Švagriná a svokra ma prestali volať do mesta
Ahojte, dlhsie rozmyslam ci napisem sem ale predsa len by som chcela poznat nazory aj inych ludi, ide o to ze sme zvykli so svokrou a svagrinou chodievat do mesta na nakupy alebo len tak posediet ale v poslednom case ma prestali volat a odvoodnili to tym zevraj som chronicky stazovatel a vdaka mne sa posledne dva razy citili dost neprijemne lebo som sa stazovala..ja vam opisem tie dve situacie a chcem poznat vase uprimne nazory ci teda som narocna a staovatel alebo by ste sa stazovali aj vy..napisem vsetko tak ako sa odohralo nejdem nic prikraslovat alebo prifarbovat nech si spravite nazor samozrejme akceptujem aj kritiku,,mozno som fakt ja ta divna:
1 situacia: Isli sme so svokrou a svagrinou cca dva mesiace dozadu na obed do restauracie mala som meniny tak som ich pozvala:..ja som si objednala panenku s omackou a zemiaky, svokra palacinky a svagrina svieckovu, mne doniesli jedlo ako polednej kedze som bola uz hladna ako vlk s chutou som sa don pustila..poviem vam ze taky hnus som nejedla uz dlho..omacka total presolena zemiaky studene akoby s chladnicky vytiahnute, dala som omacku ochutnat aj svagrine tú až naplo..povedala ze ci tam niekto vysypal celu solnicku alebo co..no fakt sa to nedalo jest..tak som zavolala casnicku ze jednoducho nech mi to vymeni lebo neda sa to jest, tak sa na mna kyslo pozrela zobrala tanier a doniesla mi znova to iste..opat sa situacia zopakovala kedze samozrejme opatovne omacka slana ako poraza..tak sa ma casnicka opytala tak ustipacne ze ci niesom tehotna ked je mi vsetko slane lebo vraj podla kuchara je ta omacka ok..hovorim ze nie som a ze urcite ta omacka ok nieje, potvrdila aj svagrina ktora ju tiez ochutnala..a ja odmietam platit za obed ktory som ani nemohla zjest..tak som ju poprosila ze nech mi doniesie polievku aspon, mali tam sparglovy krem s nejakym cipsom.tak zobrala tanier s omackou ze o chvilu je nazad, doniesla mi polievku ale tak ze mi ju hodila takou silou na stol ze polievka vyprskla rovno na moje nohavice a ešte kusok aj na zem..vtedy som uz vybuchla zavolala som nadriadeneho ze co to ma znamenat taketo jednanie..donesu mi hnusne jedlo a namiesto aspon ospravedlnenia sa ma drzo pyta ci som tehotna a hodi mi polievku ako psovi..tak sa nam potom ospravedlnil az jej nadriadeny a mali sme obed vsetky tri zadarmo.
2. situacia: dva tyzdne dozadu mala manzelova starka jubileium tak reku ze jej pojdeme pozriet nejaky darcek vsetky tri do nakupneho centra, nasli sme taky mensi obchodik s darcekovymi predmetmi a kedze starka je velmi pobozna natrafili sme tam na taku krasnu sosku anjela cena sosky bola 28 eur (samozrejme ze to nebol jediny darcek ktory dostala od nas).predavacka sa nas opytala ci chceme aj darcekove balenie co sme odmietli s tym ze si to zabalime sami, svokra chcela zaplatit kartou kedze hotovost sme nemali ale terminal jej kartu nebral tak som saponukla ze ja zaplatim, prilozila som kartu (velmi som to nesledovala lebo mi vtedy zvonil telefon) predavacka nam dala sosku do takej papierovej tasky zobrala som blocek a odisli sme, potom ako som dotelefonovala pozeram ze mi odisli z uctu 37 eur cize o 9 eur viac nez ako stala soska..tak sme sa vratili nazad a pytam sa predavacky uplne kludnym tonom ze doslo asi k omylu lebo sme akosi viac zaplatili nez ako sme mali, tak ona zobrala blocek a ze nie vsetko ok ze soska 28 EUR + zabalenie darcekove 9 eur, tak jej hovorim ze ake zabalenie ze ved to sme jednak odmietli a jednak nam to hodila len do jednej papierovej tasky ktora ma hodnotu tak mozno 50 centov..ze ved sme tu boli 20 minut dozadu..zacala tam gulat ocami a ze ked nam to nablokovala tak asi nam dala aj darcekove balenie a ze to ze my sme to potom hodili do tasky a vratime sa to reklamovat tak to nieco vypoveda o nas..no zeny do mna vtedy pumpa..hovorim tak do prcic vidite ze je to taska z vasim logom ale je to obycajna papierova taska nic darcekove tu nieje ako nam mozno nauctovat 9 eur navyse za nic..uz som ale takmer kricala lebo ma dozrala..tak zahlasila ze dobre ze sa mam ukludnit a ona to vystornuje je tam toho..a tych 9 eur mi vrati, tak som jej povedala ze za takyto pristup chcem vratit aj peniaze za sosku, sosku som jej tam polozila ze to kupime inde..lebo odrbavat sa nenecham..a na to prisiel dalsi gol, ze ked som platila kartou ona to nevie vratit tie peniaze..pocula ma tam nejaka jej kolegyna lebo uz som bola fakt nasrata ta prisla..pozrela blocek dala mi peniaze, a odisli sme..( to som uz skratila)--a teraz mi dajte vase nazory..co by ste robili alebo ako by ste sa zachovali vy
No podla tvojho opisu situácii si myslím ze reagujes dosť prehnane a rýchlo sa dostávaš s ľuďmi do konfliktu.
Nie koli tomu ze si sa ozvala. Je úplne normálne sa ozvať keď ti donesú presolene jedlo alebo omylom naúčtujú viac. Takéto situácie sa stávajú bežne a väčšinou sa dajú vyriešiť k spokojnosti všetkých bez nejakej zbytočnej drámy okolo.
Celkom by ma zaujímalo co za omáčku si mala k tej panenke. Častokrat býva nivova a ta proste slaná je. Neviem stačilo sa normálne opýtať či je už hotová alebo ju robí zvlášť pre každú porciu a nejak sa podľa toho zariadiť. Fakt neverím ze by bol kuchár taky sprostý ze by znova osolil niečo čo mu vrátili ako presolene.
Každopádne pokiaľ išlo o nejaké gastro peklo lepšie napísať recenziu na Google ako robiť cirkus pre nič a objednávať si 2 krat to isté jedlo keď mi nechutilo
S tou predavačkou tiež bizár. To vám vážne tvrdila ze ste darčekové balenie vyhodili? Sama proti trom? Stačí jej s úsmevom odpovedať ze tak isto mohla naúčtovať, balenie si nechat a predať ďalšiemu. Keď to predávajú ma to isto spočítané.
Nie ty si proste potrebovala viac drámy okolo. Co si platila kreditkou vedia vrátiť iba na účet, nemôžu ťahať peniaze iba tak z pokladne, ale zrejme ta už mali dosť preto ti to vrátila radšej zo svojho
No neviem, ale podla mna tvoje spravanie bolo primerane situacii. Aby mi predavacka nauctovala 9e za nic a este ma obvini ze som podvodnicka tak mam byt submisivne ticho a s usmevom ze nic v pohode stane sa? 🤦♀️
A v restike ma obliat polievkou a ziadne prepacte, a ja zas nic s usmevom ved nic stane sa?
Svokra a svagrina asi mali zamienku ako sa vyhnut tvojej spolocnosti.
tazko povedat ci to bolo cez ciaru ci nie, neboli sme tam. ale je neprijatelne, aby casnicka hodila polievku tymto sposobom (to moze len vo filme) alebo aby predavacka po 20 minutach od nakupu nevedela, ze vam naozaj nic nebalila a este vas aj obvinila.
toho anjela by som tiez vratila (jednak drviva vacsina soch anjelov nema nic spolocne s krestanstvom), ale najma by ma urazilo obvinenie z podvodu a nechcela by som od nich nic.
no a svokra a svagrina sa naozaj mohli citit neprijemne, mozno to bol pre nich neprijemny zazitok a nechcu sa uz ocitnut v konfliktnej situacii. ludom sa neda nic nanutit, ked nechcu, vela s tym neurobis
Pozri, ak máš guráž pozri sa na túto situáciu zhora, ako by si to nebola ty.
Buď uprimna ( nás presviedčať nemusíš) .
Akým tónom si rozprávala s čašníčkou? zvýšila si hlas? Bola si drzá? Keď pozeráš z vrchu na seba si hrdá na svoju reakciu?
Či dalo sa to zvládnuť aj s väčšou graciou, nadhľadom....lebo nie je ozvať ako ozvať. Závažia drobnosti. Keď si bola nahnevaná určite si vyzerala smiešno -trapne...asi sa za teba v daný moment švagriná so svokrou hanbili...lebo fakt moja sestra je taká istá. Keď sa jej niečo nepáči vždy sa ozve ale je pri Tom nervózna a nahnevaná a zvýši hlas, mimika tváre smiešna ...je to nepríjemné...preto ti napíšem Ozvať sa treba , áno veď si platis za službu. Ale buď príkladom. Bez zvýšeného hlasu, bez drzosti, bez štipky irónie, bez hnevu ..lebo keď na niekoho útočis aj keď právom, čo začne robiť? Predsa brániť sa. Neziskas nič len ničis svoje zdravie a zrejme nebudeš obľúbená ...
Ja napr. Pracujem na Tom aby som vedela povedať keď sa mi niečo nepáči, ale ako dáma. Nie ako Mariša ktorá východila 2 triedy...a koniec koncom tento svet nepotrebuje toľko zlosti a hejtu. Buď prikladom pre svoju dcéru, kamarátov , že kritika sa dá povedať aj ľudsky a bez zvýšeného hlasu..vtedy na zmysel a budú si ťa vážiť aj tí ktorí ťa neobsluzili podľa predstáv...a možno do budúcnosti niečo zmenia. Takto si z teba len žarty urobia že pamätáš na tú harpiu? Veď to určite nechceš.
Reagovala by som takisto ako Ty, len dávam pozor na to, akým spôsobom začnem veci riešiť. Nedá sa povedať, či si reagovala dobre alebo zle, kedze sme nevideli spôsob a tón Tvojej komunikácie. Pravdepodobne si na inej vlne ako svokra a švagriná a pre dobro vzťahov možno bude naozaj lepšie, keď sa budete stretávať v rámci rodinných návštev
@lujza123 bola to slivková omáčka keďže ja mám strašne rada takéto ovocné omáčky k mäsu často ich robievam aj ja sama .a ešte raz píšem že nielen mne sa zdala presolena..a čo sa týka predavačky áno s kľudom angličana povedala potom ako pozrela účtenku že nám nauctovala to čo nám dala čože sošku aj darčekove balenie..20 minút dozadu..a že keď sme ho my niekam odložili a dali sošku do papierovej tašky a teraz chceme vrátiť peniaze že to o nás niečo vypovedá..takto to doslova povedala ...chcete mi tvrdit že vám keby sa toto stalo tak budete reagovať s úsmevom áno?..tomu mám akože veriť
@apolka77 presne vám poviem..keď som to išla riešiť oba razy som reagovala s úplným kľudom..ja niesom typ že hneď výbuchnem..každému sa môže stať chýba aj mne predsa ..ráznejšie som reagovala až potom keď na mňa obe takto "zaútočili" keď som napríklad išla s tou účtenkou tak som čakala ospravedlnenie alebo aspoň to suché " ok stala sa chýba" opravíme to..ale nie ešte mňa obviniť z podvodu..to bol vrchol pre mňa..a stavím sa že mnohé tu by reagovali podobne len teraz tu si hrudníky že nieee oni by to brali s úsmevom ešte by aj poďakovali asi
@autorka ja sa nie vzdy viem ozvat, lebo sme boli vychovavane tak, aby sme podakovali aj za to, ze nam ser*u na hlavu. Prvykrat som sa ozvala u dekana, ked som dostala znamku fx. Oco ma brzdil, ze to moze zle dopadnut. No v com.. ze ma vyhodi? Len by skusil. Ale - slusne som mu zavolala a povedala, ze nemam pocit, ze moja pisomna odpoved zodpovedala znamke fx. Vraj som opisovala. Sranda je, ze na skuske pritomny nebol, ale bol tam niekto iny. A zrovna ja, ktora, naopak, jedina neodpisovala a nosila zo skusok A-cka.. Ok.. na opravnom termine som si sadla rovno oproti nemu a ked sa pytal, ci je pritomna XY, tak bol hodne prekvapeny, ze sedim ledva na meter od neho. Po ukonceni skusky si ma este zavolal, ale z principu, aby neuznal celu moju pravdu, mi dal B. Druha situacia bola v zamestnani. Pred klientami sefka vypravala, ze som neschopna a debil. No nemienila som to znasat. Kedze bol februar a cas danovych priznani sa blizil zavratnou rychlostou, som jej slusne povedala, ze pokial s tym neprestane, koncim okamzite v tej minute. Odisla som hned po tejto mojej vete domov, aby sa zamyslela nad svojim spravanim. Druhy den spustila opat, aky som debil. Do minuty som jej odovzdala svoju dochadzku a povedala, ze som bola ochotna zotrvat, ale za tychto podmienok isto nie. Tych prikladov by som este mohla dost uviest.
Ale podstata toho je, ze z akeho dovodu sme povinni znasat nevhodne zaobchadzanie? A ked sa slusne a pokojne ozveme, tak sme povazovani za stazovatelov? Tak ked chcu, nech platia za nekvalitne sluzby. Predsa spominana restauracia aj obchod su zavisle na nasich nakupoch, nie my na nich, ja mam predsa na vyber z ich konkurencie. Takze za mna, reagovala si uplne v poriadku a ja by s tebou nemala problem chodit aj nadalej. A vies, co? Treba tomu ucit aj nase deti. Par dni dozadu som citala, ze uz male deti ucime tomu, aby sa podriadili - napr. v detskom kutiku ci ihrisku, ked cudzie dieta berie jeho hracku, co urobi dospely? Vlastnemu dietatu vezme hracku so slovami, aby nebolo lakome a podelilo sa. Ale preco?
Stalo sami že raz na mňa čašníčka vyliala pohár aj mi doniesli iné jedlo ako som si objednala ale to všetko bolo v poriadku čašníčka prišla ospravedlnila sa všetko ok..a vôbec som neriešila že na tú moju originál objednávku som musela čakať vyše hodiny..nesťažovala som sa ani nič.. synovcovi som objednala darček na narodeniny ešte som zaplatila sa expresné doručenie a aj tak som čakala vyše dva týždne na dodanie takže nesitihli doručiť do dátumu oslavy..ani vtedy som sa nesťažovala ospravedlnil sa mi emailom a tuším aj vrátili peniaze zw to proste nestihnú.reku ok..ale toto bolo moc proste
Dobre keď si si tak istá svojou pravdou prečo to potrebuješ riešiť tu. Je to tvoja pravda.
Švagriná a svokra nemajú radi konflikty asi to je zas ich pravda....
Bolo by zaujímavé vidieť video. Lebo ako som písala nie je dôležité že si sa ozvala aj ja by som sa ale AKO si sa ozvala.
A pýtaš sa na názor keď ti tu napíše polovica že si prehnala zas sa rozculujes a ďalšia polovica že súper si spravila tak ti to asi masíruje ego...ako dôležité je to či si ty spokojná sama so sebou svojou reakciou. Ak áno, my nemáme čo riešiť. A keď. Ťa trápia švagriná a svokra musíš si s nimi pohovoriť alebo aspoň s manželom ten ťa lepšie pozná že či si stíhačka harpia alebo to bola náhoda ....
Nerieš to,načo. Nechcú tvoju spoločnosť tak sa netráp analýzou situácii z reštaurácii a obchodov. Určite máš plno iných možností ako čas tráviť s nimi.
Buď rada, aspoň boli úprimne tak ako bývaš ty k ostatným
@winki13 ja si napríklad nemyslím ze som zakomplexovana, len proste nemám rada vyeskalovane situácie a ak sa to opakuje aj svokra ci kto ma pravo sa ozvať, že sa jej zas nepáči to. Ale vravím, ja by som jej asi nič nepovedala, nech sa necíti blbo. Môj muž je moj presný opak a tiež s nim už nikam chodiť nechcem lebo na neho sa tie situácie kedy je síce v práve, ale načo v kuse niečo riešiť lepia. 🙄
@alanko20 by sme dopadli 😅 ešte by sme za casnicku poháre umyli nech sa nehnevá. Museli by sme nakoniec pribrat do party presne takúto raznejsiu osobu 😁
Ja som bola roky potichu, iba sem tam drobná reakcia. Ale život ma naučil, že sa musím postaviť za seba. Slušne a asertivne.
Môj názor je, že si sa zachovala primerane.
Jedlo- studené a presolené,nie je štandard, určite by som požiadala o nápravu.zemiaky bachli studené na studený tanier, omáčka ani iné jedlo sa nemá presolit, veď majú podávať vyvážené chute, a zákazník si má max dosolit podľa svojich potrieb ,čo je určite lepšie. dosolit sa dá, odsolit nie.
Ja by som jedlo vrátila určite, keď treba aj 5x, alebo odišla nasrdená bez zaplatenia . Personál sa má správať profesionálne, verím že si neziapala, len si slušne reklamovala vadne jedlo, čo ti potvrdila aj švagriná, takže reakcia čašníčky bola určite neadekvátna a veľmi prehnaná,nevhodná. Buď sa mala správať a reagovať vhodné, alebo sa napr vymeniť s kolegom. Ofrkat zákazníka narocky jedlom je cez čiaru !. Keby náhodou, ok, ak náročky -žiadam preplatiť čistiareň. Aspoň prevadzkar sa zachoval slušne a nemuseli ste platiť.
Darček - 9e za darčekové balenie ?! To čo dávajú stuhu sa zo zlata ? A to ti sošku vložila do obyčajnej papierovej tašky, tak je správne že si reklamovala cenu .
Keby v kľude povie že došlo k omylu , snaží sa upresniť a vykomunikovat ako a čo sa stalo, ok, beriem. V kľude riešim .
ale že začala útočiť a urážať, to by som už nepredychala a asertivne by som ju poriešila. Veď vidíš že sa to dá, lebo kolegyňa bez slova vybavila, no asi ju pozná že je arogantná, tak sa snažila aspoň čiastočne napraviť prúser.
Je mi smiesne ako ti tu baby nakladajú, že si reagovala agresívne, pritom inokedy sama fráza, že druhí si k tebe dovolia iba toľko, koľko im to dovoliš.
Svokra aj švagriná ti dajú za pravdu, ale potom sa poserkaju, a nepodporia pravdu. Švagriná je puťka, tak nech nabudúce zje jedlo aj s pluvancom, mastným flakom na šatách, zaplatí plnú sumu a ešte aj bohatý tringelt nechá.
Áno je nepríjemné byť účastníkom konfliktu, lenže skôr sa mali zastať v kľude a podporiť teba, nie čušať ako vši pod chrastou.
To dokedy si máš nechať srat na hlavu ?
Čo jsu čašníčka a predavačka kráľovné sveta ?!?
Čašníčka a predavačka ešte neprišli na to, že nie sú tu ony pre Teba ale aj Ty pre nich.
A svokry by som sa opýtala, ako by riešila situáciu ona, keby zaplatila za niečo, čo nedostala.
Čo sa týka reštaurácie - vždy sa slušne ozvem ak sa mi nezdá byť niečo na mieste.
Oni dve keď sú také jednoduché, že sú so všetkým spokojne tak nech budú, potom aj naša republika tak vyzerá
Podla mna si mala smolu na debilov v sluzbach a zrovna to zazili ony dve s tebou. Chronicky stazovatel je podla mna nieco uplne ine a nie ze sa ozvem na hnusne jedlo a rozdiel v sume nakupu. Neznasam ked ludia sklonia hlavu a neozvu sa. Ja sa vratim doplatit aj co mi zabudli nauctovat, nepotrebujem nikoho peniaze, som tak spokojnejsia. Ale sa aj ozvem ked mi bolo ukrivdene. Neviem ci nejak vrieskala a robila to co tu niektore nazyvaju cirkus. Ja sa vzdy ozvem slusne a zvycajne to staci. Ale keby mi casnicka hodila polievku na gate, asi sa neovladnem a vykopem ju z restauracie ( obrazne 😃).
Z celej tejto diskusii mi vychádza,že svokra a švagriná sú osoby , ktoré majú charakter. Rovno ti povedali,že prečo ťa už nevolajú...bez akýchkoľvek okolkov 👍👍👍 .....inak klobúk dole,že si to riešila a nebola ticho 👍
Tak je fajn že si sa ozvala, ale ja si myslím že si to mohla riešiť aj slušne. Ja by som sa tiež ozvala, ale nemyslím si, že by ma reakcie dohnali až k zvýšeniu hlasu, cirkusu atď. Správam sa k iným slušne a tak, ako chcem aby sa iní správali ku mne.
A nechápem, keď mi niekto donesie presolený obed, že si objednám zas to isté? A čo si čakala? Tá omáčka sa asi korení v hrnci a nie pred podávaním na tanier. Mala si sa opýtať spoločníčok, ako sú s obedom spokojné oni a objednať si to isté. Alebo pozývam na obed do reštaurácie o ktorej viem, že varia dobre. Takže tvoje príbuzné sa asi s tvojim správaním nestotožňujú, tak ich pochop aj ty. Asi boli poriadne z toho v šoku. Z teba teda.
@apolka77 nepotrebujetem si ego masírovať ale zas reakcia typy " tak si si mala navariť doma',..to už je čo .
Asi budeš moja krvná skupina 😁.... určite by som postupovala ako ty.... a mimochodom- storno sa dá spraviť, aj keď si platila kartou, veď ona ti peniaze vracia v hotovosti na ruku 👉👍
Keby Sa to s tym jedlom stalo mne,urcite by som to reklamovala.
Ak by mi potom nervozna casnicka servirovala schvalne tak nastvsne polievku,ze mi skonci na gatoch,poriadne by som na nu skrikla-ja by som Sa nezdrzal a presne ako ty,volala by som sefa!.
S tou soskou to bol drzy tah,a reagoala bx som presne ako ty.
Nech si ju strcia za klobuk,nech mi vratia peniaze.
Obvinit zakaznika ktory vyslovene odmietol darcekove balenie a Este mu to uctovat s tym,ze to ani nema.
Drzost najväcsieho zrna.
Presne!!
Ludia Sa nebiju za svoje prava drzia hiby a tak to potom v tej nasej vlasti aj vyzera
Co ja viem. Mozno Ta svokra so svagrinou zacinaju vnimat, ze ty konflikty/problemy/neprijemne situacie doslova pritahujes. Ty si to mozno neuvedomujes, ale ak sa medzi sebou bavili o tebe a o takychto zazitkoch s tebou, tak mozno tych neprijemnych situacii bolo viac.
V konecom dosledku, je im s Tebou neprijemne. Boja sa dalsieho konfliktu, mozno sa v dany moment citia velmi trapne.
Ak je svagrina taky ten tichsi typ, co si pomysli svoje, ale vyhyba sa konfliktu (hlavne s cudzimi ludmi), tak uz len byt pritomna pri konflikte musi byt pre nu neprijemne. Aj ked ona sa nehada, ale aj tak patri k tebe, a tym sa citi do toho zapojena (citi, ze ju hadzu do jedneho vreca s tebou, akoby sa tam hadala i ona). To jej je neprijemne.
Stalo sa to uz dvakrat, tak je nervozna a boji sa a nechce to uz zazit. Preto nechce ist niekam s tebou.
No a svokra sa ju bud snazi podporit (tieto plache typy vedia vzbudit ochranarske instinkty), alebo jej vyhovuje viac poddajnejsia nevesta.
Alebo v podstate je tiez typ, co slusnost tlaci az za hranice a radsej strpi neprijemnosti, ale neozve sa. Iba sa kamaratkam potom pozaluje, napriklad.
Alebo dodatocne ofrfle, ze do tej restauracie v zivote nepojde. Ale vnutri nikomu nic nahlas nepovie.
Skus to pochopit aj z ich strany. Teraz vidis len svoju krivdu, ze za obhajenie si svojich prav ta oni dve vylucili.
Len oni s tym maju najskor spojene negativne emocie. Lebo sa citili hlupo, trapne, neprijemne. Oni by mozno radsej pod tlakom (odporom) predavacky, ci casnicky ustupili.
Teraz to neber ako tvoju kritiku. Snazim sa ti len nacrtnut, co mohli citit, a preco sa asi rozhodli s tebou von nechodit.
Naisto to samozrejme neviem, kedze ich nepoznam.
Proste s tebou nechcú chodiť do mesta, s tými dvomi situáciami to podla mna vobec nesúvisí. Skratka našli dôvod. Ja mam v rodine tiez ľudí s ktorými sa mi nechce tráviť voľný cas, necítim sa s nimi dobre.
Tak, v prvom rade si si v restika mala objednat po presolenej panenke uplne ine jedlo. Nevies ako sa vari v restauraciach? Tie omacky a prilohy mavaju uz hotove, urobia ti cerstve akurat mäso - aj to ti zrejme dali to iste 😁 Hnevala by som sa aj ja - prvy raz, druhy uz ken na seba za vlastnu blbost, objednat si to iste 🙈 A za tu smarenu polievku by som silno uvazovala, ze casnicke splechnem aspom za lyzicu polievky tiez na jej oblecenie 😏 Zial by som to isto neurobila ale za jej pristup by si to zasluzila - mozno by jej hlava pochopila, ako sa chovala. V obchode s darcekmi ste urobili chybu obe a ziadna ju nechcela priznat. Ale to su proste sluzby na SK, cest vinimkam! Keby som ja ako casnicka takto plestila niekomu jedlo na stol, to by som mala okamzitu vypoved. A niektori hostia by si veru aj prehanadlo do kavy zasluzili, podla ich chovania.
A ano, tiez sa v 90% ozvem, ked mi nieco nepasuje a viem sa teda aj vytocit. Snazim sa ale zachovat klud a nezvysovat hlas, skor ho zdoraznim. Hrdinovia su vacsinou len pokial sa nekontaktuje nadriadeny.
Ja len toľko, že tomu druhému jedlu v reštike by som už neverila 😂 Ozaj a potom ti chutilo, keď to bolo na účet podniku? Aj soška sa dala vybaviť inteligentnejšie…

Čo na tom všetkom nechápeš? Svokra aj švagriná chcú strávit pohodový deň a v tvojej spoločnosti sa im to zjavne nedarí. A je úplne jedno z akého dôvodu a kto je v práve.