Susedia vôbec nespia a ani nám nedovolia
Ahoj,
idem sa troška vypísať. Pred pár dňami sa do vedľajšieho bytu nasťahovali noví podnájomníci, parta mladých chlapov. Chvíľu to bolo v pohode, ale posledné dve noci boli des. V piatok som sa asi 5x zobudila na búchanie, potom som už nezaspala. Včera už som bola taká unavená, že som si išla ľahnúť o desiatej, zaspať sa mi podarilo až okolo druhej, aj to som sa budila každých 15-30 minút na treskot, potom som spánok vzdala... Búchanie od nich prestalo až ráno okolo siedmej. Oni fakt vôbec nespia, sú hore až do rána, až je svetlo. Problém je, že kebyže aj zavolám políciu, asi ma vysmejú, lebo to nie je, že by robili hlučnú párty, len proste počuť dupot, šramot, každých 15-30 minút niečo raz-dvakrát hlasno treskne. Mňa vždy až vyhodí z postele, som unavená a vystresovaná, celú noc mi zvieralo žalúdok. A to za chvíľku rodím a mám malé deti, nemôžem dospávať cez deň ako oni. Bojím sa, že sa to bude opakovať každú noc, v "lepšom" prípade každý víkend. Nikdy predtým nebolo z toho bytu nič počuť a to tam boli aj malé deti aj študenti robiaci párty... Vôbec nechápem, čo by to mohlo byť za zvuk, fakt ani pol hodiny nie je ticho až úpne do svitu. Znie to akoby proste každú chvíľu niekto zobral kladivo a tresol o stenu, čo je samozrejme blbosť, ale fakt nechápem, s čím môže človek buchnúť každých 15 minút... (A z druhej strany v prenajatom byte pán celý deň púšťa hudbu s basmi naplno a nám vibruje celý byt, doteraz som sa utešovala tým, že aspoň v noci je kľud a zrazu zo dňa na deň sa u nás nedá existovať.)
Keď sa nasťahovali, išli tam traja chlapi, ale teraz je ich tam nejak veľa, tipujem, že každý si tam doniesol frajerku a stále pobehujú hore a dolu, ešte o druhej ráno bolo počuť každú chvíľu buchnúť vchodové dvere.
Polícia by ma asi vysmiala a sama (a tehotná) sa za nimi popravde bojím ísť. Naviac sú to ukrajinci a nehovoria po slovensky, takže asi nič moc s nimi neporiešim. Keď tu boli 3 dni, vyhodili nám poistky a utekali sa schovať, tak z nich nemám práve najlepší pocit. (To asi omylom, ale i tak, takto sa to nerieši.) Susedia naokolo sú takí, že si radi ponadávajú, ale nič neurobia.
Nejaké nápady, ako to riešiť a vyriešiť? Čakať, či sa to bude opakovať sa mi nechce, už teraz padám únavou na hubu... Vďaka
cez deň to neriešim, nočný kľud je od 22 - 06.00 . Zase nemôžme čakať ticho aj cez deň. A dieťa sa dá uspávať aj vonku, ono vždy sa niečo nájde čo človeka ruší ale nočný kľud by sa mal dodržiavať.
Ľudia sú jednoducho sebeckí a myslia si, že môžu všetko. Nič ich nezaujíma okrem samých seba a potom to aj tak vyzerá. Len dokedy to ľudia budú trpieť..poznám prípad, kde sused mal problémy kvôli susedovmu psovi, ktorý štekal vo dne v noci, po susedových sťažnostiach sa nič nezmenilo, polícia vraj nič nezmôže a skončilo sa to tak, že sused zabil suseda.
podla mojej skúsenosti ani byt úplne hore aj ked rožný neni bohviečo.Bývala mi tak kamoška a dole pod nimi bolo malé dieťa.Ked som prišla k nej,všetko som krásne počula.Ako búcha na radiator,ako ju kúpu,ako behá a dupoce a vrieska.Akurát to išlo zo spodu a nie z vrchu.Takže záleží na koho natrafíte pod sebou.Za mňa už iba dom a aj to mimo zástavby.Riadím sa heslom najlepší sused,žiadny sused🙂
Držím palce, ja som skušala tiež ako puštali hudbu, že reaku vytneme im s priatelom tiež riadne basy...ti magori stišili hudbu na 5 min a vždy pokračovali dalej 🙂) Ono fakt ked maš nad sebou primitiva..tak sa môžeš aj zblázniť..toto nikdy dobre nebude. Chvalabohu vy mate normálneho majitela..naš majitel je ignorantsky debil, ktorému sa do konfliktov nechce isť..tak hra mrtveho chrobaka..pripadne slubi, že niečo porieši a neporieši nič.

@kvetinka75 nikdy nevieš, kamoške sused o tri poschodia nižšie si urobil dielničku doma, že niečo vyrábal a predával. Takže buchot kladiva 8 hodín denne keď uspáva dieťa, no radosť 😅 Tak držím palce, nech už blbých susedov nikdy nemusíte riešiť