Susedov pes zabil nášho psa
Ahojte.
Neviete mi prosím poradiť? Svokra má 2 kolie doma na dvore. Včera k nim preskočil susedov pes (bojové plemeno, typu pitbull) a zabil jednu kópiu. Kólia bola svokrin miláčik a je z toho otrasená. Oni akurát ani neboli doma, tak svedkovia volali veterinára, pokúsili sa koliu zachrániť, operovali ju...ale nepodarilo sa. Veterinar toho "pitbulla" utratil.
Len ma to škrie, lebo mohlo sa stať aj horšie. Máme malé deti a občas chodia k svokrovcom a neviem si predstaviť, že by tam boli vonku, keď sa to stalo.
Kam sa sťažovať, čo urobiť?
Aspoň skúsiť zabrániť, aby nedoniesli ďalšie takéto plemeno?
Prosím o radu.
len pre tvoju informaciu bojove plemeno neexistuje. to su len vase predsudky. kazdy pes potrebuje inu vychovu a starostlivost v ramci plemena. ja osobne mam bulla doma a lepsieho psa k detom si neviem predstavit. vsetko je to o ludoch akym smerom svojho psa vedu
a presne pre toto som si dala urobit plot z tvarnic 2 metre...aby mi necumeli susedia a plus zverstvo...dobre a teraz ako,co chcete robit ???Dat to na sud ???Sused ponukol nieco ako odskodne??ci sa len zbavil psa a to je vsetko ??? ja by som si pytala odskodne a ak nie ,tak pravnickou cestou....prejde doba a zase si kupi neakeho pittbula...
@alenamihal hmmm asi tak nejak. ved sprava o napadnuti a osetreni psa by mal mat veterinar a tak isto bude mat zaznam aj o utrateni daneho psa. tiez by som ziadala odskodne, kedze to nie je vec, co by mala len tak niekomu prejst
Ak mám takéhoto suseda v prvom rade riešim plot. Len tak pes nepreskočí dobrý plot to je základ a máte pokoj
@vlcik1 nemusim pozerat, prevychovala som 2 velkych týraných z utulku a jedneho maleho z mnoziarne. Jeden na ukludnil na 100% mohol byt aj pri malych detoch. Druhy nie, ten mohol byt daný len do rodiny bez deti a stale mal tendenciu utekat, Cize museli zvyšovať ploty a strazit ho, v šiestich rokoch sme museli zopakovať “lámanie” lebo vrcal na majiteľov. Takze nie kazdy pes sa da vychovať a nie kazdemu psovi sa da dôverovať. Takze veterinar to vyriešil dobre, on verim, ze vedel preco.

@maribell a ide o majiteľa, lebo zalezi i na psovi i na vychove.