icon

Švagriná a moja dcéra

bodka288
24. mar 2014

Sestra manžela si vyžaduje do slova stretávanie s mojim dieťaťom. Všetko začalo ak som porodila. Do všetkého zasahovala, a ne jeden krát mi zobrala malkú z narúča, kedy pľačkala. Vraj, že ona vie lepšie ako na moje bábätko :( Povedala som si, že ok možno je prvý krát krstná, tak si chce to užiť, ale po pol roka keďže to ne ustupovalo- ozvala som sa, že je to naše bábo a sami chceme ju vychovávať. No to bola hádka! Začala mi vykrikovať, že zle sa starám o dcéru, že robím kolo nej nepochopiteľne veci. Že ako môžem kŕmiť ju tom čom ju kŕmim. No proste dosť mi ublížila :( Vždy kedy sa s ňou stretneme, ja som úplne dole, a sa musím dávať do kopy 3 dni. Naznačím ešte, že manžel ne chce, alebo boji sa ozvať, lebo par krát mu pomohla, ale doma dosť sa na ňu stážuje. No ne obránil ma, a zrazu ešte s úsmevom naznačila, že iba ja mam problém. Ona ma svoje diéta tiež ešte malé, a preto ne chápem. Prečo rieši mňa a našu milovanú??!! Na tento moment vidíme sa sporadicky, lebo ja som sa zasekla, a sa držím, že pokiaľ sa mi ne ospravedlňuje, ne budem komunikovať.
Problém je v tom, že ona ma ne rešpektuje a sprava sa ku mňa ako k vzduchu, a k mojej dcére, ako by ne mala mamku.
Pomôžte mi ako na takúto osobu. Ona stále všade rozprava, že bude o kontakty s malou bojovať. Bojím sa, že manžel jej podľahne a zaberú mi dieťatko. Prosím o pomoc !!!

Strana
z2
evelynm
24. mar 2014

@bodka288 , v tom pripade klobuk dolu, lebo ako cudzinka si to napisala ozaj dobre. Veru mi nenapadlo, ze nie si Slovenka. Ale aj tak citim malo sebavedomia a v tom by ti mohol byt manzel oporou. Je mozne, ze si neista aj preto, lebo nevies, kolko si slovenske zeny nechaju dovolovat od pribuznych, mozno porovnavas s tym, ako je to u vas. Ale ak sa budes riadit svojimi pocitmi, svojim materinskym instinktom, urcite urobis dobre.

ivett1
24. mar 2014

@bodka288 ako ti už mamičky poradili, musíš sa o tomto tvojom probléme porozprávať s tvojím mužom... a dieťatko sa snaž držať čo najďalej od švagrinej/krstnej ... ako, ja nechápem, prečo si jej to dovolila... nie je u nás zvykom, aby sa rodinní príbuzní starali o naše deti... iba, ak by to robili v dobrej viere, že ti pomáhajú a s tvojím súhlasom...inak je to proti dobrým mravom...samozrejme, že veľmi radi kecajú do výchovy (hlavne tí, ktorí ešte deti nemajú...😀), ale ...zostane len pri tom...nikto ti nemôže vziať tvoje dieťa len preto, že si myslí, že on by ho vychovával inak a "lepšie" ... zodpovednosť za výchovu vlastných detí je len na rodičoch...tak hlavu hore a držím palce...

luvika
24. mar 2014

@meamak no ved to, ze ta svagrina bude mat volnu cestu s dovolenim mamicky a bude to brat ako normalne.

sandracs
25. mar 2014

@bodka288 Ahoj, na cudzinku veľmi pekná slovenčina 🙂 Vaša situácia nieje v poriadku, niesom zástankyňa radikálnych riešení, ale tu vidím potrebu prerušiť dočasne kontakty so švagrinou. Páči sa mi názor @meamak, v pracovnom kolektíve mi raz veľmi pomohol, ale myslím, že v tomto prípade by nefungoval. Správanie švagrinej je choré - čo nemyslím ako urážku. Ale urobiť si zmysel života s dieťaťa a rodiny svojho brata, ak mám vlastnú rodinu a dieťa poukazuje na to, že švagrina má zrejme vo svojej rodine závažný problém, alebo osobný neriešiteľný probléma tak si našla zmysel a ventiláciu svojich problémov prenesením na inú ženu. Cíti sa zrejme dôležitá a potrebná tým, že "zachraňuje" bratove dieťa bez ohľadu na to či toto záchranu potrebuje. Samozrejme, môžem sa mýliť, nepoznám Vašu rodinu, ale ja vidím problém nie vo vzťahu medzi Vami, ale niekde inde, kde zrejme nemáš dosah. U týchto ľudí žiaľ komunikácia nepomáha, tam je potrebný psychológ a riešenie švagrininho reálneho problému.

lenbea
25. mar 2014

@bodka288 najlepšie je nestretavať sa. ak ma dieťa, nechapem, prečo to robi. nech sa stara o svoje. ale normalna určite nie je . a treba na nu isť ostro. povedz, že ju udaš za ohovaranie a narušanie slobody, alebo volačo si vymysli. a mužovi stale hovor, či chce, aby Vam rozbila rodinu. nemôže sa riadiť podla nej, i ked je taka agresivna. on ma svoju rodinu, za ktoru je zodpovedny, aj za to, ak si nevie narobiť poriadky so sestrou.

kveta
25. mar 2014

@bodka288 U nas v rodine mam tiez niekoho, kto si rad privlastnuje dieta inych. A vies co? Moje dieta v zivote nazivo ani nevidel. A bucham sampus, lebo na moje dieta sa nenaviazal. Na dieta mojej svagrinej ano a dokonca boli vyhrazky sudmi.. Takze neukazovat jej dieta, nekontaktovat sa s nou. Vnimaj ju ako zlodejku deti a zrus vztah s nou.

tinka8873
28. mar 2014

Čítam i nedôverujem... ako si mohla také dačo dovoliť?! Ja tiež ne som Slovenka a cítim sa občas sama, ale a i kedy by som mala sama zomrieť ne prepustim ku sebe takých ľudí. Však to je Tvoje dieťa. Ty si je nosila pod srdcom a porodila. Nikdo ale nikdo si ne môže určiť zadné práva ku babatku okrem Tebe a manžela. Kedz Ti môžem odporučiť hneď reagovať na zasahovanie do výchovy. A kedz to bude na nič tak prerušiť stretávanie. No iba by mi takto vyskúšal vydierať s rúk dieťa alebo súdom strašiť. No ja so svojim temperamentom poslala by som rovno do ... bojuj si o kľud pre seba a tvoju rodinu. Však čo Tá zaima to si pomyslí Tvoja svagrina... Však to je choré, čo si tu napisala. Drž sa mojko a sa fakt zobud. Ty si matka !!!!!

Strana
z2