icon

Svadba verzus bývanie

14. jún 2022

S priateľom máme jasno v tom, že nechceme ísť do podnájmu ale rovno hypotéka a kúpiť si dom. Až potom keď sa to utrasie, dieťa. Avšak chcem sa spýtať, ohľadom majetku. Bolo by dobré pred kúpou poriešiť svadbu?

evica17
14. jún 2022

Tak svadba sa robí z lásky, niekvoli bývaniu

autor
14. jún 2022

@evica17 Trochu sme sa nepochopili. Jedno aj druhé chceme z lásky, nie v tom je pointa

nikdenikto
14. jún 2022

Riešili sme tieto veci ešte pred svadbou. Hypotéku spoločne a dom máme pol na pol. Svadbu sme mali až po 2 rokoch bývania.

oblecenie99
14. jún 2022

Mali sme najprv hypo, potom svadbu, potom dieťa. Moja kolegyňa si robila srandu, keď sme brali hypotéku, že neskôr na svadobné oznámenie môžem dať motto: "čo hypotéka spojila, láska nerozdelí" :D

alexandramb
14. jún 2022

Ja si myslím ze v tejto dobe a pri výške nehnuteľností, musia byť aj tak dvaja na hypotéku takže je to jedno. Podla mňa to je aj lepšie, všetci vieme ake bývajú dnešné manželstva a vzťahy, takže lepšie mat všetko na polovicu. Tiež sme hypotéku brali pred svadbou a dosť malu sumu na dnešné pomery a museli sme tam byt obaja.

lalala94
14. jún 2022

Je to jedno, my sme riešili nehnuteľnosť pred svadbou. Všetko je pol na pol a obaja sme na liste vlastníctva aj na hypotéke.

marianarem
14. jún 2022

Ak toto bude vase prve spolocne byvanie, tak ja odporucam najprv spolu byvat a potom sa brat. Kupa pol na pol so vsetkym.

54tinka54
14. jún 2022

My sme tiež najprv kúpili byt pol na pol a až potom bola svadba.

athom
Odpoveď bola odstránená
autor
14. jún 2022

@athom Nehnevaj sa ale ty si riadne mimo

evica17
14. jún 2022

Aha. Prepáč, už chápem

tara42
14. jún 2022

My sme brali najprv hypo pol na pol.

97tomi
Odpoveď bola odstránená
lucyt11
16. jún 2022

Tak dnes to uz nie je tak ze mate pozicku mladomanzelom a ani to ze by svadba do byvania prinasala nejake vyhody takze je to na vas