icon

Svadba pred narodením verzus po narodení dieťaťa

dzana1111
20. jan 2017

Ahojte...potrebovala by som pocut vas nazor na to ze ci mat svadbu pred narodenim dietatka alebo az po. Ale pekne po poriadku. S priatelom sme spolu uz 11 rokov a mame spolu dve krasne deticky. Nedavno sme sa zasnubili a ja momentalne riesim jednu dilemu. Chceli by sme mat este jedno dietatko a tak rozmyslam ci zorganizovat najskor svadbu a dietatko az potom alebo zacat teraz pracovat na babatku a svadba???...potom v nedohladne, ja by som chcela mat svadbu uz nabuduci rok zatial co priatel az o 3. Poradte, dajte svoj nazor. dakujem 🙂

guiseppinka
20. jan 2017

Za mna je praktickejsie pred detmi... vzdy som vravela, ze tehotna by som sa nevydavala, ale s malym deckom byt na svadbe je o nicom. Boli sme s malou ked mala 2 mesiace - obrad som kojila na chore, v sale sme kus potancovali pri nej v kociku a palili domov... z toho vsetkeho v aute hodinu a pol revala, co sme ju nevedeli utisit (bolo to prvykrat, co sme ju poculi od narodenia plakat). Druhykrat mala 16 mesiacov a na kamoskinej svadbe som s nou od deviatej bola ma izbe co spala. Ked ma dosiel vystriedat mm akurat bol polnocny tanec, prezliekli sa a sli sme domov...

Teraz by som sa asi vydavala aj tehotna, ale isto nie s malym babom... a ked ste spolu 11 rokov, tak mas jedno kedy budete svadbovat. Obrucky, saty, hudbu, foto, kameru riesis vzdy... a cena sa navysi iba o jedlo. A hostia vam isto nebudu davat dary ale peniaze... minimalne naklady na jedlo sa vam vratia... 😉 nech sa spravne rozhodnete 😉

eliska13
20. jan 2017

@ janinah nepáčila sa mi tá veta,ze ak za rok nenasetria na svadbu nie sú stredná ani bohatá vrstva.

marrya
20. jan 2017

za mna urcite pred dietatom.....my uz mame 2deti a o svadbe ani chyru ani slychu.... chcem vratit cas spat a ist pekne postupne :( 🙂

dzana1111
autor
20. jan 2017

@janinah znelo to dost arogantne, podla toho co pises tak si myslim ze deti asi nemas ak ano tak ma oprav.

jeennyv
20. jan 2017

@dzana1111 za mna nie v zlom, po dvoch detoch je uz trosku neskoro rozmyslat ci pred alebo po dalsom dietati, zoberte sa podla casoveho horizontu ako vam vyhovuje...ujasnite su co chcete ci dieta ci svadbu

avirka
20. jan 2017

Pred tretim babom. Nikdy nevies, co sa moze stat. A v nasom pravnom/socialnom systeme ma rodina urcite vyhodu pred nezosobasenymi parmi.
Pri dvoch detoch a rozmyslani o tretom by som uz tolko penazi do svadby neinvestovala. Oficiality, minimum ludi a radsej zoberiem deti niekam na vylet, dovolenku.

natalkanasta
20. jan 2017

@dzana1111 To len mne sa zda zvlastne, ze vies si predstavit nasetrit na svadbu za rok ale tvoj priatel chce setrit 3 roky? Ide tu fakt len o tie financie? Lebo to nechapem celkom, vy mate odlisne predstavy. Naco riesis ci dieta pred alebo po svadbe, ked partner chce svadbu az o 3 roky? Je ochotny sa brat aj o rok?

dankabodvanka
20. jan 2017

@dzana1111 Dala som si do kôpky dve a dve a vyšlo mi, že priateľ sa ženiť ani nechce...asi len zbúchať ďalšie dieťa a hotovo😉 Porozmýšľaj o tom🙂

jonnie
20. jan 2017

Urcite radsej tehu ako s malym dietatom. To nebudes mat nic zo zabavy.

dankabodvanka
20. jan 2017

@jonnie Netreba riešiť "zábavu", ale logicky zhodnotiť jeho zmýšľanie....už by mi blikala kontrolka, ešte koľko detí mi urobí ? A napokon si ma aj tak nevezme, však? Ženy už si dajte dole tie ružové okuliare a padnite pevnými nohami k zemi☹

bluka2
20. jan 2017

@dankabodvanka AJ moj dojem

janka54321
20. jan 2017

Ako vo Vasom pripade by som radcsej peniaze za svadbu investovala do deti a isla by som na dovolenku...tiez som mala vysnivanu velku svadbu, ale postupom casu to preslo. ..nasa dcera bola planovana a chceli sme sa zobrar este pred jej narodenim, ale muzovi zomrela babka...tak sme sa brali, ked mala nasa mala 4. mesiace a svadbu sme spojili s krstom...mali sme na svadbe cca 30 ludi, bol obed plus este jeden chod...a vsetci boli maximalne happy...a to som neriesila ziadneho kameramana a pod. ...takze peniaze si radcsej uzite ako rodina...a aj taka mensia svadba teda nieco stoji

bluka2
20. jan 2017

@dankabodvanka Presne, to co je za 3 roky? Zo skusenosti s detmi vie, ze vzdy budu nejake vydavky a este z toho vyjde, ze ako dobre to on myslel, ale nedalo sa lebo bolo treba zaplatit to a to... On by aj chcel, ale... O 3 roky, haha!!! Prepac!

jonnie
21. jan 2017

@dankabodvanka jasne-ze treba tak rozmyslat. Ja som sa nikdy nechcela vydavat tehu-ale zazrakom som po xxx rokoch zostala tehu...a lezala som...rizikove. no ked bolo lepsie-pytala som sa mojho-ze co dalej...keby bol povedal-ze svadba po porode...to ho poslem...zeby mal istotu-ze sa mu zdrave dieta narodi a pod? Som sa narovinu vyjadrila-ze ak...tak sa vezmime a bolo. Ak by cuvol a vahal...naco mi taka "opora".

maris5
21. jan 2017

@dzana1111 mozete sa zobrat na urade, to nestoji nic, len obrucky si kupite. A o par rokov ked nasetrite tak sa vezmete aj v kostole s riadnou hostinou.

jlp
21. jan 2017

Ja som sa vydavala ked mal starsi syn 13 mesiacov a ja som bola s druhym synom v 10tt. Bolo to super. Mala som na avasbe aj kamosky s detmi ... Cca 10 deti do 2r a jedna kamoska bola nonstop na izbe, kam sme deti dali spat, pripadnr ich chodili kojit. O deti bolo postarane, len sme kontrolovali mobil ci sa zobudili. Za mna v pohode az po. Ale je to o zorganizovanosti.

moni244
21. jan 2017

Po 11 rokoch je uz fakt jedno, kedy bude svadba, kludne dieta teraz a svadba aj o 5-6 rokov, ved to uz je jedno, ked to teraz nesurilo, tak to este pocka

alenockap
21. jan 2017

Ja som sa vydavala tehotna, mali sme len na urade, rodicia a svedkovia. Vsetko super len som si nedavala ani veceru co mi bolo zle, ked sme prisli konecne domov prve privitanie bolo obijmut wc 😀

larissa113
21. jan 2017

Pred!!

ludkka0407
21. jan 2017

Tak moja uplne cerstva skusenost☺som v 9tom mesiaci,mali sme pred tyzdnom svadbu na urade s najblizou rodinou a svedkami,dokopy do 20 ludi aj s detmi.a doma sme si spravili obed,fotila nas svagrina a posedeli sme cca do polnoci,s pripravami pomohli rodina aj svedkovia,vyslo nas to cca na 300e aj s oblekom,satami (nic honosne),kyticou atd.
Planujeme aj svadbu v kostole,ale toto by sme uz chceli spojit aj s krstinami malickej,pozvani budu ti isti a to si uz dame spravit v restauracii,lebo to nejako neviem ci by som dala uz aj s malickou na svete☺
Za mna je to teda pred babatkom,ale vo Vasom pripade,dajte na intuiciu,co Vam radi☺

emilia25
21. jan 2017

Od zasnub by to malo byt do roka.teda u nas to tak bolo zasnuby potom sme sa zacali snazit o babo a ako nahle som si nasla 2 ciarky sme zacali planovat datum svadby.nam to krasne vsetko do toho roka vyslo.dala som maj lasky cas bola som asi v 5 mesiaci tehu.a presne na 2 vyrocie nasho sobasa som porodila nasho 2 rodeneho.ale je to vsetko hlavne o dohode buducich manzelov.

janka_mu
21. jan 2017

Tak nasetrit na svadbu nie je lacna zalezitost. Takze tie nazory o bohatstve a triedach..neviem, neviem. Nesuhlasim. A kedze sa nepytas, ci svadbu alebo dovolenku, tak asi chcete svadbu. A tak budem radsej odpovedat an to, na co sa pytas 🙂 Podla mna je jedno po kolkych rokoch, kazda zena ma pravo na krasnu svadbu a mat ju taku, aku chce. A ja by som babatko riesila az po svadbe. Napriklad mne bolo tak zle, ze by som sa ani nevydala. Nas stala svadba 6000€ (80 ludi) a vratilo sa v daroch. A isto by som na to nenasetrila za rok s dvoma detmi. A ak chcete svadbu, neries ziadne dovolenky namiesto toho s detmi. Dost sa clovek, cely zivot obetuje a setri, vsetko dava detom.. podla mna raz za cas mozu byt aj rodicia sebecki a urobit to, co chcu oni. Samozrejme vramci financnych moznosti. A je pravda, ze svadba sa da aj velmi pekne a skromnejsie zorganizovat a mozno vyjde aj pobyt pre celu rodinku. Drzim palce 🙂

alaguema
21. jan 2017

@dzana1111 tak osobne mi pripadá dosť absurdné vôbec nejaké zasnubovanie, ked spolu žijete de facto ako manželia a máte spolu dve deti. Svadba bude vo vašom prípade naozaj už len formalita, takže nerozumiem veľmi tvojej dileme, či pred, alebo po dieťati...Veď nie si ešte ani tehotná, ak správne chápem. Prečo sa teda nevezmete hneď, ak to obaja (naozaj obaja) chcete...Ak to on chce až o tri roky, tak neviem, neviem. Mužovi, ktorý takto odkladá, sa obvykle do manželstva nechce. Veď svadba nemusí stáť majland. Ako som písala - žijete ako manželia už roky. Obrad a dobrá večera pre najbližších a ste svoji 🙂
Mimochodom, ja som určite za tú dovolenku, alebo peniažky použiť na nejaký krásny spoločný výlet pre celú rodinku ako na nejaké hlúposti, alebo hranie sa v tvojej pozícii na princeznú a nevestičku v bielych "tortových" šatách. Na Slovensku to ženy veľmi prežívajú ako ich najdôležitejší deň. Veď je to blbosť. Dôležité je práve to, čo príde potom. Deti a spoločný život. Nie jeden deň v bielom.

eli74
21. jan 2017

@dzana1111 celkovo nerozumiem vam dvom dospelym. Podla mna svadba mala byt pred 11 rokmi. Mozno si dostala takto viac penazi ako slobodna mamicka a asi uvazujes preto najpr nad dietatom a potom az nad svadbou. Tvojho partnera vobec nechapem, on ma s tebou 2 deti a ak svadbu tak az o 3 roky v kostole? Vtedy ti je ochotny uz slubit lasku a vernost???? O co vam vlastne ide???? Ked tebe ide o papiere, tak sa zoberte o tyzden na urade. Rodinu a znamych by som uz vobec neobtazovala so svadobnymi darmi a tortami a tancovackou. Zacali ste bez nich, a ako vidite vsetci si bez vas ziju svoje zivoty. Poslite oznamenie ze ste uz pan a pani a oni vam poslu uprimne blahozelanie. Tot vsjo. Alebo o co ide?

doty1
21. jan 2017

Ja poznám svojho muža 20 rokov, pomaly 4 roky sme manželia a poviem ti, že pred 40-tkou, s dieťaťom a 16-tich spoločných rokoch poskakovať v bielych šatách a tváriť sa čistá ako lanský sneh mi privádzalo záchvaty smiechu (ale ja celkovo nie som svadobný typ 🙂 )
Svadbu sme vyriešili sobášom s "našimi" deťmi (2 kúsky mužove, 1 kúsok spoločný), dobrým obedom a voľným programom večer 🙂
Bol to pekný a príjemný deň, ale ja osobne som zažila aj krajšie dni - keď sa mi narodilo dieťa, keď sme si po rôznych trápeniach našli opäť cestu k sebe,....
Ja by som už teraz nešetrila na svadbu. Načo. Aby si bola "plnohodnotná" žena? To si aj bez svadby ak sa venuješ svojim deťom, rodine, práci, záľubám.
A ak si ťa chlap chce vziať, tak si ťa vezme aj zajtra, s dvoma či desiatimi deťmi.

sasa1310
21. jan 2017

@dzana1111 kokos 2 deti doma, každý sa ináč volá a ty sa pýtaš kedy mať svadbu? Či pred ďalším dieťaťom alebo po ňom? Sorry, ale toto riešiť? :D
Ešte sa navleč do bielych šiat, a nech ťa aj odčepčia a bude to groteska storočia s 3 deťmi na okolí

sasa1310
21. jan 2017

@dankabodvanka presne toto aj mňa napadlo. Samé výhovorky. Aby mu na 3 roky dala pokoj

sasa1310
21. jan 2017

@dzana1111 a inak keby ja som dostala pozvánku na svadbu, kde už majú 2 deti alebo 3 a bude sa tam robiť s prepáčením "šaškárňa", tak ani nejdem na takú svadbu.
Lebo to sa už ani nehodí na takú väčšiu svadbu. Iba pred obradom a svedkami a večera trebárs.
Ja by som sa ani tak nechcela vydávať. By som sa hanbila, že si ma "konečne" ide vziať po 2 deťoch.
A keby mi chlap povedal, že až o 2-3 roky, tak by si nepichol dokým by sa neoženil. Neni schopný urobiť z vás rodinu. Už len kvôli tomu, keby sa mu niečo stalo, tak kašle na to, aby ťa zabezpečil.

jankalukasova
21. jan 2017

@dzana1111 teda.. podľa mňa je v tomto prípade úplne jedno kedy to bude.. ale malá a lacná svadba za 3-4 tisíc? Ja som mala svadbu pre 80 ľudí a stálo to celé tesne pod 4 tisíc a bolo to so všetkým, čo k svadbe patrí... v mnohých veciach som mohla zvoľniť..

sasa1310
21. jan 2017

inak to už je aké pokrytectvo robiť svadbu v kostole ľuďom, ktorí už majú deti?
To už potom o čom je??