Švagriná chce, aby som im varila
Zažila som dnes trošku šok. Žijeme v dome, ktorý sme si postavili u svokrovcov na pozemku, rovnako manželov brat s manželkou. Keďže šlo o naozaj veľkú parcelu (+3500m), máme každý dosť miesta, svokra je mega úžasná žena. Všetko klapalo, až do dnes. Švagriná medzi sviatkami porodila prvé dieťatko, všetci sme sa tešili, aj sa tešíme. Sú mladí, šikovní, darí sa im. Dnes ale volala švagriná, či by sa mohla zastaviť. Ok, prečo nie. Prišla, prebrali sme zbežné omáčky, pozrela som bábätko, krásne rastie. Poznamenala som, že nech kludne sedí a pije kávu a ja idem variť. A bác. Švagrína spustila, že preto vlastne prišla, že pri dieťatku nič nestíha, že si myslela, že by som mohla variť aj im, že to nechce zadarmo a ponúkla mi 100€ na mesiac. No skoro vypadlo kura z rúk. Že ona by si preto cez obed prišla, a keby nestíhala, tak švagor sa môže prísť najesť k nám a zas pôjde do práce a ona si teda príde neskôr, že by chcela aj weekendy, lebo toho má vyše hlavy.
No úprimne, máme s manželom tri deti, stíham aj variť aj prať aj upratať aj deti riešiť, ešte máme vonku zver, aj to riešim ja. Jedno dieťa v škole, druhé v škôlke, s tretím doma. Potom som si vravela, že hodiť do pekáča o dve kuracie stehná viac fakt nie je problém ale teda 100€ mesačne komplet obedy pre dve osoby mi prídu z lacného kraja. Za ďalšie niekedy varím na dva dni a aj na tri (guláš, perkelt...), tak to si neviem predstaviť a zas nemám v úmysle variť denne. Nepáči sa mi ani to, že by švagor jedol u nás. Mám ho rada, je fajn ale má to svoje hranice. Fakt je švagriná nie je nejaká výrazná "kuchárka" a viem, že švagor si moje jedlo chváli a aj ho rada ponúknem ale nie denne.
Povedala som, že nech sa nehnevá, že asi nie a, že by to bolo teda o dosť viac ako 100€, tak sa zdula, že na nej chcem zarábať a, že mäso a vajcia beriem zadarmo od svojich rodičov, že zelenina sa dopestuje tu, že kupuje sa akurát ryža a cestovina, čo nie je pravda. Kupuje sa všetko... aj mäso, lebo toľko ho moji rodiačia nemajú aby sme z toho žili. No skončilo to tak, že šla preč, že nemá čas a má veľa roboty a musí variť.
Čakám kým príde svokra z práce aby som s ňou dala reč. Ja tu nechcem robiť rozbroje ale toto sa mi zdá cez čiaru.
Máte niekto v rodine takto zdieľanú kuchyňu? Varíte tak? Ako to platíte?
@gejb ja mam svagrinu, co sa ma pytala, ci jej pomozem s vyberanim maleho zo skolky. Vravim, ze vsak jasne, ked bude potrebovat. A ona, ze nech jej dam rozpis mojich sluzieb a ked budem mat volno, ze mozem vyberat. Vravim, ze vsak da vediet kedy potrebuje a ja jej dam vediet, ci mozem.
Mas moc pohodlnu a spekulantku svagrinu🤔absolutne by som sa nad tym ani nepozastavovala aky je to nezmysel
100€ stoja obedy v sk. jedalni pre jedneho … nech chodi tam … a vikendy? Fakt mimo
@martinkatinka to aby si sa náhodou cez voľno nenudila. 🤣
Autorka, nech Ťa ani nenapadne súhlasiť alebo povedať, že si to premyslíš. Časom by pridávali. Aj svokre s kľudom povedať že nie, a viac sa o tom nebav. Aby nepresvedčiala.
Nepaci sa mi, ze to otoci voci tebe a da to na peniaze. Ze chces na nej zarabat? Ale ved to nie je o tom, nebudes predsa prisposobovat cely den tomu, zesa svagor alebo ona pridu najest. Co ked nestihnes navarit, lebo budu deti chore? Budes pocuvat, ze ti plati a ty nemas o 12.00 obed na stole?
Ak by aj svokra prisla, vysvetli, ze je to o prisposobovani sa, casoveho, chutoveho a to ze ti ponukla 100eur, je fakt len ceresnicka na torte.
Tiez mam tri deti, varim kazdy den, maju teple obedy aj vecere a tiez som sa musela naucit. V9bec sa necit vinne. Ma svoju domacnost, nech sa stara.
Prepáč,neskutočne vypočítava žena švagriná ..
Chce veľa muziky za malo peňazí ..
Sama mám doma 3 deti denno denne varím a 100€ mám len sprosto napísané na kávičku pre ne..
Mi sa všetci stravujeme doma deti chodia domov obed Sj muž nakoľko má firmu v dedine ..
A stíham všetko a to som po 2 operáciách chrbtice a v 6 mes dom obrovský aj záhradu a plus 2 psikov
A nikto mi nikdy nepomohol a nepomáha
My s manželom dvaja a teraz aj staršie deti
no ani nahodou - ine je, ked by si sa ponukla, ze im cosi prinesies kym bola cerstvo po porode, pripadne ak by nahodou bola chora alebo si zlomila nohu alebo ina krizova situacia ale takto a este za taky smiesny peniaz, ved to fakt nie je ani na naklady 😵💫
Ja nechápem prečo vôbec pýtala teba. Prečo nie svokru, keď už. Nechápem tiež prečo by to nemala stíhať, tak keď nestíha, nech neupratuje, iba varí. Ty máš 3 deti a máš to stíhať?
K sume 100€ to je totálny gól, ved len na potraviny ako 5 členná rodina miniete okolo 500€ za mesiac. Teraz energie, tvoj čas, kopec hrncov a ešte čakať, aby sa prišli denne najesť k vám a upratať po nich. No určite.
Vychcana je tvoja švagriná. V žiadnom prípade by som nesuhlasila.
A to že tebe niečo dajú rodičia, to dávajú vám a nie aby si cudzích vykrmovala.
to bol od svagrinej teda ozaj nevydareny vtip toto...samozrejme odmietni, nie si otrok, aby si toto robila.
Odoruc jej restauracie v okoli. Moze poratat kolko obedov bude mat za 100€ na mesiac.
Drzost ludi ma asi nikdy neprestane udivovat 😅
Potom napis co na to svokra 😃
Aké veľké je jej dieťa?
Nepoviem, keby ta poprosila, že..
Vieš, keď mi bude malé spat, môžem prísť sa priučiť 10 jedál? To mi príde fajn.
Véd jedno nekojenie dieťa fakt nezaberie toľko času.
A ak nie je mega rozbitá par dni pnporode, tak ide len jej pohodlnost
Bože, to čo je za pipinu - ja som mala doma novorodenca a nikto mi nevaril, nepral, neupratoval, nechodil pomáhať a ani ma nenapadlo niečo také žiadať. A keď mal malý rok, tak býval u nás dočasne ešte aj svokor sa ťažkou demenciou a alzheimrom a toho bolo treba komplet kúpať, umývať, dávať mu lieky, proste starať sa o neho, mal cukrovku, takže musel mať pestrú stravu 5x denne. No a nik mi nepomohol a to bol iný "záhul" vtedy.... nikde som nechodila vyplakávať. V máji sa mi narodí druhé dieťa a doma mám dvojročné a tiež neplánujem nikoho otravovať, pretože čo som si vybrala to mám, prečo by mi mal niekto variť, veď nie som chorá ani nemohúca. Nejaká je pohodlná a pekne drzá. Porodila, má dieťa, muža, tak si treba zvykať na novú situáciu a prispôsobiť sa jej. Pre nás všetky to bolo ťažké a bol to šok. Ak jej začnete teraz vyvárať Vy, tak si nezvykne nikdy a urobíte jej iba medvediu službu. Nevie variť? Ok má príležitosť sa to na materskej postupne naučiť. Ani si to neviem predstaviť, ona zrejme kojí a potrebuje prispôsobiť stravu danému stavu, to by ste varili zvlášť pre nich? Nepoviem občas niečo priniesť ako pozornosť, ale denne variť? To už čo je....veď Vy máte vlastnú domácnosť a deti. A to by ešte bolo, že ste zle navarili, že iné si želali atď...
Jaj, mesačne dieta, sak to furt spi.
Co bude robiť neskôr?
Och
@elizabet173 ja stale vravim, ze ludska drzost nepozna hranice....
mňa najviac usadilo, že s jedným dieťaťom "nestíha"😂 Jop!
Sila co uz niektori ludia vymyslia🤦🏻♀️tak ty stihas varit pri troch detoch a este aj robit kolo domu a ona nezvladne uvarit nejaky rychly obed pri jednom mimcu? Ved niektore jedla ma ozaj hotove za chvilocku z jedneho pekaca. To je len obycajna lenivost a vychcanost ked to chce za 100€. Na taketo nieco by som urcite nepristupila a nech sa svagrinka kludne aj ritou hodi o zem🤦🏻♀️
Fiha, nepomylila sa svagrina nahodou? Nechcela ona s 1 dietatom ponuknut pomoc tebe s 3 detmi?
Neskutocne, ako ju to vobec mohlo napadnut toto od teba ziadat??? Je to sestra tvojho manzela ci len vyzenena?
@darius_a no to teda absolútne nieje pravda, že mesačné dieťa furt spi zas nepíš blbosti.Moj syn plakal nonstop ale fakt že nonstop presne do dva a pol mesiaca.20minut spal 4 hodiny plakal vkuse.Ale teda varila som rýchlovky, alebo som objednala a teda takú drzosť toto od nieko chcieť by som v živote nemala no 😀
Celkom vtipne 😂ale poznám to. Mam tiež 3deti s stíham všetko. Nehovorím ze vždy tak ako si predstavujem ale tak raz je lepšie raz horšie. Keď boli bábätká, bolo to náročné ale vždy som niečo navarila, muž chodil domov na obedy. Ale tiež poznám takých co majú jedno babo, roboty vyše hlavy a nič nestíhajú, pomoc by bodla 😄kašli na ňu, niesi povinná sa o nich starať
Keď nestíha tak nech objedná donášku. A kľudne môže navariť dve tri jedla po 6 porcia h a dat do mrazaka... Nepoviem keby je chorá a muž celý týždeň preč. Ale aby sa jej muž šiel ešte stravovať k vám sk ona po to nestihne prísť?
Hoci som ne kojila mala som náročné dieťa s refluxom a kolika i prerevalo s malý prestávkami nonstop celý deň... Ale niečo také by ma ani nepadlo. Ja by som to ale svokre nevravela, spýtaj sa švagra co ma také jeho žena celý deň na práci keď sa ma on chodiť ku vám stravovat
Ahoj, ja by som sa ospravedlnila a povedala, ze si rada ak navaris pre Vas a nie este na nich.
Okrem toho 100 euro je velmi malo na to, aby si dvom ludom varila.
Odporucala by som im, aby si objednali menu.
Inac preco nepoprosi svokru?
Toto je inac vrchol drzosti.
Áno, ale autorka nepíše ze babo je dáky veľký nespac.
Je to možné, že je, ale aj vtedy ma sit iné riesenia
Taký rehot by som spustila po tom jej nápade, že by už ku nám nikdy s podobnými sprostosťami neprišla. A obratom by do správy dostala odporúčania na najbližšie donáškove služby

Tvoja svagrina je neschopacka a este je aj hlupa