Švagriná a škôlka
Ahojte, zienky. S muzom sme mali dost velku vymenu nazorov a chcela by som vediet vas pohlad na vec.
Ide o to, ze dcera nastupuje od septembra do skolky, kde uci moja svagrina (muzova sestra). Schvalne sme volili tuto skolku, lebo maju menej deti v triede, su jednotriedka, cize 3-5 rocni spolu, a hlavne kvoli svagrinej, aby sme malej ulahcili adaptaciu, kedze ju pozna a travi s nou vela casu. Je to obecna skolka vo vedlajsej dedine. Podavali sme aj prihlasku do mesta, kde ju tiez vzali do statnej skolky, ale prevazili tieto argumenty a rozhodli sme sa teda pre obecnu skolku. Problem nastal dnes, ked sa svagrina pochvalila muzovi, ze je tehotna, uz v 4. mesiaci. Ako prve mi napadlo, ze o tehotenstve musela vediet uz v case vydavania rozhodnuti o prijati, no nic nepovedala. Chapem, ze nechcela tak skoro oznamovat, ale citim trochu krivdu voci nam aj dcere. Keby bola v tom case aspon svojmu bratovi naznacila, ze sa asi zadarilo, vec sa ma tak a tak, zvazte si, ci ano alebo nie, tak by sme volili tu druhu skolku. Kedze v septembri uz bude v pokrocilejsom stadiu tehotenstva, mozno ani nenastupi do prace. Ma uz 41 rokov, nikto nevie, ake bude tehotenstvo. Muz sa vyjadril, ze pohoda, o rok malu prelozime do inej skolky, mna to ale neskutocne hneva, lebo mohla ist rovno do skolky v meste, kde ju prijali a nemuseli sme zbytocne riesit ziadne prestupy. Podla muza riesim blbosti. Podla mna to od nej nebolo celkom fer. Co si myslite vy?
Ze to naozaj vtedy nemusela vediet. A riesis krivdu, ktoru si si vymyslela, ze sa ti asi mozno hadam takmer stala.
Ale riesis ju tak vehementne, ze sa kvoli nej aj s muzom dohadas.
Zamysli sa nas sebou, co stvaras. Budicek.
Podla mna histercis, zbytocne sa hnevas na svagrinu, svagrina je tehotna a bude v skolke pokial je to jej stav dovoli a hotovo. Tuto skolku ste vybrali aj koli niecomu inemu ako si hovorila, malo deti v triede, pravdepodobne blizko k vasmu bydlisku. Dcera si zvykne a niekedy je mozno lepsie ked je tam cudzia ucitelka a nie niekto znamy - este by mohla ziarlit, ze sa jej teta venuje inym detom viacej ako jej. Podla mna si uplne neracionalne nahnevana na svagrinu lebo sa bojis ako bude reagovat tvoje dieta na skolku. Ukludni sa a nechaj svagrinu zit v klude svoj zivot. To, ze vam neoznamila tehotenstvo nie je vobec ziadny podraz voci vam
@anonym_autor myslím si o tom, že ak by som pracovala v škôlke, tak by som tam nechcela mat dieťa z rodiny a myslím si, že svagrina môže oznámiť svoje tehotenstvo, kedy ona uzná za vhodne. Musí byť super, teba mat za svagrinu. 🙄
@anonym_autor tak na jednej strane chápeš, že nechcela hovoriť o tehot. predčasne a na druhej strane mala naznačiť. To sa ako dá prosím ťa? Naznačiť, aby ste vedeli aj nevedeli a jej tehotenstve. A tá škôlka je podľa mňa lepšia voľba, bez ohľadu na to, či tam švagriná v septembri nastúpi alebo nie.
@anonym_autor a švagriná vie, že ona bola hlavný dôvod, prečo ste zvolili túto škôlku? Každopádne, aj keby vedela, za týchto okolností by som ani ja nevytrubovala tehotenstvo do sveta do istého času..rodina- nerodina..veď možno sa sa dcere v škôlke zapáči a nebude musieť vôbec prestupovat..a ak prestúpi, nebude ani prvá ani posledná. Sorry ale ja som Team švagriná 🤷
Hysterku mať v rodine to je hotová radosť. Ty si jej mala pogratulovať a tešiť sa, že sa jej konečne zadarilo. Tvoja dcéra prežije aj s inými ľuďmi neboj sa.
Nemozem si pomoct, ale ty si fakt divna. Cely svet sa nepolozi z vasho dietata. Tisicky deti kazdy rok nastupuju do skolky k cudzim "tetam", nastupi tak aj to vase. Svagrine zagratuluj a tes sa s nou.
A riesili ste dceronu skolku aj so svagrinou? Ze pocuj Zuza, davame malu do skolky kde pracujes aby sa lahsie adaptovala. Ci ste len skolku vybrali ?
@anonym_autor normálne ju daj do tej škôlky a uvidíš. Lepšie je mať skolku blízko ako v meste
A ak by naznačila a niečo sa zomrelo a o babo prišla, potom by si bola naštvaná na koho,že ste dcéru dali do mestskej a nie obecnej skolky? Muž má pravdu. Reaguješ neprimerane.
Véd všetky plusy obecnej skolky ostávajú akurát ju bude ucit iná pani učiteľka tak isto, ako by ju iná pani učiteľka učila v meste.
Neuviedla si ani jedno plus v úvode pre mestskú skolku. Iba, že ju tam zobrali.
A aký je problém?či tam švagriná bude či nie aj tak by som si vybrala tu obecnú škôlku kde je menej detí a zmiešaná skupina.Preco ju chcete po roku dávať preč?ešte ste nenastúpili a už viete čo bude o rok.S najväčšou pravdepodobnosťou to tak bude, že švagriná v septembri kvôli chorým deťom atď nenastúpi.A to, že nechcela dopredu hovoriť o tehotenstve tomu chápem ktovie koľko x sa už nezadarilo a ani to neviete.Ano, riešiš hlúposti je prijatá a čas ukáže čo bude ďalej...neboj sa mala si zvykne netreba jej cestíčku zametať, ale chápem chcela si pre ňu menej stresu, že ju bude poznat
A jedna rada na zváženie, omnoho viac ako prítomnosť svagrinej pomôže dcérke, ak sa cez leto viac spoznáte a skamaratite s deťmi, ktoré už do obecnej skôlky chodia či budú chodiť budúci rok.
@anonym_autor Súhlasím s tvojim mužom, riešis sprostosti, nik nie je povinný vám naznačovať ani priamo informovať o tehotenstve, to sú len tvoje dohady, lebo život nebeží tak, ako práve chceme
A sranda, ze ty sa hneváš na švagrinú, že vám mala povedať a zároveň úplne egoisticky myslíš len na to, aby sa tvoje dieťa malo dobre a bolo v pohode. Pohoda svagrinej ti je ukradnutá.
Keď som čakala prvé dieťa, kamoške zomrelo babo v brušku v 9mesiaci týždeň pred pôrodom. Dovtedy ani náznak nejakej komplikacie či problému. Tak to mnou otriaslo, že my sme ani postieľku nemali kým som neporodila a veru prvých 5,6.mesiacov nevedel nik len rodičia. Ty fakt nechápeš, čo ťa švagriná môže všetko prežívať teraz.
Ako baby písali za gratulovať úprimne a držať palce, nech všetko dobre dopadne. A nemyslieť len na svoje dieťa.
@anonym_autor švagrinná si riešila svoje tehotenstvo ( možno i obvavy, vzhľadom na vek), ako učiteľka adaptáciu vníma inak ....nemôžeš sa hnevať, že neriešila vaše dieťa...suhlasím s mužom, .... nebuď taká ochranárska voči dcére, tym spravís pre dcéru najviac
Praveze uz len preto, ze tam robi z rodiny niekto ucitelku, by som tam svoje dieta nedala, ma dcera nejaku diagnozu? Ak nie, tak neboj zvykne si na cudzich ludi, tak ako kazde ine dieta. A ty sa nad sebou zamysli 🙄
@anonym_autor chyba nastala uz davno pred tymto vsetkym, nemali ste davat dieta do skolky kde pracuje svagrina, taketo rodinne a pracovne veci nerobia dobrotu a teraz ano robis z toho vedu, lebo kvoli vam ona nebude oznamovat tehotenstvo, ked to chce oznamit neskor.
@anonym_autor rozmýšľam ale hysterky majú niektorí muži doma
Radost s tebou zit,si uvedom,ze svet sa netoci a nikdy nebude okolo tvojej dcery.Len ja ja ja a znova ja.Cloveku az zle pride z takych ludi ako si ty.
Prihlasku ste podavali v maji … je Jul. Ak ma svagrina muza/ frajera tak zadarit sa moze vzdy a nemusi Ti hovorit na druhy den, ked zisti, ze je tehotna. Ma svoj vek a mozno nejake problemy, tak to nechcela nikomu hovorit. XY deti ide k uplne cudzim ucitelkam a nema traumu. Prezije to aj tvoja dcera …. Skolku ste mali vyberat podla logistiky nosenia a vyzevihovania a kvality, nie podla svagrinej. Ta moze dat aj vypoved kedy chce a nemusi vam
To oznamit. Riesis blbosti muz ma pravdu
Autorka ukludni sa, niesi stredobod vesmiru a ani Vase dieta.... aj svagrinna ma svoj zivot. Kks aby si sa citila ukrivdena skrz toto ? Vrchol 😃
@anonym_autor teraz ti táto situácia vadí a keď bude cez leto zavreta skolka alebo čokoľvek, budeš automaticky strkať dieťa ku švagrinej, lebo ved ona sedí doma na riti na materskej a ty chodíš do prace, môže ti postrážiť. Je dosť drzé že v tejto situácii si zaujala takýto blby postoj.
Tehotenstvo je veľmi citlivá téma. Je len a leb na nej, kedy to chcela oznámiť. Milujem takýchto ľudí, ktorí silou mocou chcú všetko otočiť na seba.
Ja len dúfam, že ju nezdrbete a nepokazíte jej radosť z oznámenia/celkovo tehotenstva len kvôli tomu, že vaša dcéra pôjde do školky k cudzím učiteľkam.
@anonym_autor teraz ti táto situácia vadí a keď bude cez leto zavreta skolka alebo čokoľvek, budeš automaticky strkať dieťa ku švagrinej, lebo ved ona sedí doma na riti na materskej a ty chodíš do prace, môže ti postrážiť. Je dosť drzé že v tejto situácii si zaujala takýto blby postoj.
@mamutka ty máš čarovnú guľu?😛toto fakt dokážu len zeny
Podľa mna si sebecka . Švagriná ma dosť rokov a mohlo sa hocico stať . Vôbec sa jej nedivím , že vám to nepovedala . Ty riešiš skolku a ona to najvážnejšie čo nosí pod srdcom
Keby ti pred mesiacom naznačí že nie, nedávajte ju ku mne, tak by si sa buď urazila na smrť, že čo to ma znamenat alebo vyzvedala silou mocou, keď to oznamovať ešte nechcela, pretože vyšší vek..
Hwj, riešiš kravinu.
Učím v MŠ. Po dlhom snažení a dvoch potratoch som otehotnela v 38. Keďže som krvácala, šla som hneď na PN. Okrem manžela o tom nevedel nikto dobré 4 mesiace. Ani moje kolegyne, ani naši rodičia, jednoducho nikto. Rodičia detí mi pravidelne písali kde som a kedy sa vrátim. Až keď som konečne prestala krvácať a bolo mi ako tak fajn niekedy v polovici tehotenstva, oznámili sme najbližším našu radosť. Kamaráti a okolie sa to dozvedeli až v deň, keď sa drobec narodil a dali sme krátku informáciu na Fb. Byť tvojou švagrinou a dostať takúto výčitku do očí, neviem čo by som ti povedala. Zamyslela si sa aspoň na chvíľočku, ako sa asi cíti? pre ňu je tisíckrát dôležitejšie jej bábätko, nie to tvoje. Ona nemá právo byť šťastná? je to od teba veľmi bezohľadné, naozaj. Akú krivdu vlastne cítiš?

ja ju chapem v tom veku je tehotenstvo neistene v prvom trimestri urcite sa tam bude malej pacit menej deti atd nelamala by som palicu