icon

Susedov pes zabil nášho psa

25. máj 2022

Ahojte.
Neviete mi prosím poradiť? Svokra má 2 kolie doma na dvore. Včera k nim preskočil susedov pes (bojové plemeno, typu pitbull) a zabil jednu kópiu. Kólia bola svokrin miláčik a je z toho otrasená. Oni akurát ani neboli doma, tak svedkovia volali veterinára, pokúsili sa koliu zachrániť, operovali ju...ale nepodarilo sa. Veterinar toho "pitbulla" utratil.
Len ma to škrie, lebo mohlo sa stať aj horšie. Máme malé deti a občas chodia k svokrovcom a neviem si predstaviť, že by tam boli vonku, keď sa to stalo.
Kam sa sťažovať, čo urobiť?

Aspoň skúsiť zabrániť, aby nedoniesli ďalšie takéto plemeno?
Prosím o radu.

autor
25. máj 2022

* vrabce plasil

autor
25. máj 2022

Ja proste všeobecné nechápem, že sa tieto bojové plemená dovoľujú držať komukoľvek....bez výcviku..... Je zato rozdiel, či ma napadne čivava a rozdiel, či takýto druh psa....
Ale samozrejme psíčkari to nevedia pochopiť.
Len v tomto prípade bol ten pes naozaj iba "voľačo" na dvore..... Tak nechápem, prečo tento druh psa?
Tak ja pevne verím, že už podobne plemeno nebudú chovať. Aj keď by mohli byť vyvodene dôsledky aj pre majiteľa.

betulinka1
25. máj 2022

@vlcik1 sorry nesuhlasim. Agresívny pes, je jedno kto je na vine, medzi ludi nepatri. Utulky su plne aj dobrych psov. Ja som mala agresivneho NO, ale ten poznal svoje teritórium, strážil ho a neutekal. A ver tomu, ze jeho agresivita nebola kvoli mojej výchove. Tak isto bol cviceny ako inych co som mala vo výcviku. Dožil sa 15 rokov, ak by utekal ide na uspatie, aj ked na 100% viem, ze dietatu by nic na ulici nespravil.

floren
25. máj 2022

Neboli tam policajti? Nespisovné zaznam,TO.Synovca dohryzol v piatok a majiteľ má na krku tri priestupky plus sociálna rieši štvrtý

sasa1310
25. máj 2022

@zuzanazu85 dohrýzť a zabiť je rozdiel

zuzanazu85
25. máj 2022

@sasa1310 ak dohryzie dieťa,tak s väčšou pravdepodobnosťou ho zabije. Pretože jackovia idú po krku tak isto.

sasa1310
25. máj 2022

@zuzanazu85 nie, nezabije. Opýtaj sa chirurgov. Jack russel nemá taký silný hryz ako bojové plemená. Max. by mu chirurgovia ranu zašívali.

zuzanazu85
25. máj 2022

@sasa1310 hádať sa nejdem. Stačí vysklbnut 🥴. Uvedomte si,že veľké plemená,bojové,sú len ocajchovane preto,na aké účely boli využívané. Preto tento pohľad. Napríklad retríver bol vždy považovaný za mierumilovné plemeno,ale tiež vie byť ,,mrska". Je to vždy len i výchove a postoji. Ak nevie človek ,, čítať" psí postoj,psie varovania,to ako sa chová,v tom prípade sa nepochopili a pes koná,kým človek rozmýšľa. Je to predsa 99% vlk!

sasa1310
25. máj 2022

@zuzanazu85 nie, nie sú preto. Preto to vysvetlujem. Stačí sa opýtať chirurga. Ten ti raz dva povie aké zranenia vie urobiť bojové plemeno a aké zranenia iné plemeno. Žiaľ nie je to len o výchove. Videla som na vlastné oči ako vie bojové plemeno jedným vrzom oskalpovať dieťa až po lebku. To ti jack russel neurobí aj keby moc chcel

zuzanazu85
25. máj 2022

@sasa1310 a preto ako psickarka som za to,aby niektoré plemená nevlastnili slaboduchi,egoisticki ,,čaaavovia a pipiny",ktoré nevedia ovládať ani seba. Pretože je pravda,že niektoré plemená sú už považované za "zbrane" a v nesprávnych rukách dokážu urobiť katastrofu.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
zuzanazu85
25. máj 2022

Ale ako vravím,nie každý ...bull je zabijak a nie každý retríver je anjelik. Je to o výchove a rešpekte.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
sasa1310
25. máj 2022

@zuzanazu85 však toto.

opica_skorica
25. máj 2022

@vlcik1 zastrelit. Ozaj, toto je “vyzivna” diskusia o “bojovych” plemenach, ked take ani neexistuju.
Maximalne psy chované na boj.

rebekamarcusko
25. máj 2022

@opica_skorica zbytocne sa trapis. Pred tymito psami maju ludia silne predsudky. A pritom to vobec nie je chyba toho psa. My mame bulteriera a to je uplna macka co neublizi ani muche. A ked som s nim na prechadzke,tak si ludia dvihaju ustekane civavy,lebo sa ho boja. Ja mam psa vzdy na voditku a oni pustenych. Minule sa po nom rozbehla civava a skakala do neho,jedno stastie,ze moj pes je flegmos.Ale tak beriem to s takymito ludmi sa ja do debaty ani nepustam,lebo maju svoj nazor a nechce sa mi odierat si hubu. Psikov mi je uprimne luto.

tilly
25. máj 2022

@opica_skorica pls vysvetli mi jednu vec. Píšeš, že bojové plemená neexistujú. Aké sú to ale potom psy? Pracovné? Spoločenské? Každé plemeno sa niekam radí predsa. A tieto "bull" plemená boli šľachtené na boj, nie? Tak potom, aký druh to je? Keď sú pastierske, ovciarske, pracovne, poľovné plemená, kam patria tieto psy?

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
tilly
25. máj 2022

@vlcik1 ok, ale nenašla som tam odpoveď na moju otázku. Okrem toho, čo je to za web? V tom článku je milión gramatických chýb. Ťažko sa to čítalo.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
whatever1
25. máj 2022

https://instagram.com/babyjjsjourney?igshid=YmM... tohto chlapčeka napadol pitbul od susedov😥

tilly
25. máj 2022

@vlcik1 tak potom majú nevyspytateľnú tvrdohlavu povahu. A terieri sú v akej kategorii psov? Spoločenské plemená? Alebo aké. A napríklad aj kolie sú spoločenské plemeno, ale napríklad border kolie sú pastieri...

akbara77
25. máj 2022

Sprostí ľudia by nemali vlastniť psy a už vôbec nie bojové plemena.Zaujimave je však, že už len prvý pohľad 95% majiteľov bojových plemien ma IQ pod úrovňou ich pittbula. Zakázala by som im chov akéhokoľvek psa.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
melanta
26. máj 2022

@tilly nie, neboli šľachtené na boj. Ak máš tento názor, tak asi by si bola dosť prekvapená, k čomu boli vyšľachtené.

maribell
26. máj 2022

Zbytočne sa to tu zvrhlo na debatu o rase. Pointa príspevku je inde. Agresívny pes preskočil plot a zabil iného psa. Súhlasím s tým, že bol utratený, nech už bol akejkoľvek rasy. Bol nebezpečný a určite by ste inak hovorili, keby toho psa máte vedľa u suseda. To by ste tu sotva písali, aké sú to úžasné plemená, keď by vám preskakoval plot a útočil 😵 pretože tu nejde o plemeno, ale o konkrétneho agresívneho psa.

opica_skorica
26. máj 2022

@tilly strážne psy, ked uz potrebujes ich zaradit.