icon

Švagriná a svokra ma prestali volať do mesta

22. nov 2022

Ahojte, dlhsie rozmyslam ci napisem sem ale predsa len by som chcela poznat nazory aj inych ludi, ide o to ze sme zvykli so svokrou a svagrinou chodievat do mesta na nakupy alebo len tak posediet ale v poslednom case ma prestali volat a odvoodnili to tym zevraj som chronicky stazovatel a vdaka mne sa posledne dva razy citili dost neprijemne lebo som sa stazovala..ja vam opisem tie dve situacie a chcem poznat vase uprimne nazory ci teda som narocna a staovatel alebo by ste sa stazovali aj vy..napisem vsetko tak ako sa odohralo nejdem nic prikraslovat alebo prifarbovat nech si spravite nazor samozrejme akceptujem aj kritiku,,mozno som fakt ja ta divna:
1 situacia: Isli sme so svokrou a svagrinou cca dva mesiace dozadu na obed do restauracie mala som meniny tak som ich pozvala:..ja som si objednala panenku s omackou a zemiaky, svokra palacinky a svagrina svieckovu, mne doniesli jedlo ako polednej kedze som bola uz hladna ako vlk s chutou som sa don pustila..poviem vam ze taky hnus som nejedla uz dlho..omacka total presolena zemiaky studene akoby s chladnicky vytiahnute, dala som omacku ochutnat aj svagrine tú až naplo..povedala ze ci tam niekto vysypal celu solnicku alebo co..no fakt sa to nedalo jest..tak som zavolala casnicku ze jednoducho nech mi to vymeni lebo neda sa to jest, tak sa na mna kyslo pozrela zobrala tanier a doniesla mi znova to iste..opat sa situacia zopakovala kedze samozrejme opatovne omacka slana ako poraza..tak sa ma casnicka opytala tak ustipacne ze ci niesom tehotna ked je mi vsetko slane lebo vraj podla kuchara je ta omacka ok..hovorim ze nie som a ze urcite ta omacka ok nieje, potvrdila aj svagrina ktora ju tiez ochutnala..a ja odmietam platit za obed ktory som ani nemohla zjest..tak som ju poprosila ze nech mi doniesie polievku aspon, mali tam sparglovy krem s nejakym cipsom.tak zobrala tanier s omackou ze o chvilu je nazad, doniesla mi polievku ale tak ze mi ju hodila takou silou na stol ze polievka vyprskla rovno na moje nohavice a ešte kusok aj na zem..vtedy som uz vybuchla zavolala som nadriadeneho ze co to ma znamenat taketo jednanie..donesu mi hnusne jedlo a namiesto aspon ospravedlnenia sa ma drzo pyta ci som tehotna a hodi mi polievku ako psovi..tak sa nam potom ospravedlnil az jej nadriadeny a mali sme obed vsetky tri zadarmo.
2. situacia: dva tyzdne dozadu mala manzelova starka jubileium tak reku ze jej pojdeme pozriet nejaky darcek vsetky tri do nakupneho centra, nasli sme taky mensi obchodik s darcekovymi predmetmi a kedze starka je velmi pobozna natrafili sme tam na taku krasnu sosku anjela cena sosky bola 28 eur (samozrejme ze to nebol jediny darcek ktory dostala od nas).predavacka sa nas opytala ci chceme aj darcekove balenie co sme odmietli s tym ze si to zabalime sami, svokra chcela zaplatit kartou kedze hotovost sme nemali ale terminal jej kartu nebral tak som saponukla ze ja zaplatim, prilozila som kartu (velmi som to nesledovala lebo mi vtedy zvonil telefon) predavacka nam dala sosku do takej papierovej tasky zobrala som blocek a odisli sme, potom ako som dotelefonovala pozeram ze mi odisli z uctu 37 eur cize o 9 eur viac nez ako stala soska..tak sme sa vratili nazad a pytam sa predavacky uplne kludnym tonom ze doslo asi k omylu lebo sme akosi viac zaplatili nez ako sme mali, tak ona zobrala blocek a ze nie vsetko ok ze soska 28 EUR + zabalenie darcekove 9 eur, tak jej hovorim ze ake zabalenie ze ved to sme jednak odmietli a jednak nam to hodila len do jednej papierovej tasky ktora ma hodnotu tak mozno 50 centov..ze ved sme tu boli 20 minut dozadu..zacala tam gulat ocami a ze ked nam to nablokovala tak asi nam dala aj darcekove balenie a ze to ze my sme to potom hodili do tasky a vratime sa to reklamovat tak to nieco vypoveda o nas..no zeny do mna vtedy pumpa..hovorim tak do prcic vidite ze je to taska z vasim logom ale je to obycajna papierova taska nic darcekove tu nieje ako nam mozno nauctovat 9 eur navyse za nic..uz som ale takmer kricala lebo ma dozrala..tak zahlasila ze dobre ze sa mam ukludnit a ona to vystornuje je tam toho..a tych 9 eur mi vrati, tak som jej povedala ze za takyto pristup chcem vratit aj peniaze za sosku, sosku som jej tam polozila ze to kupime inde..lebo odrbavat sa nenecham..a na to prisiel dalsi gol, ze ked som platila kartou ona to nevie vratit tie peniaze..pocula ma tam nejaka jej kolegyna lebo uz som bola fakt nasrata ta prisla..pozrela blocek dala mi peniaze, a odisli sme..( to som uz skratila)--a teraz mi dajte vase nazory..co by ste robili alebo ako by ste sa zachovali vy

Strana
z5
bilancia
23. nov 2022

mne sa stalo minuly rok, ze som platila v potravinach, cca 20€ vacsinu som zaplatila v gastracoch a par centov som doplatila kartou, a kde tu, kuknem potom co mi to stiahlo a na blocik a pani zlata za pokladnou mi dala kartou zaplatit celu sumu a gastrace si odlozila pre seba , platba kartou vie byt nebezpecna ,ludia sa ponahlaju a len prikladaju a prikladaju a niektorí predajcovia sa spoliehaju na to, ze si to bud nevsimnu ,alebo sa im to nebude chcet riesit, konfrontovat ich. .. ja som sa tam samozrejme vratila na druhy den , slusne som vysvetlila,co sa stalo, pani ,ze ona sa asi pomylila a preklikla na pokladni (neviem ci sa toto moze stat ale ja ju podozrievam, ze si chcela gastrace nechat pre seba )zdala sa mi totizto nejaka podozriva, preto sa mi nakopla intuicia a skontrolovala som neskor, kolko mi to stiahlo peniazi) a peniaze mi normalne z kasy v hotovosti vratila.tym som chcela povedat, ze mohla som tam prist a hned na nu navrieskat a zacat ju obvinovat a byt utocna, ale nespravila som to , mala som ale aj stastie , ze pani sa hned stiahla a hned peniaze vratila, mohla byt tiez utocna a zacat sa obhajovat a nechciet mi peniaze vratit.

mirka438
23. nov 2022

@bilancia ale tak to je ten najhlavnejsi rozdiel... Vratila peniaze a neobvinila ta hned, ze si jej ziadne listky ani vlastne nedala a urcite si si to iba vymyslela ..vtedy by si asi reagovala inak, ci?

nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
midka
23. nov 2022

no ja si myslim, ze autorka,, viac menej bola v prave a je fajn, ze sa ozvala,,,,, s tymi restauraciami,, no ano stane sa,, niekedy to clovek neriesi, mne co hlavne vadi,, zhoreny spodok pizze,, to teda mi stoji minimalne za upozornenie,,,, ale to darcekove balenie,, ved to je uplne normalne,, ze ju upozornila,,,predavacka spravila chybu, z ludskeho i profesionalneho hladiska sa mala ospravedlnit a vykonat napravu,,, tam nie je o com,,,, a skor ju mali svokra aj svagrina podporit,,,,
@mamula20 normalne som si musela tvoj komentar 2x precitat,,, to snad nemyslis vazne,, ze to mala nechat tak a tesit sa zo sosky pre babku,,,,, ako sa hovori,, kazdemu co jeho je,,ak by mali darcekove balenie,, ok,,, ale im to nauctovala nepravom,,,,,preco by to mali platit....vobec nejde o tu sumu...i ked nie je zanedbatelna,, a viem si ju predstavit utratit urcite inak,, ako nespravne nauctovanie,,,,

autor
23. nov 2022

@bilancia ja tu pisem uz asi 70 ty krat ..ja som nezacala hned vireskat ani som nebola utocna,,najskor som to chcela riesit slusne..keby vam ta predavacka povedala ze nie to vy chcete ju oklamat o peniaze ona vam vsetko dala spravne a ešte povie ze sa snazite vykonat podvod..som zvedava ako by ste reagovali

nekonecna_katastrofa
23. nov 2022

Zmazala som omylom komentár. Písala som, že mám kamošku, ktorá je taká povaha: kto ju pozná dobre, vie, že je veľmi hrdá, spravodlivá a vie sa postaviť za svoje práva. Kto ju nepozná, povie, že je arogantná. Ona má taký tón reči, že ešte aj "S dovolením" v preplnenom obchode povie tak, že dotyčný sa cíti nepríjemne, akoby v ceste stál schválne. Vždy jedná slušne, bez hystérie, nekričí! Ale ten tón môže pôsobiť na druhých nepríjemne. Možno je to aj tvoj prípad.
Je podľa mňa fajn, že svokra so švagrinou boli k tebe úprimné. To sa často nevidí. Skús sa s nimi otvorene porozprávať, čo konkrétne im vadilo a ako by tie situácie riešili ony.
Ps: ja by som si síce nedala 2x po sebe rovnaké "nechutné" jedlo, ale tiež by som sa ohradila, ak by ma čašníčka obliala a tiež by som sa vrátila do obchodu reklamovať platbu za balenie v takejto sume, ktoré som nedostala.

bilancia
23. nov 2022

@mirka438 ano vsak toto

bilancia
23. nov 2022

ja som to nemyslela utocne a poznamenala som, ze som mala šťastie, ze nereagovala predavacka utocne. len som tym chcela poukazat na platbu kartou a moj príbeh. nad tým som pridala komentár, ze som sa vytocila a vami a chapem vas🙂

gabika0825
24. nov 2022

Každý sme iný a inak riešime situácie, čiže ich chápem z hľadiska, že im muselo byt nepríjemne keď sa stala jedna aj druha vec, ze ako sa tá situácia z tvojej strany riesila. Možno im nebol pochutí ten spôsob riešenia tých veci. Ale naopak teba chápem zas z hľadiska toho, ze ti bolo krivdene aj od predavačiek aj od čašníčky. Ja osobne by som sa zachovala asi rovnako, jasne ze by som to jedlo nezaplatila, tu sošku by som išla tiež reklamovať, keď vidím ze mi naúčtovala o 9 € viac bezdôvodne. Ale zas ja by som to riesila s väčším kľudom. Lebo pozrela by som sa na to aj z druhej stranky.. čašníčka možno chcela byt nasilu vtipná alebo chcela otočiť situáciu na srandu, lebo cítila asi dusnu atmosféru a tvoju nespokojnosť spolu s hnevom, o tej polievke trosku pochybujem ze by ti to takto hodila na stol, ale tak môže sa stať a nemuselo to byt úmyselne. Čo sa týka predavačky, mohla byt nová a mohla si myslieť ze keď ti zabalila do tašky tak to znamená ze je to darčekové balenie. Mohol za vami niekto nakupovať a mohla sa popliesť, ze si myslela ze vám darčekové balenie davala. A tým ze bola nová nemusela vedieť ze sa daju vrátiť peniaze aj keď bola platba kartou. Je strašne veľa možnosti, ty si to ale riesila pravdepodobne výbušné a im dvom to mohlo byt nepríjemne. Ale nejak by som sa nad tým nezamyslala, proste si taký človek a veci riešiš takto. A oni pokial tá majú radi by tá mali brat takú aká si. Ak to naozaj boli len tieto dve situácie a stali sa naozaj tak ako pises, tak podľa mna toto ich rozhodnutie vylúčiť ta “z partie” mi príde prehnane. Lebo nevieme čo iných ľudí trápi, môžu mat vo vnútri problémy, ťažké obdobie, čiže nie je pekne takto odcudzovať. No každopádne by som to alo hovorím ja riesila trosku kludnejsie. Ale to je individuálne. A ty sa nad tým ďalej nestresuj a netráp sa. Ak ti na tom veľmi záleží tak ich zavolaj na kávu a porozpravajte sa a ospravedlň sa im ak im bolo s tebou nepríjemne.

gabika0825
24. nov 2022

@nekonecna_katastrofa S týmto mám problém aj ja inak… strašne veľa ľudí si mysli že som arogantná kvôli Tomu a už som si vypočula dosť od niektorých. Pritom ja som vždy človek ktorý konflikty ukľudňuje a snaží sa jednať slušne za každých okolnosti tak aby nikto nepocítili nejakú krivdu 😀 ale už som si zvykla že nie som každému po chuti, no ti ľudia čo má poznajú tak vedia aká som a to mi stačí

snuggling
25. nov 2022

Je to ok, že si to riešila, a reálne situácie takto prebehli. Pokiaľ personál naozaj nejaví žiadnu ochotu, prípadne je arogantný netreba si nechať. Možno by to šlo aj bez kriku, pri tej čašníčke keby mi šlahne tú polievku asi by som povedala, ze tak toto je už ozaj moc, zavolajte nadriadeného, s vami už sa baviť nemienim atď. Ale bez kriku a zvyšovania hlasu. A pri tej predavačke detto. Ale tak beriem, že taká asi si. Keď ťa brať nechcú choď s inými, ktorím nevadí aká si. Ja by som s ľuďmi, ktorí so mnou čas nechcú tráviť byť nechcela, pretože viem že by ma potom ohovarali atď. A o to nestojím, ale to už pravdepodobne robia aj tak. Nič v zlom, ale taký sú ľudia. Paradoxne ja som zažila opak, prestala som chodiť so švagrinou a svokrou. Bolo to už dávno, ale stalo sa viac vecí a situácií, a ja som si uvedomila, že toto nie. Ony sa chovajú ako ony chcú, nemienia s tým nič robiť, podľa nich je to ok, a ja som tá čo sa má meniť a bla bla.

Takže, ak chceš s nimi byť, záleží ti na tom aj na nich, porozprávaj sa s nimi. Preber si v hlave či tvoje reakcie boli naozaj primerané situácii. Prípadne sa ospravedlň, ze si si to neuvedomila, že to tak vyzerá, prípadne mala si zlý deň, atď (neviem aký máte inak vzťah, ci je to také zo slušnosti, ale ste naozaj,, kamošky,,, to už musíš vedieť ty). Nijak inak sa to nevyrieši, a ak naozaj máte dobrý vzťah pochopia to. Ak ale už si im dlhšie liezla na nervy, a toto bola konečne možnosť ako sa ťa zbaviť, priprav sa na najhoršie. Môžeš dostať naložené za XY času a vyčítané všetko čo podľa nich vhodné nebolo.

Ak si ale iná, je ti to fuk, máš kamarátky ktoré ťa chápu, kašli na ne. Tráv čas s ľuďmi, ktorí o to stoja a nerieš. Je tu možnosť, ze časom im budeš chýbať a prídu s pozvaním samé.

Neexistuje univerzálny návod, treba sa prispôsobiť podľa charakteru ľudí, podľa toho ako ti na nich záleží, podľa toho aké vzťahy boli do tej doby.

akbara77
25. nov 2022

Nájdi si iné partacky.

martul
25. nov 2022

Toto je podľa mna neriešiteľná situácia. Keby sem napíšeš, čo sa ti stalo v reštaurácii a v obchode tak ťa tu baby zvozia, že prečo si sa naozvala a samozvane Xeny by sa búchali do pŕs čo by oni spravili!!!

mon29
25. nov 2022

to je skor o tom,ze ta atmosfera sa potom pokazi..a to im vadi..

Strana
z5