icon

Susedia počujú všetko

7. jún 2025

Ahojte, zdedila som byt. Predtym v nom byvala moja babka, vsade mala 50rocne koberce a bola cely den ticho alebo spala. Odkedy sme byt prerobili, dali prec koberce a vymenili ich za podlahy, neustale sa mi chodia susedia stazovat, ze pocuju ako sa muzom rozpravame, hadame, ako syn bucha hrackami, ze pocuju pracku, umyvacku, vysavac. Nechavaju mi listocky v schranke, typu: o 6:45 spadla vasmu synovi lopta. O 18:20 zmykala pracka. 🙈

Moja otazka znie, vazne mozu vsetko pocut, pretoze nemame koberce? Ja uz neviem co im na to hovorit, stale ma niecim prekvapia. Najprv im vadila prerabka, potom plac, teraz aj obycajny vysavac. Maju okolo 50-tky, neviem ci sedia cely den doma alebo su len netolerantni.
Muz sa s nimi nesere, vzdy im povie svoje ale ja nie som taky typ. Nechcem spory so susedmi. Co by ste robili? Ja sa uz niekedy bojim ist aj na velku, alebo nat sex s muzom, ze aj to budu pocut a pridu mi vyklopkavat, aby som to robila potichu. Vdaka za rady.

Strana
z6
januska12323
7. jún 2025

Áno môže všetko viac počuť bez kobercov a áno sú troška precitlivení.

stellarstar
7. jún 2025

Normálne by som žila ďalej ako doteraz. Od 7 do 22 nie je nočný pokoj. A susedov by som mala na háku

pribinak
7. jún 2025

Nevšímala by som si to

hederamonstera
7. jún 2025

By som sa ich opytala ci su normalni, aby mi vypisovali hentake papieriky. Nie su zvyknuti, ze je vsetko pocut ale oni si zvyknu. Ale teda trpezlivost by som s nimi nemala😀

biba_18
7. jún 2025

noooo, jasne že im to môže vadiť, zvlášť ak boli zvyknutý že doteraz bolo v byte relatívne ticho…
áno, tá podlaha veľa robí. bohužiaľ veľa ľudí, povedala by som vačšina, nemyslí na susedov pri pokládke podláh, iba na seba a na svoju peňaženku - pretože fakt ignorujú kročajovú izoláciu. ak by ste to mali, nemalo by im čo vadiť. preto myslím že to nemáte alebo nie je urobená správne…

marca12
7. jún 2025

Dlhe roky boli zvyknuti na ticho. Ale s tym sa musia zmierit,ze je to byt a tam jednoducho vsetko pocut. Ty mozes chciet s nimi vychadzat,ale s takymi ludmi sa vychadzat neda,ked na vsetkom najdu chybu.

klementinka58
7. jún 2025

tiez mi toto robila suseda, pokial som jej nepohrozila, ze je to obmedzovanie a ze to budem riesit na priestupkovom, odvtedy klud

ivik4
7. jún 2025

Ano, mozu vsetko pocut.. neprehanam. Ja len ze sukromie nemusite mat ,,ziadne" ak pocuju kazdy Vas rozhovor.

biba_18
7. jún 2025

a áno - je to neohľaduplné. ale čo s tým teraz? už len to ignorovať ako ste to ignorovali doteraz (lebo nepredpokladám že budete vyberať podlahu). alebo poradiť susedom že vy ste síce urobili maximum (oni nebudú vedieť že nie pokiaľ nie sú stavbári), že nech si kúpia na stropy zvukovú izoláciu, kľudne sa manžel môže ponúknuť že on im to urobí 😉

mirage
7. jún 2025

neuvažovali ste o kobercoch?

akvi
7. jún 2025

Chápem aj vás aj susedov, bohužiaľ, v niektorých panelakoch to môže byť hrozné. Ja som bola "na oboch stranách", takže chápem obe. A ako tu bolo napísané, bolo treba pri prerabke myslieť aj na toto, že keď dáte "tvrdú" podlahu, tak susedia budú počuť všetko. My sme takto raz bývali na dovolenke, že prerobené apartmány, nad nami bývala rodinka s malým dieťaťom a počuli sme úplne všetko a bolo to pre nás hrozné, lebo my sme sa nevyspali a zároveň som chápala, že nemôžu za to, že dieťa sa im budí o 5 ráno a hrá sa. Proste totálne zle spravené podlahy.

ukgirls
7. jún 2025

ak ste nedali kvalitnu podlahu a hlavne poriadnu izolaciu tak susedom naozaj nezavidim .. asi nevies co je to zit "spolu" so susedmi ..byvat v byte znamnea aj respektovat jeden druheho a nielen v nocny klud ... skus kupit aspon koberceky kde sa deti budu hrat a plus papuce ...

sasa1310
7. jún 2025
@stellarstar

Normálne by som žila ďalej ako doteraz. Od 7 do 22 nie je nočný pokoj. A susedov by som mala na háku

@stellarstar bez ohľadu na túto tému, ale vo väčšine prípadov domový poriadok hovorí o iných časoch a treba sa riadiť ním.

autor
7. jún 2025

Nemyslim, ze je to nekvalitnou podlahou, manzel ma firmu a prerabal si to sam. Davala sa aj nivelacia aj izolacia. Koberce si teda neviem predstavit mat v celom byte pri dietati. Syn nebucha cely den, hraje sa na podlozke ale samozrejme sem tam mu nieco spadne. Mne to skor pride, ze boli zvyknuti na totalne ticho. Tie listocky su totalne mimo, syn vstava po 7 a o 20.00 uz spi. Takze nerusim nikdy nocny klud.

jaass
7. jún 2025

Neriešila by som. Si v SVOJOM byte tak ako píše mamke vyššie mimo nočného kľudu si rob svoje. A keby mne niečo susedka povedala tak by som jej v klude povedala, že bývam vo svojom a keď sa jej niečo nepáči, nech sa odsťahuje. Oh, takých ľudí milujem. Ale zas, my mame super susedov. Ja aj v noci dávam prať a nikomu to nevadí. Často aj susedka v noci perie ale ani by mi nenapadlo to riešiť 🤣 veď doperie pracka a bude ticho. No je tam toho 🙂 ale áno, každý sme iný, niekto bude riešiť najväčšie blbosti len aby ti robil zlo.

marsmykkok
7. jún 2025

No proste je to pre nich veľká zmena, mať babku za susedu čo má koberce a 90 percent dňa prespí je iné ako rodinu s malým dieťaťom. Píšeš že sú stále doma, a vy ste ako na tom? Tiež ste väčšinou doma? Lebo proste lepšie je malé dieťa unaviť von a dopriať aj im trocha kľudu. A k tým odkazom, no ráno po šiestej by sa asi syn nemal hrať s loptou, to je aj Vaša chyba že mu dovolíte, ale zase prať o šiestej večer mi nepríde nič extra a sťažovať sa že žmýka práčka je cez. Napríklad na tento odkaz by som sa suseda spýtala kedy máte prať aby mu to neprekážalo? že možno babka prala raz za 10 dní, ale vy potrebuje aj 5 krát týždenne. Zase kvôli nemu nebudete chodiť špinaví...

jaass
7. jún 2025

A ešte som zabudla. Aj keď synovi niečo spadne, alebo behá alebo skáče, neupozorňuje ho stále aby si ho úplne nezdeptala. Jednoducho je to dieťa. Nech sa hra. Neznič si dieťa kvôli nejakým blbcom

akvi
7. jún 2025

Autorka - ja si nemyslím, že robíte nejaký nadmerný hluk, ale na tvrdej podlahe je proste počuť aj obyčajné kroky, už ani nevravím, keď dieťa napríklad chodí s autíčkom po pohlahe alebo mu spadne kocka lega, to je zvuk, ktorý sa rozlieha a je fakt nepríjemný, o práčke a pod ani nevravím. To, že susedia sú možno viac citliví, s tým nič neurobíš, ja ich chápem, lebo som presne taká istá a preto bývam v dome, lebo mi bolo jasné, že nemôžem chcieť od všetkých susedov, aby sa prispôsobili mojej precitlivenosti. Na tvojom mieste spravím aspoň malé opatrenia, kusovy koberec do detskej, protihluková podložka pod práčku, nebudem chodiť v opätkoch po byte. Zároveň by som sa úplne nepototo zo susedovych odkazov, akože ak sú hypersenzitivni, nech sa odsťahujú. 🤷

midka
7. jún 2025

no a nech sa pripravia, ked kupite malemu odrazadlo 🙂....

autor
7. jún 2025
@marsmykkok

No proste je to pre nich veľká zmena, mať babku za susedu čo má koberce a 90 percent dňa prespí je iné ako rodinu s malým dieťaťom. Píšeš že sú stále doma, a vy ste ako na tom? Tiež ste väčšinou doma? Lebo proste lepšie je malé dieťa unaviť von a dopriať aj im trocha kľudu. A k tým odkazom, no ráno po šiestej by sa asi syn nemal hrať s loptou, to je aj Vaša chyba že mu dovolíte, ale zase prať o šiestej večer mi nepríde nič extra a sťažovať sa že žmýka práčka je cez. Napríklad na tento odkaz by som sa suseda spýtala kedy máte prať aby mu to neprekážalo? že možno babka prala raz za 10 dní, ale vy potrebuje aj 5 krát týždenne. Zase kvôli nemu nebudete chodiť špinaví...

@marsmykkok no praveze syn pred 7 nikdy s nicim nebucha. Vstava okolo 7:30. Prezlecieme sa, najeme a ked neprsi ideme vzdy von, kocikujem aj 2,5h alebo chodime na plavanie, babybalance atd. Ked prideme domov syn spi dve hodiny. Takze do tej 13tej maju uplny “pokoj”. Potom zvacsa povysavam, poupratujem, navarim, pustim pracku, mycku, maly sa hraje v izbicke na podlozke, potom pride manzel a uz sa ide len kupat a spat. Naozaj tu nedupe ako slon cely den.

V opatkoch teda nechodim, pracku ani nepocut. Inak zabudla som dodat, ze oni si prerobili nejako debilne byt a tam kde my mame kuchynu maju oni spalnu.

veselo_neveselo
7. jún 2025

Ano, susedia mozu naozaj pocut uplne vsetko.

Zalezi aj od vasej prerabky, velakrat sa nezmesti poriadna zvukova izolacia pod laminat, a to potom ked tebe nieco spadne, sused pocuje akoby mu to tresklo rovno pri uchu.
Takze pravdu mate obaja. Ty potrebujes zit ako normalne, ale sused naozaj pocuje vsetko akoby vas mal priamo vo svojom byte.

Na miesta kde ste najviac je treba dat koberce, nosit makke papuce, pod pracku dat tlmiacu podlozku,...naozaj to spravi vela.

lenka2710
7. jún 2025

My to máme tiež rovnaké už 10 rokov, ale prestala som to riešiť! Aj podlahy sme vymenili, aj koberce mame kde sa najviac detí pohybujú a ešte aj penovu podložku po celej obyvke a stále je zle! Najlepšie je, že deti sú od 7 do tej 15.30 v skole/školke, keď je pekne počasie ideme hneď na ihriská, prídeme o 19 a o 19.02 už vyklopkavaju, pritom bolo v byte celý deň ticho! V piatok poobede ideme vždy na chalupu, prídeme v nedeľu večer a zas to isté! Ale som povedala, že čím sa snažíme byt potichu a potom náhodou deti prebehnú cez byt alebo niečo spadne, tak je zle! Je to nepríjemné, ale čo spravis? Nás už dali predvolať aj na políciu, malý mal vtedy 9 mesiacov a začal stvornozkovat, akože vtedy som mala fakt dosť a ešte chudák policajt, ten ani nevedel, čo ma napísať do zápisnice a len krútil hlavou 🙈 odvtedy ich mam silno na haku

muchotrafka298
7. jún 2025

Ja nepocujem nic a to nad nami nemaju koberce. Ja mam ale medzi podlahou a betonom tu zvukovu izolaciu a dost hrubu. Ale tak je to aj o tolerancii. Susedia mali pocas kovidu dve male deti,ktore neustale sa hrali doma, trieskali hokejkami, kopali loptu a suseda pod nimi si myslela, ze sa zblazni, ze cele dni behali, vrieskali, buchotali. A argument bol, ze "Ved to su deti".
A mam priklad od kamosa, ktory tiez zdedil po babke byt, kde nebyva. Pod nim byva psychicky chora zena, ktora ho vyslovene terorizuje, udava na policii, ze on nemoze prist do bytu ani vyvetrat, lebo okamzite trieska na stupacky. Lebo jej vadi, ze tam niekto chodi alebo splachne WC, co cez sachtu pocut /je tam umakartove jadro, takze to tam viac pocut ako tam, kde je murovane/. Hovorim mu, ze prenajmi ten byt rodine s malymi detmi, to uvidi, co je hluk. Nie to, ze niekto prejde po byte.

cyberk
7. jún 2025

Poslala by som ju slusne do pip, ked im nie je blbe ta otravovat s blbostami tak tebe nemusi byt plne zit v byte. Ak chceli uplne ticho od ludi, mali ist na samotu.

muchotrafka298
7. jún 2025

Nad nami kde byvam je prenajaty byt, bezne tam je treskot cely den, ale podla majitela si vsetci na okoli vymyslame, lebo oni su top. Bezne tam cele noci pes steka, ked sa tam biju ozrati, cela rodinka. Plus ako keby minimalne 10 hodin nieco tahali po zemi, kazdy bozi den, presuvali nabytok alebo co. Lebo 10 hodin v kuse (!!!!) v troch izbach proste nemozes roztahovat gauc alebo postel. Ja som to proste s nimi vzdala. Nabuduce ked sa budu mlatit, tak zavolam mestsku policiu, ze rusia nocny klud.

olimuc
7. jún 2025

Moze byt, ze pocuju vsetko. Sestra kupila byt, kt je sice uzasny ale je nejaky problem s podlahou (uz menili 2 x) a stel problem - aj normalne chodit. Kde byva moja mama nepocut skoro nic len ramu s v kuchyni len to znie ako by niekto 30 min intenzivne presuval nabytok. Inac nic … vsade ticho. Pamatam. Si ako decko, ze sa prisli stazovat susedia, ked som na chodbe skakala gumu inac nic …

kavasmliekom
7. jún 2025

A ty im napíš, že keď budeme kričať a dupať o 5:35, kľudne rovno pošlite políciu..by som jej tu hračku o 18,22h strčila do riti.

prasiatko30
7. jún 2025

Nabuduce ked ta zastavi by som jej povedala, ze si maju zacat zvykat na hluk, lebo syn ma velmi dobry hudobny sluch a pravdepodobne ho prihlasite na husle na buduci rok/o dva roky, tak nech si uziju este kludu pokial zacne cvicit doma na huslickach😂😂😂😅

andrejka1974
7. jún 2025

Úplne ich ignoruj alebo začni aj im písať lístočky počula som vás rozprávať mali ste trošku hlasnejšie telku práčka veľmi nahlas žmýka neboj prejde ju to

cacianka
7. jún 2025
@prasiatko30

Nabuduce ked ta zastavi by som jej povedala, ze si maju zacat zvykat na hluk, lebo syn ma velmi dobry hudobny sluch a pravdepodobne ho prihlasite na husle na buduci rok/o dva roky, tak nech si uziju este kludu pokial zacne cvicit doma na huslickach😂😂😂😅

@prasiatko30 radšej aj bubny 🤪.
Autorka - už ste si to vysvetlili veľa x, vy doma podľa všetkých tvojich textov nerobíte nič zlé, nevhodné, vyrusujuce nad pomery ani proti dobrým mravom
Tak najbližšie keď suseda začne svoje poznámky ju asertivne pošli do riti aj s jej papierikmi ! Zástan sa konečne seba aj dieťata ! A tej opici povedz, že jej správanie odporuje dobrým mravom, obťažuje vás a tak podáte trestné oznámenie vo veci neprimerane obťažovanie - vy už na to právo máte. Nerobíte nič hlučné 22- 6.00, a keby aj náhodne buchnutie, splachnutie wc, sprchovanie nie je hluk nad bežné pomery.

Strana
z6