povedala, že už nikdy viac nepožičiam...sama by som si nešla k niekomu požičať peniaze...máš aj Ty ponaučenie a myslím, že s tými 30 eurami sa môžeš už rozlúčiť
Bud rada, ze si pozicala len 30
My sme mali profi svedkou a ich poplatok bol $50 na osobu. A ziadny sampus pohare od nich 😁si moc dobrak. Ked tvrdia ze si napisala ze nemaju vracat nech ukazu tu sms . Preco by si nieco take mala vobec povedat? Ze nech si nechaju tvoje prachy.Akoze za tie plienky? Nemozu sa tvarit ze maju na vrch ked si od cudzich ludi poziciavaju 30e .
no asi by som sa na tych 30€ uz vykaslala,a nic im nepoziciavala
@maranco 5 eur ti dlží?a to ste spisali na papier?
Bud rada ze si nepozicala 300€ ...aspon vies co su zac a uz od teba nic nedostanu.
@karolinakr píšem tam (bez dokladov) takže nespísali a bola to rodina a smiešna suma tak som ani nemal dôvod niečo napísať 🙂 bral som že slovo platí
Na druhý deň som volal s jeho mamou, tak som sa dozvedel, že gembluje, vyhodili ho z práce a rodičom ukradol prstene.
Papier som už písal, keď som požičal 150€ a mimo rodiny.
@maranco to bol nenarocny gambler, ked mu stacilo 5 eur. :D
Ešte že nešlo o vyššiu sumu,nemyslím,že ich vratia.Uz by som ich len ignorovala a neriešila ich

chyba bola už len to že si im išla za svedka, uplne cudzím ludom.....už ked ste im dali 30e, neriešila by som a nekomunikovala s nimi vôbec,