Svadba, deti a budúcnosť

21. aug 2023

Ahoj s priateľom sme spolu 5 rokov. Je to úžasný mladý muž (23). Plánujeme spolu budúcnosť. Pozeráme spolu videa nápady na krásne svadobne miestností, výzdoby. Keď strazime neterku tak si hovoríme že už aby sme mali my naše vlastné. To je síce pekne. Ale môj priateľ nato aký je mlady je stara škola. Stanovil si ciele toľko a toľko násetrene aby dieťa malo plný konfort a všetko do budúcna, strechu nad hlavou. A to iste aj svadba už sme ju dávno mohli mať ano viem som nedockava.Pracuje v zahraničí ,snaží sa veľmi na svoj vek to sa musí nechať. Na druhej strane ma mrzí ze takto musím čakať. Veľa spolužiaciek mimochodom mam 22 (už majú bábätko)je síce pravda ze je to viac menej z výplaty do výplaty ale aj tak. Je chyba vo mne že tak tlačím?

dzejn80
21. aug 2023

Priatel je zodpovedny a ty nedockava. V 22 si uzivajte zivot.

lizatko1009
21. aug 2023

Ano je chyba v tebe, netlačí, lebo v 30 tke zistíš, ze si so pototo

annamalaga
21. aug 2023

Tak, zázemie a vlastne bývanie je dôležité, priateľ dobre rozmýšľa. Dnes tu bola diskusia, kde má tri deti, štvrté na ceste a bývanie žiadne chlapa vo výkone trestu a od ex žiadne výživné. Ak sa ti páči žitie od výplaty do výplaty, nedajbože ešte v najme, tak dotoho, ale priateľ je zodpovedný.

barbora19911
21. aug 2023

No teraz je baby boom takže áno už takéto mladé baby majú deti čo si osobne myslím že je to skoro ..chces to naozaj alebo len proste vidíš ako okolo teba majú baby spolužiačky deti a že aké je to fajn mať bábätko lebo vidíš to na ich instagrame Facebooku ako si užívajú výlety ? 😃 tak ťa hneď vyvediem z omylu

beata_k
21. aug 2023

V 22 ti nic, ale vobec nic neuslo. Plienky ta pockaju. Uzi si zivot, cestuj, spoznavaj. Detom netreba len peniaze, ale aj rodicov, co maju v zivote trochu prehlad.

mikadooo
21. aug 2023

Máš čas, 22 je ešte úúúúúúplne v pohode. Netlač na pílu. Všetko bude. Ty pracuješ? Nechceš za ním do zahraničia? Možno by sa vám šetrilo rýchlejšie...🤷.

autor
21. aug 2023

@beata_k
@barbora19911
@dzejn80

@annamalaga
@lizatko1009
Ja viem na jednej strane si hovorím že priateľ má pravdu. Ale je to naozaj aj tým ze z každého roha počujem ona čaká, ona sa vydáva, ona už ma druhé. Ja si normálne prídem že som zaspala dobu . Pretože naozaj teraz každý v takomto veku už zakladá rodinu. Teda aspoň to tak vnímam v mojom okolí. Potom si zas poviem ze mam čas som ešte mladá. Proste mam zmiešané myšlienky v tejto veci

ropucha6
21. aug 2023

No tak skus sa aj ty pricinit, aby ste nejake to zazemie mali a mozno ti to nepride potom, ze len cakas. Tvoj priatel je velmi zodpovedny, ved si len precitaj par tem tu na MK, beznou realitou nemala zien je x deti, bez zazemia, bez roboty.

beata_k
21. aug 2023

A vies co ti ja poviem? Ze kazda druha sa rozvedie.

mamutka
21. aug 2023

Mne stačilo citat, že pracuje v zahraničí. No tak keď nájde robotu tu, nájdete si bývanie, môžte mať rodinu. Čo chceš žiť akože sama v dome, s dieťaťom a on sa ukáže na víkend? Viem že tak veľa žien žije, ešte ti aj napisu, že si zvyknes. To je úplne jedno, ide o deti. Tie chcú mať rodičov pri sebe, tak žite spolu ako rodina.

bimbina
21. aug 2023

Užívajte si ešte . 😊 všetko prijde v správny čas .
U mňa zafungovala veta - “ dokedy budeme spolu chodit ? Dokedy sa nerozideme?”

zmrzlinka2021
21. aug 2023

Nemáš sa kam ponáhľať. Priateľ funguje v zahraničí, čo chces skončiť sama na dieťa? Bude ťa chodiť navštevovať, posielať peniaze a vlastne budeš na všetko sama. Neriad sa okolím. Počkajte, kým sa usadí tu, alebo žite spolu v zahraničí. Cestujte, užívajte si.

lulu0123
21. aug 2023

Priatel je velmi rozumny a ma pravdu.Tiez si neviem predstavit mat deti bez vlastneho byvania,nejakych uspor,proste zazemia.Mas este kopu casu najprv si nieco vybudovat a potom ist na matersku.

romi0310
21. aug 2023

Ono je pekne, ze si taki mladi ludia zakladaju rodiny. Ale za mna je to na dnesnu dobu nezodpovedne. Vacsina dievcat v tvojom veku, len velmi malo pracovalo, nemaju zazemie, financie v pripade, ak by otecko zdrhol. Vsetka zodpovednost je na chlapovi. A na tak mladeho chlapca je to podla mna velka zataz. Preto to aj tak casto konci. 27 rocny muz uz ma 2,3 deti, je frustrovany, unaveny, lebo zivi celu rodinu a ked vidi, ako si jeho rovestnici uzivaju, cestuju, tak sa moze aj zblaznit. Bohužiaľ vela mladych ludi si to uvedomi, az ked pride realita. Ja mam 36 a 70% parov, co sa zosobasili do 25 rokov, su uz po rozvode. Lebo tu najkrajsiu mladost, ktorú si mohli uzivat spoznavanim, obetovali rodine, detom, museli riesit financne problemy, iba robili, platili hypotéku a po 30tke sa spamatali, ze im usla mladost a hned mlade milenky a pod. Mladost ti uz nikto nevrati. Jasne, su aj pary, pre ktore je zmysel zivota jedine rodina a deti. Ale takych je podla mna menej ako tych, co nevedia, co pride, ked sa narodia deti a vela z nich to neustoji

ahhola
21. aug 2023

Ty naňho "tlačís" z SK?
Co tak za ním vycestovať a prekvapiť ho, keď budete fachcit dvaja, budete mat na všetko za polovičný čas.?

viestta
21. aug 2023

Ty pracujes? Ked ano, tak by si sa mala na tom budovani buducnosti tiez podielat, odkladat si peniaze aby ste si raz mohli cim skor zadovazit byvanie. A popritom si uzvat zivot, cestovat, spoznavat sa, spoznavat svet. Po pravde, privelmi tlacis na pilu. Pozri sa na tie svoje rovesnicky, kolke z noch priviedli deti do vlastneho byvania? Kolke z nich okrem svadby a dietata aj nieco dokazali, zazili? Kolke z nich by sa dokazali same o deti postarat ak by sa im v zivote nieco zvrtlo? Ty by si sa dokazala o dieta postarat aj mu zabezpecit strechu nad hlavou ak by sa to zvrtlo v tvojom zivote?

andreatytler
21. aug 2023

Poradila by som prehodnotit svoje myslienky. Ty chces mat dieta, ale neberies ohlad na priatela a ani na to dieta. Ako si priatel uzije svoje diea ked bude chodit robit do zahranicia a dieta otca ani poznat nebude ak ho bude vidiet 2 dni v tyzdni.

aeruginosa
21. aug 2023

Napisem ti to tak, ze ak svabdu a dieta riesis kvoli tomu, lebo odvsadial pocuvas ako sa tvoje rovesnicky vydavaju, su v ocakavani alebo uz maju deti, tak si na tieto zalezitosti este prilis nevyspela, radsej si naozaj pockaj. Urobis mudrejsie.

maranta_leuconeura
21. aug 2023

No v mojom okoli zacali mat zeny deti az po 25ke ked si dorobili skolu (a to boli tie prve), ostatne az okolo 30, ked uz mali aj nejake byvanie, boli zabehnute v praci a pod 🤷 asi zalezi kde sa pohybujes

ema22270
21. aug 2023

Ze musis takto cakat - v 22? Ja som tiez bola strasne hrrrr, rychlo som chcela niekoho najst do zivota, ale prve dieta som mala az v 26 a rok na to svadbu. Skus si aj ty zarobit nieco najskor, par rokov odrobit (ja som takto 4 roky pracovala) potom ti vyjde aj pekna materska, treba trosku dopredu popremyslat a aspon trochu naplanovat. Idealne, keby ste mali aj svoje byvanie a nie podnajom.

simona1306
21. aug 2023

mali sme to presne to tak isto .... priatel pracoval v zahranici dlhe roky, vlastne sme mali 4 roky vztah na dialku, ja som si nasla pracu, takze som setrila aj ja a aj priatel, ked sme mali dostatocne nasetrene, vratil sa natrvalo na Slovensko, vzali sme sa, postavili dom ( bez uveru, len z toho co sme za tie roky nasetrili) , nastahovali sme sa, a zacali pracovat na babatku 🙂 takze, radim ti, vydrz, setrite co sa da, tvoj priatel ma pravdu, najskor treba mat zazemie, a hlavne v tejto dobe

vladi4444
21. aug 2023

Ahoj, už ti tu viaceré múdro napísali, ja sa len pridám k názoru, že určite máte ešte čas. Ja som sa vydala po VŠ, kúpili sme si byt, našetrili nejakú rezervu a až potom dali veciam s babatkom voľný priebeh. Určite potrebujete zázemie, domov pre Vás a Vaše budúce bábo. A určite chceš mať muža doma, nie v zahraničí, môj chodil na týždňovky a už ako tehotna vo vysokom štádiu som mala problém sa o seba postarať (s nákupmi, venčením psa...). A ešte jedna vec - ja viem, že na teba zo všetkých strán idú fotky šťastných vysmiatych manželov s babatkami, šťastné maminky- naozaj to nie je také ideálne ako to vyzerá, manželstvo a rodičovstvo so sebou nesie veľa radosti ale aj trápenia...naozaj si užívaj mladosť, cestuj, všetko bude tak ako má byť 🙂

autor
21. aug 2023

@vladi4444
@simona1306
@ema22270

@maranta_leuconeura
@viestta
@ahhola
@zmrzlinka2021
@aeruginosa
Vďaka baby za rady. Mate pravdu je chyba vo mne keď som naňho tak tlacila hrr brrr bez rozmýšľania. Keď sa zamyslím ano mal /ma pravdu . Aj tu na MK denno denne diskusie prispevky mamičky samé s deťmi, bez mužov , je to určite veľmi náročné aj pre vzťah aj pre deticky. Taaakze ked to bude mať prísť tak to príde🙂

tiezjedna
21. aug 2023

prosím ťa, to kde presne v 22 zakladajú "všetci" rodiny??

triss83
21. aug 2023

Pracuješ, či len čakáš na svadbu a na to, že sa o teba niekto postará 🤔? Nuž, máš riadne naivné predstavy. Vieš vôbec,koľko stojí bývanie, strava, hypotéka, dieťa?

matkahelka
21. aug 2023

mna zaujima, kde zijes, v akej dimenzii sa pohybujes, kde si v 22 zeny zakladaju rodiny? v mojom okoli v 22 zeny (aj muzi) este studuju na VS a o svadbach a detoch ani nesnivaju. aktualne fakt nepoznam nikoho, kto by do 30 rodil. hlavne sa snaz mat aj nieco svoje, nespoliehat sa len na frajera, lebo su tu na dennej baze diskusie, ako sa chlap po par rokoch poberie za inou a zena ostane s holou ritou a detmi sama, lebo nemala ani vlastne byvanie, ani uspory.

riyadh
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stevvvka
21. aug 2023

Mat dieťa nie je len prechádzka s kočíkom a sem tam plienka. Je to Obeta. Z tvojich príspevkov mam pocit ja chcem dieťa, ja chcem, ja chcem, ja, ja... Neber to v zlom. Rozmýšľaj nad tým, čo potrebuje partner a co bude potrebovať dieťa. Aké máš vzdelanie, čím sa živís? Čo budeš robiť po materskej? Vzdelávaj sa, rob si kurzy, aby si mohla robiť na čiastočne uvazky. Partnera ocen, podpor, skus aj ty pridať ruku k dielu, bude nasetrene rýchlejšie. Užívaj si zatiaľ výhody toho nemať dieťa a tým kamarátkam, ktoré už majú, pomôž. Postrážis im dieťa, navár, pozehli, pokocikuj, budú ti vďačne a potom ti pomôžu. A možno sa medzi rečou dozvieš, že bežný život s dieťaťom nie je taký úžasný ako na nastajlovanych fotkách. Sociálne siete sú len pozlatko

stevvvka
21. aug 2023

Ešte toľko, že to nie sú preteky

stanka562
22. aug 2023

Ja som sa vydávala v 21, pretože som chcela, s manželom obaja pracujeme, snažili sme sa zabezpečiť všetko čo sa dalo a teraz mám 25 a bábätko na ceste, veľa sme trávili čas spolu, chodili na výlety, užívali si jeden druhého, bolo to skvelé, no na bábo sa veľmi tešíme a nemenila by som 😊 takže skús trošku pochopiť aj priateľa, že chce aby ste sa mali dobre a potom bude všetko aj svadba aj dieťa 😊