icon

Rešpektujú blízki vaše stravovacie obmedzenia?

9. máj 2026

Ahojte, ako to mate? Ked mate intoleranciu napr. mlieka, kupuju Vam Vasi najblizsi napr.dezert k sviatku bez mlieka/vegan? Ide mi o najblizsich-muz, rodicia, svokra, svagrina. Alebo upecu kolac, aby ste aj vy mohli jest, teda napr.bez mlieka?
Dakujem. 🤍

Strana
z2
anonym_f607cf
9. máj 2026

@anonym_autor všetci áno, svokra ako jediná nie 😊

anonym_20ab64
9. máj 2026

Ano, syn mal vela alergii a aj ja ako dojcia matka som musela dodrziavat striktnu dietu, kedze toho bolo naozaj vela tak sa pytali. Manzel doma bezne vari, zo zaciatku mal chaos ale potom si zvykol a uz sam vedel, aj nakupit v obchode aby to bolo ok

anonym_239581
9. máj 2026

Áno všetci.okrem svokry, tej je to šum a fuk

anonym_e472b4
9. máj 2026

Ano. Jem zdravo, aj muz a svokra minule kúpila som cakankovy sirup a upiekla z neho koláč aby sme si ho mohli dat

la_dolce_vita
9. máj 2026

Nie, ale pre vela ludi je to velka zahada a ja to respektujem, necakam to od nikoho. Ked mi ale nieco specialne kupi kamoska alebo sestra, tak ma to potesi. Najma starsi ludia tomu nerozumeju.

autor
9. máj 2026
@anonym_f607cf

@anonym_autor všetci áno, svokra ako jediná nie 😊

@anonym_f607cf 3r nemozem mlieko a ona ma pozvala na zajtra na tvarohovy kolac. 😏😞😞😞

autor
9. máj 2026
@anonym_239581

Áno všetci.okrem svokry, tej je to šum a fuk

@anonym_239581 ako mojej😏😞

oslo1
9. máj 2026

Syn ma alergiu na arasidy. Vsetci to dodrzuju. Ked syn ide niekde, kde dlho nebol, tak iba pripomeniem. Pribalim antihistamines a adrenaline a ide.
Len raz v skole my omylim dali malu snickers, dieta donieslo do skoly na narodeniny, ucitel to neskontroloval. Tu je strictly no nuts pravidlo. Napisala som do whatsup skupiny, matke slusne povedala, ze mi mohla zabit dieta a do skoly slusny email.
Takze ano, vsetci respektuju, vsetci Mali skolenie odo mna, co v pripade anaphylaxis.
Syn ma syndrome siroty, vsetci mu.mali potrebu nieco dat, uz je to teraz lepsie.

anonym_f607cf
9. máj 2026
@oslo1

Syn ma alergiu na arasidy. Vsetci to dodrzuju. Ked syn ide niekde, kde dlho nebol, tak iba pripomeniem. Pribalim antihistamines a adrenaline a ide.
Len raz v skole my omylim dali malu snickers, dieta donieslo do skoly na narodeniny, ucitel to neskontroloval. Tu je strictly no nuts pravidlo. Napisala som do whatsup skupiny, matke slusne povedala, ze mi mohla zabit dieta a do skoly slusny email.
Takze ano, vsetci respektuju, vsetci Mali skolenie odo mna, co v pripade anaphylaxis.
Syn ma syndrome siroty, vsetci mu.mali potrebu nieco dat, uz je to teraz lepsie.

@oslo1 keby aspoň píšeš po slovensky 🤢

mirage
9. máj 2026
@anonym_f607cf

@anonym_f607cf ved slovny zaklad je tam rovnaky, netvar sa, ze nerozumies.

anonym_29e7e0
9. máj 2026

samozrejme, ze ano.. nemaju ma na haku a nie su jeb.uti

anonym_f8603f
9. máj 2026
@anonym_f607cf

@anonym_f607cf sú to zdravotnícke výrazy, priemerne inteligentný človek im rozumie
Anglicky tam bolo čo? Strictly no nuts… striktne nie orechy a iné som si už ani nevšimla

anonym_29e7e0
9. máj 2026
@anonym_f607cf

@anonym_f607cf aj ty 🙂

anonym_66eddc
9. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_239581 ako mojej😏😞

@anonym_autor ja sama síce alergiu nemám ale v rodine máme asi všetko. Bez mlieka, len bez laktózy ale aj bez lepku 🤷
Vždy robím pohostenie tak aby si mohli dať všetci. Chce to trošku pohrabať sa v receptoch, nájsť alternatívne produkty ale dá sa to.

anonym_6043a5
9. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_f607cf 3r nemozem mlieko a ona ma pozvala na zajtra na tvarohovy kolac. 😏😞😞😞

@anonym_autor tak si prines svoj zákusok, a daj synovi z toho.

anonym_01c784
9. máj 2026

@anonym_autor keby išlo o moju dcéru tak ano a keby išlo o mňa tak len priateľ by to rešpektoval ale ostatní ee

anonym_2c51c2
9. máj 2026

@anonym_autor Máme všetky možné intolerancie a nikto z rodiny to nerešpektuje. Ako keby boli hluchí a slepí. Svokor mi minule zadrel, že no a čo by si to nemohla jesť? Veď sa vys... a bude pokoj. A nikdy mi nikto z rodiny neupiekol nič také pre mňa, nedali si tú námahu. Nevadí, kašlem na nich. Keď mám sviatok upečiem si sama a keď ma niekam pozvú a nič z toho čo pripravia nemôžem, tak si vezmem so sebou svoje. Už aspoň na to si ako tak zvykli.

anonym_f607cf
9. máj 2026
@anonym_f8603f

@anonym_f607cf sú to zdravotnícke výrazy, priemerne inteligentný človek im rozumie
Anglicky tam bolo čo? Strictly no nuts… striktne nie orechy a iné som si už ani nevšimla

@anonym_f8603f po anglicky viem, no nepotrebujem ju používať v slovenčine. Je to otrasné

anonym_f607cf
9. máj 2026
@anonym_29e7e0

@anonym_f607cf aj ty 🙂

@anonym_29e7e0 s čím máš problém? 🤣

anonym_02614d
9. máj 2026
@anonym_f607cf

@anonym_f607cf no lebo tvoja slovencina je priam ukazkova… 🤦‍♀️

elanor
9. máj 2026
@anonym_f607cf

@anonym_f8603f po anglicky viem, no nepotrebujem ju používať v slovenčine. Je to otrasné

@anonym_f607cf a nenapadlo ta, ze ide o mamicku dlhodobo v zahranici, ktora slovencinu bud uz nepouziva, alebo velmi malo, takze niekedy jej nejake to slovicko utecie, lebo uz je zvyknuta rokmi na iny jazyk?
Urcite to nerobi len tak z dlhej chvile, lebo sa nudi.
Okrem ineho, rozumela si jej co chcela napisat? Rozumela. Pochopila si textu? Pochopila.
Tak je uplne jedno ci to napisala v 100% spisovnej slovensine, alebo xy-tom nareci, alebo po mongolsky. Hlavne je, ze tomu bolo rozumiet.

autor
9. máj 2026
@anonym_66eddc

@anonym_autor ja sama síce alergiu nemám ale v rodine máme asi všetko. Bez mlieka, len bez laktózy ale aj bez lepku 🤷
Vždy robím pohostenie tak aby si mohli dať všetci. Chce to trošku pohrabať sa v receptoch, nájsť alternatívne produkty ale dá sa to.

@anonym_66eddc ste skvela🩵

zuzanka.zuzu
9. máj 2026
@anonym_f607cf

@anonym_f607cf prečo by sme si mali prečítať ako to je v zahraničí a zlepšovať sa, keď sa tu môžeme šikanovať za slovenčinu a byť riť Európy 😀

anonym_f607cf
9. máj 2026
@elanor

@anonym_f607cf a nenapadlo ta, ze ide o mamicku dlhodobo v zahranici, ktora slovencinu bud uz nepouziva, alebo velmi malo, takze niekedy jej nejake to slovicko utecie, lebo uz je zvyknuta rokmi na iny jazyk?
Urcite to nerobi len tak z dlhej chvile, lebo sa nudi.
Okrem ineho, rozumela si jej co chcela napisat? Rozumela. Pochopila si textu? Pochopila.
Tak je uplne jedno ci to napisala v 100% spisovnej slovensine, alebo xy-tom nareci, alebo po mongolsky. Hlavne je, ze tomu bolo rozumiet.

@elanor nie nenapadlo mi🙂 ja nehovorím o spisovnej slovenčine, to mi je úprimne jedno. No vidieť text, kde sa miešajú dva jazyky, je fakt otrasné.

anonym_f607cf
9. máj 2026
@zuzanka.zuzu

@anonym_f607cf prečo by sme si mali prečítať ako to je v zahraničí a zlepšovať sa, keď sa tu môžeme šikanovať za slovenčinu a byť riť Európy 😀

elanor
9. máj 2026
@anonym_f607cf

@elanor nie nenapadlo mi🙂 ja nehovorím o spisovnej slovenčine, to mi je úprimne jedno. No vidieť text, kde sa miešajú dva jazyky, je fakt otrasné.

@anonym_f607cf zbytocne prehanas a hrotis

anonym_f607cf
Autor odpoveď zmazal
anonym_f607cf
9. máj 2026
@elanor

@anonym_f607cf zbytocne prehanas a hrotis

@elanor nepreháňam ani nič nehrotím, len vyjadrujem svoj názor 🤷🏻‍♀️ ale očividne na Mk to už nieje v povolené

anonym_fb9687
9. máj 2026
@anonym_f607cf

Moj muz nemoze sezam a mak. So sezamom ma problem skoro vsade. Moja mama, ked sa dozvedela, ze ma problem, vyradila sezam z kuchyne uplne a nic nerobi so sezamom a este aj kaizerky kupuje take bez..ked pecie zaviny, tak vsetky mozne druhy a posledne robi makove a pecie ich na osobitnom plechu, lebo my ostatni to mame radi. Ja neviem, ked je to zdravotne obmedzenie, tak su asi jeb**ti s prepacenim, ked to nechapu. U nas alergie nikto nemal, ale ja som s mojim muzom este len chodila a mama to hned riesila, aby si aj on mohol v klude dat pagacik.
@anonym_f607cf ty by si bola na prasky asi z mojho svagra, ktory hovori pekne ceskoslovensky...🤣

anonym_8e4170
9. máj 2026

@anonym_autor Po nikom nič nechcem a vlastne ani nikomu nič nehovorím...ked tak mam zo sebou...a vždy sa da vybrat ovocie....ja jem bezlepkovo, bezlaktozovo a bez spracovanych potravin neviem prečo mam s tym ostatnych buzerovat.

Strana
z2