icon

Susedia v podnájme

4. okt 2022

Ahojte tak uz mam aj ja problem 😁 a to som si myslela ze ked som 🤰 ze mi nic nebude vadit ale to bol veeelky omyl.. byvame vo svojom uz 9 rokov a susedia v podnajme asi rok... mladi ludia .. nechcem velmi vyrabat problemy medzi susedmi ale potrebujem od Vas radu .. inak s majitelmi problem vobec nemame .. super ludia s ktorymi sa da porozpravat... tak k veci .. na chodbe uz dost dlhu dobu stoji bicykel, ktory trosku zavadzia do vytahu... za za 3 mesiace budem musiet chodit uz vytahom koli kociku ..a neprejdem 🤷‍♀️ ako im slusne vysvetlit ze nech ho daju prec.. a druha vec co mi vadi najviac su smeti pred bytom 😧 dnes ma prekvapili krabice ktore boli z casti polozene aj na mojej rohozke.. minule mali smeti 3 dni pred bytom..a to podotykam ze maju psa.. ktoreho treba aj vencit.. nebyvame na 7 poschodi a smetiaky mame pred cinziakom len prejdeme cez cestu ..viete poradit ako to riesit? Nechcem sa zo susedmi hadat.. zaujima ma ako to mate vy a smeti v cinziaku... ja si chodim smeti vynasat ked su plne nenechavam nic pred bytom... dakujem za radu

Strana
z2
autor
4. okt 2022

@sidicek ja uz jedno dieta mam a je vychovane.. pokial nemate normalnu odpoved nekomentujte. Dakujem.

nwnw
4. okt 2022

Popros spravcu nech tam vyvesi ze nesmoe byt nic na chodbach koli bezpecnosti. A nech im kludme ide vyplachnut zaludok. Aspon nebudu na Teba zazerat.

autor
4. okt 2022

@nwnw tiez som rozmyslala nad domovnikom.. sme kamarati a skusila by som mu to vysvetlit tak ze su veci ktore nemozu byt vo vxhode... uz raz bol problem vo vchode koli bicyklom .. vsetci si ich museli dat prec..

sidicek
4. okt 2022

@nwnw len aby tam o par týždňov nestával pravidelne autorkin kočík

autor
4. okt 2022

@sidicek ty mas daky problem? Pri prvom Dietati som ho mala vnutry v byte.. a budem to mat aj pri druhom... ak nemas nieco normalne zo seba vypustit ..tak zavri tuto temu a viac ju neotvaraj.

tarvika
4. okt 2022

vies co, mne sa parkrat stalo, ze som si vylozila smeti, ze ich vezmem ked pojdem von, a som na ne zabudla. potom tam uz neboli. A potom mi sused povedal, ze ich vzal, nech to tam nesmrdi. No hanbila som sa ako pes a dala som si uz pozor 🙂 tak mozno to je dobry napad, to vziat a vyhodit a potom nenapadko im to povedat 🙂

autor
4. okt 2022

@tarvika len je rozdiel nechat pred bytom 3 dni smeti..a psa vencit chodia.. a chodia aj prec (praca,von) cize to je iny rozdiel..

basska_b
4. okt 2022

@beata_k Ano, nam toto robili susedia, obrovske odpadkove vrece pred dverami. 2x som im ho vyniesla. A uz nebol problem 😅

wetsel
4. okt 2022

@basska_b hej potom s tym prestali? Tak ako mozno by to stalo za skus, len vies, co s tym bicyklom. Ale tak podla mna ak by sa im milo prihovorila a skusila by im to jemne naznacit, tak aj to by mohlo zabrat

papulienka48
4. okt 2022

Toto najskôr normálne sa pozhovárať ako ľudia, poprípade napomenúť, aj trikrát a ak nič potom by som to riešila so správcom alebo s majiteľom bytu. Mne je to divné, že niekto toto robí, nechápem, čo je ťažké na tom ísť smeti vyhodiť.

tykat
4. okt 2022

Takto...
Bicykel... tam by som sa obratila na spravcu alebo rovno vyrobila papiere a hodila KAZDEMU do schranky ze nech si odpracu veci na spolocnych chodbach z dovodu poziarnej ochrany.
Smeti... zahrnula by som do toho papiera vid vyssie (hygienicke dovody), ked nepomoze tak ked sa male narodi zacni vonku ich smerom odkladat spinave plienky (este budu oni tebe zvonit).

chadkroeger
4. okt 2022

len tak medzi rečou, viete, že na chodbe nemože byť nic naviac? Napríklad ani obrazy na stenách, nie to ešte bicykel, nejaký nábytok,..... hasiči by im to hned vysvetlili. Ak by sa stalo nejaké nestastie, začalo by horieť, niečo by spadlo, vybuchlo, vsetky cesty musia byt priechodné.
co sa tyka toho smetia, skús im ho raz odniest ty, mozno sa uvedomia.

viestta
4. okt 2022

Normálne zaklopes, vysvetlíš, že s kočíkom nevieš prejsť a poprosís ich aby nič na chode nenechávali. Ako ináč by si to chcela riešiť?

sari24
4. okt 2022

Mňa to hrozne zaráža ako ľudia nevedia komunikovať omg, a potom zistím že ešte majú aj dieťa, ďalšie na ceste. Ako chces neskôr riešiť problémy svojich detí keď takáto prkotina ti robí problém.
Vôbec by som to neriešila hneď s majiteľom alebo si správcom. Skúsila by som s nimi. Ak by nešla z ich strany ochota, potom by som skúsila ďalej.
My sme tak raz pred dvere dali krabicu strednej veľkosti. Do toho sme ochoreli, nechodili von a ostala tam s tým že keď pôjdeme von tak ju vyhodíme. Medzitým nám zaklopala slušne suseda že nechce prúdiť ale môže ísť ktokoľvek a hodiť do nej zápalku. My sme jej vysvetlili situáciu a keď bolo jednému z nas lepšie tak to šiel vyhodiť do bedne a bolo. Nikto sa na nikoho neurazil.

merrysa
4. okt 2022

A prečo im nezaklopes a nepovieš co je vo veci? Oni si vôbec neuvedomuju, ze s tym môžeš mat problém. Keby som bola na ich mieste a príde mi správca alebo neviem kto vynadat kvôli týmto veciam, tak ako prvé by som sa ta pri najbližšej príležitosti opytala, preco si neprišla rovno za mnou...ved to je úplne normalna vec.. Odpadnem fakt

basska_b
4. okt 2022

@wetsel Fakt prestali. Ale teraz spatne sa cudujem, ako dosli na to, ze som to vyniesla prave ja. Lebo boli tam styria, dve pubertalne dcery... neviem, koho to bola uloha... ci tych dcer... alebo otca a ten sa zahanbil.

Bicykel podla mna riesit, az ked bude babo na svete. To kazdemu cloveku dopne, ze tam musi byt priejazdne

animus
4. okt 2022

Máme susedov no nebudem sa radšej vyjadrovať na ich adresu... Mali sme rovnaký problém s odpadkami, nakoľko to robili len oni a nik iný, na nástenku som zavesila odkaz v zmysle že odpadky patria do koša, nie do spoločných priestorov, že je z toho smrad a neporiadok a nie všetci sme zvyknutí na špinu... Nakoľko to ostatní susedia nerobia, všetci vedeli komu to bolo adresované... Suseda to síce s nervami strhla ale naučila sa, kam patria odpadky 🙂 našťastie ..... Osobne som ju neoslovila nakoľko by som asi iba pri odpadkoch neskončila a bol by z toho konflikt. U nich doma sa konflikty riešia škrtením, nadávkami a bytkou a nato nemám gule 😂
Čo sa týka bicykla, naši susedia si robia botník z chodby, topánky na plynovej skrinke, na schodoch dokonca už aj na našej rohože... Vždy ich len odkopnem... Aj ten bicykel by som len niekam inam "presunula"... Ale tak by som to riešila ja nakoľko a našimi susedmi naozaj nie je reč 🙂 možno tým tvojim naozaj stačí len povedať

selest
4. okt 2022

Necitala som diskusiu, ale keby si im zaklopala a nejak slusne im to v dobom vysvetlila. Mozno ani nevedia ze ti to vadi, mozno ked im to vysvetlis najdu ine miesto pre bycikel aj vynesu smeti.

autor
4. okt 2022

Smeti su vyriesene.. moj chlap do nich zakopol ked prisiel domov z roboty ... 🙈 chytil nervy a vybavil to 😁 do pol hodiny boli vysypane.. a to moj prisiel vecer o 19:00 domov z roboty a oni boli uz davno doma a smeti stale pri byte🤦‍♀️ tak dufam ze sa to nebude opakovat ... bicykel poriesime neskor ..
@animus presunut neni kam 🤷‍♀️

karolinav
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2