Svadba verzus bývanie
S priateľom máme jasno v tom, že nechceme ísť do podnájmu ale rovno hypotéka a kúpiť si dom. Až potom keď sa to utrasie, dieťa. Avšak chcem sa spýtať, ohľadom majetku. Bolo by dobré pred kúpou poriešiť svadbu?
@evica17 Trochu sme sa nepochopili. Jedno aj druhé chceme z lásky, nie v tom je pointa
Riešili sme tieto veci ešte pred svadbou. Hypotéku spoločne a dom máme pol na pol. Svadbu sme mali až po 2 rokoch bývania.
Mali sme najprv hypo, potom svadbu, potom dieťa. Moja kolegyňa si robila srandu, keď sme brali hypotéku, že neskôr na svadobné oznámenie môžem dať motto: "čo hypotéka spojila, láska nerozdelí" :D
Ja si myslím ze v tejto dobe a pri výške nehnuteľností, musia byť aj tak dvaja na hypotéku takže je to jedno. Podla mňa to je aj lepšie, všetci vieme ake bývajú dnešné manželstva a vzťahy, takže lepšie mat všetko na polovicu. Tiež sme hypotéku brali pred svadbou a dosť malu sumu na dnešné pomery a museli sme tam byt obaja.
Je to jedno, my sme riešili nehnuteľnosť pred svadbou. Všetko je pol na pol a obaja sme na liste vlastníctva aj na hypotéke.
Ak toto bude vase prve spolocne byvanie, tak ja odporucam najprv spolu byvat a potom sa brat. Kupa pol na pol so vsetkym.
Tak dnes to uz nie je tak ze mate pozicku mladomanzelom a ani to ze by svadba do byvania prinasala nejake vyhody takze je to na vas

Tak svadba sa robí z lásky, niekvoli bývaniu