Švagor ma nerešpektuje

31. mar 2022

Ahojte, chcem sa len asi trochu posťažovať. Manželov brat ma vôbec nerešpektuje. Keď k nám prídu na návštevu a niečo poviem, hneď ma vysmeje. Neznášam keď sem chodí. Má nevychované deti, chodia nám do osobných vecí. Naposledy jeho 15 ročná dcéra išla na wc a dlho nechodila, tak som sa išla za ňou pozrieť. Našla som ju v kúpeľni ako si skúša moju kozmetiku a čo vyskúšala si utrela do bieleho uteráka. Tak som to pred ním spomenula a už som bola za sprostú. Začal, že veď sme rodina a že nemám do toho čo hovoriť. Manžel sa ma zastal, že sú to moje osobné veci a mala sa opýtať, keď chcela skúsiť. Tak už bol oheň na streche, že som rozmaznaná a sprostá lebo nemáme deti a neviem to pochopiť... On má totiž vždy vypité keď k nám prídu. Včera volal mužovi, že zájdu na víkend a prespia u nás. Tak muž povedal, že keď budeme mať obaja voľno, lebo mám nočné, nech sa cez deň vyspím. Zase to začalo, že oni prídu, jeho to nezaujíma. On má voľno a už to povedal deťom. Švagor si myslí, že keď je starší tak môže manžela dirigovať. Ja som z toho zúfalá a manžel tiež, ale ten chce pokoj v rodine, lebo aj jeho mama je taká ako ten jeho brat.

sisa_s
31. mar 2022

Jednoduche, vypnut mobily a neotvarat dvere...skusil by sa mi niekto nasilu nasackovat na navstevu a este s prespavanim, ked je furt drzy a nechape slovu nie 😉

nyusika
31. mar 2022

podla mna prehanas.
Ok, dieta mohlo byt vychovane lepsie, ale nic tak strasne sa nestalo - pubertacka si skusala sminky.

ja by som ta tiez nerespektovala, resp. absol;utne k vam nechodila, lebo neznasam takto "doelzitych" ludi.
a myslim si, ze svagotr to tak citi tiez a k vam chodi iba kvoli svojmu bratovi.

prestan sa brat takto vazne. respekt si nevydupes - bud ta maju radi, alebo nie.
ty im to svojim spravanim tiez neulahcujes

panda21
31. mar 2022

Hah, už vidím ako by môjmu mužovi rozkazoval brat. Vypnúť mobil, zamknúť, povedať rázne nie. Po treťom raze to snáď pochopia 🤷‍♀️ ale tvoj problém je muž, lebo si nevie poriadne dupnut. Nikto normálny si nenechá takto skákať po hlave od brata. Proste poviem nie, tak nie, a nech si buchaju na dvere aj 3 hodiny. Ale to by sa musel tvoj zatnut.

kitycat
31. mar 2022

Poriadky si musi narobit tvoj muz.

Ocivodne to bude narocne nakolko je tvoj muz "slabsi" v ramci "dobrych vztahov". Nikdy nie je neskoro zacat. Mobil nezdvihnut, dvere neotvorit... Zajst na zmrzlinu do mesta ked si velky brat postavi hlavu ze k vam idu aj so spacakmi

bikarbona
31. mar 2022

Je to hulvatstvo.

dskjhfdlkdjhl
31. mar 2022

Chybu robite, ze sa date presvedcit na to, aby k vam prisli. Keby mi zavolal, tak zarucene by sme mali ine plany a keby aj prisli, doma by nikoho nenasli. Ak sa nevedia na navsteve normalne chodit, tak to treba zarazit a najlepsie tak, ze naozaj nebudete doma, nech si trhnu.

janetinka27
31. mar 2022

problem je uz v tom, ze svagor nerespektuje tvojho muza. takze nebude respektovat ani teba a bude vo vztahu k vam dominantny. v prvom rade si poriadky musi urobit tvoj muz, ale tam to bude tazke, jednoducho ten vztah je medzi nimi uz dlhodobo. vztah dominancie medzi nimi sa uz asi nezmeni, jedine co sa da zmenit je, ze svagor zacne respektovat vas postoj (aj ked si bude mysliet svoje).
ak s manzelom drzite v tejto veci spolu, je to plus. musite byt tvrdsi, neustupnejsi. nie je mozne, aby sa svagor spraval u vas ako doma a aby tebe hovoril, ze si rozmaznana alebo aby si bola za sprostu. alebo aby ti hovoril, ze nemate deti, tak sa nemas co vyjadrovat. aj keby si sa neviem ako dolezito spravala, tak si toto k tebe nemoze dovolit.
tvoj muz mu musi razne povedat, co si nezela. ale ja ta chapem, my sme tiez taki, ale moj muz sa uz naucil vystupovat asertivnejsie, ked sa dostal spod papuce svojej rodiny a dokaze sa s nimi rozpravat otvorenejsie a viac si stat za slovom a nenecha uz po sebe bliakat.

janulicka24
31. mar 2022

Z niektorych veci sa podla mna prilis robi veda. To s tymi sminkami, z toho by som vedu nerobila, ved je to dieta. K tomu, ze chcu prist na vikend, tak to proste cez to vlak nejde. Nemame obaja volno, tak nie, potrebujeme svoj klud a dovidenia. Ale to si musi tvoj muz povedat.

luccija
31. mar 2022

A čo čakáš od alkoholika?lebo, keď niekto príde vždy opitý na návštevu je alkoholik.Aky je dôvod, že chcú prísť k Vám na víkend?neviem oni prídu ráno a ty budeš spať po nočnej?Vy bývate so svokrovcami a švagor príde vlastne domov?

autor
31. mar 2022

@nyusika Tak máš asi rada, keď ti skáču po hlave... Ja som dôležitá v prvom rade pre seba, pre manžela a pre ľudí, ktorí ma majú radi. Tak isto je pre mňa dôležitý manžel a ľudia, ktorých mám rada. Čo je zlé na dôležitosti? Že si nechcem nechať srať na hlavu? Ty sa nepokladáš za dôležitú pre samú seba? Nechávaš na seba srať?

autor
31. mar 2022

@janulicka24 Tie "šminky" sú dosť drahé. Ja mám chorobu a alergie, preto musím používať takú kozmetiku. Ja som jej to aj hovorila, keď sme sa o šminkách bavili, že si ich šetrím, lebo sú drahé.

autor
31. mar 2022

@luccija Máme vlastný dom a oni od nás bývajú 2 dediny

banalu
31. mar 2022

@nyusika zeby svagrova zena? 🤣
Neviem ako vychovavate deti vy, ale mne by mama dobre vynadala, ak by som si toto dovolila a tak vychovavam aj moje dieta. Rodina/nerodina, je to ich dom ich sukromie.. este keby to urobila 10 rocna, mozno pochopim, ale 15? 🤣 Ale no tak

mila23
31. mar 2022

no podla mna 15-rocna nie je male decko aby nevedela,ze ked si chcem nieco pozicat, tak sa mam spytat....keby to bolo 3-4 rocne dieta, tak este chapem. Ked su u Vas, mali by dodrziavat Vase pravidla.
By ma zaujimalo ci aj doma si 15-rocna utiera sminky do bieleho uteraka a nikomu to nevadi?
A akoze sa pozvu na vikend? Nepoviem,keby byvate daleko a niekam idu do Vasho mesta nieco vybavit / na vylet a vramci toho sa uz Vas zastavia..ale nie,ze sa nanominuju ze prideme na vikend a Vas nazor ma nezaujima...akoze co cely den u Vas robia? sedia na gauci a obskakujte ma a robte mi program? ked byvaju kusok od Vas?

anjelaa
31. mar 2022

15 ročná nie je dieťa. Je to vyslovene drzé si toto dovoliť na návšteve. Očividne majú benevolentnu výchovu. Tu nepomôže nič, iba byt asertívne nekompromisný. Keď poviem nie, tak budem trvať na tom, že nie a nevpustím ich do domu. Švagor to pravdepodobne nepochopí, ale to je už jeho problem. Držím palce 🙂

nyusika
31. mar 2022

nie, nemam rada, kd mi ktokolvek skace po hlave.
ale dokazem prekusnut, ked sa obcas niekto sprava ako hlupak...vseobecne.
a viem rozdelovat dolezite od nedoleziteho.

lubina
31. mar 2022

Tak takeho svagra mat, tak ma asi porazi....aby ku nam chodil vzdy opity!! Preto je taky odvazny a hovori vam, ako sa mate vy spravat. To kde sme. A so sminkami - to su osobne veci, ktore sa nepoziciavaju!! A najma ak mas alergie a choroby. To ak niekto nechape, tak uz neviem. Ale 15 rocna sa ma urcite opytat. Chodi vam jednoducho po dome a prehrabuje veci?? Ved nie je mala. Mam taky pocit, ze svagor s rodinou sa k vam chodia najest a nechat sa obskakovat. Oni maju oddychovy vikend a vy dvaja s muzom nervy....jednoducho ich nepusti dnu, alebo odidte na vikend niekam, ku tvojim rodicom, alebo si urobte vylet vy dvaja. Netolerovat taketo spravanie.

diusqa761
31. mar 2022

Tak to nasáčkovanie na víkend je poriadne mimo. Nikto by sa mi len tak bez môjho súhlasu nenanutil na víkend ku mne domov. Normálne by som zavolala že je to VÁŠ domov a len VY si rozhodujete kedy do neho niekoho pustíte a kedy nie. Máš nočné , chceš sa vyspať takže žiadna návšteva nebude a ak aj prídu necháte ich vyklopávať pred bránou ale neotvoríte. To čo švagor robí je maximálne neúctivé a robí to lebo môže , lebo evidentne mu to vždy prejde.

bashee
31. mar 2022

Normalne neotvor a nech si trhne svagor nohou. Ja mam sice fajn pribuznych v tomto ohlade ale nebavi ma sa s nimi stretavat, obtazuje ma to. Stale by k nam chodili lebo my mame dom a oni byt. A ja som tvrda, proste nepozvem, nemam cas alebo chut. Nezaujima ma to. Ich deti si tu robia co chcu, nevedia kedy prist ani kedy odist. Raz ked som nala este 3 mesacne babo k nam prisli s 1,5 hod meskanim. S muzom sme chceli ze navsteva tak 2-3 hodky a potom este budeme spolu ako rodina a oddychneme si. No kdeze. A milost odchadzala s koncom televiznych novin. Odvtedy som dala stopku. Aj minule sa misen tlacila svagrina ze vonka je pekne ze chce prist na zahradu. Lenze moje dieta sa budi o 4, dovtedy x krat hore a nechodi. No a ja ho na rukach na zahrade nebudem nosit aby si oni mohli uzivat slniecko. Nech idu na ihrisko.takisto sa vyhnam vyletom s nimi. A co teraz? Normalne si rob jak uznas za vhodne.

a_alexandra_a
31. mar 2022

Tak dcérenke by bolo asi treba povedať, čo sa patrí a čo nie, ale od toho sú rodičia.
Ale že mi niekto oznámi, že príde na víkend prespať, bez toho, že by sa spýtal, či nemáme program, alebo celkovo bez pozvania, je poriadne za čiaru. Švagor by si mal uvedomiť, že nie je pán tvorstva. To nie, že ty sa robíš dôležitá, ale jednoducho každý normálne zmýšľajúci človek vie rozlíšiť, čo je slušné a čo nie.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
31. mar 2022

Aj tak nevidím dôvod prečo majú prísť?povedala by som, že po nočnej ako sa vyspím ideme prec

h2
31. mar 2022

@nyusika To myslíš vážne? OK, ani mne by nevadilo, keby si neter skúšala moju kozmetiku, ale dokážem pochopiť, že niekomu to môže vadiť veľmi. Ale ide skôr o to, že ona sa ozve, že jej to vadí a on jej povie, že je sprostá?! A keby sa ku mne niekto chcel pozvať a ja poviem, že mi to nevyhovuje a on mi na to, že jeho to nezaujíma, tak s takým človekom sa nemám viac o čom baviť. (To píšem ako človek, u ktorého bežne a často návštevy prespávajú, nemám s tým najmenší problém. Ale keď mi to raz nevyhovuje, tak neexistuje, že mi niekto toto povie!)

zankapetro
31. mar 2022

tak ale od toho mas muza, aby bratovi povedal proste nie alebo jednoducho vypol tel a povedal, ze idete niekam prec. ako hento by som si isto nenechala a by videl, aku spatnu naloz by bol dostal

henrietkatr
31. mar 2022

Pozri pokial si nedaju dospeli povedat, tak hold smola a este ked maju nevychovane decka, no nic nepustila by som ich na navstevu, teraz bude teplo ked tak sa stretnut niekde na kave a bodka.

tarvika
31. mar 2022

akoze tie sminky by aj mna dozrali. kozmetiku ma pouzivat jeden clovek, nech sa tam nezanesu cudzie bakterie. mne keby niekto poskusal, tak to rovno vyhodim. ani dcere nedovolim, nieto 15r neteri (ak by som ju mala).

makova333
31. mar 2022

Auitorka: Ustupovat a nechat si srat na hlavu "pre pokoj v rodine" este nikomu ziadny pokoj v rodine neprinieslo. Vies preco? Lebo naroky na to co si k vam ludia potom dovolia sa budu stupnovat. Takze treba byt asertivni obaja. Nie, tento vikend mame iny program. Nie, opity k nam neprides. Nie, teraz nam to nevyhovuje. Neprajem si, aby si pouzivala moje sminky a prezerala si mojej osobne veci. A podobne. Nabuduce bude co, pozicia si nohavicky? Ale, v provom rade tvoj muz sa bude musiet zacat spravat ako dospely clovek a nie ako ustrachany maly brat. Aj za cenu nepokoja v rodine.

nwnw
31. mar 2022

Ja by somasi zacala ziapat a tedaneviem ci skor pre tu kozmetiku alebo pre ten biely uterak 🙈🤣. Myslim, ze by uz neprisli nikdy.
Som vrieskala aj ked v decembri nechali hodinu otvorene okno v kupelni muzovi pribuzni. 🤷

bu1bu
31. mar 2022

Nepustila by som ich už dnu a koniec… žiaden rešpekt z ich strany, žiaden rešpekt z mojej… takýto človek by viac prah mojich dverí neprekročil a aj svokra by sa mohla na hlavu postaviť.. ( ja viem, ukazovať svaly od klávesnice vie každá z nás…) ale ako sa poznám toto by skončilo hádkou. Tvoj manžel si evidentne uvedomuje že kde sú hranice, ale chce byt za slušného pred rodinou… Hodila by som reč aj s ním hlavne ohľadom rešpektu ( vid moja druha veta) … ste dospeli, samostatní ľudia, nastavte im hranice lebo oni si budú dovoľovať už len viac… aj za cenu že budete drzí…

a_alexandra_a
31. mar 2022

@nwnw Tak to si trochu prehrotila 😀