icon

Švagriná je urazená, lebo som sa jej nezastala

31. júl 2023

Ahojte potrebujem poznat vase nazory na jednu situaciu ktora sa stala v sobotu. S mojou svagrinou s ktorou byvame v jednom meste sme sa v sobotu rano stretli nahodou pred Billou ktora je nedaleko mojho bydliska. Hned ako sme vosli svagrina sa zacala rozculovat ze zase tam niesu nikde nakupne kosiky, ze su zase pri pokladniach a ked sa chce clovek k nim dostat musi vojst dovnutra obist cely obchod zobrat kosik a zas cez vchod vojst--mne osobne to nijak nevadilo ale svagrina..neviem preco asi nemala svoj den sa nad tym zacala brutalne rozculovat ze za kazdym ked tam vojde sa jej toto stane..akoby tie predavacky nemohli tie kosiky dat pekne ku vchodu ze si ich zakaznik rovno zoberie. Vosli sme teda dnu ze si ideme zobrat kosiky hned tam ale pri ovoci zelenine bola predavacka ktora dokladala tovar a svagrina na nu spustila taky krik ze sa vsetci ludia tam otacali ze co sa deje. Ze to nieje normalne ze za kazdym co tam pride si musi ist cez cely obchod pre kosik, ze od coho su tam oni ako predavacky, za co su platene- Predavacka sa najskor ospravedlnila ale ked videla ze u svagrinej to nema nejaku váhu a pokracuje dalej tak zacala uz tiez raznejsie vysvtelovat ze maju milion inych povinnosti a toto naozaj nestiha sledovat..a ze nik sa im doteraz na toto nestazoval, na to sa svagrina na mna otocila ze aby som povedala ze aj mne to vadi ..ja som jej povedala ze mne osobne to nejak nevadi a snazila som sa ukludnit situaciu lebo uz to bolo fakt trapne..ze tak si podme zobrat kosiky a nechajme to tak..ked sme potom vysli z obchodu svagrina zas spustila na mna ze som sa jej mohla zastat..ze ona dobre vie ze aj mne to vadi lebo som sa kedysi--pred 100 rokmi na to aj ja stazovala ze ake su tam predavacky a podobne ze si nerobia svoju robotu..( co nieeje pravda ja som sa stazovala len raz a to nie priamo predavacke ale svagrinej ze som si chcela nabrat zeleninu a nebolo nikde ani jedneho sačku)..a ze teraz som ju v tom nechala samu a nezastala som sa jej..a zobrala to odomna ako podraz ze som sa jej nezastala..chapete to?

autor
31. júl 2023

@beata_k tak som mala koli nej klamat ze mi to vadi?

rorino
31. júl 2023

@beata_k nezhodula ju,veď keď jej to nevadí,prečo by mala tvrdiť,že jej to vadí,švagriná sa svojim výstupom zhodila sama

beata_k
31. júl 2023

Tak, co ti na to povedat? Mohla si aspon taktne odpovedat do stratena. Takto si ju zhodila.

beata_k
31. júl 2023

@rorino No ano nebolo to od svagriny pekne. Ale moj nazor je, ze ju zhodila.

rorino
31. júl 2023

@beata_k ten ti nik neberie,ale pravda je,že sa tak zhodila sama,že viac sa už nedalo

autor
31. júl 2023

ja neviem ale podla mna keby som ju zhodila tak by som musela asi na nu vybehnut zee co tu robis cirkus pre takteto nieco ved nikomu to nevadi len tebe tak nebud hysteerka a podobne..ja som sa len snazila ukludnit ju stym ze dobre nechaj to tak ideme dalej..

toskanka
31. júl 2023

@autorka A ešte napíš, či to bol ozaj častý prípad, že tie košíky vonku chybaju. Lebo ak je to naozaj tak, tak mŕtveho chrobáka by som nezahrala ani ja.

beata_k
31. júl 2023

@rorino Rodinu si treba zastat. Vonku jej mohla povedat, ze to "trochu" prehnala. Ale na priamu otazku by som sa rodiny zastala. Samozrejme ak sa bavime o banalite ako su kosiky a nie vazne veci.

autor
31. júl 2023

@toskanka ja tam chodim pravidelne a naozaj nebyva to casto, stalo sa to par krat..svagrina tam odhadom chodi tak raz za mesiac..

annm81
31. júl 2023

@beata_k Nie, rodinu si nikto nevyberá a nemá ani zodpovednosť za to, ako sa správa svojprávny dospelý príbuzný. Prečo by autorka mala zo seba robiť kravu, ktorá nevie slušne napísať sťažnosť a namiesto toho robí verejné scény kvôli takej banalite, že musí spraviť pár krokov navyše? Už nehovoriac, že do toho obchodu chodí dobrovoľne bez akéhokoľvek nátlaku - pokojne ho mohla pre jeho mizerné služby ignorovať. Jedna jediná výnimka by bola, ak by sa vopred dohodli, že teraz idú spolu zvoziť predavačku, ale to autorka nespomína. Autorka sa zachovala úplne správne a slušne. Naopak, švagriná nielenže jačí po cudzích ľuďoch, ale ešte do toho neférovo zaťahuje aj ľudí, ktorí s tým nič nechcú mať.

beata_k
31. júl 2023

@annm81 Ved ja pisem, ze svagrina sa spravala zle. Ale v ramci rodiny netreba vytvarat dusno a bit sa spravodlivo do hrude. Teraz su vztahy v rodine narusene. Bolo to autorke treba?

autor
31. júl 2023

ja zas nie som typ cloveka co sa nevie ozvat ked mu nieco vyslovene že vadí ..ale toto mi fakt neprekaza vobec navyse ta predavacka tam tahala tazke bedne videla som na nej ze je vycerpana tak som sa snazila to upokojit a presvedcit svagrinu nech jej da pokoj

autor
31. júl 2023

@beata_k ak vas dobre chapem tak nabuduce ked pojdeme po ulici so svagrinou a ona len tak z nicoho nic zacne na dakoho hulakat tak mam aj ja len aby som nenarusila vztahy v rodine?..a ci mne je to treba?..svagrine to je treba?..

autor
31. júl 2023

@beata_k ja som sa praveze to dusno snazila upokojit, a nebola som proti svagrine v tomto konflikte chcela som aby sme to neriesili a isli dalej..

beata_k
31. júl 2023

Dusno si neupokojila akurat si ho preniesla do rodiny. Na tvoju otazku odpovedat nebudem. Chytas sa slamky a vymyslas bludne scenare. Po nakupe si ju mala upozornit, ze sa spravala nevhodne.

zuz02
31. júl 2023

Ty nemáš mat prečo zlý pocit. Tvoja švagriná má medzery v komunikácii, krikom sa veci neriešia. Ty si dobre urobila, že si sa nedala vtiahnuť do zbytočného konfliktu.

autor
31. júl 2023

@beata_k to som aj spravila..na co prisla odpoved ze som sa jej mala zastat ze ona vie ze aj mne to vadi a preco som bola ticho..na co som zas odpovedala ze mne to nevadi ani mi to nikdy nevadilo..a kludne mi na tu otazku odpovedzte lebo fakt nechapem ako je to myslene..ze som sa mala svagriny zastat za kazdu cenu aj ked podla mna reagovala nevhodne len aby neboli vztahy narusene..

toskanka
31. júl 2023

@autorka Tak je pravda, že si mohla dať neutralnejsiu odpoveď ako to, že tebe to nevadí, ale to človeku v tej chvíli nenapadne. Každopádne ťa vtiahla do svojho konfliktu a to nemala robiť. Keď to chvíľu ochladne, jej povedz, že ublížena si sa cítila hlavne ty, lebo si sa ocitla uprostred konfliktu, v ktorom si absolútne nemala figurovať.

beata_k
31. júl 2023

A co ti na to napisat? Mate doma dusno? Mate. Vrta ti v hlave, ze si sa jej mala zastat? Ano, inak by si nezakladala diskusiu. A teraz ked sa stretnete? Sa budete tvarit, ze sa nic nestalo? Hmm asi nie. Bolo ti to treba? No, nie. Ano, mala si povedat milosrdnu loz. A potom jej riadne vysvetlit, ze sa spravala jak krava.

matullienka
31. júl 2023

@beata_k no ja by si sa tiež nezastavala niekoho len preto, že sa nevie ovládať a správa sa ako krava. Keď by bola urazená tak jej na rovinu poviem, že nech sa láskavo naučí ovládať a potom nemusí vkladať druhým ľuďom slová do úst. Bolo by mi šuma fuk či sa bude zduvať alebo nie

autor
31. júl 2023

@beata_k radsej nepisem nic ako sprostosti..svagrin tej ubohej predavacke nalozila az sa ostatni zakaznici obzerali, ona najskor na nu vydesene pozera potom sa jej ospravedlnila ale svagrine to nstacilo a nadavala jej dalej..vtedy som povedala ze nechajme to tak ideme si po kosiky a neries..ze vsetci sa pozeraju na nas..na tej predavacke bolo vidno ze je vycerpana vynervovana a ešte svagrina jej nakladala?..tak som si aj ja mala do nej kopnut aby sa svagrina citila super a na koni ze ma pravdu a nebodaj by zacala hulakat ešte viac?..keby som svagrinu chcela zhodit tak zacnem na nu ze co tu robi cirkus ci je normlana koli nejakym kosikom ze nikomu to nevadi len jej tak nech nerobi hanbu..vtedy by som ju zhodila..to ano..

beata_k
31. júl 2023

Ale ved mne jedno. Len potom nerozumiem preco diskusia ked si si sebou ista.

autor
31. júl 2023

@beata_k kazdy tu ma pravo napisat diskusiu na nieco co ho trapi alebo co sa mu stalo alebo potrebuje riesit, alebo sa len vyzalovat..ci potrebujem na to od niekoho schvalenie?..

hladamematku
31. júl 2023

Takúto fuchtlu by som vo svojom živote nezniesla to ako s disrespektom sa zachovala vypovedá o jej charaktere. Ja nemám problém otvoriť si ústa sťažovať sa ale v živote by som na nikoho nekricala ani nikoho nesikanovala z pozície zákazníka, hnus!!! Takto to nefunguje

suge
31. júl 2023

Bežne prídem do obchodu a keď vidím, že pri vchode nie sú košíky, zameandrujem k pokladniam, zhrabnem čo najviac košíkov a donesiem ku vchodu. Totálne ľahké.😁 Čiže nie, výstup kvôli chýbajúcim košíkom by som nerobila a ani sa nezastávala niekoho, kto ho urobil.🙂

aurora33
31. júl 2023

@beata_k svagrina sa zhodila tak akurát sama

alexka89
31. júl 2023

Keby to švagriná riešila z kľudom nemusela by ťa do toho zaťahovať

sheila121
Odpoveď bola odstránená
euka210
31. júl 2023

Neviem preco by si mala podporovat jej chovanie, ked mas na to iny pohlad, ked riesis veci kludne a nie ako ona. Je to jej problem, nema ta do toho co zatahovat. Chovala sa hrozne, ani by som sa k takej nepriznavala, ze sme spolu. Ako sa urazila, tak sa odrazi a bude klud.

olimuc
31. júl 2023

Ten kosik bol asi posledna kvapka, u svagriny sa asi toho nakopilo viac PMS a pod … tak vypustila paru, kde nebolo treba. Veci sa daju povedat normalne a nie hystericky ziapat … nechaj to tak … ako sa urazila, tak sa odrazi. Mozno sa aj dozvies aky ma naozaj Problem … kosik v Bille to nebude